Talvimorsiot, mitä päällysvaatteeksi?


helina

Recommended Posts

  • Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest keijuneiti

Lokahäihin myös pitäisi hankkia jonkinlainen hartiajuttu. Mikäli puvussa ei ole hihoja, niin kyseeseen tulee luultavimmin sellainen lyhyehkö kietaisu neule, jota voi pitää kirkossa ja juhlassa, jos tarvetta.päässäni on selkeä kuva sellaisesta, mutta mistä ihmeestä sellaisen löydän.. ;Dulkona ei varmaan ole niin kylmä että sitä siellä tarvitsisi, eikä ulkona tule muutenkaan paljon oltua.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mulla oli viime joulukuisissa häissäni kahdenlaisia suojia hartioille.  :) Eli ulos ompelin kaavojen mukaan itse viinipunaisesta villakankaasta  vyötärömittaisen, suht kapean, hartiaviitan. Viitan reunoille ompelin vielä viininpunaista satiinia, samaa sävyä satiinihanskojeni kanssa.  :-X Tuli oikein kaunis, ja sävy kävi loistavasti yhteen kermanvalkoisen pukuni kanssa, etenkin kirkkaan kuulaana talven pakkaspäivänä. *aah, niitä muistoja* Ja sisällä pidin välillä harteillani leveää, tumman viinipunaista hartiahuivia, onkohan jotain paksumpaa ja himmeämpää ja jämäkämpää organzaa, jonka löysin piiiiitkääään etsinnän tuloksena.

Hokasinpa juuri, että omistan vieläkin nuo viinipunaiset tavarat, kun en mitään ole vielä muistanut myydä, sekä kaikenlaista viinipunaista/luonnonvalkoista koristetavaraa. Pitäisi varmaan laittaa myyntiin.  :D;)

Link to comment
Share on other sites

Kävin juuri hakemassa tumman ruskeaa tekoturkista, tarkoituksena tehdä siitä keeppi ja käsien suojaksi muhvi. Olin todella yllättynyt turkiksesta, sillä se muistuttaa hyvin paljon aitoa minkkiä, kiiltoakin karvassa on. Varmaan hyvin paljon tämän tyylinen on tulossa. Kiinnitys vain sitten sivulle joillakin kimaltavilla strassihakasilla.

568004a_copy.jpg

Tuo ruskea sopii hyvin luonnonvaalean pukuni kanssa, valkoinen olisi tehnyt puvusta likaisen värisen.

Link to comment
Share on other sites

Minullakin suunnitelmissa tehdä itse keeppi ja muhvi. Aika samanlaiseen keeppiin on kaavat kuin JK:n kuvassa. Täytyy vielä puvun kanssa mallata pituutta. Valkeina molemmat.

Sisällä en haluaisi pitää mitään kauniin hihattoman pukuni päällä. Täytyy nauttia lämmikettä sen verran, että tarkenee.

Link to comment
Share on other sites

LiVe, ostin kankaan Oulun Eurokankaasta, 39€/metri. Vuoreksi laitoin ihan fleeceä niin siitä tuli lämmin, kangasta meni metrin verran ja fleeceä jonkin verran vähemmän. Ihmettelin vieläkin kuinka hyvän näköinen se "turkis" on ku roikkuu nyt hengarissa puvun päällä. Sen verran muutin tuota mallia, et laitoin kiinnityksen sivulle, tuli näin hieman lämpimämpi kun tarkoituksena on pitää vain ulkoilessa. Morsiuspukuliikkeessä olis vuokra ollu samanlaisella valkoisella keepillä 50€, eli hieman halvemmalla selvisin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Marraskuussa sää voi olla syksyinen tai talvinen, mutta joka tapauksessa meinaan käyttää ulkona viime talvena hankkimaani pitkää mokkatakkia, jossa on ohut tikkivuori irrotettava karvakaulus. Se on vähän lyhyempi kuin pukuni, mutta en usko sen haittaavan. Puku on kapealinjainen, joten takki mahtuu hyvin sen päälle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse tasapainoilen keepin ja valkoisen takin välillä... Takki olisi varmasti lämpimämpi, mutta peittääkö se ulkokuvissa liikaa hääpukua?? Toivoisin kuitenkin, että puku näkyisi miljöökuvissa. Keeppi päällä taasen saattaa paleltua jos ulkona on tammikuussa -20 astetta... ei olisi kiva olla flunssassa häämatkalla. Kolmas vaihtoehto olisi shaali/filtti. Vaikeaa.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Mää pähkin keepin ja värillisen viltin välillä. Viltti on varmaankin hankalampi, mutta helmikuunpakkasissa keepissä voi tulla kylmä. Toisaalta kapea turkiskeeppi voisi olla päällä myös kirkossa, jolloin se ratkaisisi "miten olkapäät peittoon" ongelman.

Link to comment
Share on other sites

Minä löysin viime viikolla More&Moren valkoisen, villakankaisen keepin. Se sattui olemaan vielä mallikappale, joten sain sen aika edullisesti. Yritin itse asiassa epätoivoisesti löytää kaunista, hyvin istuvaa, valkoista / vaaleaa villakangastakkia, mutta ei ole ainakaan vielä tullut vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...