Jump to content
Naimisiin.info

Lasten rajaaminen pois hääjuhlasta


tinjami

Recommended Posts

Meillä oli kutsussa K-18 merkintä ja veljeni lapsille, jotka halusimme paikalle, teimme erillisen "erikoiskutsun" osallistua aikuisten juhliin. Tämä kutsu meni vanhempien kutsun mukana ja oli myös erinäköinen kuin aikuisten kutsu.

Osalla ystävistämme oli vain muutaman kuukauden ikäisiä vauvoja jotka olivat mukana juhlissa ja olivat tottakai tervetulleita. Ja tämän kerroimme ystävillemme suoraan, suurin osa oli myös asian osannut oikein tulkita, eivätkä olleet sylivauvojen vuoksi häistämme pois jäämässä. Minusta pitää voida luottaa siihen että sukulaiset ja ystävät myös uskaltavat kysyä jos K-18 tai muut aikuisten juhlista kertova merkintä mietityttää. Me olimme etukäteen päättäneet että jos joku ystävistämme ei lapsenvahtia saisi ja meiltä tiedustelisi voisiko lastensa kanssa juhliin tulla tämä olisi ollut ok. Muutama tätä kysyikin mutta loppujen lopuksi kaikki saivat lapsenvahdit hankittua ja juhlimme sopivan riehakkaasti täysi-ikäisten kesken.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Meidän poika on hääpäivänämme n. 1,5v, ja on mukana osan aikaa. Muita lapsia ei kutsuta. Illansuussa lapsi lähtee nukkumaan hoitajan kanssa, ja mekin pääsemme vaihtamaan "täysin vapaalle". Jos kaikki lapset kutsuttaisi, heitä olisi n. 15, kun vierasmäärä on meillä 60. Ja paikka on ahdas, joten siksikin rajaus. Mutta pääsyy on kyllä se, että tahdomme juhlia ilman kiljuvia lapsia ja jatkuvaa juoksentelua. Jos se jotakuta kismittää, niin ei mahda mitään. Ystävien ja sukulaisten lapset ovat kyllä olleet paljon hoidossa, joten en usko, että hoitajapula tulee olemaan kenelläkään ongelma. Hoitajapula taitaakin olla meillä itsellä, kun vielä ei tiedetä, minne tuon oman nupun laittaisi hoitoon.. :)

Mä toivoin että meillä oltais voitu tehdä kanssa näin, meillä siis häiden aikaan reilu vuoden ikäinen tyttö. Mutta sulhoni oli sitä mieltä että kaikki lapset kutsutaan mukaan ja näin ollen vieraslistalla on 39 lasta :girl_impossible:

Toki ymmärrän että muutamien perheiden sylivauvat oltaisiin voitu kutsua mutta "eihän sitä voi joidenkin lasten kavereita ottaa mukaan ja joidenkin ei" Oi kyllä voi sanon minä :hysteric:

No lapset on sitten tällä hetkellä rajattu 15 vuotiaasta ylöspäin pois, muuten niitä olisi yli 50 kappaletta serkkujen lapsia lisänä, tuon ikäiset pärjää jo yksisteenkin kotona/voi mennä kaverin luokse tai pärjää hoitajan kanssa.

muoks. niin noille kenen "yli-ikäisiä" lapsia ei kutsuta, lähetetään kutsu vain vanhempien nimellä ja jos ilmoittautuessa yrittävät lapsiaan mukaan, kerron ystävällisesti miten asian laita on -_-

Muokattu: , käyttäjä: tättähäärä
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest Äipän tytsy

Aika mielenkiintoinen tämä juttu että koko oma perhe pitäisi aina kutsua - te pakettimallin kannattajat varmaan tuotte lapsenne muihinkin iltajuhliin? Yrityksen juhlat, kutsu sinulle ja miehellesi, et varmaan osallistu kun pakettia ei kutsuta? Entäs joku yliopiston tohtoripromootio? Joo sori, ei oo mun pala kakkua kun meitin maijuriittaeveliina ei saa tulla kahdeksan sisaruksensa kanssa mukaan. Ne on mussukoita, me ollaan aina paketti. Tämä yritys ja yliopisto ei vaan tykkää lapsista, kun niitä ei saa ottaa mukaan :( :( :(. Ei voi hyvää päivää!

Musta tuo lasten kutsuminen ei ole ollenkaan mutkikas asia (omalla kohdallani siis). Omat lapset tulevat TOTTAKAI seuraamaan vanhempiensa häitä, kukaan älykäs ihminen ei kyllä rinnasta hääparin jälkikasvua randomin kutsuvieraan mukuloihin. Otetaas vertaus: koulukaverisi Maija on paras ystäväsi, kaasosi ja siten myös kutsuttu häihin. Pitäisikö muiden vanhojen luokkakavereiden loukkaantua, jos kutsua ei tipu? EI TIETENKÄÄN, koska Maija ei ole ensisijaisesti luokkakaveri, vaan paras ystävä. Samoin omat lapset eivät ole ensisijaisesti "jotain alaikäisiä olentoja", vaan niitä rakkaimmista rakkaimpia sukulaisia, jotka jokainen hääpari saa juhliinsa ottaa, vaikkei muita lapsia olisi kutsuttu.

Meidän hääkutsuumme tulee ilmoitus, että juhlimme aikuisten kesken. Syitä on monia, ja mielestä ne ovat minun ja mieheni asia, eivät vieraiden. Niille muutamille poikkeuksille, joita tämä ei koske, asiasta on kerrottu erikseen. Jos joku LOUKKAANTUU tästä periaatteen tasolla, siis siksi että paketti pitää aina katsua... Voi elämä. Terve menoa vaan. Jokainen aikuinen ymmärtää kyllä, että eri juhlilla on erilaiset luonteet - jos ei ymmärrä, meidän maailmamme ei kohtaisi muutenkaan :).

Link to comment
Share on other sites

meillä tullaan todennäköisesti kirjoittamaan kutsuun että "kutsu kahdelle" ja kuoreen kutsuttavien nimet. näin ei voi jäädä epäselväksi että kiitos, lapsenne saavat jäädä kotiin.

miehen veljien lapset on tervetulleet meidän häihin, mutta serkkujen lapsia emme kutsu. serkkujen kanssa ollaan niin vähän tekemisissä muutenkin, saati sitten niitten muksujen. miehen veljien lapsia nähdään taas suhteellisen usein, etenkin sitä nuorimmaista joka tulee olemaan meidän morsiusneito!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä tuli seuraava "ongelma"; veljeni vanhin lapsi on häiden aikaan 16v ja seurustellut nyt vuoden tyttöystävän kanssa eli häiden aikaan 1,5v. Mä en ollut ajatellutkaan tätä tyttöystävää kutsua mutta nyt veljeni vaimo ilmoitti että ois ehkä syytä.

Siis oikeesti pitääkö kaikille kotona asuville nuorillekin mennä kutsu aveceineen!! Tai en kysy että pitääkö, emme todellakaan ole laittamassa avec kutsua kotona asuville nuorille mutta mikäs on teidän mielipide?

Ja tuota lapsiasiaa täällä pohdin myös.

Meillä kutsutaan sukulaisten lapset, mutta kavereille (paitsi kummilapset sisarineen) sanomme aivan suoraan heitä nähdessämme että kutsu on vain vanhemmille, jos joku ei vielä siitä ymmärrä että jätämme perheineen sanan pois.

Muokattu: , käyttäjä: Ulpumorsian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Pähkäilen tässä sellaisen asian tiimoilla, että kuinka ilmaista ystävällisesti kutsun yhteydessä, että vaikka lapset on kutsuttu (Maija ja Matti Meikäläinen perheineen), toivoisimme ensisijaisesti vanhempien pääsevän paikalle ilman lapsiaan?

Meille on tulossa kohtalaisen isot häät (noin 200), joista lapsia on 50 (!!!). Emme tahdo kokonaan lapsettomia häitä koska lähipiirissä on useampia lapsia jotka haluamme paikalle kuitenkin. Emme myöskään tahdo että kenekään osallistuminen jää kiinni siitä saavatko lapsille hoitajan. 50 lasta on silti ihan hirveän paljon mutta emme tahtoisi yleisen mielipahan vuoksi rajata joukkoa jo kutsuvaiheessa niihin joiden lapset kutsutaan ja niihin joiden ei, tyyliin sukulaislapset ok ja kavereiden ei, koska käytännössä tuo ei toimi jos miettii ketkä lapsista ovat meillekin tuttuja ja mieluisimpia vieraita.

Mietin jotain tähän tyyliin (info-lappuun): "Vaikka lapset ovat kutsuttuja ja tervetulleita hääjuhlaamme, toivoisimme silti vanhempien, mahdollisuuksien mukaan, saapuvan paikalle pariskuntana (/ilman perheen pienimpiä). "

Voiko noin tehdä?

En kaipaa tässä mitään haukkumisia ja moraalisaarnoja koska olemme valmiita vastaanottamaan kaikki lapset vieraiksemme jos niikseen tulee, emmekä ole tässä kaipaamassa kokonaan lapsettomia juhlia. Olisi kuitenkin hienoa jos niitä vekaroita ilmaantuisi hieman vähemmän kuin se 50..

Link to comment
Share on other sites

Nuolisade, toi onkin kyllä pulmallista. Tulee mieleen jotain sen suuntaista, että voisiko info-lapussa vihjata jotain siihen suuntaan, että hääjuhlan luonteen vuoksi toiveena olisi, että mahdollisuuksien mukaan vanhemmat irtautuisivat juhlimaan aikuisen väen voimin? 

 

Me on päätetty pitää kokonaan lapsettomat häät, vaikka suvussa olisi sellaisiakin (vähän vanhempia) lapsia, joita ihan mielellämme kutsuisimme juhlimaan, Ajateltiin, että yksiselitteisyys ja yhdenmukaisuus olisi tässä kohdassa hyvä homma,

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Midwinter vastauksesta :)

Olenkin tässä päivän aikana vääännellyt erilaisia tapoja ilmaista asia. Tämän hetken ilmiasu olisi tällainen: Vaikka lapset ovat kutsuttuja ja näin ollen tervetulleita hääjuhlaamme, haluamme huomauttaa että juhlissa on alkoholitarjoilu, joten ne ovat ensisijaisesti aikuisten juhlat. Klo 20 eteenpäin jatkamme juhlintaa kokonaan ilman perheiden pienimpiä.

Kannattaako vielä lisätä tuohon väliin, että: Juhlan luonteen vuoksi pyytäisimmekin vanhempia miettimään, tahtoisivatko irtautua juhlimaan vain aikuisen väen kesken.

Kinkkistä. Tokihan asiaa voisi tarkastella myös siltä kantilta että meillä hääparina olisi oikeus kutsua tai jättää kutsumatta juuri ne henkilöt kenet haluamme, mutta en tahtoisi aiheuttaa närää osassa serkkuja ja osassa kavereita joiden lapsia ei kutsuttaisi vaikka joidenkin lapset taas saisivat kutsun..

Link to comment
Share on other sites

-- Vaikka lapset ovat kutsuttuja ja näin ollen tervetulleita hääjuhlaamme, haluamme huomauttaa että juhlissa on alkoholitarjoilu, joten ne ovat ensisijaisesti aikuisten juhlat. Klo 20 eteenpäin jatkamme juhlintaa kokonaan ilman perheiden pienimpiä.

Kannattaako vielä lisätä tuohon väliin, että: Juhlan luonteen vuoksi pyytäisimmekin vanhempia miettimään, tahtoisivatko irtautua juhlimaan vain aikuisen väen kesken.--

 

Minusta olisi hieman hassua ensin sanoa "lapset ovat kutsuttuja&tervetulleita" ja sitten että klo 20 jatkamme ilman lapsia piste eli heitämme lapset pellolle. Minun mielestä tuo lisälause on turha, kyllä nyt jokainen vanhempi itse osaa miettiä, että kannattaako lapsia tuoda ollenkaan, jos ne pitää saada pois klo 20 mennessä.

 

Kuinka monella teidän lapsellisista vieraista on mahdollisuus saada lapset kesken juhlan hoitoon? (Meillä on lapselliset pitkämatkalaisia eivätkä he siten lapsia mihinkään saisi, kun hotelliin ei voi yksin lähettää :D Joten siksi olemme sanoneet vain, että ovat aikuisten juhlat.)

 

Itse sanoisin varmaan jotain "Vaikka lapset ovat kutsuttuja ja näin ollen tervetulleita häihimme, mahdollisuuksien mukaan juhlimme aikuisten kesken, viimeistään kuitenkin klo 20 alkaen, sillä silloin alkavat vain aikuisille sopivat juhlat, (joissa tarjoillaan alkoholia). "

Link to comment
Share on other sites

Pähkäilen tässä sellaisen asian tiimoilla, että kuinka ilmaista ystävällisesti kutsun yhteydessä, että vaikka lapset on kutsuttu (Maija ja Matti Meikäläinen perheineen), toivoisimme ensisijaisesti vanhempien pääsevän paikalle ilman lapsiaan?

Meille on tulossa kohtalaisen isot häät (noin 200), joista lapsia on 50 (!!!). Emme tahdo kokonaan lapsettomia häitä koska lähipiirissä on useampia lapsia jotka haluamme paikalle kuitenkin. Emme myöskään tahdo että kenekään osallistuminen jää kiinni siitä saavatko lapsille hoitajan. 50 lasta on silti ihan hirveän paljon mutta emme tahtoisi yleisen mielipahan vuoksi rajata joukkoa jo kutsuvaiheessa niihin joiden lapset kutsutaan ja niihin joiden ei, tyyliin sukulaislapset ok ja kavereiden ei, koska käytännössä tuo ei toimi jos miettii ketkä lapsista ovat meillekin tuttuja ja mieluisimpia vieraita.

Mietin jotain tähän tyyliin (info-lappuun): "Vaikka lapset ovat kutsuttuja ja tervetulleita hääjuhlaamme, toivoisimme silti vanhempien, mahdollisuuksien mukaan, saapuvan paikalle pariskuntana (/ilman perheen pienimpiä). "

Voiko noin tehdä?

En kaipaa tässä mitään haukkumisia ja moraalisaarnoja koska olemme valmiita vastaanottamaan kaikki lapset vieraiksemme jos niikseen tulee, emmekä ole tässä kaipaamassa kokonaan lapsettomia juhlia. Olisi kuitenkin hienoa jos niitä vekaroita ilmaantuisi hieman vähemmän kuin se 50..

 

No oisko mahdollista, että laittas kutsut vaan aikuisten nimellä niille, joista mieluiten ottaa juhlimaan vaan vanhemmat? Ja sit niille, joiden lapset toivoo kans mukaan, laittaa "Meikäläiset perheineen". Mä saattasin itse ratkaista asian esim. niin, että en mainitsisi koko lapsiasiaa hääinfossa (esim. meillä ei ole mitään mainintaa lapsista, vaikka saavat tulla tai olla tulematta) ja sit ehkä juttelisin mieluiten kasvokkain, että "onnistuskohan teiltä tuleminen ilman lapsia?", näkis vähän toisen ilmeestäkin, jos on kovin loukkaantuneen oloinen, niin sit sanos vaan että "no jos ei niin tietty saa tulla lapsen kanssa". Näin asiasta ei olisi mustaa valkosella, ja paikalla olevat lapset voisi ymmärtää, että no näiden vanhempien ei onnistunut tulla ilman lapsia (eikä niin, että nämä ovat nämä tervetulleet lapset). Tietty, jos lapsiperheitä on tosi monta, niin kaikkien kohtaaminen kasvokkain tai edes puhelimessa on tietty aika iso rumba, mutta sanallisessa viestinnässä on aina vähemmän väärinymmärryksen mahdollisuutta ja enemmän mahdollisuutta viestiä ystävällisin äänenpainoin ja kuunnella toisen reaktiota. 

Link to comment
Share on other sites

Jokainen järjestää omat juhlat tyylillään - Kyseessä on teidän juhla.

 

Voidaan kutsua hyvin pelkät aikuiset tai juuri noin rajaamalla lähipiirin tai vain ihan pieniin lapsiin.

Voihan kutsuun kirjata, että kyseessä ei ole lastenjuhla.

Voi vaikka sitten erikseen viestiä vielä niiille, kenen lapset ovat tervetulleita "samassa paketissä vanhemman kanssa" tms.

Link to comment
Share on other sites

No juuri tätä minäkin olen pähkännyt, että miten asian ilmaisee järjellisesti ja asiallisesti. Meilläkään ei sinänsä ole mitään sitä vastaan että lapsia tulee häihin, mutta iltaosuus ei ihan lapsille sovi ja kuitenkin olisi kiva jos ystävät ja esim. serkut pääsisivät juhlimaan mahdollisimman myöhään. Enkä sitten kyllä oikein osaa/kehtaa ryhtyä kutsumaan vain osaa lapsista vaikka se omasta näkökulmasta ehkä helpointa olisikin.

 

Paras tähän mennessä keksimämme vaihtoehto infoon on ollut suunnilleen: "Lapset ovat tervetulleita, mutta huomioikaa, että iltajuhla (klo siitä ja siitä alkaen?) on tarkoitettu aikuisille." Itse yritän välttää kaikkia monimutkaisia selostuksia hääinfossa. Se on sitten jokaisen aikuisen vastuulla miten jälkikasvunsa kanssa menettelee, jokainen arvottakoon itse sen haluaako koko perheen mukaan vai ei. Tiedän, että joillekin vieraille on ihan suhteellisen helppo homma järkätä joku sukulainen hakemaan lapset kesken juhlan pois, mutta joillekin muille voi olla hieman hankala yhtälö. Onneksi nyt ei mitään ihan kauhean suurta määrää lapsia ole tulossa, tai ei ainakaan niitä, jotka pitkästä matkasta asti tulevat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kutsuun tulee teksti: "Pyydämme huomioimaan ystävällisen toiveemme juhlia vain aikuisten kesken." 

Ne kenellä on ihan pieniä lapsia tuolloin, oletettavasti saavat avattua oman suunsa ilmoittautumisen yhteydessä ja tiedustelua kantaamme, jos on niin, että eivät voi/halua jättää jälkikasvuaan hoitoon. 

Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin jo heti alkuun, että 70 hlöä olisi maksimimäärä kutsutuille ja tilakin varattiin tätä ajatellen. Nyt uhkaavasti näyttää, että lapsien takia luku uhkaa paisua 80:een. Meillä on tiukka budjetti ja lapset vievät saman tilan kuin aikuisetkin ja ruokakaan ei ole ilmaista. Emme edes tunne osaa näistä lapsista ja minusta on aivan älytöntä olettaa, että morsiuspari kutsuu "koko paketiin". Joudumme karsimaan hyvin paljon myös sukulaisiamme, sillä minä kyllä vietän päivän mieluummin minulle läheisten ja mieluisten ihmisten kanssa, kuin sukulaisten, joita en ole pariin vuoteen edes nähnyt ja joiden kanssa en ole missään tekemisissä. Suuttuvat varmaan, koska vähän semmoista sakkia ovat, mutta suuttukoot.

 

Minä olen ainakin aina pitänyt kunniana, kun olen kutsun saanut jonkun häihin, eikä tule mieleenkään kritisoida millään lailla heidän toiveitaan. Eihän Linnan juhliinkaan kutsuta "koko pakettia", ne ovat aikuisten juhlat. Kun jokainen määrittelee itse omien häidensä luonteen, kenelläkään muulla ei ole niihin mitään sanottavaa. Meillä tulee olemaan alkoholitarjoiulua koko juhlan ajan ja livemusiikkia. Meidän hääkutsuun tulee jotenkin, että "nämä ovat aikuisten juhlat ja lapsille ei ole järjestetty erikseen mitään toimintaa". Veljeni ja serkkuni (joka on minulle kuin toinen veli) lapset ovat tottakait tervetulleita mutta muut jääköön kotiin.

 

Minulla ei tosiaan ole lapsia ja en erityisesti lapsista edes välitä mutta en niitä vihaakaan! Ja veljeni lapset ovat kaksi hellyttävintä tyttöä mitä tiedän. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee n.80 aikuista vierasta ja varsinkin mieheni sukulaisilla on paljon lapsia. Lapsivieraita tulisi 25-30, joten tulimme siihen tulokseen, että kutsumme vain molempien kummilapset. Mitään lapsia vastaan minulla ei ole,mutta kyllähän tuollaiselle laumalle pitäisi olla jo vähintään sirkusteltta ja tivoli, jotta viihtyvät. Ohjelma kuitenkin tulee olemaan aikuisille suunnattua. Tietenkin, jos jollain vieraista sattuu pieni sylivauva olemaan häidemme aikaan,on selvää että hän mukaan tulee.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me päätimme nyt tehdä nii, että kutsumme vain sisaruksiemme lapset sekä kummilapset. Kuoressa lukee jokaisen kutsutun nimi, sisaruksille ja kummien vanhemmille olevissa lukee "perheineen". Infolapussa lukee ilmoittautumispäivämäärän ja yhteystietojen jälkeen, että "huomioittehan, että kutsuu koskee kuoressa mainittuja henkilöitä". Eipähän tarvitse ilmoittautumisen yhteydessä tyrmätä joka toisen yritystä ilmoittaa myösoma jälkikasvunsa. Jos joku tykkää huonoa erillisestä maininnasta siitä, ketä kutsu koskee, niin sitten tykkää. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee n.80 aikuista vierasta ja varsinkin mieheni sukulaisilla on paljon lapsia. Lapsivieraita tulisi 25-30, joten tulimme siihen tulokseen, että kutsumme vain molempien kummilapset. Mitään lapsia vastaan minulla ei ole,mutta kyllähän tuollaiselle laumalle pitäisi olla jo vähintään sirkusteltta ja tivoli, jotta viihtyvät. Ohjelma kuitenkin tulee olemaan aikuisille suunnattua. Tietenkin, jos jollain vieraista sattuu pieni sylivauva olemaan häidemme aikaan,on selvää että hän mukaan tulee.

 Juuri näin meilläkin. En halua, että joku jää tulematta sen takia, ettei saa lastenvahtia tms. :) Isommat lapset on sitten vähän kinkkisempi juttu, kun heitä olisi suvussa verran monta, ettei taida juhlatilaan mahtua ja budjettikin alkaisi venymään.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jos olisimme hääjuhlan järjestäneet aikanaan niin ne olisivat olleet ehdottomasti lapsettomat! 

Nyt jos/kun hääpäiväjuhlan järkkäämme, on sekin lapseton ainakin illasta. En halua ipanoita juoksentelemaan, kun juhlissa on kuitenkin alkoholiakin. Plus etten kovin paljon edes toisten lapsista pidä... 

 

Hääjuhla on sellainen, miksi hääpari sen haluaa. Mä en edes ilkeäisi kysellä, voisiko leeviveeti tulla kuitenkin, jos kutsussa on selvästi ilmaistu että juhlat ovat vain aikuisille.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä tosi epäkohteliasta kutsua vanhempia ilman lapsiaan, jos hääparilla itsellään on lapsia ja mukana juhlissa!!! Ei silloin voi vedota siihe, että "juhlimme aikuisten kesken". Täytyy olla reilu peli, joko kaikki saa halutessaa tuoda muksunsa mukanaan tai sitten kukaan, hääpari mukaan lukien, ei tuo lapsia juhliin. Jos parilla itsellään on lapsia, pitäisi kyllä ymmärtää toisia lapsiperheitä edes vähän.. Minä ainakin loukkaantuisin, jos lapsiani ei kelpuutettaisi juhliin, joihin tulee muita lapsia. En menisi paikalle itsekään.

Tää voi olla yllätys, mutta yleensä ne hääparin omat lapset on parille hitusen täkreämpiä kuin vieraitten lapset ja kun ne vähän niinku kuuluu siihen perheeseenkin... Että ymmärrän kyllä että hääparin omat lapset on juhlassa mukana.

 

Tässä ketjussa on kyllä oikeita mielensäpahoittajia :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ymmärrän molemmat näkökulmat. Onhan se helpompaa, kun ei tarvitse miettiä niitä lapsia. Viime kesänä olin häissä, joiden kutsussa luki niiden olevan aikuisille ja vaikka se vähän ihmetystä aiheutti lähinnä siksi että tiesin parin omien lapsien olevan paikalla, niin en siitä suuremmin pahastunut. Parin omatkin lapset lähtivät lastenhoitajan kanssa kotiin heti kakun jälkeen. Omiin häihimme taas ei tulisi mieleenkään olla kutsumatta lapsia. Meillä onkin ihan erityyppiset häät. Viimekesäiset tuttavan häät olivat enemmän muodollinen, aikuisille suunnattu tilaisuus, kun taas meidän häät toivottavasti muistuttavat enemmän sukujuhlaa. Paikalla siis saa olla vilskettä ja vilinää. Vaikuttaa toki sekin, ettei meidän häissä lapsia (ja mua) tylsistytetä istuttamalla kirkossa, joten lapset ei toivottavasti ole ehtineet kerätä paljoakaan pöllöilyenergiaa ennen varsinaisen juhlan alkua. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Nostellaas tätäkin aihetta... :) 

Me ei haluttu pieniä lapsia häihin, koska muuten olis vierasmäärä paisunu kohtuuttomaksi ja noh, ei haluta sinne mitään juoksevaa kakaralaumaa. Rajattiin vieraat heti alkuun niin, että kaverit (ja muutamat serkut, joita kutsutaan) kutsutaan ilman lapsia ja mun ja sulhasen sisarukset kutsutaan lapsineen. Sulhasen sisarusten lapset on pääosin jo +18, mun sisarusten lapset (2 kpl) alle kouluikäisiä. Noiden pikkuisten osalta asia ratkeaa nyt niin, että ovat mukana kahvitteluun asti, ja sen jälkeen eräs vanhempi kutsuvieras vie muksut mukanaan nukkumaan majoituspaikkaan. 

Pienoisia haasteita aiheuttaa edelleen se, että vaikka muut kutsuttavat "lapset" on tosiaan varttuneempia, niin siellä joukossa on kuitenkin 4 alakouluikäistä. Eikä tietenkään voida kutsua perhekuntaa niin, että rippikoulun käyneet lapsenne on tervetulleita, mutta nuoremmat pitää jättää kotiin :D Mun mielestä ei oo kiva ajatus, että siinä kohtaa kun alkaa tanssit ja baari aukee, niin siellä seassa on muutama lapsi vailla mitään mielekästä tekemistä ja väki - vaikka ei nyt örveltämiseksi toivottavasti menekään  - ottaa alkoholia reippaan pohjalaiseen tyyliin -_- 

Täältä keskusteluista olen saanut haaviini jo paljon sopivia ehdotuksia hääinfoa varten, kuten "Juhlissa on alkoholitarjoilu, joten ne ovat ensisijaisesti aikuisten juhlat. Klo 20 eteenpäin jatkamme juhlintaa kokonaan ilman perheiden pienimpiä." MUTTA, olisko jollain hyvää ideaa, miten muotoiltais tuota vähän rennommin - ehkä jopa humoristisesti sellaiseksi, että klo 20 alkaa tanssit ja baari aukee, ja siitä eteenpäin jatketaan vain rippikoulun käyneiden voimin? :huh: Tuo "ilman perheen pienimpiä" kun on niin tulkinnanvarainen, ja eihän nämä pari perhettä välttämättä koe, että heidän alle 10 veensä ovat pieniä, vaikka nuorimmaisia ovatkin...

Muutoin kuoreen laitetaan nimet, kelle kutsu on osoitettu, ja uskallan kyllä kavereilleni sanoa ilmottautumisen yhteydessä painavan sanan, jos joku yrittää ilmottaa ylimääräisiä. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Päädyttiin sitten laittamaan hääinfoon pelkästään lause "Juhlissa on alkoholitarjoilu, joten ne ovat ensisijaisesti aikuisten juhlat" eikä muuta, ja sitten varmistin viestin perillemenon pienellä taputtelulla :D Eli laitoin sulhasen siskolle viestin, että saisiko ne lapsia sillon hoitoon, että olis kiva jos voisivat bilettää meidän kanssa tappiin asti eikä tarvisi kesken lähteä. Siitä viesti lähti eteenpäin ja nyt ne kaikki sitten ilmoittautui vain +15v. lastensa kanssa :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...