Jump to content
Naimisiin.info

Tuleeko kaikille häälehti?


oukkidoukki

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

vasta täällä naikkareissa olen edes kuullut sanan häälehti, mutta sen sisältöä en ole tajunnut vieläkään. oli miten oli, meille ei sellaista tule. kaikki ylimääräinen askartelu ja näpertely jätetään pois. ei tule ohjelmalehtiä, menukortteja tai vastaavia, niin tuskin jaksamme mitään lehteäkään alkaa tekemään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest VirveTuulikki

Mie en tahtonu sitä alkaa vääntään eikä sulhanenkaan ollut innostunut, mutta kun bestman tarjoutui ottamaan sen homman, niin kai se sitten tulee.... Ois kai ihmisillä sen verran "pelisilmää", että kärryillä pysyisivät muutenkin. No, se lappunen on sit bm:n huolenaihe, ei minun....

Link to comment
Share on other sites

Meille tuli ja se oli todella hieno ja kehuttu. Ruotsalaisen tavan mukaan, sen tekivät morsiusparin kaverit ja se sisälsi "paljastuksia" meidän menneestä ja tulevasta elämästä... oli vierailla ihmettelemistä ja jälkeenpäin ollaan saatu paljon kehuja siitä, vaikka ei itse niitä ansaittukaan!  ;D

Ajattelin, että voisin avitella kaasona ensi kesän morsiameni häälehti produktiota, mikäli hän sellaisen haluaa... Siitä jää kiva muisto ja saapahan menut, juhlaohjelmat ja muut vastaavat hyvästi talteen!

Link to comment
Share on other sites

Tulee!

Häälehden avulla vältän minäkin askartelemasta menukortteja, ohjelmalehtisiä, vihkiohjelmia jne. Vaikken sinänsä askartelua mitenkään kartakaan. Tietokoneella osaan kuitenkin yhtä sun toista ja kirjallinen ilmaisu on aina ollut mulle tosi helppoa, joten häälehti on itsestään selvyys meille. Ja minä olen tietenkin päätoimittaja  ;D

Meidän häälehden sisältö on kutakuinkin tällainen:

1. sivu: Pääkirjoitus "Häätoimittajalta" + sisällys

2. sivu: Vihkiohjelma ja laulettavan virren sanat

3. sivu: Vihkikirkon historiaa (OIKEESTI ihan mielenkiintoinen  ;))

4. sivu: Luottohenkilöiden (kaasot, bm, morsiusneidot) esittelyä

5. sivu: Hääjuhlan ohjelma + menu

6. sivu: Hääjuhlapaikan historiaa (rak. 1800-luvulla)

7. sivu: Tunne pöytäkaverisi + pöytäkartta

8. sivu: Lasten ajatuksia rakkaudesta (huumoripala)

9. sivu: Häävisa (eli visaisia ja hauskoja kysymyksiä hääparista, vastaukset käydään läpi juhlassa)

10. sivu: Yhteislaulun sanat

11. sivu: Kiitokset

Suurinpiirtein näin. Ja on ollut ilo tehdä, pikkuhiljaa ilman paniikkia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häälehti.

Toinen kaasoista on lähes valmis tiedottaja (opiskelee viestintää yliopistossa) ja itsekin on tullut toimitettua lehtiä mm. oppilasyhdistysaikoina.  ::)

Lisäksi, kun serkkupoika lupautui auttamaan lehden painamisessa (on töissä kirjapainossa), niin eikai sitä auttanut kieltäytyä... ;)

Teimme ensin Häälehden nettiin (sivujen osoite lähetettiin kutsujen mukana) ja niistä mukaellen lopullisen paperiversion. Paperilehteen tuli paljon uutta asiaa, mutta myös jotain samaa mitä löytyi nettisivuiltakin (kaikilla vierailla kun ei ollut mahdollisuutta päästä nettiin).

A5 -kokoisesta paperilehdestä tulikin oikein kiva.

Siinä oli mm. tarinaa sulhon ja minun lapsuudesta (kuvia), tapaamisesta ja seurustelun alkuajoista. Lisäksi mukana oli tarinaa hääperinteistä, kaasojen ja bestmanin esittely ynnä monenmoista muuta. Sivuja taisi tulla kaiken kaikkiaan parikymmentä.  :P

Lehti jaettiin vasta juhlapaikalla ja häävieraat lukivat lehteä kun tuli jotain taukoa, ruokajonottamista tms. Monet veivät lehden kotiin ja lukivat sen vasta siellä.

(Juhlapaikalla oli erikseen illan ohjelma jokaisessa pöydässä. Kirkossa oli jaettu vieraille taitettu A4 (->A5), jossa oli kirkko-ohjelma, papin, kanttorin ja huilistin tiedot, virren sanat ja häämarssien tiedot.)

Tämä kaikki saattaa jonkun mielestä tuntua turhalta työltä ja rasittavalta hommalta, mutta minulla ainakin oli hauskaa lehteä tehdessäni.  ;D Ja varsinkin kun sai jälkikäteen kuulla, että siitä oli pidetty.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Meillä oli häälehti ja vieraat pitivät siitä todella paljon. Kaasoni jakoi lehden kirkon ovella ennen vihkitoimituksen alkua. Useimmat vieraat ottivat lehden myös mukaan juhlapaikalle, jossa lueskelivat sitä. Tässä sisältöä:

1. sivu vihkihenkilöt ja lyhyt esittely kirkosta

2. sivu kirkko-ohjelma ja hääjuhlan ohjelma

3. sivu menu ja istumajärjestys

4. - 7. sivut hääparin faktat

8. - 12. sivut häävieraiden esittely (noin 30 vierasta)

takakannen sisäosaan liimattiin käsin piirretty kartta kirkolta juhlapaikalle

Link to comment
Share on other sites

Tuntuupa häälehti jakavan mielipiteitä. Harvasta asiasta ihmiset ovat kirjoittaneet noin jyrkkään sävyyn...

Itse olen ajatellut tekeväni lehden mikäli saan tarpeeksi ideoita koottua. Ohjelma sinänsä on erikseen, mutta varmasti juuri hääpariin, kirkkoon ja juhlapaikkaan liittyy sellaisia asioita että vieraita voisi kiinnostaa, mutta ei tule juhlien aikana kerrottua. Lisäksi sinne saa kerättyä lapsillekin jotain tehtäviä, ja tietysti vaikka yhteislaulun sanat.

En itsekään ole mikään näpertelijä ja askartelija, mutta tätä en koe sellaiseksi, teen kaiken kuitenkin koneella. Ja aikaa on vielä vuosi, ja kuten joku totesi tuolla aikaisemmin, se tuntuu sopivalta suunnittelulta tähän vaiheeseen, kun ei viitsi vielä kutsuja ja ohjelmia tehdä.

Jos lehden teen, se jaetaan vasta juhlapaikalla. Kirkkoon tulee oma ohjelma, josta löytyy myös virsien sanat. Liian monelta jää virsikirja ottamatta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häälehti toimi erittäin hyvin. Kaikki jaksoivat sitä selailla ja moni otti kotiinkin vielä luettavaksi. Erityisen hauskaa oli seurata vieraiden reaktioita kun he lukivat hauskoja kuvauksia itsestään tai vieressä istuvasta, jokaisesta vieraasta oli kuvaus ja näin kaikille oli ainakin jotain henkilökohtaista ja kiinnostavaa lehdessä. Ja oli kyllä hirmu hasukaa tehdä lehti, en kokenut sitä rasitteena.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häälehti toimi erittäin hyvin. Kaikki jaksoivat sitä selailla ja moni otti kotiinkin vielä luettavaksi. Erityisen hauskaa oli seurata vieraiden reaktioita kun he lukivat hauskoja kuvauksia itsestään tai vieressä istuvasta, jokaisesta vieraasta oli kuvaus ja näin kaikille oli ainakin jotain henkilökohtaista ja kiinnostavaa lehdessä. Ja oli kyllä hirmu hasukaa tehdä lehti, en kokenut sitä rasitteena.

Aivan kuin omat mietteet! Meillä vieraat tykkäsivät myös lukea meidän tekemiä kuvauksia heistä ja saivat jutun aihetta vieruskaverinkin kanssa.  Kaikki vieraat veivät oman kappaleensa kotiin ja ovat näytelleet sitä ties kelle  ;D Meidän "piireissä" tuo lehti ei ole vielä kovin yleinen ja kulunut "juttu". Senkin vuoksi varmaan ilahdutti vieraita niin paljon. En kuitenkaan näe että lehti olisi mikään pakko tehdä, toiset jotka tykkäävät  näperrellä niin varmaan tekevät sen mieluusti. Itse en ole ollut häissä, joissa vastaavaa lehteä olisi jaettu.

Link to comment
Share on other sites

meille tulee. lehti toimii viihdykkeenä (toivottavasti), sillä juhlavierailla on aluksi edessään puolentoista tunnin pituinen venematka. häälehden on siis tarkoitus toimia ajanvietteenä, mutta myös informoivana pakettina päivän kulusta (lähinnä veneet takaisin maihin ym.). meille ei tule mitään pöytäkattausta tms. niin satsataan sitten tähän :)

muoks: ps. ei munkaan mielestä kyllä mitenkään "kuulu kuvioon". jotta ilman tai kanssa - jokainen tyylillään.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Varmaan sitä ihan kiva ois lukea.. luulen, että lähempänä häitä mulla on ihan tarpeeks tekemistä leipomisen yms kanssa. Suoraan sanottuna koen lehden vähän turhaksi, mutta jos keksitään siihen kivoja ideoita niin miksei..  ???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...