Jump to content
Naimisiin.info

Juhlaohjesääntö / hääinfo


Guest Oodi

Recommended Posts

^Olin ihan vakuuttunut, että tästä aiheesta oli jo jossakin keskustelu, mutta en sittenkään löytänyt kuin tämän, joka ei ihan kyllä vastaa kysymykseen :huh:

http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?showtopic=18780

No nyt löytyi - se ihan oma pitkä ketjunsa tästä lasten rajaamisesta:

http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?showtopic=21295

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille tulee juhlaohjesääntöön jokseenkin näin:

Hääpari ei aio tanssia minkäänlaista valssia tai hidasta, mikäli kuitenkin hääpari jossain vaiheessa uskaltautuu esittelemään taitojaan, heille hurrattakoon! Musiikin tahdissa liikehtiminen on joka tapauksessa sallittavaa vieraille, mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

Mutta mies on kyllä vakaasti sitä mieltä, ettei aio tanssia missään tapauksessa! :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee tämän tyylinen. Muokkaus on vielä hieman kesken, joten jotakin infoa puuttuu ja jotakin varmaan vielä jätetään poiskin. Mutta kuitenkin siis savoksi :girl_smile:

Juhlan tarkotuksena om pittee haaskoo, joten kaekenlaenem pahansuopaesuus ja juhlatillaesuuvessa vakavana essiintyminen om paheksuttavata.

1§ Ylleeset Käättäätymisohjeet

Juhlaväkkee kehotettaah harjottelemaah hymylyä ja naaramista etukätteem peeli' eessä, jotta ite juhlatillaesuuvessa vältyttäesiin turhalta nikottelulta.On myös ankarasti kielletty pitämästä hyvvää tuulta vae' itellään. Jua se heti toesten kansa. Kaekkeen tärkeempänä ohjeena olokoon: Illoenem mielj ja aarinkoeneh hymy, vaekka vettä sattaesj. Pyyvämme lisäksi huomijoemaan että ovet, joessa on korkee kynnys, ovat ikkunoeta.

2§ Ilimottaatuminej juhlaan

Ilimottakkaa tulostanne tahi mahollisesta esteestä viimeestään 10.7.2010 mennessä, jotta ossaamme varata ruokoo ja istumappaekaj jokaselle tulijalle. Ensi' ilimottaatuuvat suavat eniter ruokoo ja parraat paekat.

3§ Juhlapaekalle löötäminen

Ajo-ohjeet paperin kiäntöpuolella. Teehiv varsilta löötyyvät syvämet nuolinee' aattaavat juhlakansaa myöskil löötämääm perille.

4§ Käättäätyminev vihkimise' aekana

Essiinnyttäköön kaekella vakavuuvella ja parraalla suomalaesella jääkkyyvellä. Juhlaväki suapukoot paekalle ajjoessa. Kuvvaaminen on suotavoo, kuham muistatte esittää myös meelle ne parraat otokset, niistä kaksoesleokaekuistuksista ee oo niiv välijä.

5§ Eenehtiminej

Juhlaväelle tullaan tarjovammaan särvintä. Mikälj juhlaväellä oj jottaem ruoka-allerkijjaa, tämä suatettakkoo' ajjoessa tietoomme. Kakkuva sua. Juhlakalut ottaavat ensin. Muut noovattakkoot noppee' ensin -perijaatetta!

6§ Laalu ja soetanta

Ankarasti kiellettyä! Hiäjuhla ov vakava tillaesuus. Jos hiäparj kuitenni jossaev vaeheessa uskaltaatuu esittämmään tanssija, heelle hurrattakkoon! Sej jäläkeen kehotettaan tanssimaa' ankarimman kaatta. Mussiikin tahissa liikehtiminen on suotavoo, jopa toevottavata mahollisesta kahesta vasemmasta jalasta huolimata. Laalakaa mieluummi' innolla kun taejolla. Jos ette tunne laaluva ja sem melotijjaa, niil laalakaa kovempaa.

7§ Alakoholj ja sen naattiminen

Nestemäestem päehykkeehin naattiminen on sallittuva tääsj-ikkäestev vieraehe' osalta. Juhlassa on tarjolla erjlaesija suunkostukkeeta. Ylenantamista ja -ottamista vältettäkköön. Välttäkee ruuhkoo pöötii' alla, pöövä' alla huomijoetava oekeenpuoleenel liikenne. Sulhaselle ee sua tarjota jatkuvista pyynnöestä huolimata.

8§ Lahjukset

Lahjoen tuominen ee oo eellytys hiäjuhlaa' osallistumiselle. Mikälj juhlaväki kuitenniisa hiäparija haluvaa muistoo eekä ossoo piättee millaesilla lahjuksilla, , niin toeveenamme or rahalahja hiämatkoo ja koen suurempija hankintoja varten. Jos piätytte perinteeseem pakettiin, niim piällekkäesyyksiiv välttämiseksi ajatuksija hiäparin toeveesta löötyy kuasolta.

10§ Majottuminej

Juhlat jatkuuvat yömyöhää' asti ja meestä olisj mukavoo, jos hiävierraat jäesivät juhlimaan kanssamme pitemmäksiki' aekoo.

Lopuksi toevotamme juhlaväelle sekä anopeille riemullista hiäjuhloo.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Marsuliini

Jos laittaisit sinne että:

X. Poistuminen/ Juhlien aikataulu

Voimme pitää hauskaa kello 20:00 asti, jonka jälkeen poistumme jatkoille xxxx:n.

tai

Voimme pitää hauskaa kello 20:00 asti, jonka jälkeen saatamme pienimmän juhlasankarin unten maille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Miten ihmeessä ilmoittaa että poistua pitää kello 8 mennessä?

Meillä yhdistetyt ristiäiset ja häät, juhlaohjesäännön haluan kuitenkin tehdä kun muutama asia on selvitettävä.

Meillä luki ihan varsinaisessa kutsussakin, sen kummemmin selittelemättä, että vihkimisen jälkeen juhlat jatkuvat kello 23 saakka - ja hyvin tuota kaikki osasivat noudattaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No mun mielestä tämmösistä (usein humoristisista) ohjeista on ihan turha vetää hernettä nenään.

Vai ajatteleeko nämä hermostujat kutsun saadessaan, että se teksti on yksin juuri hänelle kirjoitettu?

Yleensä kutsut lähetetään kaikille samanlaisina, ja kutsuttaviahan voi olla vaikka 150 muutakin, eikä kaikki asiat ole kaikille yhtä itsestäänselviä.. Ihmiset kun on erilaisia.

Ehkä on syytä hiukan löysätä nutturaa jos tuommoisesta suuttuu.

Link to comment
Share on other sites

Minä ajattelin ensin ettei meille juhlaohjesääntöä tule, mutta sitten totesimme että siihen saa parhaiten nuo osoitteet, ruoka-aineallergia -kyselyt jne. laitettua, joten sellainen tuli kyhättyä.

Suurin osa tekstistä lainattu täältä tai muualta ja osittain sitten myös itse muokattu. Tunnistettavat osat tekstistä muutin :girl_wink:.

JUHLAOHJESÄÄNTÖ

Tämä juhlaohjesääntö ei ole vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoita rangaista tai muuten paheksuta. Silti juhlaväki ottakoon huomioon kaikki pykälät valmistautuessaan juhliin.

1§ Yleiset käyttäytymisohjeet

Juhlan tarkoituksena on pitää hauskaa. Kaikenlainen pahansuopaisuus ja juhlatilaisuudessa vakavana esiintyminen on paheksuttavaa. On myös kiellettyä pitää hyvää tuulta vain itsellään. Jaa se heti toisten kanssa. Kaikkein tärkeimpänä ohjeena olkoon: Iloinen mieli ja aurinkoinen hymy, vaikka vettä sataisi!

2§ Ilmoittautuminen juhlaan

Ilmoittakaa tulostanne tai mahdollisesta esteestä viimeistään 4.4.2009 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat. Ilmoitathan samalla myös mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erityisruokavaliot.

3§ Käyttäytyminen vihkimisen aikana

Jotta kaikki olisivat paikalla vihkimisen alkaessa, kehotamme vieraita saapumaan ajoissa. Kuvaaminen kirkossa on suotavaa, kunhan kuvaajat muistavat pysyä pois alttarilta. Hääpari toivoo saavansa nähtäväksi nämä kaikki otokset.

4§ Juhlapaikalle löytäminen

Juhlapaikkana toimii Blaa blaa blaa. Juhlapaikan osoite on Hääkatu 50. Juhlapaikalla on reilusti parkkitilaa ja menopelit voivat viettää tarvittaessa yönsä parkissa.

5§ Ruokailu

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan särvintä. Juhlakalut ottavat ensin. Tätä pykälää noudatetaan pääruokaan sekä pääruuan jälkeen tarjottavaan kakkukahviin. Muut noudattakoot "nopein ensin" -periaatetta.

6§ Alkoholi ja sen nauttiminen

Nestemäisten juomien nauttiminen on sallittu aikuisille. Tarjolla on viiniä, olutta, siideriä ja lonkeroa. Koska alkoholin nauttiminen yleensä lisää juhlien vauhtia & mahdollisia vaaratilanteita, olisi mukavaa että juhliin mahdollisesti osallistuvat lapset laitetaan kotimatkalle hyvissä ajoin.

7§ Musiikki

Juhlaväen viihdytyksestä vastaa orkesteri Letkeä jalka soittopeleineen. Tanssiminen on suotavaa, jopa toivottavaa mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

8§ Lahjukset

Lahjojen tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli juhlaväki kuitenkin hääparia tahtoo muistaa, on kirjekuoreen mahtuva lahja oiva valinta. Kirjekuoren sisällön voi myös halutessaan kätevästi vaihtaa tilisiirtoon numerolla 123456-7890. Jos tässä mentiin liian suorasti asiaan, voi sen ostetun astian/petivaatteen/maljakon pakata sievään rasiaan!

9§ Juhlinnan kesto

Juhlat jatkuvat klo 01.00 asti, jonka jälkeen juhlaväki poistuu paikalta joko omin jaloin tai kavereiden kantamana. Juhlapaikalla ei ole yöpymismahdollisuutta.

Toivotamme hääväelle riemukasta hääjuhlaa!

Ja jos ylläolevasta tekstistä menee joltain kutsutulta herneitä nenään, niin on varmaan parempi sitten jäädä kotiin...

Muokattu: , käyttäjä: Laguna
Link to comment
Share on other sites

Ennen tätä sivustoa en tiennyt koko juhlaohjesäännöstä, mutta mitä enemmän esimerkkejä olen lukenut, sitä varmemmin haluan oman kutsumme liitteeksi sellaisen. Sulho oli samaa mieltä siitä, että ko. sääntö ehkäisee väärinkäsityksiä ja auttaa vieraita asennoitumaan rentoihin juhliin jo etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Tällainen tuli sitten meille:

JUHLAINFO

Tämä juhlainfo on suuntaa-antava, kannattaa kuitenkin huomioida ohjeet juhlintaan valmistautuessa.

ILMOITTAUTUMINEN JUHLAAN

Ilmoitathan saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä ma 16.2.2009 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ilmoittautumiset: 044 123 4567 / a_paradise_79

MERKITTÄVÄT LUOTTAMUSTOIMET

Kaason kunniatehtävää hoitaa xx xx.

VIHKIPAIKKA

Vihkiminen ja muu juhliminen tapahtuu yhdessä ja samassa paikassa eli Hyrylän Torpalla (Koskelantie 4, Tuusula). Omalla autolla tultaessa voi apuna käyttää internetin karttapalvelun apuja (kartat.eniro.fi). Julkisilla kulkuvälineillä tuleville tiedoksi, että ihan juhlapaikan viereen ei julkisella pääse, mutta Helsingin Kampin linja-autoasemalta pääsee bussilla noin 10 minuutin kävelymatkan päähän, Hyrylän keskustaan. Tarkempaa aikataulutietoa ja karttoja löydät osoitteesta www.matka.fi

MAJOITUS

Majoitusta tarvitsevat vieraat voivat kääntyä reilun 3km päässä juhlapaikasta sijaitsevan Hotelli Gustavelundin puoleen (www.gustavelund.fi). Hieman tätä kauempana majoitusta tarjoavat Hotelli Krapi (www.krapi.fi) Tuusulassa ja Järvenpään Hotelli Rivoli (www.rivolijpaa.fi).

TÄSSÄ VÄLISSÄ ISO KARTTA ALUEESTA, JOSSA NÄKYY JUHLAPAIKKA JA 2 LÄHINTÄ HOTELLIA

VIHKITOIMITUS

Vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla klo 17. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa ja mikäli joku myöhästyy seremoniasta, ilmaantukoon hän paikalle vähin äänin. Vihkiminen kestää noin 10 minuuttia ja tilaisuuden ajan vieraat seisovat. Mikäli tunnet tarvetta istua, on paikalla myös muutama tuoli tätä varten.

LAHJUKSET

Lahjukset ovat ilahduttavia, joskaan eivät välttämättömiä. Hääparin ylin toive on, että omatoimisen lahjainhankinnan sijaan juhlakaluja muistettaisiin rahalahjalla tai lahjakorteilla (talonrakennusprojekti alkamassa toden teolla keväällä 2009). Lahjusten ostamisessa vinkkejä löydät myös lahjalistalta, jonka löydät osoitteesta: www.lahjatoiveet.net

Sisäänkirjautuessa tarvittavat tiedot ovat:

ETUNIMI: xxx

SUKUNIMI: xxx

LAHJALISTAN NUMERO: 123456

Mikäli internetsivujen käyttö ei luonnistu, auttaa lahjavalinnassa myös kaaso xxx, puh. 040 1234567

RUOKAILU JA JUOMINGIT

Mikäli juhlija tarvitsee erikoisruokia (allergian tai muun takia), tämä kerrottakoon ilmoittautuessa ikävien yllätysten ja pitkien vessajonojen välttämiseksi. Kakkua on tarjolla kaapin paikan selvittyä. Juhlassa on tarjolla palanpainikkeena alkoholittomia juomia, viinejä sekä olutta. Illemmalla tarjolle saattaa eksyä myös boolia.

MUSIIKKI JA TANSSI

Juhlaväen viihdyttämisestä vastaa bändi. Tanssiminen on suotavaa, jopa toivottavaa mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

LAPSET

Juhlan luonteen ja myöhäisen ajankohdan vuoksi toivomme, että lapset jäävät kotiin ja juhlimme aikuisten kesken.

OHJELMA

Luvassa musiikkia, tanssia ja muuta pientä ohjelmaa. Jos joku kokee tarpeelliseksi avata sanaisen arkkunsa, kannattaa siitä ilmoittaa mahdollisimman pian kaasolle 040 1234567 / xxx

JUHLAPAIKALTA POISTUMINEN

Juhlapaikan ovet sulkeutuvat keskiyöllä.

Muokattu: , käyttäjä: a_paradise_79
Link to comment
Share on other sites

Meille tulee juhlaohjesääntöön jokseenkin näin:

Hääpari ei aio tanssia minkäänlaista valssia tai hidasta, mikäli kuitenkin hääpari jossain vaiheessa uskaltautuu esittelemään taitojaan, heille hurrattakoon! Musiikin tahdissa liikehtiminen on joka tapauksessa sallittavaa vieraille, mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

Mutta mies on kyllä vakaasti sitä mieltä, ettei aio tanssia missään tapauksessa! :girl_dance:

Hmm.. mun mielestä tuo näyttää vähän hassulta että hääpari ei aio missään tapauksessa tanssia mutta vieraiden tulee tanssia kahdesta vasemmasta jalastakin huolimatta. Tai särähtää ainakin mun korvaan. Onko tansseja pakko järjestää jos se ei ole hääparin näköistä?

Link to comment
Share on other sites

Juhlaohjesääntö

Tämä juhlaohjesääntö on vakava, ja pykäliä rikkovaa juhlijaa rankaistaan ankarasti. Nämä pykälät otettakoon siis tosissaan. Juhlan päätarkoitus on pitää hauskaa ja juhlia sopivasti.

1. ILMIANTO

Saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä toivomme saavamme tiedon 30.6.2009 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.

Ilmoittautumiset hääsivujen kautta www.xxxxx.xx

tai

xxxxxxxxxx/Morsian, xxxxxxxxxx/Sulkki

2. VARTALON VERHOILU

Pukeutuminen on suotavaa, sillä kyseessä on perhejuhla.

3. LAHJUKSET JA NIIHIN VERRATTAVAT HANKINNAT

Apua löydät hääsivujemme www.xxxxxx.xx lahjalistasta, ettei tulisi montaa samanlaista kippoa ja kuppia.

P. S Ei koske samanlaisia seteleitä.

4. SUUNNISTUS JA AJOITUS.

Vihkiminen tapahtuu kirkossa klo.xx.xx.

Kirkon virallinen osoite on xxxxxxxx. Vihkiminen kestää noin puoli tuntia.

Sen jälkeen siirrymme Taipaleenniemeen viettämään hääjuhlaa. Juhlapaikan osoite on

xxxxxxxx. Etäisyyttä kirkon ja juhlapaikan välillä on noin 18 km.

Ajo-ohjeet löydät hääsivuiltamme. Ilmoita jos tarvitset kirkolta kyytiä, ellet halua apostolinkyydillä matkaa taittaa.

5. ATERIOINTI

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan ruokaa. Mikäli juhlija kärsii ruoka-aineallergiasta, kerrottakoon tämä ilmoittautuessa ikävien yllätysten ja pitkien vessajonojen välttämiseksi. Kakkuakin saa.

6. JANO

Alkoholin nauttiminen on suotavaa täysi-ikäisille vieraille. Ylenantamista vältettäköön. Juhlakalut ovat varanneet juomia, kuten boolia myöhempään iltaan. Sulhaselle ei saa tarjota jatkuvista pyynnöistä huolimatta. Huomioithan että, hääpari ei lunasta poliisin huostaan ottamia vieraita seuraavana aamuna.

7. MUSIIKKI JA LIIKEHDINTÄ

Hääjuhla on vakava tilaisuus. Jos musiikkia kielloistamme huolimatta on, niin sen tahdissa heiluminen on sallittavaa, jopa toivottavaa kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta. Jos ette tunne laulua ja sen melodiaa niin laulakaa kovempaa.

8. VÄSYMYS

Innokkaimmille juhlijoille haluamme tarjota mahdollisuuden yöpyä sangen edullisesti juhlapaikalla. 2 hengen huone x € ja 2+1 hengen huone x €. Huone maksetaan käteisellä vahtimestarille paikan päällä. Huomioithan, että huoneita on vain rajoitettu määrä, joten toimi nopeasti jos et halua yöpyä taivasalla.

Tälläinen juhlaohjesääntö lähtee meillä kutsujen mukana. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Guest Vierailemassa

Heh, komppaan Brudeferdeniä.

"Pyydämme kaikkia vieraita saapumaan paikalle ajoissa".

"Koska kyseessä on perhejuhla, on vartalon verhoaminen suotavaa".

"Musiikin tahdissa liikehtiminen on suotavaa, kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta".

"Juhlaväelle tarjoillaan ruokaa, mutta hääpari ottaa ensin".

"Iloista mieltä ja hymyä, vaikka vettä sataisi".

Ja kyllähän kaikki tajuaa (?), että näiden kehotusten tarkoituksena on naurattaa, ei varsinaisesti ohjeistaa, mutta jos itseään eri versioina toistava humoristinen juhlaohjesääntö on jo vähän turhan monta kertaa nähty, niin homma ei ehkä toimi ihan halutulla tavalla. Tai no, kyllä kai jokainen vieraansakin suunnilleen tuntee: jos tuntuu siltä, että ko. juhlaohjesäännön huumori puree omiin vieraisiin, niin mikä jottei.

Ja siis mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, että kutsun mukana lähetetään tietoa käytännön asioista. Nämä samanlaiset hah-hah-juhlaohjesäännöt vain ovat minusta jo nykyään suunnilleen sama asia kuin jos liittäisi kutsun väliin lapun, jossa lukisi "mummo ja vaari meni mustikkaan mut mummo ei mahtunu".

Link to comment
Share on other sites

Mä en ole koskaan saanut kutsua, jossa olisi tollanen hauska juhlaohjesääntö, siispä meillekkin on sellainen tulossa. Voisin tietty vielä kysäistä kavereilta että onko heille jo vanha vitsi vaiko tuore juttu niinku meille. Eka kerrallahan tuo nimittäin naurattaa kovastikkin, ainakin itseäni :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...