Juhlaohjesääntö / hääinfo


Guest Oodi

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Laitetaanpa meidän juhlainfo tännekin. Ei siis haluttu mitään suoraan kopioitua tekstiä, vaan muokattiin valmista pohjaa ihan reilulla kädellä. Ja tässä siis lopputulos:

Juhlapaikalle x pääsee seutuliikenteen busseilla a, b, c ja d sekä kaupungin y sisäisillä linjoilla e, f ja g. Suosittelemme julkisen liikenteen käyttämistä. Jos kuitenkin haluatte tulla autolla, viereisen urheilukentän yhteydessä on runsaasti parkkitilaa. Vihkiminen alkaa kello n, joten on suositeltavaa saapua paikalle hieman ennen sitä.

Toivomme, että siviilivihkimisemme jälkeen voimme viettää kanssanne hauskan ja rempseän illan. Juhlissa tarjotaan meidän omia suosikkiruokia sekä juomia. Mahdollisista erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Juhlaväkeä viihdyttää hyvän seuran ohella orkesteri. Mukaan sopii siis ottaa tanssikengät ja kamera, koska me olemme todenneet, ettei pari harha-askelta häävalssin aikana pilaa onneamme. Näitä kömmähdyksiä saa kuvata ja meille myöhemmin lähettää.

Juhlapaikan takkahuoneessa on tilaa lasten leikeille. Mahdolliset lelut kannattaa ottaa itse mukaan.

Mainittakoon vielä, että olemme asuneet häiden aikaan n vuotta yhdessä ja olemme saaneet haalittua kotiimme lähes kaikki tarvitsemamme vempeleet. Toiveenamme on hauskat juhlat ja runsas osallistuminen. Jos kuitenkin haluamalla haluatte meitä lahjoa, niin pyydämme vilkaisemaan lahjalistaamme osoitteessa http://lajalistan.osoite.net

Voimme myös lämpimästi suositella vaihtoehtoista lahjaa, eli lahjoitusta hyvään tarkoitukseen:

hyväntekeväisyyskohde 1 http://www.hyväntekeväisyysosoite1.fi

hyväntekeväisyyskohde 2 http://www.hyväntekeväisyysosoite2.fi

Tervetuloa!

(ja tähän alle sitten hauska kuva meistä)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille tulee kanssa joku täällä esillä olleiden tyylinen hauska juhlaohjesääntö, ja ihan vain sen takia että mielestäni se on hauska ja meitä ainakin nauratti nämä ihan hirveästi! :D En ymmärrä kuinka kukaan voisi loukkaantua sellaisesta, ja oon kyl sitä mieltä että jos on niin herkkähipiäinen ja suuttuu tuollaisesta niin ei tarvitse sitten tullakkaan :D

Muokattu: , käyttäjä: Layne
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Tällaista "juhlaohjesääntöä" minä hahmottelin. Siihen on otettu hieman vaikutteita täällä aijemmin esillä olleesta säännöstä, mutta en yhtään muista kenen. Eli jos joku nyt tunnistaa tutun kuulloisia sanoja/sanontoja niin kiitosksia vaan lainasta :-X :-X :-X

Ohjeita juhlan sujuvuuden ja onnistumisen takaamiseksi

♥ Yleiset ohjeet

Juhlan tarkoituksena on pitää hauskaa, joten kaikenlainen pahantuulisuus, synkät ajatukset, huolet ja murheet kannattaa mah-dollisuuksien mukaan unohtaa!!! Tärkeimpänä ohjeena tätä juhlapäivää varten on pitää yllä iloinen mieli ja aurinkoinen hymy, vaikka räntää sataisi tai pakkanen paukkuisi

♥ Pukeutuminen

Pukeutuminen on juhlan luonteen vuoksi välttämätöntä. Kenenkään ei kuitenkaan kannata sillä päättään vaivata ja sen vuoksi harmaita hiuksia kasvattaa, osallistumiseen riittää mukava ja juhlallinen vaatetus.

♥Valokuvaaminen

On sallittua ottaa kamera mukaan ja käyttää sitä koko hääjuhlan ajan. Hääpari toivoisi saavansa parhaat kuvat itselleen, jotta pääsemme juhlinnan jälkeen viettämään useita päiviä selatessaan juhlakuvia. Tilaisuudessa on myös virallinen valokuvaaja, jos hän jossain vaiheessa toivoo työrauhaa itselleen, siitä kyllä ilmoitetaan juhlaväelle.

♥Kirkko-osuus

On suotavaa, että juhlaväki saapuu paikalle ajoissa ja etsii itselleen mieluisat istumapaikat. Jos haluatte toivottaa morsiusparille onnea vihkimisen jälkeen heittelemällä heitä jollain, kaasoilta löytyy tarkoitusta varten juhlaväelle jaettavia pikku pussukoita, omaa riisiä ei siis tarvitse varata. TÄRKEÄÄ; Annattehan papille työrauhan ja kunnioitatte morsiusparin ainutlaatuista hetkeä välttämällä turhaa meteliä. Toivomme esimerkiksi että tarkistatte matkapuhelimien olevan kirkossa äänettömällä ja että itkevät pikkulapset rauhoitetaan ulkopuolella.

♥Juhlapaikalle saapuminen

Koska juhlimme häitämme talvella, on otettava huomioon muutama pikkuseikka autojen ja Lapin luonnon yhteiselosta… Koska juhlapaikalla on rajoitettu määrä roikkapaikkoja, toivomme että juhlapaikalle saavuttaisiin mahdollisimman vähillä autoilla. Kirkon ja juhlapaikan väli on lyhyt, joten kimppakyytit ovat suositeltavia ja varaamme aikaa siihenkin, että yksi autoilija ehtii noutaa useamman erän kyytiläisiä. Tällöin myös useampi vieras voi nauttia tarjoilupöydän nestemäisistä antimista :girl_smile: Perillä toivomme, että paikkojen suhteen vuorotellaan siten, että ensin lähtevät pääsevät ensimmäisiksi lämmittämään autojaan. Mikäli vieraat löytä-vät ajoissa juhlapaikalle, saattaa morsiuspari vielä puuttua. Tästä ei pidä huolestua. Toivotaan vieraiden etsivän istumapaikat itselleen ja tekevän olonsa mukavaksi. Juhlakalujen saavuttua suoritetaan onnittelut, otetaan alkumaljat hääparin kunniaksi, jonka jälkeen päästäänkin syömään.

♥Tarjoilu

Juhlijoille tarjotaan syötävää ja juotavaa, siksi pyydämme teitä ilmoittautumisen yhteydessä kertomaan mahdollisista ruoka-aine allergioista ja muista erityistoiveista. Ruokajonon ensimmäiset paikat on varattu itse morsiusparille ja vanhuksille, muuten ruokailu etenee pöytäkunnittain. Olemme varautuneet täyttämään myös hyvin nälkäisten vieraiden vatsat.

Alkoholi; Ruuan kanssa tarjoamme viiniä ja myöhemminkin illalla nautittavana on erilaisia juhlajuomia. Koska juhlapaikalla ei ole A-oikeuksia, juomien lajitelma on valitettavasti rajallinen. Siksi pyydämme nirsoimpia (ja janoisimpia) vieraita varautumaan myös omin eväin.

♥Ohjelma

Juhlassa on tarkoitus nauttia monipuolisesta ohjelmasta, johon kuuluu ainakin tanssia, musiikkia, puheita, leikkejä ja iloista seurustelua. Jos vieras haluaa esittää juhlassa jonkun ohjelmanumeron, se on sallittua ja toivottavaa. Tästä voi vinkata joko kaasoille X (puh. nro.) ja Y (puh. nro) tai bestmanille Z (puh. nro)

♥Lahjat

Ovat sallittuja, mutta eivät juhlaan osallistumiseksi lainkaan välttämättömiä :girl_wink:

Muokattu: , käyttäjä: MattiS
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Minä ja mies muokattiin monista säännöistä itsellemme sopiva:

JUHLAOHJESÄÄNTÖ

J:n ja T:n häät 3.8.2013

Tämä juhlaohjesääntö ei ole vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoita rankaista tai muuten paheksuta. Silti juhlaväki ottakoon kaikki pykälät huomioon valmistautuessaan juhlatapahtumaan. 

YLEISET KÄYTTÄYTYMISOHJEET

Juhlan tarkoituksena on pitää hauskaa, joten kaikenlainen pahansuopaisuus ja juhlatilaisuudessa vakavana esiintyminen on paheksuttavaa. Juhlaväkeä kehotetaan harjoittelemaan hymyilyä ja nauramista etukäteen peilin edessä, jotta itse juhlatilaisuudessa vältyttäisiin turhalta happamuudelta.

ILMOITTAUTUMINEN JUHLAAN

Ilmoittakaa tulostanne tai mahdollisesta esteestä viimeistään 30.06.2013 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.

PUKEUTUMINEN

Pukeutuminen on suotavaa, sillä kyseessä on perhejuhla.

ESIINTYMINEN KIRKOSSA

Kirkossa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Morsiamen sukulaiset sekä ystävät istukoot kirkon vasemmalla puolella, sulhasen oikealla. Lattialla istumista vältettäköön.

LAHJUKSET JA NIIHIN VERRATTAVAT HANKINNAT

Hääparin ylin toive on, että omatoimisen lahjan hankinnan sijaan heitä muistettaisiin lahjashekeillä tai kaivertamattomilla hopea-aterimilla, jotka on helpompi pantata häämatkan paluulippua varten. On myös mahdollista tukea häämatkaa suoraan tilillemme. (sulhanen, 000000-000000)

RUOKAILU JA KAHVITARJOILU

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan ruokaa. Mikäli juhlija kärsii ruoka-aineallergiasta, tämä saatettakoon ilmoittautumisten yhteydessä tietoon pitkien vessajonojen välttämiseksi. Hääpari ottaa ensin, muut noudattakoot ”nopein ensin” –periaatetta.

MUSIIKKI JA LIIKEHDINTÄ

Juhlaväen viihdytyksestä vastaa orkesteri monipuolista tanssimusiikkia esittämällä. Jos hääpari jossain vaiheessa uskaltautuu esittämään tanssia, heille hurrattakoon! Sen jälkeen kehotetaan tanssimaan ankarimman kautta. Musiikin tahdissa liikehtiminen on joka tapauksessa toivottavaa mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

ALKOHOLI JA SEN NAUTTIMINEN

Juhlissa on tarjolla alkoholia ja sen nauttiminen on suotavaa täysi-ikäisten vieraiden osalta. Ylenantamista vältettäköön. Sulhaselle ei saa tarjota jatkuvista pyynnöistä huolimatta. Hääpari ei lunasta poliisin talteen ottamia vieraita juhlia seuraavana aamuna.

LAPSET

Olemme huomioineet myös juhlaväessä olevat lapset. Heitä varten olemme varanneet muutaman kaitsijan, jotka järjestävät lapsille omaa viihdykettä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Miten voisi hienovaraisesti vihjaista että olemme palkanneet kuvaajan koko päiväksi joten toivomme ainakin kirkossa vieraiden istuvan rauhassa ja jättämään kamerat laukkuun, mielellään sama toimintamalli myös itse juhlassa sillä haluamme vieraden juhlivan eikä juoksevan kameran kanssa meidän perässä. Meiltä saa sitten häiden jälkeen kuvia jos niin haluaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tässä meidän kutsun liitteeksi tuleva juhlaohjesääntö jota olemme muokanneet omiin tarkoituksiimme sopivaksi.

Foorumi sotkee tekstin mutta kutsussa tuo teksti on keskitettynä yhdelle aaneloselle ja hienommalla fontilla.

”JUHLAOHJESÄÄNTÖ”

Tämä juhlaohjesääntö ei ole vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoita rankaista eikä katsota kieroon.

Silti juhlaväki ottakoon kaikki pykälät huomioon valmistautuessaan juhlatapahtumaan.

1§ YLEISET KÄYTTÄYTYMISOHJEET

Juhlan päätarkoituksena on pitää hauskaa ja bailata sopivasti. Juhlatilaisuudessa iloisena esiintyminen on enemmän kuin toivottavaa. Hymyilyä ja nauramista voi tarvittaessa harjoitella kotona peilin edessä etukäteen jos tuntuu siltä ettei se onnistu luonnostaan. Täten vältymme jäykältä pönötykseltä.

2§ MERKITTÄVÄT LUOTTAMUSTOIMET

Sulhasen parhaana miehenä toimii sulhasen veli xxxxxxxxx

Morsiamen kaasona toimii morsiamen sisko xxxxxxxxx

3§ TOIMINTA KIRKOSSA

Kirkossa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä.

Lattialla istumista ei suositella pahennuksen välttämiseksi.

4§ LAHJUKSET JA NIIHIN VERRATTAVAT HANKINNAT

Hääpari ei tarvitse Iittalaa, Villeroy&Bochia, Muumimukeja tai muutakaan kaapin täytettä. Jos hääparia halutaan kuitenkin muistaa, ovat he päätyneet testaamaan tuoreen avioliittonsa kestävyyttä kaukomaille suuntautuvalla häämatkalla.

Tämän vuoksi ainoa lahjatoive suuntautuu Osuuspankkiin ja häämatkaa varten avattuun lahjatiliin xxxxx.

5§ RUOKAILU JA KAHVITARJOILU

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan apetta ja suun kostuketta. Mikäli juhlija kärsii jostakin ruoka-aineallergiasta, (ruoat ovat laktoosittomia) tämä saatettakoon ilmoittautumisen yhteydessä vastaanottajan tietoon ikävien yllätysten ja vessajonojen välttämiseksi ja juhlailman hyvänä pysymiseksi.

6§ SOITANTA JA TANSSAAMINEN

Juhlaväen viihdytyksestä vastaa orkesteri nimeltä Tietokone. Hääpari ei vastaa musiikin muuttumisesta nopeatempoisemmaksi ja sitä myöten mahdollisista nivelrikoista illan kuluessa.

Ennen varsinaista tanssaamista juhlakalut tulevat tanssaamaan keskenään häätanssin. Häätanssin jälkeen juhlaväkeä kehotetaan tanssaamaan ankarimman kautta mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta ja rytmitajun puutteesta huolimatta.

7§ ALKOHOLI JA SEN NAUTTIMINEN

Juhlaväkeä tullaan tanssaamisen lomassa nesteyttämään erinäisten virvokkeiden muodossa. Juhlaväki huolehtikoon itse henkilökohtaisesti oman nesteytyksensä tarpeesta. Ylenantamista, morsiamen vonkaamista ja turpaanvetokilpailuja paheksutaan. Sulhaselle ei saa tarjota ylenmäärin jatkuvista pyynnöistä huolimatta.

8§ LAPSET

Kutsu koskee vain vanhempia ja yli 18-vuotiaita lapsia.

9§ MAJOITTUMINEN

Jos joku vieraista tuntee tarvetta majoitukselle, olemme alustavasti varanneet muutaman huoneen pitkänmatkalaisille xxxxxxx xxxxxxxx. Ilmoitattehan mahdollisen majoitustarpeenne kutsuvastauksenne yhteydessä.

Vieraat vastaavat majoituksensa kustannuksista itse.

10§ ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoitattehan saapumisestanne tai saapumatta jättämisestänne 13.5.2012 mennessä.

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Toivomme näkevämme teidät osallistumassa suureen päiväämme!!!

TERVETULOA!!!

Muokattu: , käyttäjä: 07072012
Link to comment
Share on other sites

Alunperin tarkoitus oli tehdä vaan kutsu + liitteeksi paperi, jossa on kartta + tiedot majoituksesta. Nyt alan kuitenkin kallistua humoristisen juhlaohjesäännön kannalle; tai itseasiassa ehkä nimeän sen ennemmin juhlaohjeistukseksi tms.

Onko teillä juhlaohjesääntöön tms tullut mukaan karttaa juhlapaikalle/kirkolle? Itse ajattelin semmoisen liittää mukaan; eli siis kartta, jossa näkyisi kirkko + juhlapaikka (ja niiden välinen reitti) sekä isot tiet, joiden varrelta vieraat kääntyvät, jotta pääsevät paikalle.

Vieraista valtaosalle häiden paikkakunta on kohtuullisen tuntematon, joten ohjeistus on välttämätön. Kutsuvieraissa on aika paljon vanhempaa väkeä (esim. sulhasen isovanhemmat), jotka eivät navigaattoreita yms käytä. Siksi ajattelin että kartan oleminen kutsussa olisi hyvä juttu, niin ei tarvitse näiden vanhempienkaan alkaa karttakirjoja selailemaan tätä varten. :) Toki siihen alle voisi laittaa vielä katuosoitteet navigaattoreita jne varten.

Ja tietty kirkosta juhlapaikalle on opasteet, mutta silti varmaan oisi hyvä laittaa ohjeistus sinnekin.

Mutta kysymys kuuluukin; mihin kohtaan juhlaohjesäännössä kartan voi sijoittaa? Voisiko se olla jossain "Saapuminen paikalle" -kohdan alla kuvana? Käytännössähän kartta liittyisi sekä kirkko- että juhlapaikka-kohtiin. Joten mihin kohtaan tekstiä se sitten tulisi sijoittaa? Vai olisiko selkeämpi, jos tekstit olisi A4:n toisella puolella ja karttakuva toisella puolella?

Link to comment
Share on other sites

t_m_a: Itse laittaisin kartan varmaankin viimeiseksi, elikkäs kaiken tekstin jälkeen - käytännössä siis toiselle puolen paperia. Kartan alapuolelle sitten voisi laittaa kirkon ja juhlapaikan osoitteet. Itse juhlaohjesäännön tekstiosasssa voisi sitten olla viittaus siihen, että kartta on tekstin jälkeen.

Esimerkiksi itse laitoin juhlaohjesäännön kohtaan 5§ Juhlapaikalle löytäminen: Morsiusparin vanhemmat luultavasti löytävät juhlapaikalle, joten heitä on hyvä seurata. Juhlapaikan osoite sekä kartta on liitetty loppuun, jos joku ei luota morsiusparin vanhempien suuntavaistoon tahi haluaa muuten vain asettaa sen navigaattoriinsa. Reitin varrelle on sijoitettu myös opastekylttejä, joten toivottavasti eksymisiltä vältytään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meille tulee melko "muodollinen" juhlaohje, ei siis kovin tuollainen vitsikäs kuten moni muu.

Olen häissä raskaana noin viikolla 34, ja kaikki häihin tulevat sukulaiset eivät tätä välttämättä tiedä. Mietimmekin sulhasen kanssa, voisiko asian ilmaista jotenkin juhlaohjeessa?

Ja tarvitsisin vinkkejä melko pikaisesti, koska kutsut pitäisi saada pian kaason suunniteltavaksi :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Kysynpäs nyt täältäkin neuvoja, kun itsekseni vaan väännän ja käännän, niin ei tule enää kovinkaan montaa uutta vaihtoehtoa mieleen :)

Eli siis meidän infolehtisessä on maininta siitä, että juhlapaikalle on järjestetty kuljetus ja että sama bussi kuljettaa paluukyydistystä tarvitsevat takaisin lähtöpaikkaan tiettyyn kellonaikaan yöllä. MUTTA, miten saisi järkevästi laitettua sen että juhlat kuitenkin voivat jatkua aamuun saakka? Ettei sillä kuljetuksella ole pakko lähteä, mutta jos ei lähde sillä, niin sitten hankkii oman kyydin pois? Eikä paluukuljetuksen tarpeesta ole siis pakko tietää ilmottautumisvaiheessa vaan voi itse päättää illan aikana lähteekö bussilla vai jääkö juhliin.

Toivottavasti joku sai selkoa tästä sekavasta sepustuksesta :)

Link to comment
Share on other sites

Mä varmaan laittaisin jotain tyyliin: "Juhlapaikalta lähtee halukkaille maksuton kuljetus klo XX:XX, mikäli et halua olla mukana tässä kyydissä, olet tervetullut juhlimaan kanssamme aamuun. Myöhemmin lähtevät vastaavat omasta kuljetuksestaan."

Jos asia jää jollekin epäselväksi, sitä voi sitten tarkentaa samalla kun vastaa kutsuun :)

Link to comment
Share on other sites

Me liitettiin kutsuun juhlaohjesääntö, muokkasin tietty meidän näköiseksi sen ja siihen tuli tieto oikeastaan kaikesta mahdollisesta. kuljetuksista, juhlapaikalle saapumisesta, alkoholitarjoilusta, pukeutumisesta ym.. tosi humoristinen teksti tuli joka kuitenkin sisälsi kunnolla tietoa. sopisi meille kun kaikkien vieraiden huumurintajun tiesi tähän riittävän :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No minä ajattelin laittaa ihan asiallista tekstiä Ei mitään runomuotoja tai hahaha-tekovitsejä.

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi:

Ohjeita häävieraille

Juhlapaikka ja sinne saapuminen (parkkipaikat, ajo-ohjeet)

Kirkossa istuminen (ei jakoa morsiamen ja sulhasen puoleen, koska meiltä tulee about 90 vierasta ja sulhasen puolelta 30 vaan täytetään kirkko tasaisesti)

Kirkolta juhlapaikalle (kävellään)

Häälahjat (tilinumero ja tieto, missä on häälahjalista, mutta ensisijaisesti emme toivo tavaroita, kun on jo kaikenlaista)

Lapset juhlissa (saa tuoda, mutta kirkossa ei saa juosta eikä kiljua, koska todella kaikuva tila - täytyy muotoilla nätisti; juhlapaikalla lapsille leikkitila ja hoitaja)

Ruoka-aineallergioista ilmoittaminen

Majoituksen varaaminen, jos haluaa yöpyä hääpaikkakunnalla

Toive, että vieraiden kameroiden muistikortilta saisi kopioida hääkuvat, ennen kuin poistuvat paikalta.

Toive, että jos joku haluaa pitää puheen tai järjestää muuta ohjelmaa, ottaisi yhteyttä kaasoon tai bestmaniin ja puhelinnumerot.

Nuo täytyy vielä sommitella järkevään järjestykseen.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin panostettiin lyhyesti ja ytimekkäästi tehtyyn infoon (tai yritettiin ainakin :P ), ja jätettiin turhat huumorit pois.

Hääinfo

Ilmoittautuminen

Ilmoitattehan tulostanne tai mahdollisesta esteestä 21.7.2012 mennessä. Jotta kaikki meille läheisimmät ihmiset mahtuvat paikalle, kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkilöitä.

Ilmoittautumiset:

Hän 044 xxx xxxx / Laura 044 xxx xxxx

Meillä on molemmilla päivätyöt, joten parhaiten tavoitat meidät iltaisin.

Juhlapaikalle löytäminen

Kavalton tilan osoite on Kavaltontie 11, 21500 Piikkiö. Vietämme juhlaa Tuurunlinnassa, joka löytyy pienen metsätien päästä. Ohessa vielä kartta ja ajo-ohjeet avuksi.

Vihkiminen

Vihkiminen suoritetaan taivasalla, eikä vihkimisen ajaksi ole varattu istumapaikkoja. Kukin siis varautukoon parhaaksi katsomallaan tavalla. Kannattaa varautua myös sään mukaan.

Tarjoilu

Tulemme tarjoamaan juhla-aterian. Ruoka-aine allergioista, tai muista erityistoiveista, olisi suotavaa kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjoamme myös erilaisia juomia kuplivasta alkumaljasta alkaen aina illan booliin asti. Alkoholipitoisten juomien nauttiminen on sallittu täysi-ikäisille, ylilyöntejä vältettäköön.

Lahjat ja muistamiset

Lahjan tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli meitä tahtoo kuitenkin muistaa, lahjalistamme löytyy Sokokselta (niin liikkeistä kuin netistäkin) meidän nimillämme.

Valokuvaaminen

On sallittua ottaa kamera mukaan ja käyttää sitä koko hääjuhlan ajan, mutta tällöin on myös toivottua jakaa otoksia meidän kanssamme. Juhlapaikalle on varattu cd-levyjä, joita voitte ottaa mukaanne ja postittaa ne myöhemmin meille terveisten kera. Tilaisuudessa on kuitenkin myös virallinen valokuvaaja, joten ei tarvitse huolestua jos kamera ei mahdu käsilaukkuun.

Juhlinnan kesto

Juhlat jatkuvat kello 00:30 asti. Hääpari vetäytyy viettämään kahdenkeskistä aikaa, mutta halukkaat voivat jatkaa juhlintaa Turun hulinoissa! Turun taksin numero on 02 10041.

Tervetuloa!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on pidempi versio tällainen:

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset hääjuhlaan tai mahdollisesta poisjäännistä toivomme 30.toukokuuta mennessä puhelimitse xxx/xxxxxxx ("Yazz") tai xxx/xxxxxxx ("Peikko"). Parhaiten pystyt ilmoittautumaan morsiamelle päivisin kello 10 – 19 tai laittamalla tekstiviestin joko morsiamelle tai sulhaselle.

Seisovanpöydän sekä kahvitarjoilun tarjottavat tehdään pääasiassa laktoosittomista ja vähälaktoosisista tuotteista. Pyydämme teitä ilmoittamaan ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvetta on esimerkiksi kasvisruokavalion tai gluteenittoman ruokavalion erikoisruuille. Näin pystymme ilmoittamaan toiveenne pitopalvelun edustajalle.

Pyydämme teitä ilmoittamaan myös, jos teillä on halukkuutta jatkaa juhlintaa iltamyöhään saakka virallisen osuuden jälkeen.

Jotta kaikki meille läheisimmät ihmiset mahtuisivat paikalle, kutsu koskee vain kirjekuoressa mainittuja henkilöitä.

ILTAJUHLA

Vihkimisen jälkeen jatkamme juhlimista Ruissalon kansanpuiston tanssipaviljongissa. Kirkosta juhlapaikalle löytää helposti seuraamalla hääparin nimikirjaimilla varustettujen tieviittojen sekä alla olevien ajo-ohjeiden avulla.

Iltajuhlapaikalle pääsee myös Turun kaupungin joukkoliikenteen linja-autolla, linja nro. 8, joka lähtee Turun kauppatorilta Ruissaloon.

Iltajuhla päättyy Ruissalossa viimeistään kello 02.00.

LAHJA

Yhteisten vuosien varrella meille on kerääntynyt tarpeellisia erilaisia kodin tarvikkeita. Kuitenkin jos haluatte tuoda lahjan, toivomme meitä muistettavan avustuksella tulevaisuuden haaveita silmälläpitäen. Lahjapöydässä tulee olemaan paikka, jonne arvokkaat kirjekuoret voi pujottaa turvaan.

AJO-OHJEET:

VIHKIKIRKOLLE

Osoite: Puistokatu 16, 20100 Turku

Helsingin suunnasta

...................

Hämeenlinnan suunnasta

................................

ILTAJUHLAN VIETTOPAIKKAAN

Osoite: Kansanpuistontie 76, 20100 Turku

................................................

KARTTA

Hahmottaaksenne matkan suunnan, on kartta teille tulostettu erikseen.

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi viettämään Meidän ensimmäisiä hetkiä avioparina!

"Yazz" & "Peikko"

Muokattu: , käyttäjä: Yazz
Link to comment
Share on other sites

Meille ei myoskaan tule mitaan runoja tai vitsikkaita ohjepykalia. Samoja asioita tulossa, kuin muutkin ovat tuossa ylhaalla laittaneet. Voipi tosin olla, etta meille tulee tama info-osuus nettisivuille- katsotaan nyt :)

Muokattu: , käyttäjä: Roslin
Link to comment
Share on other sites

Meidän hääinfoon on haettu inspistä täältä naikkarilta. Rustatessa tätä pidettiin olennaisimpina infottavina asioina ilmoittautumista, saapumista, jatkomahdollisuutta ja sitä iänikuista lahjakysymystä. Mainitaan myös infossa maistraattivihkiminen ettei vieraat ala kyselemään, jotta missäs kirkossa... Meidän kekkerit on iltajuhlat, joissa syödään ja kahvitellaan pienen ohjelman kera, joten infoa lyhentää myös se, ettei tarvitse huolehtia yhden kokonaisen päivän tapahtumien selostamisesta.

Lisätietoja:

Ilmoittautuminen:

Ilmoittakaa saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä viimeistään torstaina 15.11.2012, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle juhlijalle. Mainitsethan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Ilmoittautumisia ottavat vastaan tulevat anopit X (0401234567) ja Y (0409876543). Ensimmäiset saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat...

Vihkiminen:

GingerKid ja J. Stallion vihitään avioliittoon aiemmin päivällä [kaupungin] maistraatissa pienen todistajajoukon seuratessa.

Saapuminen juhlapaikalle:

Juhlinta alkaa kellon lyödessä 18.00, joten paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin. Parkkipaikkojen riittävyydestä ei tarvitse huolehtia: [kaupungin] koulukeskuksella on runsaasti tilaa kulkuneuvoille. Aloitamme tervehdyksin, onnitteluin ja nauttien lämpimät maljalliset.

Lapset:

Lapsivieraille järjestetään ajan kuluksi leikkinurkkaus, jossa viihteestä vastaavat legot, barbiet ja pikkuautot.

Jatkot?

Tilaisuus päättyy puolen yön tienoilla, ja jatkopaikkaa kaipaavat voivat valita mieleisensä [kaupungin] laajasta baari- ja yökerhotarjonnasta. Eli [yökerho]han sijaitsee keskuskadulla K-supermarketia vastapäätä. Morsiuspari ei osallistu jatkoille, vaan he vetäytyvät yöpuulle metsämökkiin.

Lahjat ja lahjukset:

Lahjojen tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli juhlija kuitenkin tahtoo muistaa hääparia, eikä ole aivan varma mitä tuoda, anopit jakavat hyviä lahjavinkkejä. Myös mielikuvitusta saa käyttää. Tärkeintä kuitenkin on, että olet jakamassa juhlan kanssamme.

Toivotamme hääväelle riemukasta hääjuhlaa!

GingerKid & J. Stallion

Kidin perhe & Stallionin perhe

Link to comment
Share on other sites

Meillä lähti tällainen info.. Kutsuun laitettiin jo vastauspyyntö, niin ei toistettu sitä enää tässä. Aikataulu laitettiin koska on oletettavaa, että osa ihmisistä ajaa illalla kotiin parinsadan kilometrin päähän, ja mä ainakin haluaisin tietää, että miten pitkään päivään pitää varautua. Samoin ruokailut laitettiin, koska kolmasosa kutsutuista on lapsia, ja lapsiperheet usein haluaa suunnitella ruokailunsa etukäteen. Muutenkin, en usko että siitä haittaakaan on, etenkin kun tuo on tuollainen väljä.. Ja ruokakin tehdään itse, eli pitopalvelukaan ei voi enää muuttaa meidän suunnitelmia. :)

Lisätietoa juhlista:

Juhlapaikka vihkimisineen on Eräsavu-niminen metsätupa, joka sijaitsee Lopen Launosissa.

Poistu Tampereen moottoritieltä (E12) liittymästä Riihimäki P/Lahti/Hausjärvi/Forssa/Loppi. Käänny tielle 54 kohti Forssaa. Aja noin 9 kilometriä ja käänny vasemmalle Nyynäistentielle. Eräsavun osoite on Nyynäistentie 836.

Juhlan kulku on karkeasti tällainen:

klo 13 tervetulomalja

klo 13.30 vihkiminen

klo 15 ruokailu

puheita

vapaata oleskelua

klo 18 kahvi ja jäätelöbaari

ohjelmaa

häätanssi

klo 21 sauna ja makkaranpaistoa kodassa

(Ota siis mukaan pyyhe ja uimapuku, mikäli haluat saunoa!)

Aiomme viettää aikaa ulkona, joten huomioithan sään asua valitessasi. Paikalla on myös mahdollisuus vaihtaa vaatteita. Asu on juhlissamme täysin vapaa.

Päivän mittaan herkuttelemme suosikkiruoillamme (tarjolla on erilaista sormiruokaa), joten kerrothan mahdollisista ruoka-aineallergioista ja erityisruokavalioista ilmoittautumisesi yhteydessä. Vauvaperheille tiedoksi, että paikalla ei ole lastenistuimia.

Hääseurueelle on varattu Riihimäen Scandicista huoneita hintaan 70€/1hh huone ja 80€/2hh huone. Mahdolliset varaukset tulee tehdä 1.9. mennessä ja mainitse varatessasi olevasi sen-ja-sen hääseuruetta. Mikäli et halua tulla omalla autolla juhliin, lähtee Riihimäen rautatieasemalta yhteinen bussikuljetus klo 12.15 ja se ajaa Scandic-hotellin kautta (klo 12.20). Paluukyyti samoihin paikkoihin lähtee noin klo 23 ja 02. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat käyttää kuljetusta!

Vuosien yhdessäasumisen jälkeen kaappimme pursuavat jo kaikenlaista tavaraa, joten emme toivo varsinaisia häälahjoja. Mikäli kuitenkin haluat muistaa meitä, toivomme sen tapahtuvan lahjoituksen muodossa häämatkaamme silmällä pitäen. (*tilinumero*)

Toivottavasti pääset juhlimaan suurta päiväämme!

Ebba ♥ Sulhanen

Muokattu: , käyttäjä: Ebba
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee jtn tähän tyyliin.. vielä mietin et jtn pitää muuttaa mut onnek on aikaa...

Juhlaohjesääntö

Tämä juhlaohjesääntö on vakava ja pykäliä rikkovaa juhlijaa rangaistaan isosti. Nämä pykälät otettakoon siis tosissaan. Juhlan päätarkoitus on pitää hauskaa ja juhlia sopivasti(kreisibailata).

1. ILMIANTO

Saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä toivomme saavamme tiedon 15.5.2013 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten juomaa ja parhaat paikat. Ilmoittautumiset morsiamelle tai sulhaselle ja puh num. Huomioikaa että kutsu koskee vain heitä kenen nimi on mainittu kuoressa, ei niitä joita mahdollisesti pidätte kellarissa, eikä mini-ihmisiä.

2. MERKITTÄVÄT LUOTTAMUSTOIMET

Sulhasen bestmaniksi on arvottu xxx ja morsiamen kaasoksi xxx. He ovat joutuneet suunnittelemaan ohjelman, joten mitään ylimääräisiä puheita tai muita emme kaipaa.

3. VARTALON VERHOILU

Pukeutuminen on suotavaa. Morsiamen mielenrauhan säilyttämiseksi oisi mukava, jos miehet tarkistaisivat lahkeidensa pituuden. Valkoinen väri jätettäköön viattomuuden väriksi, sitä ei siis olla näkemässä edes morsiamen päällä.

4. LAHJUKSET JA NIIHIN VERRATTAVAT HANKINNAT

Kun lisätilaa ei ole vaikka kuinka raivaa, ei vieraienkaan kannata nähdä lahjan suhteen vaivaa... Hääparin toive on, että lahjain hankinnan sijaan heitä muistettaisiin lahjashekeillä tai kaivertamattomilla hopea-aterimilla, jotka on helpompi pantata (lue: myydä) häämatkan paluulippua varten. On myös mahdollista tukea häämatkaa suoraan tilillemme. (sulhanen, 000000-000000)

5. SUUNNISTUS

Juhlapaikkamme on Pohjolanhovi, Järvenpäässä. Juhlapaikan osoite on ... Jos navikointi laitteet ei ohjaa perille asti, saatamme tehdä sinne kylttejä helpottaaksemme juhlapaikan löytämistä.

6. MAHAN TÄYTTÖ

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan ruokaa. Mikäli juhlija kärsii ruoka-aineallergiasta, kerrottakoon tämä ilmoittautuessa ikävien yllätysten välttämiseksi. Kakkuakin saattaa saada.

7. JANO

Juhlapaikallamme ei ole A-oikeuksia, joten omia pulloja ei tarvitse piilottaa. Juomavarastomme on kyllä sellaset, ettei omia pulloja tarvitse kuin kaikista janoisimmat. Morsiamen erikoisista tottumuksista johtuen tarjoillaan myös (kylmää) vettä.

8. MUSIIKKI JA LIIKEHDINTÄ

Hääjuhla on vakava tilaisuus. Tilaisuuteen on kuitenki tulossa bändi. Jos bändi soittaa musiikkia, vieraiden olisi hyvä olla tanssilattialla. Häävalssia on kuitenki turha odottaa.

9. TEKNOLOGIA

Puhelimet ja kamerat ovat sallittuja juhlapaikalla. Olisi kuitenkin suotavaa, ettei facebookkia päivitettäisi kesken juhlien, eikä nokia-tune soisi vahingossakaan. Hääpari ottaa mielellään vastaan onnistuneita kuvia, mitään kaksoisleuka pläjäytyksiä emme kaipaa.

10. JUHLAPAIKALTA POISTUMINEN

Olisi suotavaa että vieraat poistuisivat juhlapaikalta viimeistään 02.00 yöllä, muuten voi tulla sanomista pelottavalta vuokra-isännältä. Koska juhlissa on mukana ainakin yksi (1) poliisi, ei kannata lähteä humalassa ajelemaan. Taksit on kivoja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...