Jump to content
Naimisiin.info

Juhlaohjesääntö / hääinfo


Guest Oodi

Recommended Posts

Guest Rokkis75
Kertoo jotain suomalaisesta alkoholikulttuurista, kun häiden juhlaohjesäännössäkin pitää selittää, että viinaa on ja lisää saa. Ja kehoitetaan olemaan juomatta liikaa  :P

Minusta tämäkin on oleellinen tieto: ovatko juhlat alkoholittomat, vai onko tarjoilua ja jos on, onko se ilmaista vai pitääkö oma rahapussi ottaa mukaan. Ikävää on jos drinkki maistuisi mutta kaikki alkotarjoilu on maksullista eikä rahaa ole lainkaan mukana, ja juhlan henkihän muokkautuu hyvin paljon alkoholitarjoilusta riippuen.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä tuo on hauska teksti, meille tulee semmonen enkä usko kenenkään siitä loukkaantuvan. Mielestäni siitä tulee hauskasti esille se, että meidän häät eivät ole mitenkään vakavat ja "asialliset" vaan sinne tullaan pitämään hauskaa meidän kanssa.

Mukana on tosiaan ohjeet ilmottautumiseen ja kartat että löytävät perille. Lahjoista ei mainita mitään, ne jotka kysyvät, heille kerrotaan ilmottautumisen yhteydessä mistä lahjalista löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Minusta tämäkin on oleellinen tieto: ovatko juhlat alkoholittomat, vai onko tarjoilua ja jos on, onko se ilmaista vai pitääkö oma rahapussi ottaa mukaan. Ikävää on jos drinkki maistuisi mutta kaikki alkotarjoilu on maksullista eikä rahaa ole lainkaan mukana, ja juhlan henkihän muokkautuu hyvin paljon alkoholitarjoilusta riippuen.

Juu en tarkoittanut niin. Toki asia pitää ilmaista, mutta tuolla lailla ilmaisu on vähän tökeröä ja suorastaan ihmisiä aliarvioivaa. Edelleen: suomalaisten mielestä juhlissa ei ole hauskaa, jollei ole viinaa ja se pitää ottaa siis puheeksi myös häissä, etenkin, jollei viinaa ole tai, jos se maksaa. En tarkoittanut, ettei sitä saisi lukea missään, pilkkasin vaan suomalaisia  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest paula(Guest)

Entäpä jos juhlaohjesäännöt jakaisi vieraille vasta kirkkoon tullessa ? Me kun ei lähetetty niitä kutsujen mukana.Jos jotain kivoja ja humoristisia ohjeita liittäisi ohjelmalehtiseen,eli siis jättäisi pois kaikki "ilmottautumiset" ja "lahjatoiveet" ym...Päivän ohjelman siis voisi siinä kertoa hauskasti ja liittää mukaan ohjeita.Mitäpä mieltä ootte? ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee jotakin tämän kaltaista

Juhlainfo

Tämä juhlainfo ei ole kaikilta osin vakavasti otettava. Silti juhlaväki huomioikoon ohjeet valmistautuessaan juhlatapahtumaan. Kaikkein tärkeimpänä ohjeena olkoon: Iloinen mieli ja aurinkoinen hymy, vaikka sataisi pieniä ukkoja ja akkoja. Toivotamme hääväelle riemukasta hääjuhlaa!

   

Juhlien aikataulu ja juhlapaikka

Juhlia vietetään lauantaina 28.10.2006 Merijärven seurakuntatalolla vihkimisen jälkeen, joka tapahtuu Merijärven kirkossa samana päivänä klo. 17.00. Juhlat päättyvät illalla noin klo. 23.00. Tarkemmat ajo-ohjeet tämän juhlainfon kääntöpuolella.

Yleiset käyttäytymisohjeet    

Juhlan tarkoituksena on pitää hauskaa, joten kaikenlainen pahansuopaisuus ja juhlatilaisuudessa vakavana esiintyminen on paheksuttavaa. Juhlaväkeä kehotetaan harjoittelemaan hymyilyä ja nauramista etukäteen peilin edessä, jotta itse juhlatilaisuudessa vältyttäisiin turhalta nikottelulta. On myös ankarasti kielletty pitämästä hyvää tuulta vain itsellään. Jaa se heti toisten kanssa.  

 

Ilmoittautuminen juhlaan    

Ilmoittakaa tulostanne tai mahdollisesta esteestä viimeistään 24.9.2006 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.  Ilmoittautumiset toimitetaan morsiammelle joko puhelimitse numeroon ................ tai sähköpostilla osoitteeseen ..................

Käyttäytyminen vihkimisen aikana  

Kirkossa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Mikäli juhlija huomaa olevansa myöhässä tai väärässä kirkossa, välttäköön hän suuriäänistä asiasta valittamista lisävahingon rajoittamiseksi.  

Kuvaaminen on erittäin suotavaa, kunhan muistatte esittää myös meille ne parhaat otokset.    

 

Juhlapaikalle löytäminen    

Juhlapaikka sijaitsee samassa pihapiiirissä kirkon kanssa. Morsiuspari saapuu paikalle ensimmäiseksi. Heitä tai muita paikalle tulevia vieraita on siis hyvä seurata.

 

Einehtiminen  

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan aluksi kakkukahvit ja myöhemmin illalla pientä iltapalaa. Koska juhlissa ei tarjota ”kunnon” ruokaa, jokaisen juhlijan kannattaa syödä hieman tukevammin ennen juhliin saapumista. Kaikki ruoat tullaan valmistamaan vähälaktoosisista tuotteista, mutta mikäli juhlaväellä on jotain muuta ruoka-allergiaa, tämä saatettakoon ajoissa tietoomme.

Juhlakalut ottavat ensin. Tätä pykälää noudatetaan sekä kakkukahveilla että iltapalalle siirryttäessä. Hääparin jälkeen seuraavaksi ottavat hääparin vanhemmat ja sisarukset, tämän jälkeen noudatetaan ”nopein ensin”-periaatetta.

 

Juomat

Koska hääpari ei itse nauti alkoholipitoisia juomia, niitä ei tulla myöskään tarjoilemaan näissä juhlissa. Ruokien kanssa tarjolla on kuitenkin kattava valikoima alkoholittomia ruokajuomia, ettei kenekään tarvitse kärsiä illan aikana janosta.

 

Ohjelma

Luvassa on monenlaista ohjelmaa illan kuluessa. Jos joku vieraista haluaa esittää jonkinlaisen ohjelmanumeron tai pitää puheen hääparille, aikeesta kannattaa ilmoittaa morsiamelle hyvissä ajoin ennen juhlaa.    

 

Lahjukset    

Lahjojen tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli juhlaväki kuitenkin hääparia tahtoo muistaa, lahjatoiveita voi käydä tarkastelemassa ja varaamassa osoitteessa http://www.naimakaupat.com/lahjalista/

 

PS. Katsohan peiliin, juuri tuota hymyä tarkoitimme

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli tällainen murreversio:

Tyrwääläis-tamperelainen Juhlaohojessääntö

Virtasen plikan ja Korhosen poijaan hääjuhlasa olis tarkotuksena ensi juhulia iha sivistyneesti ja loppua kohre unoohtaa se sivistys ja juhulia vaan. Sanottakkoon ny varta vaste, että minkäänlaine surujuhla ei oo kyseessä vaan hauskaa piretään koko poppoolla. Toivottavaa olis siis ilonen miäli joka ainoolla. Loppuillasta tarjoiltava booli liänee apuna täsä.

Mittään musiikkivestivaalia ei meirän häistä pitäny tuleman, mutta vähän semmosee suuntaan kummiskin, kun se puali on meitillä lähellä syräntä ja etenkin morsiammen harrastuksena. Suluhasta voipi kuitenkin jokkainen vähä pitää silimällä, että se muistas jättää lauluhommat muille. Alkuehtoosta kuullaan ainakin viihrekuoron ja lauluhtyeen esityksiä, ja  loppuillasta häävalssin ja menevämpää mussiikkia soittaa Puhtaat Paperit. Tanssiminen olis kaikin puolin suotavaa huolimatta mahrollisesta kahresta vasemmasta jalasta.

Orotettavissa olis, että ruakaakin siinä ehtoon mittaan juhulijoille tarjottas. Pöytä on siis koreena ja herkkuja on joka sorttia. Viaraitten tarttis sen tähäre ilmootella etukätee, jos joku allerkia heitiä vaivaa. Säästysivät sillä konstilla vattanpuruilta. Kakkuakin on tarjolla kunhan kaapin paikka on selevinny.

Minkäämmoista lahjuskapinetta ei vaarita. Olemme yhressä kortteeranneet jo vuasikauret, ja elämisseen tarvittavat kapineet meiltä löytyy. Jos morsianta ja suluhasta tykkää erityisesti ilahuttaa, ni häämatkatilimme kannattaa huomioira. Tilinummero on 123456-0000 ja tarkotuksenamme matkustaa tammikuusa "hanimuunille" etelän paratiisisaarelle.

Seremoniamestareina toimivat bestmanit N.N ja L.L. Morsiamen kaasoina hääräävät A:A ja K.K. Jos viaraat tahtovat pitää puheita taikka muuton esiintyä juhlasa, niin siitä voi etukätteen vihjasta N.N:lle (p. 050-123456).

Haluamme  toivottaa hääväelle riemukasta tulevaa hääjuhlaa!

morsian&sulhanen

Tää on hyvä ;D ;D Tosin meillä pitäisi olla sitten Varsinais-Suomen murteella, kun ollaan molemmat sieltäpäin kotosin ja asutaankin siellä ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Tässä meidän:

JUHLAOHJESÄÄNTÖ

Tämä juhlaohjesääntö ei ole vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoita rangaista tai muuten paheksuta. Silti juhlaväki ottakoon kaikki pykälät huomioon valmistautuessaan juhlatapahtumaan.

1§ Yleiset käyttäytymisohjeet

Juhlan tarkoituksena on pitää hauskaa, joten kaikenlainen pahansuopaisuus ja juhlatilaisuudessa vakavana esiintyminen on paheksuttavaa. Juhlaväkeä kehotetaan harjoittelemaan hymyilyä ja nauramista etukäteen peilin edessä, jotta itse juhlatilaisuudessa vältyttäisiin turhalta nikottelulta. On myös ankarasti kielletty pitämästä hyvää tuulta vain itsellään. Jaa se heti toisten kanssa. Kaikkein tärkeimpänä ohjeena olkoon: Iloinen mieli ja aurinkoinen hymy, vaikka räntää tai vettä sataisi!

2§ Ilmoittautuminen juhlaan

Ilmoittakaa tulostanne tai mahdollisesta esteestä viimeistään 31.12.2004 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.

3§ Käyttäytyminen vihkimisen aikana

Kirkossa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Mikäli juhlija huomaa olevansa myöhässä tai väärässä kirkossa, välttäköön hän suuriäänistä asiasta valittamista lisävahingon rajoittamiseksi. Morsiamen sukulaiset sekä ystävät istukoot kirkon vasemmalla puolella, sulhasen oikealla. Lattialla istumista vältettäköön.

Kuvaaminen on erittäin suotavaa, kunhan muistatte esittää myös meille ne parhaat otokset. Niistä kaksoisleukaikuistuksista ei ole niin väliä…

Riisinheiton sijasta suotavampaa olisi lyödä oikeaa ja vasenta kättä yhteen morsiusparin poistuessa kirkosta.

4§ Juhlapaikalle löytäminen

Morsiuspari saapuu paikalle ensimmäiseksi. Heitä tai muita paikalle tulevia vieraita on siis hyvä seurata. Juhla aloitetaan kohottamalla malja morsiusparille.

5§ Einehtiminen

Juhlaväelle tullaan tarjoamaan särvintä. Kaikki ruoat tullaan valmistamaan vähälaktoosisista tuotteista, mutta mikäli juhlaväellä on jotain muuta ruoka-allergiaa, tämä saatettakoon ajoissa tietoomme pitkien vessajonojen välttämiseksi. Juhlakalut ottavat ensin. Tätä pykälää noudatetaan pääruokaan sekä pääruuan jälkeen tarjottavaan kakkukahviin. Muut noudattakoot "nopein ensin" -periaatetta.

6§ Alkoholi ja sen nauttiminen

Nestemäisten juomien nauttiminen on sallittu aikuisille. Juhlija saa ottaa omia juomiaan mukaan, mutta juhlassa on myös tarjolla boolia. Ylenantamista vältettäköön. Sulhaselle ei saa tarjota jatkuvista pyynnöistä huolimatta. Hääpari ei lunasta poliisin huostaan ottamia vieraita seuraavana aamuna.

7§ Laulu ja liikehdintä

Musiikkia on tarjolla juhlien loppuun asti, orkesteria paikalle ei kuitenkaan hankita.

Jos hääpari jossain vaiheessa uskaltautuu esittämään tanssia, heille hurrattakoon! Sen jälkeen kehotetaan tanssimaan ankarimman kautta. Musiikin tahdissa liikehtiminen on joka tapauksessa toivottavaa mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta huolimatta.

8§ Lahjukset

Lahjojen tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli juhlaväki kuitenkin hääparia tahtoo muistaa, olisi suotavaa tuoda kirjekuoria. Näin hääpari säästyy useilta samanlaisten leivänpaahtimien ja kyseenalaisten posliiniesineiden saamiselta.

9§ Juhlinnan kesto

Juhlat jatkuvat yömyöhään asti ja meistä olisi mukavaa, jos häävieraat jäisivät juhlimaan kanssamme pitemmäksikin aikaa. Toivottavaa siis olisi, ettei paikoitusalue olisi tupaten täynnä, vaan kannattaisitte xxxxkaupungin taksiliikennettä.

Toivotamme hääväelle riemukasta hääjuhlaa!

PS. Katsohan peiliin, juuri tuota hymyä tarkoitimme!

Tämä oli mun mielestä todella hyvä, ja koska morsian on Turusta niin käänsin sen Turun murteellee ja edelleen etsin itse käännöstä Tampereen murteella!!!

Link to comment
Share on other sites

totanoi

juhlaohjesääntö

tämä juhlaohjesääntö ei ol vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoit rankaist tai muuten paheksuta. Mahtaks sitä sanokka kehrata silti juhlaväki ottakossen totanoi kaikki pykälät huamiossen vai kummottos valmistautuessas kui mun nysse tarttis sano juhlatapahtumaan. totanoi

1§ Yleiset käyttäytymisohjeet

juhlan tarkoituksena o pitää täsä ny hauskaa, joten kaikenlaine pahansuapaisuus ja juhlatilaisuures vakavana ei mar esiintymine o vai kummottos paheksuttavaa. Ja nii om mone muukki sanonu juhlaväkeä kehotetaan harjoittelemaan hymyilyä ja nauramist etukäteen peilin eres, jot itse juhlatilaisuures vältyttäissi turhalt kui vaa nikottelult. O myäs ankarasti kielletty pitämäst hyvää tuult sem pare vaa vain itseläs. Jaa hän totanoi heti toisten kans. Kaikkein ei mar tärkeimpänä ohjeena olkossen: Ei mar iloine mieli totanoi ja aurinkoine hymy, vaikka räntää totanoi tai vettä satais!

2§ Ilmoittautumine ei sunkka juhlaan vai kummottos

ilmoittakaa tulostanne tai mahrollisest esteest viimeistään 31. 12.2004 mennes, jot osaamme varata ruakaa ja istumapaikan jokaisel tulijal. Täsä ny ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruakaa ja parhaat paikat.

3§ Käyttäytymine vihkimisen aikana

kirkos esiinnyttäkössen kaikel vakavuurel ja parhaal suamalaisel jäykkyyrel. Juhlaväki saapukossen paikal ajois. Mikäli juhlija huamaa olevansa myähäs tai vääräs kirkos, välttäkössen se sem pare vaa suuriäänist asiast mahtaks sitä sanokka kehrata valittamist lisävahinkon vai kummottos rajoittamiseks. Morsiamen mut kumminki sukulaiset mut kumminki sekä ystävät istukoot kirkon vasemmal pualel, sulhasen oikeal. Lattial istumist vältettäkössen.

kuvaamine o erittäin suatavaa, kunhan muistatte mahtaks sitä sanokka kehrata esittää myäs meil he parhaat otokset. Niist kaksoisleukaikuistuksist ei ol niin väliä…

riisinheiton sijast ei mar suatavampaa kyl mar sit olis lyärä mut kumminki oikeaa ja vasenta kättä yhteen morsiusparin poistues kirkost.

4§ Juhlapaikal löytämine sem pare vaa

morsiuspari saapuu paikal ensimmäiseks. Heitä tai mut kumminki muit paikal tulevia vierait o siis hyvä kui vaa seurata. Kyl mar sit juhla aloitetaan sem pare vaa kohottamal malja morsiusparil.

5§ Einehtimine

juhlaväel tulas tarjoamaan särvintä. Kaikki ruaat tulas valmistamaan vähälaktoosisist tuatteist, mut totanoi mikäli juhlaväel o jotain muuta kui mun nysse tarttis sano ruaka-allergiaa, nimpal mukavast tää saatettakossen mut kumminki ajois tietoomme pitkien vai kummottos vessajonoitten välttämiseks. Juhlakalut ottavat kui vaa ensin. Tätä pykälää nouratetaan pääruakaan sekä pääruuan jälkeen tarjottavaan kakkukahviin. Muut nourattakoot "nopein ensin" periaatet.

6§ Alkoholi ja kui mun nysse tarttis sano sen nauttimine

nestemäisten sem pare vaa juamitte nauttimine o sallittu aikuisil. Juhlija saa ottaa omia juamiaan mukkan, mut kui mun nysse tarttis sano juhlas o myäs tarjol mut kumminki poolia. Ylenantamist vältettäkössen. Sulhasel simmottos sit vaa ei saa tarjota jatkuvist nimpal mukavast pyynnöist hualimat. Hääpari ei kui mun nysse tarttis sano lunast kyl mar sit poliisin huastas ottamia vierait seuraavana aamuna.

vai kummottos

7§ Laulu ja ei sunkka liikehrintä

musiikkia o tarjol täsä ny juhlien loppuun asti, orkesteria paikal nimpal mukavast ei kuitenkaan totanoi hankit.

Jos nimpal mukavast hääpari jossain vaihees uskaltautuu esittämään tansssi, heil sem pare vaa hurrattakossen! Sen jälkeen kehotetaan tanssimaan ankarimman kaut. Musiiki tahris liikehtimine o joka täsä ny tapaukses mut kumminki toivottavaa mahrollisest kahrest nimpal mukavast vasemmast tiätty jalast hualimat.

8§ Lahjukset

lahjoitten tuamine ei ei sunkka ol erellytys hääjuhlaan osallistumisel. Mikäli juhlaväki kuitenki hääparia tahtoo kui vaa muistaa, olis suatavaa tuara kirjekuaria. Näin totanoi hääpari totanoi säästyy useilt samanlaisten mut kumminki leivänpaahtimitte ja kyseenalaisten posliiniesineiren kyl mar sit saamiselt.

9§ Kyl mar sit juhlinnan kesto tiätty

juhlat jatkuvat yämyähään kui vaa asti ja meist olis mukavaa, jos häävieraat jäisivät juhlimaan kanssamme pitemmäksiki aikaa. Toivottavaa nimpal mukavast siis olis, ja nii om mone muukki sanonu ettei paikoitusalue olis tiätty tupaten täynnä, mut kumminki vaan kannattaisitte xxxxkaupunki tiätty taksiliikennettä.

toivotamme hääväel riemukast sem pare vaa hääjuhlaa!

Ps. Mahtaks sitä sanokka kehrata katsohan peiliin, juuri tuata hymyä tarkoitimme!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen tuota juhlaohjesääntöä kanssa pohtinut. Ei vain mielikuvitus riitä muokkaamaan sopivaksi, kun häissä ei ole alkoholitarjoilua (onnittelumaljaa lukuunottamatta), eikä tanssia valssia enempää.....

Eli mahtaako jollain olla valmiiksi moista? Sitä voisi sitten muokkailla muuten omaan tyyliin.... Kun tuo juoma ja tanssi on niin isossa osassa noissa, että jos ne vaan jättää pois niin tuntuu vähä vaillinaiselta, tai jos kertoo että "ei tanssia eikä alkoholia" niin on vähän tökerön kuuloista :P

Link to comment
Share on other sites

Löytyykö keneltäkään juhlaohjeistusta ruotsiksi????

Häämme tulevat olemaan kaksikieliset, joten kutsutkin pitäisi tehdä molemmilla kielillä.. Oma ruotsinkieleni ei riitä näiden tekstien kääntämiseen, eikä varsinkaan niin, että ne vielä säilyttäisivät humoristisen luonteensa, eikä ruotsinkielinen miehenikään ole mikään tekstitaituri...  :-?

Auttakaahan ystävää hädässä!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ootteko ollu itse kutsujina kutsuissa joiden mukaan lähtee juhlaohjesääntö jossa lukee "saatattehan tietoomme" "juhlittehan kanssamme" "jos haluatte muistaa hääparia"? Eikö ole vähän hassua kun välillä puhutaan meistä ja välillä hääparista. Olen kamppaillut itseni kanssa että annanko tuon häiritä vai pitääkö kaikki hääparit muuttaa meiksi  tai jotain...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nyt on paha ongelma. Meillä on tarkoitus pistää tuo juhlaohjesääntö kutsujen mukana menemään, mutta minun puolelta tulee porukkaa vain murto-osa, joten miten tuohon juhlaohjesääntöön käyttäytyminen vihkimisen aikana voisi laittaa, että vieraat saavat istua kummallekin puolelle, niin ettei morsiamen puoli ole tyhjänä  :-?

Miehen puolelta porukkaa on tulossa viitisenkymmentä ihmistä ja minun puolelta reilu kymmenen ja ainut sukulainen niistä on oma äiti, loput kavereita.

4. Käyttäytyminen vihkimisen aikana

Kirkossa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Mikäli juhlija huomaa olevansa myöhässä tai väärässä kirkossa, välttäköön hän suuriäänistä asiasta valittamista. Morsiamen sukulaiset istukoot kirkon vasemmalla puolella, sulhasen oikealla. Muut vieraat istuutukoot minne mahtuvat. Lattialla istumista ja virsikirjahyllyyn nojaamista kuitenkin vältettäköön toimituksen aikana.

Kuvaaminen on erittäin suotavaa, kunhan muistatte esittää myös meille ne parhaat otokset. Niistä kaksoisleuka ikuistuksista ei ole niin väliä…

Eli nyt neuvoja, miten tuohon olisi helpoin tapa kertoa, että kirkon kummatkin puolet on täytettävä, että ei näyttäisi epäsuhdalta sitten. Kaasothan voi nakittaa vielä kirkon edessä kertomaan vieraille, että kummallekin puolelle saa/pitää istua..

Link to comment
Share on other sites

Nyt tuli pakko kommentoida vähän tuota sanamuotoa juomapykälässä:

6§ Alkoholi ja sen nauttiminen

Nestemäisten juomien nauttiminen on sallittu aikuisille. ...

Että eikö ole alaikäisille tarjolla juomaa lainkaan vai onko se jotenkin vähemmän nestemäisessä muodossa  :o Lapsille kiinteitä juomia!?

Kannattaa luettaa vaikka jollakulla toisella lopullinen teksti ennen kuin sen lähettää kutsun mukana, kun itse sitä muokkaillessa tulee helposti sokeaksi tekstilleen ja tuon tapaisille jutuille - ja noita helposti tulee yhdistellessä kun ottaa yhden hyvän pätkän sieltä ja toisen täältä.

Mielestäni noin periaatteessa tuo juhlaohjesääntö tms. infoteksti huumorilla höystetyssä muodossa on aivan kiva liite kutsun mukana ja samalla siinä on mahdollisuus antaa vieraille hieman tarkempi kuva juhlan sisällöstä ilman että varsinaista kutsutekstiä kuormittaisi liikaa. Mutta ohjeen sisältöön kannattaa silloin paneutua ettei kiireessä vain kopio jotain hätäisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
[ 6§ Alkoholi ja sen nauttiminen

Nestemäisten juomien nauttiminen on sallittu aikuisille. ...

Että eikö ole alaikäisille tarjolla juomaa lainkaan vai onko se jotenkin vähemmän nestemäisessä muodossa  :o Lapsille kiinteitä juomia!?

niinno.. pykälähän kyllä kuuluu: alkoholi ja sen nauttiminen...

jos pykälän muuttaisi esim. "juomat" tai "virvokkeet"...? mutta itse en ole ollut juhlissa, joissa a-ikäisille olisi kuitenkaan alkoholia tarjottu. ja jos sanotaan, että a-juomat aikuisille, niin ei tarkoita että lapset joutuisivat olemaan kuivin suin :-/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...