Jump to content
Naimisiin.info

Juhlaohjesääntö / hääinfo


Guest Oodi

Recommended Posts

Jotkut sanat tulee itselläkin AINA kirjoitettua väärällä tavalla (esim. niinkin hankalat sanat kuin niin -> nini tai että -> etät), joten ymmärrettävää, jos kirjoittaa jotkut yhdyssanat erikseen  :D

Lisäisin myös pilkun tuohon sanan 'jos' eteen, kun mainitsette kameroista. Kirjamellista pilkunviilausta.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Niponipo.. mutta (ei ole tarkoitus loukata, ehdotan vain!) :) Tuohon Pirkkala Jossa juhlinta kuuluu pilkku ja pieni j, mielestäni ei vaikuta sommitteluun/ulkoasuun. Samaten pilkku: huolestua, jos kamera ei mahdu käsilaukkuun. Mielestäni myös suunkostuke on yhdyssana.

 

Itselleni on käsittämätön tuo sanan "mahdollinen" käyttö kutsuissa, kuten varmaan jo aiemminkin olen kirjoitellut.. (voisiko joku selittää?)

mahdollisista allergioistasi > ilmoittaa kaiken, mille on ehkä allerginen/saattaa olla allerginen

Ilmoitattehan mahdollisesta esteestä > "mahdollisesti emme pääse, eli vastaamme ehdottomasti ehkä", kun tässähän haetaan nimenomaan sitä, että kenellä on jo este tiedossa, mahdollisia esteitä (=saattavat tapahtua kenelle vain) ovat sairastuminen yms.

 

Lisäksi vähän sattuu korvaan sinä, te ja passiivimuotojen vaihtelu (Ilmoitattehan tulostanne, ilmoitathan allergioistasi, tahtoo) ja "harmaiden hiusten kasvattaminen" oli itselle uusi termi. :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Tulee omalle tekstilleen niin sokeeks ko paljo sitä lukee ja muokkaa niin ei nää kaikkia virheitä :D

Tarviipas sitä siis vielä ruveta muokkaamaan, kiitos vaan molemmille vinkeistä  :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mielipiteitä?

 

Tarkempaa tietoa ja neuvoja hääjuhlastamme

Vihkiminen tapahtuu paikassa X 12.07.2014 klo.16
Vihkimisen jälkeen siirrymme juhlimaan läheiseen X huvilaan.
Autot voi jättää viereiselle parkkipaikalle, luottamushenkilöt opastavat kyllä perille.
Ilmoitathan osallistumisestasi vihkitilaisuuteen tai hääjuhlaan viimeistään *piip*

Huomioithan, että juhlissamme ei ole varsinaista ruokailua.
Tarjolla on kuitenkin pieniä suolaisia ja makeita herkkuja.
Mahdolliset ruoka-aineallergiat voit ilmoittaa *piip*

Pukeutumisesta muutama sana:
Jätäthän valkoisen värin morsiammelle, että tunnistetaan tuore vaimo.
Sulhanen pukeutuu pukuun joten olisi suotavaa että miespuoliset vieraat ottaisivat mallia.
Koska kyseessä on iloinen tapahtuma, toivomme naisten löytävän päälleen muuta kuin mustaa.

Mikäli juhlavaatteet eivät houkuta koko illaksi, voit varata mukaan myöhemmälle illalle vaihtovaatetta. Huvilalla on kyllä tilaa missä vaatteita säilyttää ja vaihtaa.

Lahjat eivät ole välttämättömyys juhlaan osallistumiseen. Mikäli kuitenkin haluat muistaa hääparia jotenkin, toivomme osallistumista häämatka- ja remonttikassaan.

Muistathan varata mukaasi rutkasti juhlamieltä ja *tähän pitäisi keksiä jotain*! Tehdään päivästämme ikimuistoinen <3

Link to comment
Share on other sites

Bloh, pieniä kielenhuollollisia juttuja löytyi ainakin, jotka kannattaa korjata. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin

  • Vihkiminen tapahtuu 12.7.2014 klo 16. Suomessa yksinumeroisen kuukauden eteen ei tule nollaa eikä klo-lyhenteen jälkeen tule pistettä.
  • Morsian taipuu allatiivissa morsiamelle yhdellä m-kirjaimella. Valkoista väriä ei siis jätetä morsiammelle vaan morsiamelle.
  • Päälause erotetaan sivulauseesta pilkulla. Samoin sivulauseet erotetaan toisistaan pilkulla. Tämä on tärkeää luettavuuden ja joskus myös asiasisällön ymmärrettävyyden kannalta. Eli: Sulhanen pukeutuu pukuun, joten olisi suotavaa, että miespuoliset vieraat ottaisivat mallia.

Muita ajatuksia:

 

Ottaisin tuolta otsikosta tuon neuvoja-sanan pois. Minusta siihen riittää "tarkempaa tietoa hääjuhlastamme". Muuten tulee sellainen vaikutelma, että tässä nyt aikuisia ihmisiä ruvetaan neuvomaan.

 

Onko todella tarkoitus, että vieraat ilmoittautuvat erikseen vihkimiseen ja hääjuhlaan? Eikö ilmoittautuminen häihin tarkoita, että osallistutaan molempiin? Jos joku tulee vain jompaankumpaan, hän ilmoittanee siitä oma-aloitteisesti.

 

Kuten täällä on monessa yhteydessä aiemminkin tainnut olla puhetta, on hieman kaksipiippuinen pyyntö, että ilmoittakaa mahdollisista ruoka-aineallergioista. Silloin ihmisten pitäisi ilmoittaa esim. "Saatan olla allerginen pähkinöille, ei ole koskaan testattu" tai "On mahdollista, että olen allerginen pitahayalle, en ole koskaan maistanut". Voisitte pyytää ihmisiä vain yksinkertaisesti ilmoittamaan ruoka-allergioistaan. Ne, joilla vakavia allergioita on, ovat yleensä aktiivisia ilmoittamaan niistä. Esimerkiksi itselläni on lievä, testeillä todettu laktoosi-intoleranssi, josta en koskaan ilmoita minnekään, koska se ei yhdestä tavallisesta kermakakusta tai jäätelöannoksesta oireile, vaikka olisihan se mahdollista.

 

Tuo pukeutumisetiketti on ilmaistu aika pitkästi ja tarkasti. Lähinnä mietin, kun valkoinen väri on jo kielletty, mikä tietysti on selvää, pitääkö vielä erikseen ilmaista, että "ei mielellään mustaakaan, kiitos"? Uskon, että kesäjuhliin naiset osaavat etsiä värikästä vaatetta muutenkin. Ja toisaalta, jos ainoa juhlavaate kaapissa on se klassinen pikkumusta, niin haittaako se niin? Sitä voi asustaa väreillä. Ja onko sinulla hääpäivänäsi muutenkaan niin paljon aikaa ja kiinnostusta arvioida jokaisen naisen asukokonaisuutta? Onko jonkun vieraan mahdollinen musta vaate juhlan tunnelman ja onnistumisen kannalta niin oleellinen? Tässäkin on vaarana, että vieraat kokevat neuvot jo liian tarkoiksi. Ikään kuin et morsiamena / te ette hääparina luottaisi vieraiden omaan harkintakykyyn. Klassisesti pukeutumisetiketti ilmaistaan sanalla "tumma puku". Kun miehiä jo kehotetaan sonnustautumaan pukuun, itse luottaisin siihen, että naisvieraat osaavat seurata linjaa. Tämä kielto käyttää mustaa voi johtaa siihen, että joku lähtee hädissään ostamaan uutta mekkoa, jolle ei ehkä muuten niin olisi tarvetta, tai sitten tulee häihinne mustassa tummassa mekossa ja on jo valmiiksi vähän peloissaan, että mitä muut nyt ajattelee.

 

Loppuun varataan rutkasti juhlamieltä ja tarvitaanko siihen edes muuta, jos ei tunnu luonnostaan löytyvän? Itse varmasti tiedätte parhaiten, millaisen juhlan ja tunnelman toivotte saavanne.

Link to comment
Share on other sites

Olemme ajatelleet liittää hääkutsun oheen perinteisen juhlaohjesäännön, josta käy lähinnä ilmi se, missä juhlitaan, millä puolella kirkossa istutaan ja mihin väriin morsian aikoo pukeutua. Tarkoituksella hieman typistettiin tuota, sillä halusimme liittää kutsun mukaan myös erillisen hääinfon. 

 

Tässä nyt sitten mietimme, mitä infosta tulisi käydä ilmi? 

 

Tällä hetkellä luonnostelmasta löytyy kohdat "Ilmoittautuminen" (pyydetään ilmoittamaan tulosta ja mahdollisista esteistä päivään x mennessä, toivotaan myös mainintaa mahdollisista ruoka-aineallergioista tai erityisruokavalioista, alla minun puhelinnumeroni) sekä "Muistaminen".

 

Yksi kohta tulee tietysti olemaan kirkosta ja juhlapaikasta, mutta onko jotain muuta mitä tässä pitäisi erityisesti ilmoittaa? Meidän häät ovat alkoholittomat (tervetuliaismaljoja lukuunottamatta) joten pitäisikö tästä mainita jossain?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
mode-siirto jo olemassaolevaan ketjuun
Link to comment
Share on other sites

Muokattiin tekstit uuteen uskoon ja hyvä tuli :)

 

Tiuku, veljeni häissä oli _todella_ paljon naisia mustissa mekoissa jolloin näytti että olisivat tulleet hautajaisiin..

Minun mielestä häät on iloinen juhla jolloin myös pukeutumisessa se näytetään. Siksi tekstiin tuli maininta mustasta väristä.

 

Meillä ei kaikkia kutsuta vihkitilaisuuteen, joten tuli kaksi erillistä infoa, toiseen "ilmoitathan osallistumisestasi vihkitilaisuuteemme" ja toiseen "hääjuhlaamme".

 

Onneksi meidän tuttavissa ei ole sellaisia jotka "saattaisivat" olla allergisia, vaan jos jotain rajoitteita on niin vain ne ilmoitetaan, itseasiassa ei ole käynyt mielessäkään että joku voisi ajatella "mahdolliset ruoka-aineallergiat" kuten yllä selitit :D
 

 

Sofiakatariina,

meillä oli missä vihkiminen/juhlat

milloin ilmoittaa viimeistään tulosta

 

kerrottiin hieman tarjoilusta (meillä ei oikeata ruokailua)

 

pukeutumisesta

 

lahjoista

 

ja tervetulo toivotus

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bloh, mitä laitoitte pukeutumisesta? :)

 

alusta asti kutsutut:

 

Pukeutumisesta muutama sana:

Jätäthän valkoisen värin morsiamelle että tunnistetaan tuore vaimo.

Sulhanen pukeutuu pukuun joten olisi suotavaa että miespuoliset vieraat ottaisivat mallia.

Koska kyseessä on iloinen tapahtuma, toivomme naisten välttävän mustaa.

 

Illan ohjelma on vapaampaa joten suosittelemme varaamaan mukaan rennompaa vaatetta.

 

jatkoille:

Jätäthän valkoisen värin morsiamelle että tunnistetaan tuore vaimo.

Koska kyseessä on iloinen tapahtuma, toivomme naisten välttävän mustaa.

 

Illan ohjelma on vapaampaa joten suosittelemme varaamaan mukaan rennompaa vaatetta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tällainen info meille muotoutui.

"Hääinfo

Saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä toivomme saavamme tiedon sunnuntaihin 10.8 mennessä. Ilmoitattehan samalla ruoka-aineallergiat tai erityisruokavaliot. Ilmoittautumiset ottaa vastaan morsian (puh ja e-mail). Kutsu on osoitettu kuoressa mainituille henkilöille. Mikäli kuoressa on maininta + avec, voi kutsuttu halutessaan tuoda seuralaisen mukanaan.

 

Vihkiminen tapahtuu siellä kirkossa sinä päivänä (osoite). Kirkossa valokuvatessa ei saa kuulemma käyttää salamavaloa. Valokuvaaja on paikalla koko päivän ajan, joten toivomme, että mahdollinen valokuvaus kirkossa tapahtuu omalta paikalta.

 

Hääjuhlaa vietämme klo  alkaen siellä ravintolassa (osoite). Juhlimme rennosti ja mahdollisimman paljon pönötystä välttäen aikuisten kesken. Juhlapaikalla on A-oikeudet, joten omia pulloja olisi hyvä välttää. Alussa juhlaväelle tarjoillaan maittava ateria alkupaloineen, minkä jälkeen tuhoamme yhteisvoimin hääkakun ja kahvit lisukkeineen. Hääpari tarjoaa hääväelle juhlajuomina alkumaljan, ruuan yhteydessä kaksi kaatoa viiniä tai muuta juomaa (olut, siideri, lonkero) taikka alkoholittomia virvokkeita sekä kahvin kanssa avecit. Tämän jälkeen ravintolan baarista saa yleisimmillä maksuvälineillä haluamiaan virvokkeita. Illan ohjelma on vapaamuotoista ja myöhemmin myös bändi on viihdyttämässä juhlaväkeä. Valomerkki annetaan klo , jonka jälkeen virkeimmät juhlijat voivat jatkaa iltaa kaupungin yöelämään.

 

Kaason pesteissä toimivat (nimet ja puhelinumerot) sekä bestmanin virkaa suorittaa (nimi ja numero). Puheita ja ohjelmanumeroita saa halutessaan juhlaväki järjestää. Ilmoitattehan kuitenkin aikomuksistanne hyvissä ajoin kaasoille tai bestmanille.

 

Koska meillä on jo toisemme ja kaikki muukin mikä tekee kodin, halutessanne voitte lahjan sijasta avustaa meitä matkaamaan Malediiveille, jonne suunnittelemme lähtevämme tuoreena avioparina heti häiden jälkeen maanantaina. Perustamamme häämatkatili on numeroltaan XXXXX."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hääinfo

 

Huomioittehan tässä hääinfossa mainitut seikat virittäytyessänne häätunnelmaan. Vietetään yhdessä ikimuistoinen ilta rennoissa tunnelmissa!

 

 1 § Hääjuhla ja juhlapaikka

 

Juhlapaikan osoite on XXX. Pihalta löytyy parkkipaikka autoilijoita varten. Hääpari saapuu juhlapaikalle heti vihkimisen jälkeen (n. klo 16), joten vieraiden toivotaan olevan paikalla hyvissä ajoin ennen parin saapumista. Hääjuhla päättyy klo 22.00, jonka jälkeen halukkaat voivat liittyä hääparin seuraksi jatkoille XXX:n keskustaan. Ilmoitattehan tulostanne tai mahdollisesta esteestä 1.12.2014 mennessä. Ilmoittautumiset ottaa vastaan hääpari itse: E, XXX / T, XXX. Myös lisäkysymysten ilmaantuessa on yhteydenotto suotavaa.

 

 

3 § Pukeutuminen

 

Pukeutuminen on toivottua, sillä tammikuussa voi olla kylmä. Asu on vapaa, mutta valkoinen väri jätettäköön morsiamen yksinoikeudeksi.

 

4 § Lahjukset

 

Pikkuinen kaksiomme pursuaa tavaraa, joten mikäli mielitte muistaa meitä lahjalla, voitte osallistua häämatkamme toteuttamiseen haluamallanne summalla tilinumeroon XXX. Tärkeintä meille kuitenkin on, että pääsette juhlimaan kanssamme!

 

5 § Ruokailu

 

Tarjolla on noutopöydästä pientä suolaista ja makeaa suupalaa, hääkakkua unohtamatta. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista allergioista ilmoittautumisen yhteydessä.

 

6 § Alkomahooli

 

Tarjolla on mietoja alkoholijuomia. Janoisin juhlakansa voi halutessaan piilottaa taskumatin povariin. Huomioittehan juhlan päättymisajankohdan, jonka jälkeen bileet siirtyvät juhlapaikalta XXX:n keskustan yöelämään.

 

7 § Jälkikasvu

 

Juhlan luonteesta johtuen pyydämme, että juhlaan saavuttaisiin vain aikuisen väen voimin. Huomioittehan myös, että kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkilöitä.

 

8 § Majoitus

 

XXX:ssa on varauskiintiö häävieraita varten. Huoneita on kiintiössä rajallisesti, joten suosittelemme tekemään varauksen nopeasti. Sopimushinnan saa mainitsemalla varauksen yhteydessä ”häät XXX”. Varaus puhelimitse XXX tai sähköpostitse XXX 2.1.2015 mennessä.

 

 

Tällainen hääinfo tulee niille vieraille, jotka kutsutaan vain hääjuhlaan. Niille, jotka saavat kutsun myös maistraattiin, tulee muuten samanlainen mutta Hääjuhla ja juhlapaikka -kohdan alussa lukee näin: 

 

Vihkiminen alkaa XXX:n Maistraatissa klo XX, osoite on XXX, XXX. Vihkimisen jälkeen siirrymme viettämään hääjuhlaa XXX:lle osoitteeseen XXX. 

Muokattu: , käyttäjä: esssie
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tässäpä meidän. Fontti ei varmaankaan näy oikein, fontti on Old English. Kaksipuoleisena tulostin kun tuli niiiiin pitkä =)

 

Ohojeeta meirän naittajaasihin

 

Tää juhulaohojesääntö ei oo vakavasti otettava, eikä näitä sääntöjä rikkovia juhulijoota rankaasta taikka muutoon paheksuta. Silti Teirän pitääs ottaman nämä säännööt huamiohon ku valamistaurutta juhulahan.

 

Yleesestä käyttäätymisestä

Näitten naittajaasten tarkootuksena on pitää maharollisimman hauskaa, niin notta kaikenlaanen pahansuapuus ja juhulassa vakavana esiintyminen on paheksuttavaa. Me pyyrämmä Teitä harioottelemahan hymyylyä sekä nauramista etukätehen peilin eressä, jotta sitte juhulassa välätyttääs turhilta nikotteluulta. Ankarasti myäs kiälletähän pitämästä hyvää tuulta pelekästähän ittellänsä. Jaa se heti muittenki kans! Tärkeempänä sääntönä siis pirettäköhön iloonen miäli.

 

Merkittävät luattamustoimet

Suluhasen parahina miähinä toimivat herra x (puh) sekä herra y (puh). Morsiamen kaasona toimii rouva z (puh).  Non vastuus kaikenlaasesta ohojelmasta. Kaikki sellaaseksi luettavat tapahtumat pitääs siis ilimoottaa jollekki erellä mainitulle mialummin etukätehen.

 

Ilimoottautuminen juhulahan

Suatavaa olis ilimoottaa jos meinaa osallistua näihin naittajaasihin. Miälellään ilimoottakaa kans jos että pääse tulemahan jotta ei tartte sitte arvaalla. Tän tulis tapahtua viimeestään kesäkuun 4. päivään mennessä. Ne jokka enste ilimottautuu, saa eniten ruakaa ja parahat paikat.

 

Käyttäätyminen vihkimisen aikana

Kirkoos esiinnyttäköön kaikella vakavuurella ja parhaalla härmälääsellä jäykkyyrellä. Ne jokka ei oo härmälääsiä tai ittiänsä koe sellaasiksi, voi tätäki hariootella jo kotona. Juhulaväki saapukoot paikalle ajoossa. Jos joku juhulijoosta huamaa olevansa myähäs tai vääräs kirkoos, välttäköön kovaäänistä asiasta valiittamista lisävahinkojen rajoottamiseksi. Morsiamen sukulaaset ja ystävät istukoot kirkoos vasemmalla pualella ja suluhasen oikialla. Lattialla istumista vältettäköön.

 

Juhulapaikalle löytäminen

Niin sen kirkkoo sijaattee (paikkakunta), jos joku tuloo sinne navikaattorin avustamana niin osoote on ***. Siältä on sitte kyllä tiänpenkoolla opastehet sinne nuarisoseuralle, mutta jos joku taas tarvittoo lisäapua navikaattorilta niin sen osoote on ***. Siällä saa sitte juhulia niin kauan ku vaan jaksaa, vaikkei tuare aviopari aiva aamuun asti jaksaasikkaa.

 

Ruakaalu

Juhulaväelle tariotaan sapuskaa ja tiätty kakkukahavit. Juhulakalut kun ei oo kovin allerkista sorttia niin pyyretähän ilimoottautumisen yhteyressä kertomahan jos joku juhulaväestä taasen on. Myäs muista maharollisista ruakavalioosta pyyretähän ilimoottamahan. Osataan sitte varata kaikille jotaki ja näin vältetähän pitkät vessajonot. Vaikka siällä tosi komiat vessat onki.

 

Alakomahooli ja sen nauttiminen

Nestemäisten juamien nauttiminen on sallittu juhulapaikalla. Peräloorahan saa otta omiaki juamia, mutta me kyllä tariotahan booliaki. Ylenantamista ja –ottamista vältettäkööt. Suluhaselle ei saa jatkuvista pyynnööstä hualimatta tariota. Hääpari ei lunasta vallesmannin huastaanottamia juhulioota seuraavana aamuna.

 

Laulu ja liikehrintä

Juhulaväen viihryttämisestä vastaa orkesteri Silverado esittämällä maharollisimman monipualista tanssimusiikkia. Illan eretessä esitettävä ohojelmisto saattaa muuttua nopiatempooseksi. Ennenku nämä varsinaaset tanssit pääsöö alakamahan, juhulakalut tanssii häävalssin ja sen jäläkehen viälä yhyren vanhempiensa kans. Näitten aikana muu juhulaväki pirättäytykööt tanssimisesta. Näitten valssien jäläkehen juhulaväkiä kehotetahan tanssimahan sialunsa kyllyyrestä ja jalakansa rakoolle.

 

Lahajukset ja niihin verrattavat hankinnat

Lahajojen tuaminen ei oo mitenkään välttämättööntä. Jos ny kuitenki haluaa pakosta jotaki tuara, meirän tarpehia löytyy tualta Internetistä osootteesta www.lahjalista.net/*** ja salasana siihen on ***. Näin me koitetahan välttyä useelta samanlaasilta leivänpaahtimilta, saroolta hantuukiilta ja kyseenalaasilta posliiniesineeltä. Vapaaehtoosena lahajuksena voi myäs avittaa hääparia kuherruskuukauren järkkäämises sellaaselle tilille ku (tilinro).

 

Majoottuminen

Moomma varannu Teille sellaasia kiintiöhuoanehia tualta (hotelli). Siältä löytyy sekä kaharen henkilön huanehia että sellaasia isoompia perhehuoanehia isoommalle sakiille. Siältä saa jokahinen itte varata huanehen tarpeittensa mukahan kesäkuun 4. päivähän mennessä. Hääväki saa huanehet vähä huakiammin ku mainittoo varauksenteon yhteyressä ’häät ***’.

 

 

Me kiitetähän hääviarahia huomioonottavaisuuresta ja kunniootuksesta meirän toivehia kohtahan. Me toivotetahan kaikille hääviarahille oikeen riamukkahia naittajaasia!

 

Marikukka & Sulho

 

P.S. Omat puukoot mukahan!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me haluttiin pitää simppelinä koska ruotsinkielisille käännämme tämän ruotsiksi. Ja usein omaan silmään juhlaohjeet tuntuvat romaanilta vaikka kuinka hauskoja ovatkin. Pitkään otin parhaita paloja monista eri ohjeista ja infoista ja vihdoin näyttäisi olevan kasassa meidän juhlainfo joka näyttää tältä:

 

Juhlainfo

 

Hyvä juhlaväki, mina damer och herrar…

 

Ilmoittautuminen

Saapumisestanne tai estymisestä toivomme saavamme tiedon XX.X mennessä. Ilmoittautumiset ottaa vastaan morsian (puh ja e-mail) ja sulhanen (puh ja e-mail)

 

Vihkiminen

Jotta kaikki olisivat kirkon ovien oikealla puolella seremonian alkaessa, pyydämme olemaan paikalla klo.XX.XX. Vihkiminen tapahtuu XXX kirkossa osoitteessa XXXXX, 01010 XXX.

 

Juhliminen

Jotta juhlaväki ei matkalla eksy ja näin ollen juhlinnasta esty on kartta ajo-ohjeena tämän ilmoituksen liitteenä. Juhlapaikan osoite on: XXXXX, 10101 XXX ja parkkialue on osoitettu kyltein paikan päällä. Rennot riennot jatkuvat juhlapaikalla puoleen yöhön asti.

 

Ruokailu

Tarjoilussa on huomioitu ruoka-aine allergiat joten jokaiselle löytyy jotain.

 

Pukeutuminen

Pukeutuminen on suotavaa, koska kyseessä on perhejuhla. Muutoin juhlaväki pukeutukoon kukin asialliseksi katsomallaan tavalla.

 

Majoitus

Juhlapaikalla on varauskiintiö häävieraille yöpymistä varten. Huoneita on rajallisesti, joten suosittelemme tekemään varauksen ajoissa. Lisätietoa antaa morsian.

 

Lahjat

Koska meillä on jo toisemme ja kaikki muukin mikä tekee kodin, voitte halutessanne lahjain hankinnan sijaan avustaa meitä matkaamaan maailmalle. Häämatkatili löytyy numeron takaa FIxx xxxx…

 

Tervetuloa pitämään kanssamme sadetta syyslauantaina

Natte & Sulho

 

Mitä mieltä olette tästä? Onko liian asiapitoinen?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Juhlainfo, hääinfo, tarkempia tietoja häistämme....?!?!? Miksi tästäkin pitää tehdä niin vaikeaa - siis otsikon valitsemisesta :girl_cray2:

Nyt kun se muuten olis väännetty kasaan, niin vietän unettomia öitä tämän asian kanssa - ei oo todellista :girl_impossible: Löytyiskö joltain vielä jotain ehdotuksia/vaihtoehtoja, mitä ite olette valinneet? Juhlaohjesääntö kuulostaa ainakin heti liian jäykältä, kun infon sisällys on ajo-ohjeet, se että vihkiminen on pihalla ja juhlat samassa osotteessa, juhlimme ilman lapsia ja tietoa majoituksesta.

Link to comment
Share on other sites

Tinskuli, noi on kaikki hyviä otsikoita :) Samoin "lisätietoa" vois sopia teille. Jos lähetätte samassa kortissa kutsun kanssa niin eihän siinä edes tarvitse olla yläotsikkoa, vaan pelkkä otsikointi "ajo-ohjeet", "sijainti", "pukeutuminen" käy myös. Tekstiotsikot voi korvata vaikka symboleilla tai kuvilla. Jos kirjoitatte tiiviisti niin pelkkä kappalejako ilman mitään otsikoita on varmasti myös ihan hyvä. Vieraiden näkökulmasta kannattaa tietenkin aina miettiä, mikä on selkeää, helppolukuista ja mahdollisimman yksiselitteistä, mutta onko se nyt "info" vai "lisätiedot" vai mitä ikinä niin on lukijalle ihan sama :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Nanshe, taidan tosiaan mennä ihan ilman pääotsikkoa, väliotsikot saa riittää. Ihmeellistä miten pitää kaikesta vääntää kauhea ongelma, kukaan vieraista sulhasesta puhumattakaan ei huomioisi tämmösiä pikkujuttuja mitenkään :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Myönnän suoraan, että en ollut ennen omien häiden järjestelyjen aloittamista koskaan kuullut juhlaohjesäännöstä. Olen ollut vieraana vain kaksissa häissä, joista on jo aikaa, eikä silloin kutsun mukana tullut muistaakseni mitään sääntöjä. Meidän kutsun mukana lähetetään jonkinlainen hääinfo, mutta mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs, ehkä A5-kokoinen. Ajattelin laittaa infoon tarkat tiedot kirkosta ja juhlapaikasta, siis osoitteet ja ajo-ohjeet, vähän tarkempaa tietoa pukeutumisesta, alkoholitarjoilusta ja maininnan siitä, että hääpari lähtee käymään valokuvauksessa vihkimisen jälkeen (vieraille järjestetään jotian tekemistä siksi ajaksi). Ehkä maininta lahjalistasta ja häiden kaksikielisyydestä olisi myös hyvä. Kaikki "turha" tai itsestäänselvät jutut jätetään pois.

Sitä mietin, että jos itse kutsussa on jo mainittu, mihin mennessä pyydetään ilmoittautumista, tarvitseeko sitä enää toisen kerran kertoa hääinfossa... Entä pukeutuminen? Pukukoodi pitäisi periaatteessa olla jo kutsussa, mutta haluaisin muutamalla sanalla avata sitä, mikä ei varmaan sovi tilan puolesta kutsuun? Tässä on onneksi aikaa miettiä :D  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Me ajateltiin jättää kutsukortti (etenkin se askarteluosuus) ja kirjoitetaan vieraille kutsukirje. Meidän ajatuksena on lähettää tulevaisuudessa lähimmille joulukirje, jossa kerromme kaikkien meidän kuulumiset. Kutsu ois "meidän porukan" eka kirje.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
On 15.8.2016 at 19.45, Tukkasotka said:

Me ajateltiin jättää kutsukortti (etenkin se askarteluosuus) ja kirjoitetaan vieraille kutsukirje. Meidän ajatuksena on lähettää tulevaisuudessa lähimmille joulukirje, jossa kerromme kaikkien meidän kuulumiset. Kutsu ois "meidän porukan" eka kirje.

Tää on aivan ihana idea! Me varmaankin tilataan kutsu, juuri siksi, ettei tarvitse itse niin askarrella, eikä itsetehty aina tule edes halvemmaksi, jos haluaa koristeellisen kutsun. Lisäksi kuoreen laitamme häänfon, jossa on ajo-ohjeet, pukeutumiseen ohjeet ulkovihkiminen huomioiden jne. Toivoisin, että se mahtuisi A5 kokoisena, koska en haluaisi taitella sitä isompaa paperia kirjekuoreen, mutta tuskin onnistuu, ellemme laita mukaan monta erillistä paperia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...