Guest -miiru-

Morsiamen puhe

193 viestiä aiheessa

Mää en halua yrittää psyykata itteeni. Psyykkasin itteni niin ulos kosinnastakin, että jälkeen päin on vähän harmittanu, kun ei tuntunu miltään. Eli jotta ei tarvi psyykata, en valmistele minkäänlaista ohjelmanumeroakaan. Ei siitä mitään kuitenkaan tulis. Siskoni häissä hoidin kaasona sen vieraitten itkettämisen. Ite pysyin kohtalaisen hyvin koossa. Mutta muutenkin, ihan uutena tuli vasta täällä koko ajatus morsiammen puheesta. Kai sitä nyt voi hääjärjestäjiä kiittää, mutta en kyllä oo ollu yksissäkään häissä, joissa morsian ois pitäny oikein puheen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauniita puheita teillä on ollut. :)

Itsekin tahdon ehdottomasti pitää puheen häissä. Toistaiseksi olen vasta vähän luonnostellut, mutta nyt jo on tosi monta ideaa valmiina kypsymässä. Haluaisin myös kirjoittaa runon. Vähän hirvittää, kun en oikeastaan runojani ole kellekään esitellyt. Toisaalta kukaan tuskin tulee mua lynkkaamaan hääpäivänä huonon runon takia. :D Eli nyt olisi hyvä tilaisuus... Uskon, että puolisoni osaisi arvostaa persoonallista runoa nimenomaan sen takia, että se on mun kynästä lähtöisin.

No niin... Nyt vaan kirjoittelemaan ajatuksia ylös. En millään malta odottaa. :flirt:

(Luultavasti itken myös. Sellaista sattuu. Ketään se tuskin yllättää.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkohan joku jo täällä kertonut, mutta lauluyhtye Viisi on levyttänyt tuon Anna-Mari Kaskisen runon ihan mielettömän kauniina versiona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhaselta kysyin, että no aiotko sitten pitää puheen? Vastaus oli hämmästynyt ilme ja sanallinen vastaus: en varmana! :girl_sigh: Onneksi se ei yllätyksenä tullut kun ei sulhoni mikään innokkain esiintyjä ole. Itse kuitenkin ajattelin jonkin sortin puheen pitää. Ajattelin käsitellä siinä tietysti meitä ja kiittää perheitämme (kaasoa ja bestmania tms kun ei meillä ole). Tai sitten sorrun suunnitelmaan b eli luen jonkun runon tai Joel Hallikaisen Entä sitten laulun sanat.. Toisaalta olisihan se aika kaunista jos itse pitäisi "normaali" puheen ja miehen ensimmäinen kummilapsi, joka on myös hänen ensimmäinen kummilapsensa lukisi tuon entä sitten :-X niin paljon vaihtoehtoja ;))

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ajattelin pitää puheen häissäni, sillä tiedän että isäni ei puhetta pidä (ei sillä etteikö varmasti olisi sanottavaa ja haluaisi mutta ei vain pysty avaamaan suutaan yleisön edessä.. ja mitä sitä suotta toista kiusaamaan). Silläpä arvelinkin että osoitan puheeni isälleni ja tulevalle miehelleni :) Meidän häissä ei muutenkaan kovin perinteisellä kaavalla mennä joten sopii hyvin tyyliin. Ainoa ongelma on vaan se, että olen ihan kamala pillittäjä! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aion pitää puheen, mutta kyllä pelottaa! Jännittää esiintyä sukulaisille ja ystäville liikuttavasta aiheesta. En kuitenkaan halua jättää puhetta pitämättä, vaikka sitten tärisisin pelosta ja itkisin putouksena.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ajattelin kirjoittaa itse runon sulhaselle. Onhan noita tullut jo muutamia vuosien mittaan sulhon syntymäpäiväkortteihin ym. kirjoitettua.

Olen sitä mieltä että jos jotain haluaa sanoa, niin antaa tulla suoraan sydämestä vaan. Ei se ehkä ole kaikkein persoonallisinta lukea jotain valmista runoa, jonka joka toinen morsian lukee sulhaselleen.. (vaikka eihän Kaskisen runossa itsessään mitään vikaa ollutkaan) :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Lilianna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

IHANA!!

Entä sitten kun linnut on lähteneet

ja verkkaan käy virtojen juoksu

entä sitten kun päivät on viilenneet

ja poissa on nurmien tuoksu.

sinä vieläkö viivyt mun vierelläin

tuuli tuiskuna lunta kun heittää,

yhä kätesi löydänkö kädestäin

paksu jää vaikka muistoja peittää

Entä sitten kun päivät jo hämärtyy

se pois viekö elämän uskon.

entä sitten kun eessämme värjäytyy

ranta taivaan jo väreillä ruskon.

sinä vieläkö viivyt mun vierelläin

aallot raueten iltaan kun taipuu.

yhä kuiskaatko hiljaa mun nimeäin

päivä lopulta mailleen kun vaipuu.

Entä sitten kun lyhenee askeleet

on haaveiden tilalla muistot

entä sitten kun silmiin saa kyyneleet

nauru lasten ja leikkipuistot

sinä vielä jos viivyt mun vierelläin

kun on kaikki jo sanottu kerran.

sulle ojentaa tahtoisin elämäin

se on sun yhden elämän verran."

Kiitos.

klt3007 likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aion lukea kirjoittamani runon miehelleni, jos kykenen :) Onneks sitä ei lue ohjelmassa, niin pystyy päättämään fiilisten mukaan. Löytyypi tuolta päikystäni. Varsinaisen puheen sain sälytettyä sulhasen harteille ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lyhyt kiitospuhe - ehkä juuri ennen kuin bändi aloittaa. Jotain muutakin saatan sanoa, mutten ole vielä keksinyt mitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä mä haluan pitää puheen. Sinällään hassua että olen jo miettinyt sitäkin mitä haluan sanoa, vaikka tosiaan muuten häävalmistelut on niin alkuvaiheessa ettei ole edes kirkkoa/hääpaikkaa varattuna :D

Aattelin kiittää kaikkia avustaneita, kaasoja, bestmania, vanhempia, muita talkoolaisia, muita avustajia.. ja sitten puhua miehelleni, kertoa ihan omin sanoin kuinka paljon rakastan. Sitten aattelin kertoa anekdootteja elävästä elämästä, miten arjessa on tullut ilmi se että mieheni rakastaa (hoitaa kun on sairas, tms), ja sitten heittää sinne väliin jotain hassuja juttuja että sais vähän nauruja ihmisistä.

Ainoo ongelma on se että tulen itkemään vuolaasti luultavimmin koko puheen ajan. Tosin ajattelin tehdä siitäkin asiasta hauskan, ja aloittaa puheen sillä tavalla että "nyt sitten alkaa vedonlyönti siitä, että kuinka pitkälle morsian pääsee puheessaan itkemättä" :D Onneks on tupa täynnä tuttuja, ja kaikki ne tietää jo että olen täysi itkupilli, itken aina kaikkien muidenkin häissä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidin tuoreelle aviomiehelleni puheen häissämme, jossa kiitin kaikkia vieraita osallistumisesta juhlapäiväämme, kaasoja ja bestmaneja puolisoineen avusta, vanhempiani kaikesta tuesta sekä kerroin hiukan ajatuksiani miehestäni ja rakkaudestamme. Olin kirjoittanut puheen valmiiksi paperille ja minun oli pakko lukea puhe suoraan paperista ja siltikin puhe oli vaikea pitää, koska itkin välillä niin vuolaasti. Puhetta kirjoittaessanikin jo itkin, joten tiesin itse hääpäivänä tapahtuvasta julkisesta esiintymisestä tulevan vaikeaa.

Vieraatkin liikuttuivat kyyneliin puheen aikana ja sain paljon positiivista palautetta puheestani, joka oli kuulemma todella tunteellinen, koskettava ja ihana sekä rohkeasti tehty. Jäi eräällekin vieraalle mieleen "kaikkien aikojen liikuttavimpana hääpuheena", suora lainaus Fb:n seinältäni :D .

Puhe tuli täytenä yllätyksenä miehelleni ja kuultuaan tunnepitoisen puheeni hänkin lausui muutaman sanan ihan ex temporeesti, mikä oli taas minulle yllättävää, että mies halusi astua parrasvaloon sillä tavalla, kun yleensä hän ei halua olla kiinnostuksen keskipisteenä.

Suosittelen kyllä todella lämpimästi muillekin morsiamille pitämään puheen häissään, vaikka se saattaa ollakin vaikeaa liikuttuneessa tilassa. Kuitenkin puheesta jää ihanat muistot itselle, aviopuolisolle sekä vieraille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen maailman huonoin puheiden pitäjä ja koska tuntisin itseni kiusaantuneeksi kyseisessä tilanteessa niin en usko että vieraatkaan siitä kauheasti nauttisivat... Sen takia ajattelinkin laulaa sulholleni, sillä se luonnistuu minulta puhumista paremmin :wub: mitä mieltä olette Jenni Vartiaisen biisistä missä muruseni on? Minun muruseni tykkää tuosta biisistä ja minustakin se on hurjan kaunis, joten ajattelinkin ainakin ehdottaa sitä bändille, toivottavasti ovat myötämielisiä ehdotukselle... :blush:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kyllä tuo Missä muruseni on sopisi ihanasti häihin laulettavaksi. Varmaan todella koskettavaa vielä kun morsian laulaa sen sulhaselle :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä valmistelin puheen ja harjoittelinkin sitä kovasti, mutta en merkinnyt sitä ohjelmaan jotta voisin päättää vasta paikan päällä, uskaltaisinko pitää puhetta. Nyt olen todella onnellinen että uskalsin! Olin itkenyt jo itsekseni harjoitellessani, joten pelotti miten puhuminen onnistuisi itse tilanteessa, mutta pieni jännitys teki tehtävänsä niin, että vaikka aloin nyyhkiä jo ennen kuin oikeastaan pääsin alkuun, pystyin puhumaan ihan hyvin. Harjoittelun ansiosta selvisin jopa lähestulkoon ilman paperia, vaikka puhe varmuuden vuoksi olikin sanasta sanaan kirjoitettuna mukana.

Puheessa kiitin kaikkia juhlaan tulleita, kaasoja ja bestmania, sulhaseni vanhempia heidän panoksestaan eli sulhasesta, sekä kerroin tuoreelle aviomiehelleni tunteistani häntä kohtaan.

Moni kehui illan mittaan puhettani koskettavaksi ja jopa illan kohokohdaksi. Voin suositella puheen pitämistä tai tunteiden ilmaisemista muuten kaikille morsiamille jo ihan voimauttavan vaikutuksensa takia. Itse tunsin oloni todella voittajaksi, koska oli uskaltanut pitää puheen. Vieläkin yhtä aikaa itkettää ja naurattaa kun muistelen tilannetta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kyllä tuo Missä muruseni on sopisi ihanasti häihin laulettavaksi. Varmaan todella koskettavaa vielä kun morsian laulaa sen sulhaselle :).

Komppaan Liliannaa. Ihana kappale.

Morsian 12211: Luulisi bändin suostuvan sitä soittamaan (bändi vaihtoon, jos ei onnistu :D ). Kunhan ehkä tarpeeksi ajoissa sitä kysyy, eikä jätä " kysytään edellisenä iltana" -meiningillä..

Voisi ehkä toimia häätanssinkin biisivalintana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Bändi suostui, hui :girl_haha: Olen kyllä laulanut paljonkinyleisön edessä, mutta tuossa tilanteessa varmaan jännittää muutenkin niin paljon että saas nähdä miten menee... Noh, tässä on kuitenkin vielä kaksi ja puoli kuukautta aikaa, joten enköhän saa psyykattua itseni siihen mennessä :grin:

Tuo kappale voisi tosiaan toimia myös häätanssina, mutta kun meidän biisi on aina ollut GooGoo Dollsien Iris, niin täytyyhän se nyt sitten tanssia häissäkin, ja plussana siinä on vielä valssin tahditus, joten nyt ei auta muu kuin opetella valssaamaan :blush:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanan rohkeita olette olleet te, ketkä täällä sanoneet, että eivät uskalla pitää puhetta ja silti sen teitte, mahtavaa! Ja miten ihania ajatuksia vasta juhliaan järkkäävillä :)

:-X

Itse olen alusta asti tiennyt, että tulen puhumaan häissämme. Se on minun mielestä vähintä millä voin kiittää kaasoja jne, kiittää vanhempiani ja tietenkin rakas mieheni ansaitsee sen, mutta....olen aivan surkea puheenkirjoittaja :(

Tiedän mitä haluan sanoa, mutta ajatukset eivät vaan tule paperille asti niinkuin ovat päässäni ja että se kuulostaisi edes jotenkin jäsennellyltä ja suht viisaalta :unsure: Ja siihen pitäisi saada tuotua kaasojen tärkeys minulle ( lapsuuden ystäviä )ja ne kaikki ylistyspuheet kullastani. Tämä tekee minut :wacko:

Kuinka te olette saaneet ajatuksenne kasaan? A P U V A !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka te olette saaneet ajatuksenne kasaan? A P U V A !

Minulla se onnistui niinkin yksinkertaisesti kuin että avasin tyhjän tekstitiedoston ja aloin naputtaa. Oma puheeni valmistui periaatteessa yhdellä istumalla, myöhemmin vain viilailin yksityiskohtia, lisäsin jonkun rivin ja poistin toisen. Siinä kirjoittaessa kiteytyi yllättävän helposti sanoiksi se ajatusmylläkkä, jota olin hahmotellut mielessäni etukäteen. Kirjoituksesta oli helppo karsia pois kaikki epäoleellinen.

Suosittelen myös, että puhetta kannattaa harjoitella etukäteen ääneen ja jopa niin, että nousee ihan vaikka seisomaan ja kuvittelee olevansa vieraidensa edessä. Ainakin itselleni siitä oli apua, ääneen pidettynä kuuli konkreettisemmin mikä kohta puheessa toimi ja mikä ei, ja olivatko palaset oikeassa järjestyksessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apuva auttakaa haluan pitää puheen jossa kiitän vieraita, häiden järjestelyissä auttaneita, vanhempia jne jne.. sitten haluaisin myös kertoa rakkaalle sulhaselleni myös tunteistani jne.. mutta en yhtään tiedä miten aloittaa, tai mitä kirjoittaa!! olen ollut aina surkea äidinkielessä jne.. Tarviin nyt apua teiltä siskot!! HELP ME! häät 12.2..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minä en taida pystyä puhumaan, itkettää jo ajatuskin :girl_haha: supattelen sulholle sitten kahden kesken ja kasvotusten kiitän ihmisiä. en tiiä tuleeko meidän häihin puheita muutenkaan, jos tulee niin pitää kyl varata nessuja iso pino! :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin! Nyt on puhe aika kivasti plakkarissa ja annoin vain ajatuksen virrata, kuten Skybride ehdottikin, KIITOS :girl_smile:

Joka kerta kun sitä olen lukenut ääneen, niin itku tulee..ei mahda mitään :girl_haha: mutta saa se tullakin!

Puheessa kiitän ihmisiä, että ovat päässeet tulemaan ja vielä erikseen siskoa, kaasoja, vanhempiania ja tietenkin miestäni :-X

Olen aika itku herkkä, joten en ota siitä itkemisestä ressiä, vollotan kuitenkin :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihania puheita ja runoja täällä. En ollut edes ajatellut puheen pitämistä ja kun rupesin miettimään, niin totesin, etten ole sellaisissa häissä ollut, joissa morsian olisi puhetta pitänyt.

Täytyy laittaa oma puheenpitäminen harkintaan. Mä olen kyllä kanssa sellainen itkupilli, että täytyy miettiä vielä kerran, jos toisenkin. Esiintymisestä ei onneksi sentään suurempaa kammoa. Ja onhan tässä reilu vuosi aikaa sulatella asiaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös minulla on takaraivossa pieni hinku päästä pitämään rakkaalle aviomiehelleni sitten puhe.

Tiedän että se tulisi TÄYSIN yllätyksenä hänelle, ja varmasti pitäisi siitä!

Ensin pitää kiittää tosiaan kaikkea ja kaikkia, sen jälkeen haluaisin sanoa jotain oikein ihanaa ja itkettävää miehelleni :) Minä en itkeä pelkää, pelkään vaan että saanko kasaan niin hyvää tekstiä mitä haluaisin..

Alanpa tässä heti miettimään jo mitä sanoisin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidämme humoristiset "minä lupaan" - puheet toisillemme, jossa morsian mm. lupaa pidättäytyä antamasta ohjeita kun mies ajaa autoa, ikään kuin morsiammella ei olisi vähäisintäkään ymmärrystä jarrutusmatkasta, turvavälistä ja kaistanvaihdosta. Sulhasella on myös lista lupauksista, joista viimeinen kuuluu näin: Olen nyt antanut nämä lupaukset ja jos huomaatte minun rikkoneen niitä, niin vaietkaa vaimoni edessä.  ;D

Meillä ollaan sen verran humoristia, että nämä sopivat hyvin meidän suuhun (jostain löysin netistä ja olen niitä hieman muokannut meille sopivaksi). Tuo Kaskisen runo on aivan ihastuttava myös, ja taidan liittää sulhaselle annettavaan huomenlahjaan. Kyynel jos toinenkin varmaan tulisi silmääni, jos lukisin sen kaiken kansan edessä  :)

Tuo Minä lupaan -puhe kuulosti hauskalta! Voisitko kirjoittaa sen tänne tai antaa vinkkiä, mistä voisi löytää rungon. Haluaisin pitää puheen häissämme, mutta itse en oikein tiedä, miten asettaa sanoja...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään