Guest -miiru-

Morsiamen puhe

193 viestiä aiheessa

Apua! Kuuluuko sellanen pitää? En oo kuullutkaan! Ehkä tämä vois olla sellanen yön pikkutunneilla tapahtuva asia meidän häissä, jos sellanen tulee... :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on vasta ensi kesänä, mutta olen jo päättänyt että haluan ehdottomasti pitää puheen! :wub: Ehkä kuitenkin pidän sen salaisuutena, joten jos häissä tuleekin sellainen olo että apua, en uskalla/pystykään pitämään sitä niin sitten vain jätän pitämättä. Mutta tällä hetkellä olen ainakin hyvin varma siitä, että tulen pitämään puheen! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en kyllä pystyisi puhetta pitämään ilman kyyneliä, siksipä puhe jää pitämättä, ettei koko hääpäivä mene vollottaessa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi tarkoitus että minä pidän puheen, koska sulhanen hiljasempaa sortti. Tosin en usko että pystyn puheen pitämään ilman kyynelten vuodatusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ajatellut pitaa varsinaista puhetta, mutta muuataman sanan haluan kuitenkin sanoa, ja niin varmasti haluaa sulhanenkin. Todennakoisesti pysymme tervetulotoivotus- ja kiitoslinjalla. Minusta on vaan kiva toivottaa vieraamme tervetulleiksi nain. Isat ja bastmanit sitten pitakoot 'kunnon' puheet, ja miksei aiditkin jos sille paalle sattuvat :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen aina ajatellut, että morsian ei puhu häissä. Tai siis lähinnä, että jos jompikumpi hääparista puhuu, niin se on sitten sulhanen. :D Ja olen ajatellut homman menevän myös näin meidän häissä, sillä tiedän olevani aivan uskomaton itkupilli ja jännitän esiintymisiä aivan mielettömästi aina etukäteen. Hääpäivänä en todellakaan haluaisi jännittää puheen takia, kirkossa kaikkien huomion keskipisteenä oleminen on jo ihan tarpeeksi! Aion kiittää ihmisiä kasvotusten, se on minulle luontevampaa ja mieluisempaa.

Sulhaseni kuitenkin tyylikkäästi sanoi, että jos hänen kanssaan aion naimisiin mennä, niin 100% varmuudella joudun pitämään puheen. Hän aikoo kuulemma kuitenkin pitää omansa myös ja pakottaa molempien isät puhumaan :D Koska hääpäivämäärää ei ole vielä sovittu (vuosikin on vielä hieman epäselvä :D), niin minulla on onneksi paljon aikaa saada sulhanen ymmärtämään, että minusta ei todellakaan ole puheiden pitäjäksi hääpäivänä, kun olen varmasti muutenkin ihan paloina jännityksen takia! :D En edes haluaisi kovin paljoa puheita hääjuhlaan, joten tässä on tosiaan neuvoteltavaa. ;) Meillä on hieman eri näkemykset asiasta!

Mutta todella ihania ja liikuttavia puheita ja runoja täällä on nähty! Todella upeata, että jotkut pystyvät ja uskaltavat puheen pitää! Luulen, että runon lausuminen voi olla minullekin parempi ratkaisu, jos joudun jotain ääneen koko hääkansan edessä sanomaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En todellakaan ollut ajatellut pitää mitään puhetta, mutta nyt kun olen asiaa jonkun aikaa hautonut mielessäni, niin jotain haluaisin kuitenkin sanoa. Tiedän jo nyt, että hääpäivänä tippa tulee olemaan herkässä, joten mitään pitkää ja syvällistä se ei voi olla.

Lähinnä olen ajatellut kiittää kaikkia ja lopuksi sanoa muutaman sanan miehelleni. :wub: Seuraavaa runoa olen vähän pyöritellyt, mutta en sitten tiedä onko se liian kliseinen ja kökkö...

Aika on lyhyt

niin lyhyt se on

Aika on kallis ja korvaamaton

Aika on meidän

vain meidän se on

Tehdään siitä rikas ja unohtumaton

Aion pitää koko jutun yllätyksenä, koska silloin siitä voi tarvittaessa myös perääntyä, jos menee pupu pöksyyn. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

voi vitsi kuinka ihania juttuja meinaatte esittää...meillä häihin pitkälti yli vuosi ja tekis mieli kans kiittää tärkeitä henkilöitä, mutta kun on se pirun itkun pelko, että pystyykö esittämään mut täytyy ruveta harjotteleen ja tehä se noin kun monikin ettei o ohjelmas ja voi perua homman jos tuntuu ettei pysty.kiitos kaikille ideoista :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt se on aloitettu. Oman puheen suunnittelu. Tai itseasiassa kirjoitin raakaversion yhdellä kertaa. Nyt olen vähän viilannut sitä, poistanut joitain kohtia, lisännyt jotain, muuttanut järjestystä. Seuraavaksi pitäisi testata puhua se, ja katsoa kuinka kauan se kestää, ettei vaan tule liian pitkää. Kun alan olla tyytyväinen, teen pienemmille lapuille muistilistan, joiden avulla voin sitten pitää puheen, en halua lukea suoraan paperista.

Aion pitää puheeni yllätyksenä, mutta sovin siitä kaasojen ja bestmanien kanssa. Sovitaan joku sopiva aika puheelleni, mutta jos alankin jänistää, enkä tahdo pitää puhetta, sitä ei pidetä. Eikä kukaan saa tietää. :rolleyes: Voi kun olen nyt innoissani tästä, ja toivon todella, että pystyisin ja uskaltaisin pitää puheen! Se olisi myös ihana yllätys sulholle, jonka tietysti mainitsen puheessani... <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun tuli luetuksi, niin mikseipä sellanen puhe voisi olla kiva pitää :grin:

Ihan perus, kiitetään osallistujia, kaasoa, vanhempia, anoppia, ja omaa miestä tietty :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin (siis jos rohkeus sitten lopulta riittää) kiittää ensin kaikkia auttaneita ja sitten lukea sulhaselle seuraavan runon:

Sinun ei tarvitse kertoa minulle kuinka suuresti minua rakastat,

jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi, kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.

Sinun ei tarvitse myöskään kertoa, että olen sydämesi valittu,

jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat väkijoukosta etsiä minun silmäni, ja jäädä niihin kiinni.

Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin, kun en itsekään itseäni ymmärrä, ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin, kun itse itsellenikin olen sietämätön,

en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.

Sinun ei tarvitse kertoa minulle, kuinka suuresti minua rakastat,

mutta kerro Rakkaani silti. Kerro usein,

jotta rakkauden kipeä korvani kuulisi sen, mitä vapiseva sydämeni jo tietää.

Tämä teksti lukee kehystettynä kotimme seinällä niin ajattelin että olisi ihana lukea se sulhaselle :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Todella kaunis runo! Sulhosi varmasti tykkää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisko ihan tyhmä idea, jos morsian ei pitäisi varsinaista puhetta, vaan hoitaisi sen tervetulohöpötyksen heti juhlan alkuun? Siinähän voisi samalla kiittää vieraita ja kaikkia apuna olleita sekä lausua vaikka muutaman kauniin sanan miehellekin.

Jotenkin musta tuntuu hassulta ajatus siitä, että esimerkiksi isäni pitäisi tervetuliaispuheen vieraille - me olemme vieraat kutsuneet, joten eikö se ole meidän tehtävä myös toivottaa heidät tervetulleiksi? Ymmärrän toki hyvin myös perinteisemmin häitään juhlivia pareja, mutta jotenkin meidän juhlien fiilikseen voisi sopia yhdistetty tervetuliais- ja kiitospuhe morsiamen suusta heti alkuun ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jeee.. Monta kertaa KYLLÄ Daliyan kirjoitukseen. Ihanaa, kun joku muukin ajattelee näin. Mun mielestä se myös näyttäisi vieraille ettemme halua olla vain hissukseen kahdestaan, vaan loisi jo heti alkuun rennompaa tunnelmaa. Tähän samaan ideologiaan perustuen haluan, että vain minut ja mieheni onnitellaan, ei vanhempia mukaan.

Mitäköhän siinä morsiamen tervetulopuheessa voisi sanoa? Ymmärsin toivottavasti oikein kirjoituksestasi (rivien välistä luettuna), että tervetulopuhe = maljojennosto. Maljojennostopuhehan yleensä on aika lyhyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva, että joku muukin ajattelee samoin ^_^ Mietimme, että vieraiden kanssa kommunikointi heti alkuun (varsinkin kun meille ei ole todennäköisesti tulossa onnittelu/kättelyjonoa) olisi tärkeää, ettei mene pönöttämiseksi. Me ollaan nimittäin melko epäpönöttävä pariskunta, joten mieluummin juhlitaan "omannäköisesti", niinkuin kaikki muutkin parit täällä :)

Ymmärsit käytännössä ihan oikein, glenniV - ajattelin, jos voisi jotenkin yhdistää meidän kiitospuheen ja maljojennostopuheen. Voisi aloittaa jutun vaikka sillä, että kiittäisi vieraita paikalle tulemisesta ja kertoisi vähäsen käytännön asioista (esim. ruokailut, mahdollinen järjestetty ohjelma). Normaalisti nämä taitavat olla seremoniamestarin heiniä, mutta meidän tuttavapiiristä ei vaikuta löytyvän siihen tehtävään sopivaa henkilöä. Yleisten asioiden jälkeen voisi kiittää apuna olleita ja kertoa vaikkapa vähän juhlien järjestelystä. Meidän tapauksessamme ajattelin lyhyesti kertoa myös varsinaisesta vihkimisestämme (osa lähisuvusta ei vieläkään tiedä, että olemme olleet jo vähän pidempäänkin virallisesti naimisissa.. :lol:). Sen jälkeen voisikin varmaan jo sopivasti kehottaa kaikkia nostamaan maljat juhlan kunniaksi ja toivottaa tervetulleiksi - ja sitten ruokien kimppuun ;) Puheen kestoksi varmaan riittää muutama minuutti, max. 5 min, jonka aikana tarjoilijat saavat ruokapuolen viimeisteltyä valmiiksi.

Edit. typot...

Muokattu: , käyttäjä: Daliya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaipaan koeyleisöä puheelleni! Menemme naimisiin maistraatissa torstaina 5.7. vanhemmat todistajinamme, ja varsinainen juhla 30 vieraalle on lauantaina.

Tässä puheeni, jonka ajattelin pitää (alku suunniteltiin sulhon kanssa, loppu tulee hänelle yllätyksenä). Pohjalle siis, olemme 21-vuotiaita, yhdessä 14/15-vuotiaista alkaen ja välillä vietin 10 kuukautta Saksassa au pairina, jona aikana näimme kahdesti.

* * * * *

(Nousen ylös) Minäkin haluaisin kiittää teitä kaikkia vieraita, on ihana nähdä teidät täällä. Haluaisin myös kiittää vanhempiamme, tämä juhlapäivä näyttäisi kovin erilaiselta ilman heitä.

Meidän vihkiseremoniamme toissapäivänä oli lyhyt ja koruton, mutta sillä pienellä eleellä on meille suuri merkitys. Se kertoo siitä, että tässä kertakäyttömaailmassa on jotain tärkeää, johon haluaa sitoutua.(tähän loppuu yhdessä ideoitu)

Au pair -aikanani Saksassa sain sinulta, (mies), postissa Roald Dahlin kirjan, jonka sisäkanteen olit kirjoittanut: Meillä on hauskaa keskenämme, jopa silloin kun emme ole yhdessä. Se on lainaus Yogi Berralta. Yogi Berra on tosin myös lausunut: If the world were perfect, it wouldn't be. Eli jos maailma olisi täydellinen, se ei olisi. Niinpä, tämän epätäydellisen maailman suomissa olosuhteissa, kiitos että teen minun maailmastani vähemmän epätäydellisen. Kiitos kaikesta, kulta.

* * * * *

Lyhyestä virsi kaunis, ajattelin, minä myös olen herkkä itkemään. Alunperin ajattelin että haluan kertoa kuinka kiitollinen olen, että mies on ollut tukeni ja turvani, olen saanut kasvaa hänen kanssaan, kokea ilot, surut jne.. Mutta. Ehkä lisään loppuun vielä "olet paras ystäväni". Sillä sitä kerromme toisillemme melkein yhtä paljon, ellemme enemmänkin kuin "minä rakastan sinua".

Mitä mieltä? Onko Berran lainauksen käännös tökkö? Kyynelehtihän joku jo siellä ruudun takana? Tarvitsen vahvistusta, siskot!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^minusta tuo oli oikein toimiva ja henkilökohtainen puhe, hyvä!

Meillä tehtiin niin, että mies toivotti vieraat tervetulleiksi ja piti sen puheen. Sitten oli monta muuta puhetta, yhteensä viisi, jotka olivat kaikki hyviä ja ihmiset kehuivat niitä kovin. Lopuksi minä pidin vielä puheen, jota ei ollut kerrottu kellekkään, jos vaikka rohkeus pettäisi. Kiitin ensin vieraita ja puheidenpitäjiä sekä kaikkia rakkaita ystäviä ja perhettä, jotka olivat osallistuneet juhlan pitoon. Sen jälkeen pidin puheen miehelleni, johon olin listannut hänen plussiaan ja miinuksiaan, koska tykkään tehdä listoja. Plussat voittivat kirkkaasti, joten päätin puheeni sanoihin, kuinka onnellinen tästä olenkaan ja toivottavasti näin on aina jatkossakin.

Itsestäni ainakin puhe oli hyvin henkilökohtainen, herkkä, hauska ja elämäniloinen, kovasti vieraat kiittelivät ja meille molemmille jäi hyvä mieli.

Suosittelen ehdottomasti pitämään puheen, jos se itselle on luonnollista ja mukavaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisko ihan tyhmä idea, jos morsian ei pitäisi varsinaista puhetta, vaan hoitaisi sen tervetulohöpötyksen heti juhlan alkuun? Siinähän voisi samalla kiittää vieraita ja kaikkia apuna olleita sekä lausua vaikka muutaman kauniin sanan miehellekin.

Jotenkin musta tuntuu hassulta ajatus siitä, että esimerkiksi isäni pitäisi tervetuliaispuheen vieraille - me olemme vieraat kutsuneet, joten eikö se ole meidän tehtävä myös toivottaa heidät tervetulleiksi? Ymmärrän toki hyvin myös perinteisemmin häitään juhlivia pareja, mutta jotenkin meidän juhlien fiilikseen voisi sopia yhdistetty tervetuliais- ja kiitospuhe morsiamen suusta heti alkuun ^_^

Olen tismalleen samoilla linjoilla kanssasi! Me maksamme, jarjestamme ja kutsumme, joten me myos aiomme avata suumme heti alkuun. Mutta kuten tuolla edellisellakin sivulla jo sanoin, en usko etta me pidamme varsinaisia puheita- sanomme vain muutaman sanan tervetuliaisiksi ja kiitokseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen kyllä pitämään puheen, jos siihen vain suinkin kykenee :) Olen itse tosi tyytyväinen, että sain pidettyä puheen. Minulle oli tärkeää saada kiittää julkisesti niitä, keitä halusin kiittää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä haluaisin myös jotain (koettaa) sanoa ja tuo tervetuliais/maljapuhe tuli mieleen, kun ei tarvii olla pitkä. Kiva, että muidenkin mielestä morsian/hääpari voi sen hyvin pitää! Mulla on aika ikävä esiintymiskammo kylläkin ja selvisin lukionkin läpi esiintymättä kertaakaan luokalle.. Eli ei ole helppoa, mutta ihan pikkuisen olen rohkaistunut tässä ihan viimevuosina jostain syystä.

Ajattelin ihan kiittää kaikkia paikalle tulemisesta, juhlan järjestelyihin/kuluihin jotenkin osallistuneita, kertoa hiukan miksi juuri nyt (13 vuoden jälkeen) päätettiin näin tehdä ja siinä lopuksi kääntää puheen tuoreelle aviomiehelle kohdistetuksi :-X Saapa nähdä tuleeko mitään..

Varsinaista puhetta nyt olis ihan kamala lähteä pitämään, kun pitäis erikseen nousta ylös ja kävellä kaikkien eteen :o Maljat meillä juodaan heti kirkon jälkeen bussissa, niin ei ole niin virallista :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin aattelin, että siinä aika alussa jotain sanoisin. Aiotaan miehen kanssa ainakin heti alkuun esitellä kaikki vieraat, joten kumminkin olisin äänessä. Maljannostossa käsittääkseni on tapana nostaa malja hääparin kunniaksi, yleensähän siinä lausutaan "onnea", joten tuntuisi kummalliselle juontaa se itse. Joten ajattelin että bestmanit ja kaasot hoitaisi sen tervetuloa-osion, käytännön informoinnit ja maljannoston, sitten minä (ja mies?) kiitettäisiin paikalle tulleita ja ehkä muutama sana sanottais. Loppuillasta saattaisin pitää myös jonkun herkkis-puheen sulhaselleni, jos pystyn...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin pitää morsiamen puheen. Tämä luonnollinen valinta, sillä sulhaseni ei puhetta halua pitää ja minä pidin kihlajaisjuhlassamme puheen myös. Aluksi ajattelin kiittää kaasoja ja bestmania kaikesta avusta, sitten " siirryn " sulhasen perheen pariin, eli kiitän ihanaa anoppiani, että hän on olemassa ja ottanut minut täysin osaksi perhettä. Samoin kiitän sulhasen isää ja sisaruksia. Tällä haluan osoittaa, kuinka tärkeää minulle on ollut, että he ovat ottaneet minut heti avosylin osaksi perhettä ja olen saanut itselleni toisen perheen. Lopuksi puhun suoraan miehelleni ja ajattelin lukea lopuksi A-M Kaskisen runon minä sinua rakastan. Kirjoitan puheen paperille, niin ei jää mitään sanomatta. Ja tiedän, että itku tulee, mutta tulkoot  :-X Puheen pidän varmaan hääkahvin jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin kättelyiden jälkeen ja ennen onnittelumaljoja, pitää pienen puheen, jossa kiitän hääjärjestelyihin osallistujia ja vieraita paikalle saapumisesta, kerron käytännön ohjeita, ja lopuksi kiitän sulhastani ja ehkä juuri joku runo, mikäli pystyn siihen :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin ajattelin pitää pienen puheen, jossa kiitän sulhastani, avustajiani sekä tietenkin juhlavieraita. Lisäksi puheessani minun on tarkoitus onnitella vanhempiani, koska heillä on samana päivänä hääpäivä, vaikkakin ei ns, juhlahääpäivä olekaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi, joka aikoo pitää puheen! :) Tarkoituksena on kertoa jotain meistä, ylistää sulhasta, kiittää läheisiä ja kaikki häiden järjestelyihin osallistuneille ja juhlavieraita, kun ovat paikalle saapuneet. Toivon mukaan onnistun kirjoittamaan herkän kauniin puheen. Puheen päätteeksi mahdollisesti laulan miehelleni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään