Guest -miiru-

Morsiamen puhe

193 viestiä aiheessa

itse en ole ajatellut puhetta pitää. toki kiitän heitä, jotka ovat osallistuneet suureen päiväämme ja erityisesti niitä, jotka ovat meitä auttaneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

NIINU :)

Löytyisikö sinulta apuja alkuun pääsemikseksi tuohon humoristiseen yhteislupauksiin? Se olisi meille myös varmasti erittäin sopiva. Olisin tosi kiitollinen  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisi ihanaa lausua sulholle joku runo tms.... Alunperin ajattelin, että haluaisin laulaa sulholleni, mutta siitä kärsisi kyllä koko vierasväki ja sulho, ja sitähän "kärsimystä" ei tahdo muille tuottaa.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En mitään varsinaista puhetta kyllä pidä, mutta runon luen sulholleni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä menee kyllä niin päin että minä olen se jolta tuo juttu irtoaa ja joka nauttii puhumisesta. Armastani huolettaa jo nyt se että kuinka siinä pärjää koko kirkkokansan edessä seisomassa. Voi reppanaa. Luulen että hänkin jonkun puheen pitää, mutta minulta se tulee varmasti... ja jo ihan luonnostaan. Luultavasti kaverini jopa osaavat pelätä sitä että taasko se avaa suunsa.... ::) ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ajattelin pitää puheen. Lähinnä ajattelin sellaista kiitos + meidän vaiheitten läpikäynti -osastoa. Runoa en lausu, koska meidän mittapuun mukaan ne ovat liikaa siirappia...  ::) Mutta tuo lupausjuttu vois olla hyvä, pitää mietiskellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin oma ujous ja se, ettei pysty pitämään puheita eikä lauluesityksiä vaikka kuinka haluaisi!  :-[  Pelkkä ajatuskin puheen pidosta nostattaa palan kurkkuun mutta silti en halua istua omissa häissäni tuppisuuna... mikähän neuvoksi.. illan mittaan toki tulee nautittua muutama shamppanja joka saattaisi rentouttaa olotilaa muttamutta. Ulkoaopittu runokaan ei paniikissa suju  :-/ Jos jollakulla on tiedossa tällaisella painikoitsijalle sopiva ohjelmanumero niin olen pelkkänä korvana!  :)

Ansku

Itse en tiedä, millaista on pelätä itkuun pillahtamista, sillä avomiehenikin mukaan olen lahjakkaasti epäromanttinen. :) Minkäs teet. Olen silti puhunut muutaman kaverin yli pitämään puheen kaikista esiintymisjännityksistä huolimatta (ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä, että lopulta uskalsivat!), vieraana olen seurannut vetisteleviä kaasoja ja morsiamia...

Mitä ihmeen pahaa siinä itkuun pillahtamisessa on? Minäkin kaikessa epäromanttisuudessani liikutuin avokkeen serkun (siis mulle ihan uppo-oudon) häissä, jossa kaasona toiminut sisko piti niin henkilökohtaisen puheen hääparille, ettei pystynyt hillitsemään kyyneliä. Kaaso niisti, puhui loppuun ja niisti uudelleen ja yleisö hurrasi. Kaaso ei ollut mikään puhumisen ammattilainen, mutta puhe oli henkilökohtainen ja jo sen takia loistava.

Suomessa ei pidetä häissä kuitenkaan niiiiin paljon puheita... Monesti jo uskallusta yrittää ihaillaan. Miksi et siis hyväksyisi mahdollisuutta, että ehkä itket? Kai häissään nyt tunteita saa näyttää..? Ei kukaan yleisössä ajattele, että voi luoja mikä niagara... ja vaikka ajattelisikin, ne on teidän häät ja sulla on lupa pitää puhe vaikka koko ajan itkien jos haluat! :)

Jos kärsit esiintymispelosta, on hyvä tietää, että itse kokemastasi jännityksestä vain noin 1/4 näkyy ulospäin. Ja kuvittelisin, ettet ajattele meneväsi kovin usein naimisiin, joten jos haluat puheen pitää, on se pidettävä nyt!  Yleensäkin puhetilanteissa yleisö on puhujan puolella, toivoo puhujan selviytyvän puheesta mainiosti - tilanne on varmasti vielä enemmän näin, kun yleisönä ovat läheiset, sukulaiset ja ystävänne!

Kirjoita puheen runko muutamalla avainsanalla tai vaikka sanasta sanaan lapuille, joista voit luntata tiukan paikan tullen. Kirjoita sopivan pienille lapuille, että voit unohtaa ne kämmeneesi, jos puhe sujuukin ilman lunttia. Lappuset ovat sinulla kuitenkin tukena, jolloin voit lukea puheen tarvittaessa vaikka sanasta sanaan. Puheesi ei ole vähemmän arvokas, jos et osaa sitä ulkoa... Mutta harjoittele ihmeessä puhetta, todennäköisesti tilanne ei olekaan niin kauhea kuin kuvittelet, vaan puhe menee loistokkaasti!

Mielestäni puhe on yksi henkilökohtaisimmista lahjoista juhlissa kuin juhlissa. Lisäksi esim. häissä voi käyttää tilanteen hyväkseen ja esim. kiittää sulhasta julkisesti kaikesta siitä hössötyksestä, mitä tämä on joutunut kestämään :), rakkaudesta jne. On se kuitenkin eri juttu kuin kotona kaksin kerrotut kiitokset. Eikä puheen tarvitse mielestäni olla piiiiiiitkä ja perusteellinen, taaperoikäisestä tai ensitreffeistä hääpäivään asti. Kukin tekee itsensä näköisen puheen: se voi olla ujojen morsiamen isien ytimekäs "Onnea" tai pitkä ja hersyvä puhe...

Tsemppiä kauniin muiston valmistelemiseen! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
NIINU :)

Löytyisikö sinulta apuja alkuun pääsemikseksi tuohon humoristiseen yhteislupauksiin? Se olisi meille myös varmasti erittäin sopiva. Olisin tosi kiitollinen  ;D

Huomasin vasta nyt "grasa", että olit kaipaillut puhettamme! Tässä ne kokonaisuudessaan. Olen sen jostain kopionut ja muuttanut meidänlaiseksemme. Vieraat kyllä kikattivat kun lupailimme toisillemme näitä asioita  ;D Täytyypä kaivaa paperiversiot jostain esiin ja laittaa jääkaapin oveen muistuttamaan mitä tuli luvattua  ;D Saatat löytää "alkuperäisen" googlesta, kun pistät hakusanaksi esim. Morsiammen puhe.

Iloisia hetkiä puheen parissa!

Morsiammen puhe

Minä lupaan, että…

En yski, aivasta enkä hengitä illalla mieheni television lempisarjojen, kuten CSI ja 24, aikana.

Hyväksyn sen, että kaikenlaiset kaukosäätimet ovat talon miehen tarvekalustoa nyt, aina ja ikuisesti.

Pidättäydyn antamasta ohjeita kun mieheni ajaa autoa, ikään kuin minulla ei olisi vähäisintäkään ymmärrystä jarrutusmatkasta, auton kiihtyvyydestä ja mieheni ajotaidosta.

Kehun ääneen mieheni kykyä arvioida bensatankin tilavuus viimeistä tippaa myöten, kun autosta loppuu polttoaine samalla hetkellä, kun olemme päässet huoltoasemalle.

Ymmärrän, että suomalaisen miehen kuuluukin puhua englantia kuten Mika Häkkinen.

Ihastelen mieheni joka viikkoista auton pesemistä, vahaamista, imuroimista ja vikojen tarkkailua. Osoitan olevani kiinnostunut erityisesti ajotietokoneen hyödyllisyydestä näyttää keskimääräinen kulutus, ajetut ja ajettavat kilometrit.

Kuuntelen kiinnostuneena, kun mieheni puhuu auton vikasarjasta, digiboxeista, autoverotuksesta ja tietokoneen muistikapasiteetista.

Pidän mielessä, että jääkaappi on aivan yhtä hyvä säilytyspaikka kännykälle, rahapussille ja talouspaperille kuin myös elintarvikkeille.

En valita, kun mieheni syytää perheen rahoja lauantaina lottoon, onhan hän tehnyt tieteellisiä tutkimuksia mitkä numerot esiintyvät eniten voittonumeroissa. Meille vain ei ole vielä sitä jättipottia osunut, eihän?

Hyväksyn sen, että mieheni käyttää villasukkia joka päivä kaikkien jalkineiden kanssa ja kaikkina vuodenaikoina. Hyväksyn myös sen, että hänen mielestään villasukat ovat edustuskunnossa vielä kahdenkin vuoden kuluttua, kunhan vain joku parsisi reiät umpeen.

Muistutan itselleni aina ja ikuisesti, että hän on maailman seksikkäin, komein ja jaloin mies. Teen niin myös silloin, kun hän iltaisin nukkumaan mennessään rapsuttaa takapuoltaan boxerit roikkuen ja virttyneet villasukat jalassaan laahustaen.

Päiväys; Morsiammen nimi

Sulhasen puhe

Minä sulhanen lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että tämä antamani lupaus kestää elämämme loppuun asti tai ainakin ensi jouluun, ellei hunajainen vaimoni toisin määrää.

Täten lupaan syödä joka aamu kaurapuuroni kiltisti vaimoni valvovan silmän alla, enkä myöskään aseta kyseenalaiseksi vaimoni uskomatonta keittotaitoa.

Minä lupaan ja vannon ja sulhasen-sanani annan, että tiskaan vaimoni syntymäpäivänä, jos astianpesukone on rikki tai jos ukkonen on aiheuttanut sähkökatkoksen. Muihin kotitöihin osallistun vain pakon sanelemana tai vaimoni vihjaavan katseen alla.

Lupaan rakastaa vaimoani kuin kalleinta aarrettani, jos tietokonetta ja autoa ei lasketa mukaan. Hellyyttä osoitan joka päivä ainakin kolme tuntia, ellei vaimollani satu olemaan päänsärkyä.

Lupaan, että anoppini ja vaimoni kaaso ovat parhaat ystäväni sekä myötä että vastoinkäymisissä enkä turhaan kohota appiukkoni verenpainetta.

Täten lupaan myös olla ihanteellinen aviomies, raju rakastaja, kelpo vävypoika ja tietysti elän kurissa ja nuhteessa, ainakin silloin tällöin.

Olen nyt antanut nämä lupaukset ja jos huomaatte minun rikkoneen niitä, niin vaietkaa vaimoni edessä.  

Päiväys; Sulhasen nimi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen niin herkkis, että varmaan alkaisin itkeä, jos lukisin runon tms. Silti haluaisin yllättää sulhon jotenkin ja olen päätynyt laulamaan hänelle tuttavani säestäessä haitarilla.  :D Harjoittelua se vaatii, en ole ikinä laulanut  live säestyksen mukana.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Piina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olen ajatellut myös lausua a-m kaskisen runon minä sinua rakastan:

            :-X  :-X  :-X

Minä Sinua rakastan, tiedän sen.

Se ei ole vain hetken huumaa.

Se on nuotion hehku hiljainen  

ja roihua polttavan kuumaa.

Se ei sammu, kun sammuvat hallayöt,

se ei kuole, kun maassa on routa.

Se kestää arjet ja pehmeät yöt,

se kestää, on myrsky tai pouta.

Minä Sinua rakastan, katsohan,

kuinka kirkkaasti tuikkivat tähdet.

Joka päivä ne Sinulle lahjoitan,

jos kanssani matkalle lähdet.

Ja kun kuljemme raskain askelin,

ja aika tuo murheita tupaan,

pidän kädestä Sinua silloinkin,

yhä Sinua rakastaa lupaan.

Minä Sinua rakastan silloinkin,

jos ehdimme korkeaan ikään.

Olet edelleen minulle suloisin,

ei hellyyttä sammuta mikään.

Mitä siitä, jos ryppyjä poskiin saat,

taikka kumaraan selkäsi taipuu.

Kun näen silmäsi kirkkaat ja kuulakkaat,

taas polvilleen rakkaus taipuu.

          :-X   :-X    :-X

lisäksi vanhemmilleni, kaasolleni yms minulle tärkeille ihmisille jotka ovat auttaneet. Runon nimi on Tahdon, mutta en muista kenen se on...

TAHDON  

 

Aina valitetaan siitä,  

että nykyään ihmiset tahtovat liikaa.  

Mitä pahaa siinä on?  

 

Tahdon nimittäin, että tiedät,  

että olet minulle tärkeä.  

Tahdon, ettet lähde luotani  pois

mitään sanomatta.  

Tahdon, että annat anteeksi ilkeät  

sanani ja muut vikani.  

 

Tahdon, että voimme pitää  

hauskaa keskenämme  

ja nauraa.  

 

Tahdon kiittää kaikesta  

mitä olet tehnyt vuokseni.  

Tahdon olla iloinen siitä,  

että olet ystäväni.  

Tahdon, että vielä monen  

vuoden päästä olemme ystävät.  

Tahdon hymyillä sinulle tänään,  

huomenna ja aina.  

 

Tahdon, että vietät mukavan elämän.  

Tahdon, että löydät onnen elämääsi.  

Tahdon ettei kukaan särje sydäntäsi.  

Tahdon, että löydät rakkauden.  

Tahdon, että olet onnellinen.  

Tahdon, että kukaan ei puukota sinua selkään.  

Tahdon, että elät pitkään.  

Tahdon, ettei tiemme eroa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en vois pitää puhetta häissämme, kun mä pillittäisin niin ettei kukaan sais mitään selvää... :'( ;D

Mä jätän puheet siinä hommassa taitavalle tulevalle appiukolleni  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä tuleva morsian yhtyy niiden joukkoon, jotka eivät meinaa puhetta pitää!Haluaisin lausua sulholleni ihanan runon...mutta mutta... Ensinnäkin poden esiintymiskammoa ja toisekseen itkisin varmaan liikutuksesta niin, että kukaan ei saisi mitään selvää... :P

Joten jos jätän ne puheet vain muille... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitokset NektaRiinalle loistavasta Tahdon-runosta!  :)

Uskonpa, että tulen käyttämään sitä myös kiitosrunona häissä auttaneille!

Kun vain sais vielä lausuttua sen ilman kyyneleitä  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En lue runoja, en pidä niistä, joten jos puhun niin ihan vain suoraan sydämestä. Otin talteen tuon Morsiammen ja sulhasen "lupauspuheet" joten ne ehkä voin yrittää lukea. Runojen lukeminen olisi niin epätodellista minua joten miksi muuttaa sitä kuvaa  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä mietin milelessäni ylläripuhetta ;) tykkään esiintyä ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ylläripuhetta täälläkin nyt mietitään. Sulhaselle osoitettu sellainen. Kovasti aiheita ja teemoja ja ajatuksia olen miettinyt. Häihin ei kuitenkaan enää kovin montaa viikkoa ole, joten kiire meinaa tulla...:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kaavailin myös pitäväni puheen, mutta en sulholle, vaan isälleni. Hän on ollut elämäni tukipilari, enkä tiedä missä olisin jos häntä ei olisi. Lisäksi hän maksaa ison osan häistämme. Haluan kiittää häntä julkisesti, ihan kaikkien kuullen, ja kertoa kuinka paljon häntä rakastan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuohon A-M. Kaskisen runoon on muuten aivan ihana sävellyskin! Eräs kaverin kaasoista lauloi sen hänen häissään viime kesänä. Ihanat sanat ja kaunis melodia yhdessä saivat kyllä tipan linssiin ainakin meikäläisellä...

Nyt kun omat häät lähestyy, pitäisi ottaa tuo säveltäjä selville. Olin ajatellut, että joku laulaisi sen meidänkin häissämme. Nyt kun luin tätä keskustelua, aloin miettiä, että miksen laulaisi sitä itse!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen erittäin herkkä ihminen ja mieli tekisi lausua Kaskisen runo Minä rakastan sinua...aina kuitenkin itkettää....Saa nyt sitten nähdä. Omaa rakastani haluan kuitenkin muistaa tavalla tai toisella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse myös puhetyölaisenä en voisi kuvitella pysyväni omissa häissäni vain "vastaanottavana osapuolena", vaikka kyllä se muiden järjestämästä ohjelmasta nauttiminen on myös iiiiiihanaaaaaa....

Puhetta en ajatellut pitää (mitä siitäkin tulisi, niiskutuksen lomassa), mutta sakasta miestäni haluan muistaa. Olenkin päättänyt laulaa hänelle laulun, saa nähdä mitä tulee, nyt jo kotona sitä kappaletta hyräillessä tulee itku silmään.... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rohkeutta tulevat morsiot! Puheen pitäminen on loppujenlopuksi ihan kivaa, varsinkin kun siinä on tunne ja ajatus mukana :)

Meillä on häistä kulunut jo 2 viikkoa ja niinhän siinä kävi, että morsmaikku keräs helmansa, nousi korokkeelle ja piti pienen kiitospuheen vieraille sekä synttäripuheen tuoreelle aviomiehelle. Olisiko 10 minuuttia näissä mennyt yhteensä. Mies tiesi tämän kiitospuheen, mutta loppu olikin sitten yllätystä!

Tuntui tykkäävän oikein kovasti  :-* :-* :-*

Puhe ei ollut milläänlailla hempeä, vaan tyylilleni uskollisena teksti oli aika rempseää ja vieraatkin saivat makeat naurut  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissämme morsian pitää tervetuliaispuheen. :) Moni voi odottaa että sulhanen, morsiamen isä, seremoniamestari tai bestman toivottaa porukan tervetulleeksi, mutta me ajateltiin että tasa-arvo kunniaan! Joten morsian pääsee avaamaan suuren suunsa heti alkuillasta. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Munkin tekis kauheesti mieli sanoa  jotain, haluisin jotenkin kiittää rakasta miestä kaikesta ihanasta, mitä se on :-X se vaan kun ison porukan edessä ujostuttaa ja sanat menee sekasin..  :-[ tosi kiva idea toi darcin, voisin mielelläni pitää tervetuliaispuheen! kun kaikissa häissä, missä oon ollut, morsian on hiljaa.. jos nyt ite uskaltas sanoa jotain :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmat ollaan hyvinkin puheliaita, mut sulho ei ehkä niin kovin esiintymisintoinen. Olen kyllä hänelle puhunut, että jos yhdessä kirjoittaisimme kiitos -puheen ja hän pitäisi sen. Itse olen itkuisuudestani ja herkkyydestäni huolimatta ajatellut jonkinlaisen puheen pitää. Se voisi olla vaikka hieman muokattuna yhdistelmä hauskoja morsiammen lupauksia ja Kaskisen ruonoa. Tiedän, et itken jos puheen pidän..mut mitä sitten. Koko suku mun herkkyyden tietää..J. a itki serkkupoikanikin pitäessään puhettaan vaimolleen. Tsemppiä vaan ihan kaikille! Yllätetään sulhot ja suvut!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään