Morsiamen puhe


Guest -miiru-

Recommended Posts

  • Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyllä tuli tippa linssiin kun näitä runoja ja rakkaudentunnustuksia luin, ihania! Itse en ollut puheen pitämistä miettinyt, mutta se on varma ettei sulhanen sellaista pidä, ujo kun on, niin ehkä se on sitten minun tehtäväni. Olisiko ihan hassua kiittelyiden lisäksi kertoa se tarina miten olemme tavanneet? Kaikki sitä ei varmastikaan tiedä ja voisi olla ihan kiva :)

Link to comment
Share on other sites

RockQueen, kuulostaa kivalta idealta kertoa, miten olette tavanneet. Ainakin itse vieraana kuulisin mielelläni jotain tuollaista, koska kyllähän hääpuheisiin kuuluu yhteisen historian muistelu, se on niin tärkeä osa hääpäivää. Aion itsekin lisätä tapaamistarinan omaan puheeseeni.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin ajattelin pitää puheen. Mies toivottaa vieraat onnittelumaljan yhteydessä tervetulleiksi, minkä jälkeen siirrymme ruokailuun. Ruokailun jälkeen, ennen kahvituksia, tulee meillä puheiden aika. En tiedä vielä ketkä kaikki tulevat pitämään puheita, ei ole vielä tässä vaiheessa ihan suunniteltu :D Ajattelin itse pitää viimeisenä puheeni. Siinä aion kiittää vieraita saapumisesta ja muistamisesta, kiittää isääni ja sen jälkeen kaasoja ja kertoa siinä sivussa heihin liittyvät tärkeät, hauskat muistot. Äidistäni aion lausua pari muistosanaa johonkin väliin tyylillä "olisitpa nähnyt tämän päivän". Lopuksi vielä kiitän miestäni siitä, että on ollut valmis taistelemaan kanssani kaikki nämä vuodet. Jotain runoakin mietin, mutta en tiedä osaanko sitten kuitenkaan riittävän hyvin lausua runoja, vaikka runoudesta muutoin tykkäänkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minä haluan ehdottomasti pitää puheen, mutta toinen asia on että pystynkö. Olen todella herkkä tällaisissa asioissa ja voi olla että kyynelehdin koko puheen :) Sen kuitenkin tiedän, että sulho ei puhetta tule pitämään ja siksi olisikin mukavaa jos edes minä jotain sanoisin.  Puhetta olen jo miettinyt ja siinä kiittäisin vieraita, vanhempia ja kaasoa. Myös minä haluan kiittää sulhoa. Jostain blogista joskus löysin runon, mikä sopii meille todella hyvin, ja se olis tarkoitus myös lukea sulholle. Runo menee näin

Sinun ei tarvitse kertoa minulle
kuinka suuresti minua rakastat,
jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi,
kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.
 

Sinun ei tarvitse myöskään kertoa,
että olen sydämesi valittu,
jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat väkijoukosta
etsiä minun silmäni, ja jäädä niihin kiinni.
 

Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin,
kun en itsekään itseäni ymmärrä,
ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin,
kun olen itse itsellenikin sietämätön,
en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.
 

Sinun ei tarvitse kertoa minulle,
kuinka suuresti minua rakastat,
mutta kerro Rakkaani silti.
Kerro usein,
jotta rakkauden kipeä korvani kuulisi sen,
mitä vapiseva sydämeni jo tietää.
-Johanna Matthiesen

Link to comment
Share on other sites

Mä oon nyt luonnostellut omaa puhettani, jonka pidän heti kättelyiden jälkeen, ja ennen sisätiloihin (jos siis sää sallii) siirtymistä ja ruokaa. Tällänen olis nyt raakaversio :D

 

"Aivan aluksi haluaisin kiittää teitä kaikkia, jotka olette saapuneet tänne juhlimaan kanssamme avioitumistamme.

 

Toiseksi haluaisin kertoa muutamista käytännön asioista. Istumapaikkanne löydätte tulkitsemalla pöytäkarttaa ja istumajärjestyksiä. Pitopöytä onkin heti katettuna, joten meidän jälkeemme vieraat voivat tulla ottamaan ruokaa. Toivomme, että kaikki vieraat kirjoittaisivat jossakin vaiheessa iltaa vieraskirjaan, joka siis löytyy eteisaulasta. Karkkibuffet avataan kakkukahvien yhteydessä, joten pitäkää näppinne kurissa siihen saakka. Aina seremoniakellon soidessa herrasväen sopisi hiljentyä kuulemaan, mitä seuraavaksi on ohjelmassa. Seremoniamestarina meillä toimii kaasoni A. Mikäli jollakin on jokin ongelma tai puute, niin kääntykää kaasoni B puoleen. Bestman C vastaa meidän baari- ja juomapuolestamme. Dj tulee viihdyttämään meitä rantalavalle noin kello seitsemästä eteenpäin. Muutakin ohjelmaa ja leikkiä on luvassa.

 

Seuraavaksi haluaisin kiittää kaasoja ja bestmania, kaikesta avusta sekä unohtumattomista polttareista. Kiitokset myös muulle polttariporukalleni mielettömistä polttareistani, sekä sulhon puolesta kiitän myös hänen polttariporukkaansa. Suuret kiitokset myös rakkaille vanhemmilleni, ilman teidän apuanne ja tukeanne tämä päivä olisi kovin erilainen. Kiitos anopilleni sekä muulle mieheni perheelle ja läheisille siitä, että olette ottaneet minut perheesenne. Kiitos koko meidän kauneus"henkilökunnalle", D, E, F, G ja äitini, tämän päivän – ja aiempienkin – panostuksista. Kiitos H meidän parittamisestamme sekä kaikesta avustasi häiden saralla että vaivannäöstäsi polttareiden eteen. Kiitos kaikille muillekin, jotka olette jotenkin olleet avuksi hääjärjestelyissä, mutta joita en nyt muistanut mainita.

 

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, haluan kiittää rakasta aviomiestäni, sielunkumppaniani ja parasta ystävääni sulhoa, kaikista jo koetuista ihanista yhteisistä vuosista, ja nautitaan niistä tulevista vielä moninkertaisesti. Kiitos, että olet sellainen kuin olet, ja rakastat minua juuri sellaisena kuin olen. Kiitos, että olet pysynyt rinnallani, vaikka elämä ei olekaan aina ollut niin helppoa. Kiitos, että olet kestänyt kaikki oikkuni ja, että olet tasapainottanut rauhallisuudellasi minun niin äkkipikaista ja tempperamenttista luonnettani. Parempaa aviomiestä en olisi voinut saada. Kiitos siitä.

 

Ja nyt hyvä juhlaväki, syökää, juokaa, nauttikaa ja juhlikaa!"

 

Toivottavasti pystyn nyt itkultani puhumaan :D Muutenkin puhuminen suurelle yleisölle on mulle vähän haastavaa.
 

Edit. Nimet pois :D

Muokattu: , käyttäjä: bridezilla2013
Link to comment
Share on other sites

Kaunis puhe, Bridezilla2013. Minusta on kiva, että puhujat puhuvat omin sanoin, eivätkä juhlasta toiseen kierrätä niitä netistä löytyviä valmispuheita. Jos lukee jonkin noista tunentuimmista runoista, niin a) se ei ole kovin henkilökohtaista, b ) osa vieraista on taatusti kuullut sen jo.

 

Itsekin pidin puheen, jossa kiitin vieraita sekä kerroin jonkin verran kivoja juttuja sulhasesta sekä siitä, miksi juuri hänen kanssaan haluan olla. Siinä tirauttivat monet miehetkin kyyneleitä.

 

Itse ainakin liikutuin etukäteen kovasti, mutta sitten kaikkien edessä seistessä ei niin kovasti enää itkettänytkään. Ehkä pientä kurkun kuristusta oli siinä vaiheessa, kun miehelle rakkautta tunnustin, mutta sain sanat kuitenkin lopulta suusta ulos :)

Muokattu: , käyttäjä: rabarberi
Link to comment
Share on other sites

minä ajattelin lukea miehekkeelle eino leinoa, tosin keskimmäisestä säkeestä luen vain puolet, sillä puolikas osoittaa runon naiselle. eli luen sen näin

 

Minä rakastin metsää ja maailmaa,
nyt rakastan häntä mä vain,
hän on minun metsäni, maailmain,
hän on minun ainoain.

 

Minä rakastin yötä ja päivää myös,
nyt rakastan häntä ma vain,
 

Minä rakastin muita ja itseäin,
nyt rakastan häntä mä vain,
hän on mulle minä, hän on mulle muu,
hän on minun armahain.

 

tämä koskettaa minua itseäni kovin, sillä olen ollut juurikin runon kaltainen koko elämäni ajan :) hieman paineita luo se että miehen mummo on runonlausuja/runoilija, joka kiertää esiintymässä ympäri suomea, hänellä on hyvin vahva näkemys ja tulkinta. minähän en ole lausuntaa koskaan harrastanut mutta koitan tulkita runon käyttäen omia nyanssejani

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Minäkin aion pitää puheen hääjuhlassa! Olen jo vähän pyöritellyt puhetta mielessäni ja jossain välissä varmaankin pitäisi alkaa rustaamaan aihiota paperille.. Haluan tehdä puheestani koskettavan ja sellaisen, että kaikki näkevät ja tuntevat, kuinka onnellinen ja hullun rakastunut mieheeni olen.

 

Varmasti tulen itkemään puheen aikana, mutta ei se haittaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Haluan sanoa että olen ottanut hieman ideoita ja malleja muiden kirjoituksista. Että muistan kiittää kaikkia jne. Olen myös itse paljon kirjottanut tuohon, mutta muutama lause on täältä teiltä poimittu arvon naikkarit. Toivon että tämä ei loukkaa ketään, se ei ole tarkoitukseni. Vaan näillä lauseilla olen voinut pukea täysin tunteeni sanoiksi, ja näin viestiä muille sen mitä sydämessäni tarkoitan. :give_heart:

 

Puhe

Tervetuloa ja Kiitos kun olette kaikki saapuneet häihimme. Nyt jännitys on alkanut hieman helpottamaan vihkimisen jälkeen, pidän pienen puheen. Toivomme että te kaikki viihdytte meidän kanssamme, voitte kaikki löysätä kravattia kun siltä tuntuu. Sillä nyt nautitaan päivästä, rentoudutaan ja syödään hyvin sekä nauretaan paljon. :)

Haluan kiittää kaikesta avusta ja tuesta rakkaitamme. Sukulaiset ja ystävät, joita ilman emme olisi nyt tässä. Kiitos että olette tehneet päivästämme ainutlaatuisen. Erityisesti ihanat ystävämme, myös Kaasona toimiva E , hänen miehensä, BM- M, kiitos teille kaikesta avusta ja tuesta. Miten olisimmekaan selvinneet ilman apuanne? Tänään tekin nautitte työn hedelmistä ja juhlitte kunnolla. ;) Eikös vain?

Kiitos vanhemmilleni sekä isovanhemmilleni tuestanne ja kannustuksestanne läpi elämän. Olen saanut teiltä eväät maailmalle, ja toivon että voitte olla minusta jonain päivänä ylpeitä. Rakastan teitä.

Kiitos myös rakkaalle anopilleni S:lle sekä hänen perheelleen. Olette ottaneet minut avosylin perheeseenne ja olen sitä aina arvostanut ja ollut onnellinen. Kiitos myös että olette kasvattaneet noin hienon pojan, jota ilman emme olisi nyt täällä. Parempaa anoppia ei löydy maan päältä.

Lopuksi haluaisin vielä kertoa miten onnellinen olen. Elämäni muuttui Kotiteollisuus-keikalla. Tapasimme A:n kanssa siellä ensimmäistä kertaa, ja voisi sanoa että se rakkautta ensisilmäyksellä. Kun opin A:n tuntemaan, huomasin kuinka rakastava isä hän onkaan. A:lle tärkeintä on perhe. A on kiltti, hellä, huomaavainen, varustettu laajalla huumorintajulla sekä tyrmäävällä komeudella. Ja se sopii minulle. ;) Meidän perheeseen kuuluu kolme ihanaa lasta, J,M & M, joista emme voisi olla ylpeämpiä. Meillä on ihana perhe, olemme onnekkaita.

Kiitos rakas, kun Sinä olet Sinä. Kanssasi olen aina voinut olla oma itseni, kanssasi voin luottaa, elää hetkessä ja odottaa tulevaa. Kiitos myös siitä että saat minut aina nauramaan, ja välillä ihan itkemäänkin onnesta. Yhdessä olemme selvinneet, ja tulemme selviämään läpi vaikeidenkin aikojen. Tuemme toinen toistamme. Jos olet kaukana, olen aina luonasi sydämessä., Kun meillä on toisemme meillä on kaikki. <3

Minulla olisi vielä runo rakkaalle aviomiehelleni:

 

Me kuulumme yhteen kuin taivas ja maa
ei meitä voi erottaa,
me kuulumme yhteen kuin myrsky ja yö
sinun aaltosi rantaani lyö.
Me kohtaamme hetkessä ikuisuuden
me palamme roihuten
kun muistomme hiekkaan jo haihtunut on

elää rakkaus sammumaton.
 

Sinä olet kaste ja minä olen maa
joka aamua odottaa,
sinä olet meri ja ulapalla sen
meren laulua kuuntelen.

Niin minä sinua rakastan.

 

:-X

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Täällä on yksi sponttaanin puheen pitänyt morsian. Tiesin kyllä että sulhanen ei halua puhetta pitää, ja ajattelin että täytyy läheisiä ja auttaneita kuitenkin jotenkin kiittää. En valmistellut puhetta mitenkään (ja harmittaa kun en ollut tuollaista runojuttua keksinyt, se olisi ollut ihana). Pidin kuitenkin lyhyehkön itsenikin yllättäneen puheen muiden puheiden jälkeen. Rehellisesti en kyllä muista mitä kaikkea sanoin, mutta liikutuin aika paljon ja kiittelin kaikkia vieraita, vanhempia, sisaruksia, kaasoja ja bestmania sekä kaikkia muita osallistuneita tietenkin myös. Olen todella tyytyväinen että pidin tämän lyhyen puheen, ja ainakin siitä tuli aito ja suoraan sydämestä kun en ollut valmistellut sitä ollenkaan. :D Tämä ei tietenkään läheskään kaikille sovi, mutta minulle on luontevaa puhua ihmisten edessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...