Nemona

Suomen rumin kirkko!

249 viestiä aiheessa

Hahhahah, mistä te näitä revitte oikeesti! :D jössses...ja mitä ihmettä on liikkunut arkkitehtien päässä näitä suunnitellessa..tai saatikka niiden päässä jotka näiden rakentamisen on sallineet? Osa tosin modernisti kauniitakin..mutta toiset näistä taas saavat vain raapimaan päätä että mitä ihmettä??? :girl_hide:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

KLAUKKALAN KIRKKO ON RUMIN IKINÄ! HYI! Se on sisältäkin niin ruma että oksat pois!

Muokattu: , käyttäjä: Limepiipertäjä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista yllä olevista aivan ihania mielestäni tuo Lauritsala ja Hyvinkää :lol:

Minäkin tykkään! Hienon näköisiä!

Rumaa kirkkoa oikeastaan vaikea löytää. Turun seudulta mietin ensin Henrikin kirkkoa ja Kaarinan keskustassa olevaa kirkkoa - mutta eivät nekään oikeastaan mitään rumia ole. Henrikissä on kauniita tiilipintoja ja Kaarinan kirkko on valoisa ja avara. Eivät ehkä olisi ensimmäisiä valintojani vihkikirkoksi, mutta eivät rumiakaan,

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osa näistä on kyllä arkitehtuurisesti mielenkiintosia. Varsinkin tuo ihme avaruusasema rakennus. Kirkoilta eivät tosin juurikaan näytä...

Tassa nayttaa olevan juuri tama, etta suurella osalla ihmisista on jokin tietty mielikuva kirkoista ja siita milta niiden tulee nayttaa. Muutenhan useita tassa ketjussa listattuja rakennuksia ei varmaan pidettaisi yhta rumina. Minusta monet modernit kirkot ovat hienoja. Eihan ne ole aivan samanlaisia tunnelmaltaan kuin satoja vuosia vanhat kirkot, mutta miksi pitaisikaan olla.

Lumen likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei niiden tarvitsekkaan olla, mutta siinä kohtaa kun kirkko alkaa muistuttaa enemmän Lahden hyppyrimäkeä niin on vaikea keskittyä ajatukseen (näin melko vilkkaan mielikuvituksen ja huumorintajun omaavana henkilönä) että kyseisissä rakennuksissa pitäisi kyetä rauhoittumaan. Sori, mä oon tämmönen vaan. :girl_haha: Varmasti "arkkitehtuurillisesti" mielettömiä mestoja..mutta kun mä muutenkin pidän tän päivän "arkkitehtuurin mestariteoksia" rumimpina ilmestyksinä katukuvassa, niin kyllä mä taidan valita kivikirkon, ufoalusten sijaan. :girl_witch::grin:

Muokattu: , käyttäjä: i_sabel

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Minulle kirkot taas ovat mielenkiintoisia juuri arkkitehtuurinsa vuoksi. Itse kun en mene kirkkoon rauhoittumaan :) Enka ole menossa kirkossa kylla naimisiinkaan. Mutta toki moniin kirkkoihin on panostettu aivan mielettomasti joskus menneilla vuosisadoilla, kun kirkon valta on ollut muutenkin eri tasolla kuin nykyaan.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja mun mielestä olisi kyllä ehkä jopa vähän hassua, jos uusia kirkkoja rakennettaisiin keskiaikaisiksi kivikirkoiksi. Rakennusajankohdan pitääkin mun mielestä näkyä rakentamisessa :) Niissä betonikuutioissa on mun mielestä kaunista se kontrasti kukkien ja liturgisten vaatteiden välillä, jotenkin sydän sykähtää kun messukasukassa oleva pappi nousee karuun moderniin saarnastuoliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä mun täytyy kyseisen seurakunnan jäsenenä sanoa, että voi hirvitys, kyllä se on Tapiolan kirkko. Varsinkin, kun elämäni ensimmäiset 20 vuotta kotikirkkoni oli Espoon tuomiokirkko.

Tapiola on kirkkona ihan vilpittömästi ruma, valaistuksella sitä voi vähän parannella, mutta kyllä mulla itku tulisi, jos joutuisin siellä vihille astelemaan. Puhumattakaan, millainen nolostuminen saattaisi itselleni tulla, jos kaikki sukulaiseni ja ystäväni (mm. iäkäs tätini ja mieheni isoäiti) istuisivat Tapiolan kirkossa kauhistelemassa ympäristöä ja odottamassa vihkitilaisuuden alkua :girl_impossible: Ei ikinä!

Kuulin jutun, että mies, joka oli ensimmäistä kertaa Tapiolan kirkkoon menossa, parkkeerasi autonsa sinne parkkipaikalle ja lähti sen jälkeen määrätietoisesti kävelemään kirkon takana olevaa Tapiolan uimahallia kohti - siinähän on kupoli :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myyrmäen kirkko. Kerrostalo?

- -

Lauritsalan kirkko. Hyppyrimäki?

- -

Noljakan kirkko. Valkoisia laatikoita?

330px-NoljakkaChurch.JPG

GingerKidin postaukseen on pakko vastata, että kyllä meillä osataan Lappeenrannassa muutenkin, ei nimittäin länsialueelta löytyvän Sammonlahden kirkkokaan mikään kaunistus ole, vaikkei tietysti aivan yhtä out ... gröhöm ... persoonallinen olekaan :D

Laitan nyt pari kuvaa, jotta aukenee myös sen kirkon "pihapiiri". Kirkko itsessään on siis tämännäköinen:

141_4135.jpg-225x300.jpg

Ei kovin kirkkomainen, mutta parasta on sen ympärillä oleva "ostoskeskus", joka käsittää lähinnä siis kirjaston, nuoriso- ja asukastilan sekä yhden pubin :D Kirkko jää tähän siis aivan kuvaajan oikealle puolelle ja ns. "viimeistelee" tämän hevosenkengän ympyräksi:

00000492_lk_852.jpg

:D

Ja Myyrmäenkirkkokin on itselle tuttu, niin tuossa Noljakan kirkossa on mielestäni paljon jotain samaa Myyrmäen kirkkoon verrattuna (katoinkin eka nopeesti, että se Noljakan kuva ois Myrstin kirkosta)

456b7f57-6c45-4842-8d76-ecc7be991d90.jpeg

(Ja vähän täytyy Myyrmäen, Sammonlahden ja Hyvinkäänkin kirkkoja puolustaa, että ne kaikki on mun mielestä sisältä kauniita, vaikkakin kaikki eri tavoin. :) Ulkoa ne eivät kyllä hirvittävästi kirkkoja muistuta :D )

Edit. Näytti Sammonlahden kirkko olleen keskustelussa jo sivulla 3, mutta ehkä se ei haittaa vaikka uudestaan tulee. Kamala se vaan on :D

Muokattu: , käyttäjä: Lenore

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, kahlasin koko ketjun läpi, aikamoisia kammotuksia löytyy! Tuli mieleen noista "fallostorneista" (ja mitä muita nimiä niille olikaan :girl_haha: ) ensimmäisenä ABC-liikenneasemat! Niissähän on kanssa laatikkorakennuksen vieressä korkea mainostorni, joka näkyy kauas motarille "täältä pihveet ja bensat!". Onko siis noiden tornien funktio informoida, että tämä on muuten kirkko, jos ei muuten tunnista :D

Toisaalta tuolla aiemmin oli myös hyvä kommentti modernien kirkkojen puolesta, jossa huomautettiin niiden olevan sisälämpötilaltaan mukavia ja sisältävän sisävessat&sivuhuoneet. Hyvä, että tässä ketjussa (minusta) kepeään sävyyn saa hassutella -pidetäänkin semmoisena! Minusta täällä ei pidä loukkaantua, jos löytää unelmiensa modernin kirkon täältä -sitten voisi kertoa, miksi kirkko on kaunis vaikka sisältä, tai onko arkkitehtuurilla hyvä tarina jne.

Itse en kuitenkaan menisi naimisiin pimessä betonimöhkylässä vaan "perinteisen kauniissa" ristikirkossa -onneksi monesta kaupungista löytyy molempia! Silmää vain miellyttää puu, koristeellisuus, pehmeät muodot jne. Kuitenkin yhtenä arviointikriteerinä on alttaritaulu/mahdollinen krusifiksi. En haluaisi vihkipäivänäni katsella kärsimystä, vaikka se kristinuskoon kuuluukin (?) Älkää ottako tätä viimeistä lausetta aloittajaksi uskonkeskusteluun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta täällä ei pidä loukkaantua, jos löytää unelmiensa modernin kirkon täältä -sitten voisi kertoa, miksi kirkko on kaunis vaikka sisältä, tai onko arkkitehtuurilla hyvä tarina jne.

Minusta taalla ei kylla kukaan ole loukkaantunutkaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noi modernit kirkot on kyllä kieltämättä tosi erikoisen näköisiä ulkoa, mutta sisältä aivan upeita. Ei kylläkään kirkkomaisia (kun yleisesti varmaan sanasta kirkko tulee mieleen nimenomaan vanha kivinen rakennus), mutta upeita. :rolleyes: Suuret ikkunat, korkeat tilat, noissahan saisi aivan mielettömän upeita valokuvia! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, olisin laittanut kuvaa Tampereelta Härmälän "tehdashalli"kirkosta tai Kalevan betonikirkosta, mutta ne löytyivät täältä jo.

Kalevan kirkko ei myöskään ole akustiikan suhteen oikein millään lailla toimiva: ääni kiertää, puuroutuu, eikä kuulu joka paikkaan.

Eikä siellä tiedä mihin katsoisi, kun ei ole mitään muuta nähtävää kuin korkeat betoniseinät, yksi puinen risti ja urut seinällä.

Perinteisemmissä kirkoissa on usein paljon kauniita yksityiskohtia, tuolla on vain betonia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon aina luullut, että kotikuntani Nakkilan funkkistyylinen kirkko olis rumimpia kirkkoja ikinä, mutta tää ketju muutti kyllä käsitykseni :D Ei se silti sitä muuta, että on se Nakkilankin kirkko ruma... vanhempani on vihitty siellä ja äitini olisi toivonut, että meidätkin vihittäisiin siellä, mutta me valitsimme kuitenkin Keski-Porin kirkon, joka on upea :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ääni Kuopion Alavalle myös täältä. Tosin pitää sanoa että muutaman kerran muissa yhteyksissä siellä käyneenä oon vähän lämmennyt sen karuudelle, mutta vihkikirkoksi en kyllä koskaan harkitsisikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Salokunnan kirkko, pienelle kylälle tehty iso bunkkeri. Ihan kamala!

post-45651-0-75474000-1382357740_thumb.j

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lahdessa ei taida olla yhtäkään kaunista kirkkoa. Toisaalta lahtelaiset itsek... tai eipä sittenkään mittään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

800px-Loimaan_Kaupunginkirkko_06.JPG

Ei tämä Loimaan kaupunginkirkkokaan millään liialla kauneudella ole pilattu . Muistuttaa minusta lähinnä uimahallia :D

Adiela likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 22.7.2015 at 18.02, Aistiharha said:

800px-Loimaan_Kaupunginkirkko_06.JPG

Ei tämä Loimaan kaupunginkirkkokaan millään liialla kauneudella ole pilattu . Muistuttaa minusta lähinnä uimahallia :D

Ensivilkaisulla katsoin, että siellä taustalla oli hyppyrimäki... :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Makuja on ilmeisesti monia, koska minun mielestäni taas Hyvinkään moderni, "kolmiomainen" kirkko on todella upea ilmestys. :)

Monet muut kirkot täällä sen sijaan järkkyjä x)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään