Jump to content
Naimisiin.info

Lahti+ lähiseutu: papit ja kanttorit


sarella

Recommended Posts

Olen itse muuttanut Lahteen enkä tunne täältä yhtään pappia ennestään. Onko naikkareilla suosituksia tai varoituksia tämän kaupungin papeista?  

Link to comment
Share on other sites

Meillä ilmeisesti olisivat vaihtoehtoina Pentti Keisanen, Päivi Airas tai Risto Kaakinen. Toivoisin papin olevan sellainen ihmisläheinen ja rento. Onko kellään ollut esim. rippipappina kukaan näistä? Itse olen useimmiten kokenut naispapit hyvinä kohtaamaan ihmisiä mutten haluaisi pelkän sukupuolen perusteella tehdä valintaani.

Ellei kommentteja tule, niin otan ja valitsen arvalla tai sen mukaan mitä toimistosta tarjotaan. Omia kokemuksiani voin sitten kertoa ensi syyskuussa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kaakinen on ainakin ihan mukavan oloinen, mutta olen nähnyt vain ohimennen, joten en osaa sanoa.. Muut nimet olen vain kuullut.. Mellä toiveena Petri "Petu" Kortelahti, kun tuntee meidät molemmat ja heittää hyvää läppää ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Pappimme varmistui eli vihkimään tulee Pirkko Masih ja kanttorina toimii Nastolasta Sanna-Maria Salli. Jännitää jo, miten juttu menee. Voikohan kanttoria pyytää pitämään musiikkiesityksen kirkossa?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ajattelin nostaa tätä topiikkia. Olisiko tietoa Lahden seurakuntayhtymästä papista, joka suostuisi siihen, että kirkossa esitettäisiin myös muuta, kuin hengellistä musiikkia? Mitään metallia meillä ei tarkoitus olisi soittaa, mutta haluaisimme että vihkimisen jälkeen ystävämme voisi esittää jonkin "ei-hengellisen-rakkauslaulun". Kaikki muutkin suositukset hyvistä vihkipapeista otetaan vastaan. Etukäteen meille on suositeltu Raimo Ylä-Soininmäkeä.

Link to comment
Share on other sites

Olisiko tietoa Lahden seurakuntayhtymästä papista, joka suostuisi siihen, että kirkossa esitettäisiin myös muuta, kuin hengellistä musiikkia?

Kannattaa muistaa, että vihkimistilaisuudessa esitettävästä musiikista ei päätä pappi vaan kanttori. Kannattaa siis olla häneen suoraan yhteydessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

APUA! En tunne Lahdesta yhtään pappia ja haluaisin löytää jonkun oikein ihanan ja sympaattisen. Haluaisin, että pappi kuuntelee meidän tarinan ja osaa puhua meille kuin ihmisille eikä mitään kirjasta ulkoa opeteltua valmista rutiinipuhetta. Tunnetteko Lahtelaisia pappeja, ketä suosittelette?

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli pojan ristiäisissä Raimo Ylä-Soininmäki Keski-Lahden seurakunnasta, ja halutaan ehdottomasti myös meidän häihin. Aivan ihana pappi ja puhui tosi kauniisti, jokaisella vieraalla oli tippa linssissä puheen jälkeen..kannattaa kysellä seurakuntatoimistosta, meille sanottiin (meidän häät maaliskuussa 2013) että pappien työlistat tulevat muutamaa kuukautta etukäteen eli jos teillä on kesällä häät niin ei välttämättä pysty vielä edes varaamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Heissan!

Onko kenelläkään kokemuksia Padasjoen seurakunnasta ja sen papeista taikka kanttoreista? Itselleni täysin vieras seurakunta, mutta olisi mukavaa saada ns. rennompi pappi vihkimään meidät. Padasjoen kirkon valitsimme paikkakunnan vuoksi, vaikka seurakunnasta emme tiedäkään mitään! Sovimme kirkkoa varatessa, että otamme yhteyttä vuoden päästä heinäkuussa jolloin sovitaan kuka pappina toimii. Olisi vain mukava saada jotain infoa etukäteen niin tietäisi edes vähän mitä haluaa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Heips, padasjoen papeista kyselit... Mielestäni Jarmo happonen on oikein mukava tyyppi :) oli poikaystävän pikkuveljen rippipappi ja poikaystävän siskon lapsen ristiäisissä pappina :)

Link to comment
Share on other sites

Ja Jarmo on juurikin rennompi kun esim Mattila... Saako ihan udella, että missä juhlapaikkassa pidätte? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En tiedä tuleeko vastaus liian myöhään, mutta ystäviemme häissä oli noin 40 vuotias naispappi (nimeä en kyllä valitettavasti tiedä). Mutta enpä ole aikaisemmin nähnyt pappia, joka olisi ollut näin läsnä ja tunteella tilaisuudessa mukana. Oli todella koskettava tilaisuus.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kiitos vastauksista! Pitää laittaa muistiin tuo Jarmo Happosen nimi. Josko vaikka pääsisimme joskus pitämäänsä jumalanpalvelukseen tms.

Juhlimme Niemimäen juhlatilalla Asikkalan puolella. Kirkolta on matkaa noin 15 km, eli ei liikaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Lahtelaisista papeista Esa Kekki vaikuttaa todella lupaavalta. On ollut mieheni rippipappi ja puhelimessa ainakin kuulosti tosi huumorintajuiselta tapaukselta

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Meillä myös hakusessa pappia Lahdesta ,kun emme täältä ketään pappia tunne kun olemme muuttaaneet muualta.. Meillä oli jo pappitiedossa siinä seurakunnassa missä menemme naimisiin mutta hän lähteekin muualle  ,joten nyt etsiskelen pappia hänen tilalleen... Haluaisimme sellasen rennon papin, joka kuuntelee meidän puhetta eikä selosta mitään liipalaapa yleistyksiä toimituksessa :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

^^^ Vimes Varasitteko sitten Happosen? Hän on todella mukava ja nimenomaan rento, hyvät vuorovaikutustaidot (ei tunnu olevan itsetsäänselvyys edes papin työssä). Hän oli pappina isäni hautajaisissa  ja puhui kauniisti, vaikka oli juuri aloittanut Padasjoella, eikä tietenkään näin tuntenut isääni henkilökohtaisesti. Myöhemmin oli myös serkkuni konfirmaatiopappi ja kutsuvieraana rippijuhlissa :)

 

Onko ketään vihkinyt Pelkonen? Mies, etunimeä en muista.. Jukka? Joku tuollainen perusnimi. Hän oli ennenvanhaan Padasjoella pappina, on mun sekä kaste- että konffispappi (äkkiäkös sen nimen kaivaisi siis). Kaukasena haaveena, että saisin hänet myös häihini sitten joskus. Huhua kuulin, että olisi Lahdessa nykyään hommissa. Mietiskelin osaisiko joku täällä vahvistaa. Ja tuohon edelliseen ^ jos Pelkonen on Lahdessa, hän sopii ehdottomasti kuvaukseen. Lämmin, sanavalmis ja karismaattinen. Ei löpise turhia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...