marde

Ortodoksiset morsmaikut!

678 viestiä aiheessa

Heips sm2!

Vaikka en kuulukaan Joensuun ort. seurakuntaan ei kirkosta tarvitse mitään maksaa. Eikä myöskään kuorosta, ( kuorosta en kyllä tiedä meneekö kaikilla näin. Ja siitä huolimatta ajattelimme kyllä kuorolaisia kirjekuorin muistaa ). Joensuu on tosin entinen kotikaupunkini -ja seurakuntani, että liekö se vaikutanut tuohon kirkkoasiaan, en oikeasti yhtään tiedä. Jotenkin jäi kyllä sellainen fiilis, että jos vain mitään "sidoksia" Joensuunhun ja sen ort. seurakuntaan on, vihkivät kyllä enemmän kuin mielellään. Ainakin meidät toivotettiin avosylin ja hymyssä suin tervetulleiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia allure!

Kaaso kuuluu nykyään kyseiseen seurakuntaan, joten ei tarvinne hirveitä summia sitä varten varata, vaikka itse tällä hetkellä tosiaan muualla asummekin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sm2!

kannattaa olla hyvissä ajoi yhteydessä seurakuntaan ja sopia asioista, ja varmaan kysyä hinnoistakin jos esim. ei ole entinen kotiseurakuntasi. Joensuussa vihitään aika vähän pareja, joten se tuntuu olevan heille kyllä iso ilo. En muista tarkkoja lukuja, pappi ne kyllä kertoi, mutta tosiaan aika minimaalisia määriä olivat. Sai sellaisen kuvan että avioliittoon vihkiminen on siellä heille iloinen asia, hautajaispalveluksia kun saavat suorittaa varmasti suhteessa hirvittävän paljon enemmän.

Ja jos jotain maksua ottavat, luulisin ( en siis tiedä), uskoisin sen olevan lähinnä jokin "muodolllinen" korvaus työstä jota papin ei _periaatteessa_ tarvitse tehdä. Kuorolle me maksamme sen aika nimellisen orvauksen myös, lähinnä ihan siksi että olen käsittänyt sen kuuluvan "hyviin tapoihin" kun vapaaehtoisesti siellä kuitenkin ovat, eivätkä mtään korvausta mistään muualta saa.

Soita ihmeessä seurakuntaan ja kysele asioista. Itse olen saanut sieltä superhyvää palvelua, paljon neuvoja ja ohjeita joita ei täältä Helsingistä todellakaan tippunut, eivätkä tietäneetkään. Vaikka luulisi kun on sentään suomen suurin ort. seurakunta...

Pakko udella vielä...koska teidän suuri päivänne on? Itse tajusin tuossa, että minullahan se on _oikeasti jo ihan pian, pian....!!! :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei joensuulaiset,

ajattelin kertoa ihan vinkiksi, että meidät vihittiin pappisseminaarin kirkossa. Pihahan siinä on vähän pelkistetty, mutta sisältä kirkko on todella tunnelmallinen ja intiimi (varsinkin pienemmälle porukalle, kuten meillä vieraita n. 60). Varaus hoitui yhdellä soitolla seminaarin johtaja Rauno Pietariselle eikä tässäkään kirkossa maksanut mitään. Joku seminaarin opiskelija näytti hoitelevan suntion tehtäviä vihkipäivänä, pappi ja kuorolaiset jouduttiin kyllä hankkimaan itse.

Olimme todella tyytyväisiä tähän pikkuisen epätavallisempaan valintaamme :give_heart: !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo seminaarin kirkkko oli meilläkin harkinnassa...On se sen verran eikoinen ja upea. Osoittautui kuitenkin vierasmäärään nähden liian pieneksi, ja "patajoensuulaisena" ikäni Pyhän Nikolaoksen kirkossa käyneenä olen jotenkin fiksoitunut siihen että se on "kotikirkkoni"

Mutta, seminaarin kirkko on kyllä todella, todella upea ja kannattaa ehdottomasti ottaa harkintaan, mikäli vieraat vaan mahtuvat. Juhlatilatkin siellä on, en vain tiedä kuinka antavat niitä käyttää tai alkoholia tarjoilla....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä suuri päivä vasta heinäkuussa 2010, joten en nyt ihan vielä sinne kirkkoon soittele.. :) Tosi mukava kuitenkin kuulla, että suhtautuvat hyvin, niin on mukavampi soittaa. Ja pieni korvaus ei tietenkään kuulosta pahalta, päinvastoin juuri etenkin kuorolle jotain tahtookin antaa, mutta kun joissakin luterilaisissa kirkoissa tuntuu olleen tosi korkeat maksut ulkopaikkakuntalaisille, niin ehdin jo säikähtää.. Ja meillä juuri pitkälti vierasmäärän vuoksi tuohon Joensuun kirkkoon päädyttiin, kun ei oikein mahduta kirkkoon täällä Oulussa, eikä sen paremmin kyllä Nurmeksen seurakunnan alueella sijaitsevalla kotipaikkakunnallammekaan, joten Aadan ehdottama kirkko ei taida tulla kyseeseen. Mutta tuota paikkaa en olisi kyllä muutenkaan älynnyt ajatella, joten loistavaa kun sekin täällä esiin tuotiin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpas vähän tätä ketjua :)

Ja tuli mulle yks tyhmä kysymys mieleenkin, kun en oo ikinä ortodoksisissa häissä ollut vaikka itselle sellaset onkin tulossa..

Elikkäs, vieraat siiskö onnittelee hääparia jo kirkossa? Onko tämä ns. pakollinen tapa? Ja mitenkäs siitä sitten se viimeisenä kirkosta ulos marssiminen ja riisin tms. heitteleminen onnistuu? :girl_impossible: Mä en nyt tajuu :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Miriam

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Itsekään en ole ortodoksihäissä vielä ollut, mutta ilmeisesti tuo onnittelu kirkossa on yleinen tapa. Ei kai tässä maailmassa kuitenkaan pakollista ole kuin kuolema ja verot...

Näkisin, että viimeisenä ulos marssiminen on helppo järjestää silloin, kun hääpari onnitellaan kirkossa: sitä mukaa kun vieraat ovat onnitelleet, he siirtyvät ulos ja saavat riisit kouraansa. Hääpari tulee sitten viimeisenä ulos, kun kaikki ovat onnitelleet ja pihalla odottamassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä kai se mikään _pakko_ ole ottaa onnitteluita vastaan kirkossa. Tapa, tai oikeastaan käytäntö se kyllä oikastikin tuntuu olevan. Ainakin meille pappi sen näin esitti. Meille kyllä sopii hyvin, todella hyvin niin. Minusta tuntuu tärkeältä tehdä tuo perinteiden mukaisesti, ja lisäksi se on mielestäni aika käytännöllinen tapa.

Otamme onnittelut vastaan kirkossa ja vieraat saavat siitä omaan tahtiin lähteä siirtymään juhlapaikalle. Me ei haluttu missään tapauksessa riisin tai minkään muunkaan viskomista kirkosta ulos tullessa. Uh...ajatuskin jostain jyvistä hiuksissa ja puvun sisällä kutittaa...Olen kuullut että joissain ortodoksihäissä hääparin päälle on heitelty ruusun terälehtiä siinä vaiheess kun kierretään pyhää pöytää. Me emme tosin kaivanneet tätäkään.

Jos te haluatte riisin viskomista, niin sitten varmaan täytyy vain järjestellä niin, että vieraat onniteltuaan poistuvat kirkosta pihamaalle ja odottavat teitä siellä kunnes olette ottaneet onnittelunne vastaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin juu tottakai :D Vieraat ulos odottelee sitä mukaa kun onnittelevat.. Kuinka tää sillon mun väsyneessä päässä vaikuttikin muka niin monimutkaiselta :girl_blum:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä onnittelut kirkossa ja sitten vieraat menivtä ulos kirkosta tekemään meille kujan hääautolle. Ihan rauhassa kaikki ehtivät onnitella, eikä ollut mitään kiirettä "juosta ulos" odottamaan :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista tuohuksista. Aiotteko/oletteko tehneet stopparit itse vai onko kirkolla? Kai ne saa tehdä itse jos haluaa koristeellisemmat? Vielä semmoista että kuinka kauan nuo tuohukset ovat kädessä? Mistä kohtaa vihkimistä mihin asti? Kävin jo kurkkimassa hanna63:n kuvia mutta tuossa en nähnyt stoparia kunnolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi ortodoksimorsian lisää ilmottautuu... :girl_smile:

Catap, meille sanottiin, että tuohukset voi koristella itse, ja aionkin tehdä niin. Tässä ketjussa oli aiemmin kuva kivasti koristelluista tuohuksista, jotain saman tyyppistä ajattelin itsekin.

Minä en laittanut tuohuksiin stoppereita. Ainoastaan sellaisia pieniä satiiniruusuja, joissa on rautalankavarsi, laitoin rinkulaksi tuohuksen ympäri ja ohuen nauhan niiden alle rusetiksi. Kynttilät ei valuttaneet sormille.

P1020050.jpg

Meidät vihitään ortodoksisessa kirkossa ja heti vihkimisen jälkeen luterilainen pappi siunaa liiton. Lähes kaikki häävieraat ovat luterilaisia, joten olen ajatellut, että kutsussa kerrotaan vihkimisen kulku pääpiirteittäin. Luterilaisen siunauksen jälkeen otamme onnittelut vastaan kirkossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos! Enpä muistanutkaan vaikka luin kyllä ketjun kokonaan kun ortodoksivihkimiseen päädyttiin. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Me ostimme Lampukasta "vihkituohukset". Ovat paksumpia ja palavat pidempään kuin tavalliset tuohukset. Ne oli koristeltu jo valmiiksi nätisti tuohusta kietävällä hopeanauhalla. Tätini askarteli niihin vielä ne "suojukset", joita en tosin ole vielä nähnyt, mutta uskon että ovat varsin kivat.

Noita vihkituohuksia saa siis ainakin Helsigistä ostettua Lampukasta, Joensuussa _ehkä_ Filokaliasta ja aivan varmasti Valamon luostarista. Sitä en tiedä saako niitä sieltä tilattua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi, muuten kyllä lykkäisin vaikka heti, mutta tuohukset ovat Joensuussa jo odottamassa ensi viikon lauantaisia häitä, ja minä kameroineni vielä Helsingissä. Voin napata niistä kyllä ihan mielelläni kuvan ja laittaa tänne sitten häiden jälkeen, jos ehtii sinulle vielä "avuksi".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Noita vihkituohuksia saa siis ainakin Helsigistä ostettua Lampukasta, Joensuussa _ehkä_ Filokaliasta ja aivan varmasti Valamon luostarista. Sitä en tiedä saako niitä sieltä tilattua...

Juu, ja jos on vielä aikaa, ja joku tuttu on käymässä vaikkapa Kreikassa tai Venäjällä (tai Romaniassa tai Serbiassa tai...), niin kannattaa kysyä, josko voisi sieltä tuoda noita isompia vihkikynttilöitä - eivät siellä nimittäin käytännössä mitään maksa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä elokuun 2010 ortodoksimorsian ilmoittautuu!

Meidät vihitään luterilaisen sulhaseni kanssa

todennäköisesti Rautalammin ort. kirkossa.

Kihlaus tapahtuu meillä vihkimisen yhteydessä.

Mietimme pitkään,

tahdomme erillisen kirkollisen kihlauksen,

mutta tulimme siihen lopputulokseen,

että tutustutamme suurimmaksi osaksi

luterilaisia vieraita ort. kirkkoon hieman enemmän

ottamalla tuon kihlauksen osaksi vihkipalvelusta. :)

Onnea kaikille jo rouviintuneille sekä tuleville morsioille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Catap meillä oli melko samalla tavalla koristellut tuohukset, kuin maitokavin kuvassa. Stopparit oli, ja hyvin piti. Ostettiin tuohukset kirkosta, kirkon kerho oli niitä tehnyt, taisivat maksaa 3 €/kpl. Itsekin voi toki koristella, mutta haluttiin kannattaan omaa seurakuntaa. Mulla on sellaset "nakkisormet", että ois varmaan tullu aika töpöt :girl_haha: itsetehtynä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maitokahvi huomasin, että teillä samanlainen kuvio vihkimisen ja avioliiton siunauksen suhteen kuin meillä. Haluaisin kysyä, että onko teillä tuo avioliiton siunaus siellä ortodoksikirkossa vai menettekö luterilaiseen kirkkoon sitten vihkimisen jälkeen?

Minä olen varannut molemmat kirkot, mutta rupesin miettimään, että miten aikataulu antaa myöten.. Meillä ortodoksisessa kirkossa vihkiminen klo 13 ja sitten luterilaisessa siunaaminen klo 14, mitäpä olette mieltä, ehditäänkö siirtyä n. alle kilometrin matka toiseen kirkkoon? Muistaakseni ortodoksipappi sanoi, että vihkiminen kestää n. 35 minuuttia, korkeintaan kolme varttia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on luterilainen siunaus ortodoksisen vihkimisen jälkeen ortodoksikirkossa eli emme vaihda paikkaa. Siunauksen jälkeen otamme onnittelut vastaan kirkossa ortodoksisen tavan mukaan. Näin pappi meille ehdotti ja näin toimimme. Olemme varanneet tähän aikaa noin tunnin, meillä ennen vihkimistä on myös kihlaus. Siirtymiseen juhlapaikalle on varattu myös reilusti aikaa, joten jos kirkossa menisikin hieman kauemmin, niin ei haittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saanko udella Maitokahvi, että millä paikkakunnalla menette naimisiin? Täytynee meidänkin vielä miettiä tuollaista järjestelyä, olisi ehkä kuitenkin parempi, ei tarvitsisi siirtyä toiseen kirkkoon ja sitten vielä juhlapaikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään