Jump to content
Naimisiin.info

Pyhän Laurin kirkko / Helsingin Pitäjän kirkko


Guest Syyshäät

Recommended Posts

Jonossa ollut tyttö sai puhelimella ajan ennenkuin alkoivat ottaa varaajia vastaan paikanpäällä.

Se tyttö olin minä  ;D Onneksi jonossa aika meni mukavasti, niin ei kamalasti haitannut "turha" jonottaminen  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Yksi huono kokemuskin joukkoon.

Joku toinen kirkko sitten, Vantaalla tuntuvat vain olevan kaikki rumia moderneja möhkäleitä ja Pyhän Laurin kirkkoon olisi ollut kotoa vain kivenheiton matka.... ehdotuksia?

Minä annan ääneni Seutulan kappelillle. Ei ole möhkäle vaan sievä puinen punainen rakennus

Link to comment
Share on other sites

Minäkin pääsin non-stop soittamisen jälkeen vasta n. 10.30 läpi ja olin MEGA-yllättynyt että "meidän" toukokuiselle päivällekin oli ollut semmonen tunku et piti aikaistaa toive-vihkiaikaa parilla tunnilla.. Vaihtoehtona olis ollut myös parin tunnin myöhäistäminen.  :-/

Ja k.o. kirkolla työssä olevalta kuulin että ulkopaikkakuntalaisten on käytännössä turha haaveilla ajoista kesäviikonlopuille...  

Link to comment
Share on other sites

Meillä kävi tosi hyvä tuuri - pääsin läpi puhelimella heti toisella yrittämällä, muutaman minuutin yli yhdeksän.

Käsittämätöntä oli se, että joku oli jo ehtinyt varata yhden ajan samalta päivältä.

Link to comment
Share on other sites

Tietääköhän kukaan montako paria helsingin pitäjän kirkossa vihitään sesonki aikana maksimissaan? Ihan mielenkiintoista  :)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä itsekään tarkkaa lukua, mutta monta täytyy olla. Eikö vihkimiset ala jo 12.15 (vai alkaako vielä aikaisemmin, tietääkö joku?) ja viimeiset ajat sijoittuvat johonkin 18 pintaan. Jos 45 min lasketaan yhdelle parille, niin ainakin 9 paria/lauantai.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tähän ketjuun kaikki Pyhän Laurin kirlkoon / Helsingin Pitäjän kirkkoon liittyvät kysymykset, mietteet ja keskustelut. eli varauksesta, käytönnöistä, heittämisistä jne.

Kertokaapa kokemuksianne Pyhän Laurin kirkon varaamisesta.

Vantaalaisena saamme varata vihkiajan ensi vuodelle 1.9.2005. Toiveena olisi saada vihkipäiväksi 9.9.2006. Mahtaako onnistua, pitäisikö mennä kirkkoherranvirastoon jonottamaan jo aamuvarhain 1.9.... No, mitä vaan että saisimme haluamamme päivän

Muokattu: , käyttäjä: safira86
Yhdistetty aiheita ja muokattu ketjun aloitusviestiä hieman
Link to comment
Share on other sites

Oma kokemukseni on, että jonotin puhelimessa noin 40 minuuttia  :o ja sain kuin sainkin sen päivän, jota olimme haaveilleet  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kesällä Vantaan seurakunta yhtymän lehdessä, Vantaan Laurissa, oli yleisönosastokirjoitus näistä varausjutuista. Kirjoituksessa toivottiin nettivarausta ja kerrottiin, että tuttavapariskunta oli saanut oman vihkiaikansa jonottamalla kirkkoherran viraston edessä aamuyöstä lähtien. Onko kokemuksia, onko todellakin lähdettävä telttailemaan 1.9. vai uskaltaako jonottaa ihan vaan puhelimessa?

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna varausta tehdessä pääsin ensimmäisellä soittoyrityksellä läpi n. klo 9.01 ja sain varattua haluamamme vihkimisajan näin ollen välittömästi. Tosin minulla taisi käydä aikamoinen munkki, koska ilmeisesti aika pian kirkkoherranviraston puhelinsysteemi oli kaatunut kovan trafiikin vuoksi ja hetkeen puhelimella ei päässyt läpi ollenkaan.

Sulho oli lähtenyt varmuuden vuoksi jonottamaan kyseisenä aamuna klo 8, mutta siinä vaiheessa jonoa taisi olla kertynyt jo muutama sata metriä, joten en tiedä kauanko siinä olisi mennyt sitten...:o

Link to comment
Share on other sites

Joo, se vähän mietityttää, että saadaanko sitten ihan varmasti kirkko samalle päivälle kuin hääpaikka  ???

Link to comment
Share on other sites

Systeemiä pitäisi kyllä muuttaa, esim. niin, että varauksen voisi tehdä netissä. Ihan hölmöä joutua seisomaan tuntitolkulla jonossa saadakseen haluamansa vihkipäivän ja -ajan  >:(

Juhlapaikka on jo varattu ja varausmaksu maksettu....eli sopivia päiviä ei ole kuin yksi ja aikoja muutama :-/

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät jo takana ja meidätkin vihittiin Pyhän Laurin kirkossa tänä kesänä. Viime syksynä olin jonottamassa kirkkoherran virastolla klo 03.30 ja olin toisena. Tietty saatiin se päivä mikä haluttiin kun olin niin ajoissa jonottamassa. Mun mielestä se jonottaminen oli ihan hauskaa  :) Mulla oli sellanen taitettava tuoli, peitto, kirja, leivät ja tietysti kahvia termarissa  ;D Noin puoli viiden maissa alkoi tulla enemmän ihmisiä joten ajoissa kannattaa olla! Näin siis viimevuonna...

Mukavaa jonottamista!

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa yrittää etsiytyä sellaisen puhelimen viereen jossa on soitontoisto pikavalinnalla, pääsee nopeammin läpi kun voi yrittää jatkuvalla syötöllä ilman että tarvitsee näppäillä numeroa uudelleen ;)

Link to comment
Share on other sites

Pyhän Laurin kirkon voi varata vain 45minuutiksi kerrallaan kesälauantaisin eli jos haluaa jotain erityistä (lue: aikaa vievää) niin kannattaa harkita onko kyseinen kirkko juuri teille sopiva. Mielestäni kirkko on tosi kaunis joka tietysti antaa plussaa kirkon valinnalle.

Link to comment
Share on other sites

Syyskuukin lienee vielä kesää... ainakin tässä varausjutussa? Onko tietoa?

Hermot ovat kohta riekaleina.. Mitä jos emme saakaan haluamaamme aikaa. Juhlapaikka on jo varattuna, Pyhän Laurin kirkon läheltä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä syyskuu on vielä ns. kesäaikoja eli 45 min varattuna per pari.

Ja juuri oli Vantaan Laurissa juttua että 2 lauantaita elokuussa on varattuna seurakunnan omaan käyttöön ja muutenkin pitäisi miettiä 3 vaihtoehtoista päivää josko ei saa juuri sitä päivää/aikaa minkä haluaisi.

Link to comment
Share on other sites

Soittelin keväällä kirkkoherranvirastoon ja tosiaan ulkopaikkakuntalaiset EIVÄT varaa tuolloin 1.9. vaan vasta myöhemmin. Hitsit, kun on päässyt unohtumaan se ajankohta - muistaako joku? Muistan vain ihmetelleeni, että jos haluan kirkkovarauksen helmikuulle 2006 niin en voi millään odottaa niin viime hetkille asti asian kanssa...olisikohan se ollut jopa vasta ihan tammikuussa...hmm...

Milloin siis ulkopaikkakuntalaiset varailevat 2006 aikoja?

Link to comment
Share on other sites

Soittelin keväällä Tikkurilan seurakuntaan ja he sanoivat että ulkopaikkakuntalaiset pääsevät varaamaan ensi vuoden aikoja vasta tammikuun alussa, mutta kuitenkin 4 kuukautta ennen häitä. Meillä on helmihäät suunnitelmissa ja saadaan varata siis kirkko lokakuun lopulla. Mutta kesähäitä haluaville siis vasta tammikuun alussa jaetaan varausaikoja.

Link to comment
Share on other sites

Minä soittelin ulkopaikkakuntalaisena vihkiaikaa ja silloin myös aloitettiin meille jakaminen vasta tammikuussa,mutta silloin oli kyllä sitten syyskuulle ihan hyvin tilaa.

Myös peruutuksia oli paljon kun kesää kohti mentiin.

Link to comment
Share on other sites

JEE! Sain juuri äsken vihkiajan haluamallemme päivälle, kellonaika ei ole kaikkein paras, mutta mitä sitten...

IHANAA! :-X

Link to comment
Share on other sites

Mekin saimme haluamamme vihkiajan, huh helpotus  :D

Ensimmäiset olivat tulleet autoon nukkumaan kirkkoherranviraston ulkopuolelle jo klo 23, minä tulin paikalle klo 3 ja olin silloin kolmantena jonossa. Tämän jälkeen ihmisiä tuli jonottamaan muutama tunnissa aina klo 7 asti, jonka jälkeen vähän useampia. Kaiken kaikkiaan jonossa oli noin 35 henkilöä, eli ei kovinkaan paljon. Puhelimeen vastasi 3 henkilöä ja virastossa varauksia otti vastaan vain 1 henkilö. Kun pääsin päivystävän papin puheille klo 9:06, oli haluamaltamme päivältä mennyt jo neljä aikaa puhelimitse varanneille. Onneksi eivät olleet halunneet meidän ykkösaikaamme!

Link to comment
Share on other sites

Jee,jee.. Siellä jonossa olleena ja kärkikymmenikössä olleena en saanut mitään meille sopivaa aikaa. En vaikka yritin soittaa kh-virastoon ja niin myös mieheni.. Syökö nopeat hitaat?? Tuuripeliä, sanon minä. Onnea kuitenkin teille kaikille, jotka ajan sieltä saitte! Minun täytyy olla vain ahkera ja kysellä niitä kuuluisia peruutusaikoja tai tulee Hyvinkään maistraatille "kotikeikka"!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...