Pyhän Laurin kirkko / Helsingin Pitäjän kirkko


Guest Syyshäät

Recommended Posts

Niin, no kyllähän sen varmasti saa, jollekin päivälle. Mutta jos on vaan joku yksi tietty päivä vaihtoehto, niin silloinhan on aina riski, että muut ehtii ensin jos ei pääse ensimmäisten joukossa varausta tekemään... :-/  ne ensimmäiset ja myöhäisimmät ajat jos  kelpaa myös, niin sillon on enempi toivoa  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Klo 15 on yleensä suosituin (ihan yleisesti kaikissa kirkoissa) ja iltavuorot menee viimeiseksi yleensä, Pyhän Laurin kirkossa oli ainakin viime vuonna klo 19 viimeinen aika  :) Ja niitä peruutuksia tulee silloin tällöin (useammin kuin muissa kirkoissa joita olen ollut virastossa varaamassa, koska vihittäviä parejakin on paljon enemmän/päivä) mutta se odottelu on tietysti...  :-/

Ja tietysti arkipäivällekin saa kysyttyä vihkiaikaa, jos muu ei auta, silloin ei ainakaan ole niin ruuhkaista (riippuu oikeastaan vaan siitä onko papille ja kanttorille mahdollista tulla)

Link to comment
Share on other sites

Juhlatilahan meillä on varattu, eli ainoa ja yksi päivä käy. Se tosin on alkukesästä eli pahimpien ruuhkien ulkopuolella. Joten toiveet kattoon ja varakirkkoja kattelemaan...

Nythän on parhaillaan menossa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkojen (Tuomikirkko, Johanneksen kirkko ym.) nettivaraus, mikäli ne vaihtoehtona kiinnostaa... No niihinkin kyllä on tunkua ja etusijalla ovat kyseiseen srk:ntaan kuuluvat, mutta ainahan sitä kannattaa yrittää. Tiedon siitä kävikö tuuri kirkon suhteen saa tietää parissa viikossa. Sitten syyskuussa on vielä mahdollisuus yrittää Pyhän Laurin kirkkoa...  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Halusin Pitäjän kirkon elokuuks 2007 mut tammikuussa kun ulkopaikkakuntalaiset sai soittaa oli kaikki ajat jo menny, sain ajan vasta syyskuuhun. Häämessujen jälkeen soitin ni löyty aika kesäkuulle, eli kannattaa soitella vaikka viikottain ja varsinki heti häämessujen jälkeen.

Ja avioliiton esteiden tutkinta on se mikä pitää tehdä ja se on voimassa 4 kk. Ite esitäytin ja tulostin sen kyseisen lomakkeen maistraatin sivuilla ja käytiin sillon varaamassa pappi kun vietiin paperit.

Link to comment
Share on other sites

Esteiden tutkintaa tai kuulutuksia voi kysyä, kyllä virkailijat ymmärtää molemmat  ;D

ja muistakaa jos esitäyttää lomakkeen ja vie kirkkoherranvirastoon, niin allekirjoitukset pitää kirjoittaa vasta siellä virastossa. Jos allekirjoittaa kotona, vaikka siitä syystä ettei toinen osapuoli pääse/ehdi tulemaan mukaan virastoon niin pitää olla kahden todistajan allekirjoitukset  :)

Tottakai jos sen paperin on jo allekirjoittanut ilman todistajia ja molemmat ovat virastossa niin sitten vain allekirjoitukset pitää kirjoittaa uudestaan niin että virkailija näkee, ei koko paperia tarvitse uusiksi rustata...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Tyhmä kysymys...Kumpaan numeroon pitää silloin syyskuussa soittaa? Kirkkoherranvirastoon vaiko tuohon tilojen varaukseen? ::)

http://www.vantaanseurakunnat.fi/kehdostahautaan

Käsittääkseni siihen tilojen varaukseen. Korjatkaa toki joku jos olen väärässä, sillä en haluaisi silloin itsekkään soitella juuri siihen väärään numeroon... ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä ajattelin, että jos en saa sitä kirkkoa halutulle päivälle, niin mä järjestän sen vihkimisen siellä kartanossa ulkona vaikka, minkä siis olen alustavasti jo varannut! Ja jouduin jo muuttamaan hääpäivää viikolla eteen päin, koska kaikki hienot juhlapaikat olivat jo haluamani päivänä menneet.. Toivottavasti ei huono tuurini kestä loputtomiin.... Joo ja kertokaa joku se numero mihin soittaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tietääkö joku onko nuo barokkijuhlat joka vuosi samaan aikaan Pyhän Laurin kirkolla? Näyttävät olevan nyt tämän viikon lauantaina (18.8.) ja luin jostain, että silloin ei vihkimisaikoja saa ollenkaan tuohon kirkkoon. Vähän nyt jännittää, että jos jonottaa turhaan 3.9., eikä koko kirkkoa pääse sitten 23.8.08(hääpäivänämme) lähellekään!! :-/

piupau: jos liikut täälläpäin, niin pidetään nyt peukkuja, koska teillähän ne häät myös vuoden päästä näihin aikoihin...jos siis vielä haikailette Pyhän Laurin kirkkoa!!

Link to comment
Share on other sites

No niin soitin sinne Pyhän Laurin kirkon aikojan varausnumeroon varmistaakseni, että meidän vihkipäivämme ensi vuonna on vapaana. Ja olihan se :-X :-X :-X

9.8.08 ja 16.8.08 kirkkoa havitteleville minulla sen sijaan on huonoja uutisia: Silloin kirkossa ei vihitä ainuttakaan paria!!

Painottivat vielä kaikkia 3.9.07 vihkiaikaa havittelevia miettimään muutaman vihkiaikavaihtoehdon, ettei sitten ole sen yhden ainoan ajan varassa, jos se onkin jo mennyt.

Vihkimiset alkavat klo 12 ja loppuvat klo 18. Yhdelle parille aikaa on varattu 45 min.

Kehottivat myös kirjoittamaan ylös morsiamen ja sulhasen seurakuntien nimet ja puhelinnumerot, ettei niitä siinä jonossa tarvitse alkaa sitten miettimään.

Ajat varmistetaan maaliskuussa 2008.

Tällaisen tietopaketin sain aikaan ja ajattelin jakaa sen teidän kanssanne. Toivottavasti tuli jotain uuttakin asiaa!! ;)

Link to comment
Share on other sites

JuLi, kiitos peukkujen pitämisestä...vaikkakin oli sitten turhaa  :'(

Kävin äsken itsekin kirkon nettisivuilla ja järkytyksekseni sain huomata, että se 16.8 tosiaankin on sitten varattu muulle toiminnalle!!!  :o :'(

Voi surku ja murhe...!! ei kai tässä sitten auta muu, kuin alkaa miettimään suunnitelmaa B...

Link to comment
Share on other sites

Joo, tuota muuten piti hokea/ei voinut tarpeeksi hokea! aina jos joku kyseli etukäteen puhelimitse kirkon varauksesta piti sanoa että useampia aikoja pitää olla mietittynä, ja molempien seurakunnat tiedossa! Ei todellakaan riitä että "Vantaan joku niistä en tiiä..." ja puhelinnumerot, ja jos on oma (esim. tuttu) pappi vihkimässä niin senkin voi siinä mielellään mainita, toki se käy myöhemminkin  :)

Niin se on kaikille mukavampaa  :-* Kyllä se minuakin nimittäin hermostutti se jahkailu kun mietittiin rauhassa että "missäköhän seurakunnassa sitä ollaankaan vai ollaanko ollenkaan" kun tiesi että puhelua tulee kokoajan ja sain monet motkotukset soittajilta kun eivät päässeet läpi parin ensimmäisen tunnin aikana  :-/ mahdollisimman nopeahan siinä yrittää olla tottakai...! Toivottavasti siellä vaan on eri pappi kuin viimevuonna, oli nimittäin hiiidas...  :P siis ystävällinen ja tunnollinen mutta hidas, tuntui että suurin osa jonossa sai nopeammin ajan kun soittivat samaan aikaan  :P

Link to comment
Share on other sites

ja molempien seurakunnat tiedossa!

Tämä saattaa nyt olla vähän tyhmä kysymys, mutta kysynpähän silti kun on itselle ajankohtainen, että entäs jos toinen ei kirkkoa varatessa ole missään seurakunnassa? siis ei kuulu sillä hetkellä kirkkoon? Liittyy kyllä ennen vihkipäivää... Eihän se vaikuta vihkiajan saantiin?  :-?

Link to comment
Share on other sites

JuLi, kiitos peukkujen pitämisestä...vaikkakin oli sitten turhaa  :'(

Kävin äsken itsekin kirkon nettisivuilla ja järkytyksekseni sain huomata, että se 16.8 tosiaankin on sitten varattu muulle toiminnalle!!!  :o :'(

Voi surku ja murhe...!! ei kai tässä sitten auta muu, kuin alkaa miettimään suunnitelmaa B...

No toivottavasti teille löytyy jokin mieltä tyydyttävä B-suunnitelma. Itsekin jo ehdin panikoida ja aloin miettimään muita vaihtoehtoja, joista mikään ei tuntunut omalta. Toivottavasti teille kuitenkin löytyy jokin paikka vihkimiseen!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...