Jump to content
Naimisiin.info

Paljonko kirkon vuokraaminen maksaa?


Guest sannakoo

Recommended Posts

Tässä onkin se pointti, että kaikille se maantieteellisellä perusteella valikoituva kirkko ei ole "kotikirkko" tai "oma kirkko" - jos esimerkiksi on opiskelujen takia kirjoilla jollain muulla paikkakunnalla. On vähän hassua olla käynyt 20 vuotta jossain tietyssä kirkossa, ja sitten parin vuoden opiskelujen takia kirkossa vihkimisestä peritänkin vuokraa..

 

Samaa mieltä maksuista olen tilanteissa, että joku haluaa miljöön/sijainnin/muun vastaavan syyn takia jossakin tietyssä kirkossa naimisiin :) Kirkkoverokin maksetaan kuitenkin siihen omaan seurakuntaan, sen maksamiseenkaan ei voi vedota.

 

(Meidän ei tarvitsekaan maksaa kirkkovuokraa, koska olemme tehneet varauksen jo viime vuonna. Tosin olisin sen maksanut, tottakai haluan tukea "kotiseurakuntaa", kun tarvetta maksun keräämiseen on ilmeisesti tullut.)

Juu, kyllä minä tuon ymmärrän, että haluaa takaisin "omaan" kirkkoon. Niinhän minäkin haluan, vaikka olen asunut muilla paikkakunnilla jo toistakymmentä vuotta. Haluan silti palata kotiseudulleni vihkiytymään, koska kyseisellä kirkolla on minulle erityismerkitys.

Lähinnä tartuin tuohon "Jumalan silmien alla" -ilmaisuun, joka suoraan sanoen kuullosti vähän.. No, enpäs nyt sanokaan.

 

Onkohan monikin seurakunta päätynyt tuohon samaan kuin Kangasala? En meinaan tästä ketjusta ainakaan ihan heti (en tosin ole kokonaan läpi lukenutkaan) löytänyt toista samanmoista. Siis joka laskuttaisi entiseltäkin seurakuntalaiselta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hmm, en osaa sanoa. Mäkään en kyllä ole tainnut missään vaiheessa erityisemmin mainita olevani entinen seurakuntalainen, mutta luulisi heillä olevan joku tieto asiasta..? Ainakin seurakuntatilojen käytön vuokra peritään suurempana ulkoseurakuntalaisilta, vaikka yritin ehdottaa, että paikkakunnalla asuva perheeni varaisi ja maksaisi tilan :grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...