Maatu

Suomenlinnan kirkko

49 viestiä aiheessa

Minkälainen Suomenlinnan kirkko on sisältä? Olemme yrittäneet päästä sitä monta kertaa katsomaan, mutta aina se on ollut kiinni.  >:(

Löytyisikö joltakulta jopa kuvia? Kiitos!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mäkin olen tästä kiinnostunut. kirkko oli kesällä kiinni jo neljältä iltapäivällä, kun sitä yritettiin katsastaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnasta sanottiin että kirkko on auki ke - to 12-16 ja viikonloppuisin jos kirkossa on tapahtumia. Eli tosi vaikea päästä katsomaan..

Tänään mennään kokeilemaan onnea, jos siellä vaikka olisi jonkun häät että näkisi edes vilauksen kirkon sisältä.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei vaan,

Suomenlinnan kirkko on tosiaan auki ainostaan keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-16. Yksi hyvä mahdollisuus tutustua kirkkoon on tulla jumalanpalvelukseen, joka järjestetään aina sunnuntaisin klo 12.30.

Terveisin,

MikkoM

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi

Meillä varattu Suokin kirkko ensi kesäksi, joten on tullut käytyä vähän kuikuilemassa paikan päällä  ;D. Kirkko on aika lailla yksinkertainen sisäpuolelta, vaaleat seinät eikä kovinkaan paljon maalauksia. Kivana yksityiskohtana on alttarille mentäessä pari porrasta. Ja paikka on kyllä upea (ja suosittu niin hääparien kun turistienkin keskuudessa...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei vaan,

onko ketään jota olisi vihitty Suomenlinnan kirkossa, olisi mukava kuulla kokemuksia!  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä kuuluuko tänne, mutta rouvat, kaipaisin kokemuksianne Suomenlinnan kirkon koristelusta. Jos kesälauantaisin vihkimiset ovat tunnin välein, missä välissä koristelitte kirkon kukkasilla tms. tai miten hoiditte asian?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pari vuotta sitten meidät vihittiin syyskuussa Suomenlinnan kirkossa. Vihkimiset on tunnin välein ja myöhästelyt kaiketi melko yleisiä. Myöhästelyt johtuu lähinnä laivaliikenteen ongelmista. Kauniina päivänä kun saareen on joskus enemmän tulijoita, kuin lautoille mahtuu. Meidän kohdallamme tämä tarkoitti sitä, että edellinen lyhyen kaavan mukainen vihkiminen päättyi vain noin 10 minuuttia ennen meidän vihkimisen alkamista. Meillä ei ollut tarkoitus koristella kirkkoa millään tavalla, mutta musiikkiohjelmastamme vastanneelle kuorolle tuli melkoinen kiire käydä kanttorin kanssa sovitut kappaleet läpi. Kirkko on karun kaunis sisältä ja toimii mielestäni ihan hyvin ilman koristeita. Eleetöntä kauneutta siellä on esimerkiksi se, että alttaritaulun paikalla on ikkuna, josta näkyy taivas sellaisena kuin se kulloinkin säältään on.

Alttarin portaita ei tarvitse jännittää, jos käy harjoittelemassa kävelyä pari päivää ennen h-hetkeä. Kannattaa tutustua kirkon vahtimestariin silloin, kun kirkko on auki kaikille. Vahtimestari on kyllä ammattitaitoinen ja joustava ja tulee avaamaan teille ovet muinakin aikoina kuin vihkimispäivänä. Vahtimestaria emme voi muuta kuin kiittää ja kehua. Hän on entinen upseeri ja piti meille jopa ylimääräiset kirkkoharjoitukset, jossa harjoiteltiin kävelyä ja morsiamen luovutusta. Hänellä oli myös osuutensa vihkimisemme musiikkiohjelmassa...

Olimme erittäin iloisia vihkimispäivänämme siitä, että kirkon oveen oli ulkopuolelle ripustettu lappu, jossa kerrottiin, että paikassa on yksityistilaisuus ja vihkiminen käynnissä. Se varmasti ehkäisi ylimääräistä trafiikkia kirkon sisällä.

Yksi kertomisen arvoinen asia on se, että jos morsiamen tai hääparin on tarkoitus tulla sisään pääovesta, kirkon kryptasta pääsee ovelle ainoastaan ulkokautta puoli kirkkoa kiertämällä. Sateensuoja ja helman kannattelijat ovat varmasti paikallaan sateen sattuessa.

Kirkon sisätiloista vielä sellainen vinkki, että morsiamen puolen vieraiden kannattaa istua mahdollisimman lähelle käytävän reunaa. Muuten saarnastuoli voi estää näkyvyyden alttarille.

Vielä yksi vinkki valokuvien ystäville. Kirkon melko jyrkät ulkoportaat pääoven edessä sopivat erinomaisesti yhteisvalokuvan ottamiseen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lieneekö käytäntö muuttunut hieman noista vihkiminen/tunti-ajoista, sillä varatessani viime kesänä Suomenlinnan kirkkoa sanottiin meille, että vihkimisiä otetaan vain 3/päivä.

Alttarille nousevista rappusista olen kuullut myös kehuja. Koko hääyleisö näkee polvistuneen hääparin loistavasti ilman kurkotteluja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime talvena olimme Suomenlinnan kirkossa keikalla, kirkko jäi mieleen todella kauniina ja valoisana. Hääpari oli tuonut alttarin portaiden molemmille puolille punaisen maton päälle korkeat maljakot (n. 1,2m) joissa oli pitkävartisia punaisia kukkia, ruusuja muistaakseni. Tyylikkäs yksityiskohta oli maljakoissa ollut punaiseksi värjätty vesi joka näytti todella hyvältä. En tiedä missä vaiheessa maljakot tuotiin kirkkoon, mutta kaaso vei ne pois vähän vihkimisen jälkeen kun me vielä pakkailimme soitinkoteloita kirkon etuosassa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nyt voin sanoa kokemuksen kautta, että aivan ihana, karunkaunis kirkko :) ainoa miinus on huono akustiikka, josta pappi oli myös tietoinen. osa puheesta mössöytyi puuroksi perimmäisillä riveillä istuvien korvissa. mutta mitään muuta negatiivista sanottavaa ei ole :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä!

Täytyypä käydä joskus sunnuntaina vilkaisemassa kirkkoa, niin ei jännitä kovasti.

Ilmeisesti akustiikka on siis kaikuisa?!? Täytyy varoittaa muusikoita sitten :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluan toivottaa teille huomiseen hääpäiväänne iloista mieltä, rentoa tunnelmaa, kaunista säätä, hyviä tuulia, myöhästymättömiä laivayhteyksiä... etc etc. Katselin juuri äsken hääkansiotamme ja tulin niin onnelliseksi. Muutama vuosi häistä aikaa, paljon tapahtunut... yhä vain onnellisena ja varmana - tämä on paras ihminen minulle. JesJes haluaa toivottaa kaikille Suomenlinnassa avioituville parasta mahdollista avio-onnea ja elämää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Loytyisiko keneltakaan sisakuvia Suomenlinnan kirkosta? Olen loytanyt netista vain kuvia ulkopuolelta ja olen tietenkin nahnyt sen kirkon ihan paikan paallakin, mutta yritan jarjestaa haitani kesalle 2007 ulkomailta enka paase helsinkiin paikkoja katsastamaan ennen syyskuuta. Kuvat siis auttaisivat, ehka jonkun jo naimisiin menneen omista haista loytyisi kuvia tuolta Suomenlinnasta? Se on talla hetkella ykkosvaihtoehto meidan vihkikirkoksi, mutta en halua ihan nakematta ruveta varailemaan ja suunnittelemaan sitten sen mukaan...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesälle 2007 lauantaipäiville Suomenlinnan kirkkoa voi olla enää vaikea varata, kun varausjärjestelmän kautta niitä aikoja sai varata toukokuun alussa ja kirkkona varmasti aika suosittu. Kirkossa olen käynyt, mutta kuvia mulla ei ole. Mun mielestä ihan intiimi ja yksinkertaisen kaunis kirkko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sen takia juuri haluaisin saada paikkoja varattua mahdollisimman pian. olemme ajatelleet haapaivaksi perjantaita, eli aikoja loytyy varmaan viela. en haluaisi liian isoa kirkkoa, silla haihimme on tulossa noin 60 vierasta, mutta Suomenlinnan kirkkohan on kai vahan pienempi? en ole koskaan kaynyt siella sisalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta se sopii tuon kokoiselle vierasmäärälle. Toivottavasti jotkut häitään siellä viettäneet Naikkarit voisivat tuoda tänne kuviaan ja tarkempia tietojaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin vielakin niiden kuvien peraan, jos mistaan loytyy? Kirkko on nyt kylla jo varattu, mutta paasen kaymaan vasta syyskuussa ja olisi kiva tietaa vahan etukateen, millainen se on sisalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oisko kellään kuvia Suomenlinnan kirkosta sisältä? En ole koskaan käynyt ko.kirkossa, enkä nähnyt kuvia sieltä. Maksoin jo juhlapaikan varausmaksunkin, ja nyt alkoi pelottaa, jos kirkko onkin sisältä aivan kauhea...minkälaisia kuvia sieltä saa? Puitteet tummat vai vaaleat? Koristeellinen/koruton? Jos ulkopuolta ajattelee, tuskin on mikään krumeluuripaikka...

Sulholle suokki on niin tärkeä paikka, ja koskapa yhteinen taipaleemme alkoi saarella, uskaltauduin varaamaan kirkon ja juhlapaikan näkemättä kumpaakaan etukäteen. No, juhlapaikka on jo nähty ja hyväksi todettu, mutta kirkkoon en vielä ole päässyt...(kun se oli tietenkin kiinni silloin, kun kävin katsomassa juhlapaikkaa).  ::)

Tarkoitus on kyllä mennä katsomaan kirkkokin ennen häitä, mutta jos kuvia saisi etukäteen, olisin onnellinen.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tassa yksi kuva, pista vaikka sahkopostiosoitteesi mulle privana, niin voin lahettaa pari itse ottamaani kuvaa.

suomenlinnan_kirkko.jpg

Kirkko on siis todella valoisa ja aika koruton, mielestani todella ihanan pelkistetyn kaunis :-X Itsellani oli ihan samanlaisia huolia ennen kirkossa kayntia, mutta ei syyta huoleen - itse asiassa olen kirkon valintaan jopa tyytyvaisempi kuin juhlapaikkaan (meilla myos Pirunkirkko), se on todella kaunis ja juuri sopivan kokoinen - kaytavaa ei tarvitse kavella monta sataa metria. Alttarin edessa olevat portaat ovat myos nayttavat ja morsiuspari nakyy sielta varmasti hyvin takapenkkiin asti :) Itse pidan myos siita, etta alttaritaulun sijaan siella on kolme suurta ikkunaa, joista nakyy (haapaivanamme toivottavasti kirkas ja sininen) taivas.

Tervetuloa muuten paivakirjaani tuonne 2007-osastolle lukemaan lisaa juttua Suomenlinnasta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin vasta viime lokakuussa hääpäivä ensi vuoden elokuulle ja Suomenlinnan kirkossa oli silloin vielä todella paljon valinnanvaraa. Mutta kysymys: tietääkö kukaan saako heitellä ruusunterälehtiä vai ainoastaan riisiä kauempana? (muistan jostain lukeneeni...?)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin nyt kirkossa paikan päällä, ja hieman järkytyin siitä valaistuksesta...miksi ihmeessä kirkossa oli ne kamalat halogeenit seinillä, vaikka kirkko on jo luonnostaan valoisa? Saakohan valaistukseen vaikuttaa itse? Kuvaamisen kannalta valaistus on varmaan sopiva, mutta muute pitäisin kyllä enemmän vähän hämyisestä kirkosta...

Kokemusta ei kyllä yhtään parantanut se, että joulun jäljiltä kirkossa oli rumia koristuksia ja jotain monisteita seinillä...ne kuitenkin toivottavasti lähtevät maaliskuuhun mennessä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heiii!!! Miten olette/olitte hoitaneet kuljetuksen kirkolle? Vuokrasitteko veneen vai menittekö lautalla??

kyselee ensi kesän morsio  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, tuli mieleen, kun on noi portaat, mihin kaaso jää ja missä bestman on??? :-?

ja vastaus edelliseen, ollaan menossa lautalla ja laitoimme kutsuunkin lautta-aikataulun.. syyskuussa ei liene ruuhkaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään