Jump to content
Naimisiin.info

Tampereen kirkot - kokemuksia


Nuppis

Recommended Posts

Kaikki Tampereen ja lähiseudun vanhat kirkot ovat toinen toistaan kauniimpia. Tuomiokirkko on upea, Keskustorin vanhassa kirkossa taas puukirkon tunnelmaa, vanhempani on vihitty Aleksanterin kirkossa, Finlaysonin kirkko on kauniilla paikalla, - vaikea valinta.

Messukylän vanha ja uusi kirkko ovat myös hienoja. Jos niistä jommankumman valitsee, täytyy kuitenkin mainita kutsussa sen vanhan/uuden lisäksi myös jotain tyyliin "huom! Messukylässä on kaksi kirkkoa, joten tulethan varmasti siihen oikeaan". Ystäväni häissä tuo unohtui mainita, ja sitten kymmenkunta ystävää pääkaupunkiseudulta meni siihen väärään kirkkoon, ja tajusivat tilanteen niin myöhään, että heiltä jäi vihkiminen näkemättä. Morsiusparille sitä ei koskaan kerrottu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidät piti vihkiä alun perin Finlaysonin kirkossa mutta netissä katsellessa panoraamakuvia kirkkojen sisältä se ei näyttänyt yhtään niin kauniilta kuin olin kuvitellut. Sitten kävimme katsomassa Viinikan kirkkoa ja ihastuin siihen heti. Sisältä eikä ulkoakaan niin kirkkomainen mutta kaunis. Remontti valmistuu huhtikuussa 2006.

http://www.tampereenseurakunnat.fi/ftp/fin/kirkot.html

Sivu josta voi kirkkoihin tutustua, sisältäkin.

Link to comment
Share on other sites

Guest mari-emilia

Teiskon kirkko on ehdottomasti kaunein Tampereen kirkko. Mahtavalla paikalla järven rannassa. Olisimme halunneet mennä naimisiin siellä, mutta ongelmaksi muodostui se ettei teiskon kirkossa vihitä vasta kun kello 15. Se on meille aivan liian myöhään ja juhlapaikkakin olisi ollut vähän liian kaukana Teiskon kirkosta. niimpä päädimme kakkosvaihtoehtoon mikä oli tuomiokirkko.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mä pistin kyselyä remontista seurakunnalle. Vastasivat, että vielä ei ole tarkkoja päätöksiä remontista tehty mutta suunnitteilla on. Jos jotain tehdään, niin pieniä korjauksia ulkopuolella, joten siitä on "korkeintaan hiukan estettistä haittaa". Tiedä häntä sitten.   ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Me olemme varanneet Messukylän uuden kirkon ensi kesäksi ja kävimme vähän tsekkaamassa kirkkoa joulupäivänä  :D Hieman alkoi askarruttaa, että mistäköhän ovesta sieltä yleensä morsiuspari tulee ulos?  :-?

Pääovi on hassusti tielle päin, enkä siitä haluaisi tulla ulos, koska heti oven edessä on suojatie ja liikennevalot... Onko jollakin kokemusta Messukylän uudesta kirkosta vihkikirkkona, mistä ovesta pari poistui?

Link to comment
Share on other sites

Veljeni häissä Messukylän kirkossa hääpari poistui pääovesta melkein suoraan autotielle. Heidän häissään ei kylläkään ollut paljon vieraita, joten kaikki siihen hahtuivayt mutta voi tulla ahdasta jos on paljon vieraita tai osa ei näe kirkosta tulevaa hääparia. Tämä mun mielepide asiasta!

Jos aikoo naimisiin kyseisessä kirkossa niin kannataa mainita parkkipaikan sijainnista, sillä se voi tulla monelle yllätyksenä, koska muistaakseni läheisille tien varsille ei saa pysäköidä. Niin sehän on sen ison tien (Messukylänkatu) toisella puolella.

Link to comment
Share on other sites

Niissä häissä joissa olen ollut Messukylän uudessa kirkossa, on morsiuspari poistunut länsipuolen ovista. Etuovesta en todellakaan suosittele poistumaan. Jos poistuu itäpuolen ovista niin päätyy hautausmaalle.... Täytyy kyllä sanoa että ei mitään suurta ongelmaa ole mielestäni ikinä ollut pysäköinnin kanssa. Toisella puolella katua on parkkipaikka ja sen viereiselle kadulle saa mielestäni pysäköidä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Saijuliini

Me varattiin ensi kesälle Finlaysonin kirkko, jota käytiin samana päivänä katsomassa. Mulle se oli entuudestaan tuttu, sulholle ei. Mitään muuta ei sitten niin tosissaan harkittukaan, koska iki-ihana Teiskon kirkko on vähän liian kaukana meille. Tuomiokirkkia mietittiin joskus aiemmin, mutta remontti päättyy aikaisintaan 2007, eikä me haluttu sinne pressujen keskelle.

Hyvä ystävä meni messukylän uudessa kirkossa naimisiin, ja poistuminen länsiovista toimi, ja piha on tosi kaunis.

Link to comment
Share on other sites

Guest PupuTupuna

Meidät vihittiin Vanhassa kirkossa. Meillä oli vain parikymmentä vierasta ja vihkiminen tapahtui illalla, kun ulkona oli jo pimeää. Kirkossa oli ihanan tunnelmallista ja intiimiä, vaikka suurin osa kirkkosalista olikin tyhjänä. Pieniin (ja miksei isompiinkin) talvihäihin sopii mielestäni loistavasti! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Mä pistin kyselyä remontista seurakunnalle. Vastasivat, että vielä ei ole tarkkoja päätöksiä remontista tehty mutta suunnitteilla on.

Aamulehdessä luki jokin aika sitten, että Aleksanterin kirkon remontti alkaa vuonna 2007. Eli kesällä 2006 sen siis ei pitäisi olla remontissa, joten sen takia ei tarvitse ensi kesänä kenenkään tätä kirkkoa passata.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei, onko kenelläkään tietoa Pispalan kirkosta? Tampereen seurakunnan sivuilla oleva kuvan palanen ei paljon anna osviittaa. Kuvia voi myös laittaa vaikka privana jos löytyy. Meille kirkon sijainnilla ei ole niinkään väliä, mutta pyrimme, että juhlapaikalle olisi alle 15 kilometriä matkaa. Suuri osa vieraista tulee myös kaukaa ja autolla, joten parkkitilaa tarvitsisi olla jonkin verran sopivassa läheisyydessä. Muita kirkkoja joita olemme miettineet ovat Aleksanterin kirkko, Messukylän uusi ja vanha kirkko, Keskustorin Vanha kirkko ja Finlaysonin kirkko. Näiden kirkkojen läheisyydessä vain ei tunnu kovin paljon olevan parkkitilaa, tai ainakaan ilmaista sellaista.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Onko kukaan kuullut mitään uutta Tuomiokirkon remontin etenemisestä? Meillä olisi häät tulossa toukokuussa -07, ja vähän jännittää että paljonkohan niitä pressuja silloin vielä siellä on? Tosi paljon ainakin itse tykkään siitä kirkosta, mutta harmittavasti tuo remontti kestää ilmeisesti kesään 2007 asti ainakin...Voi rähmä!  :-[

Oletteko itse vaihtaneet kirkkoa tuon remontin takia vai antaneet asian olla häiritsemättä teitä? Toisaalta ajattelen, että eihän se remppa sinne sisälle näy, mutta silti vähän vaivaa että mitä pitäisi tehdä...

Tietysti voisi jotain muutakin kirkkoa Tampereelta harkita, mutta toisaalta... antaako remontin häiritä vai ei? Kertokaa mitä mieltä itse olette!  ::)

Link to comment
Share on other sites

Hei, onko kenelläkään tietoa Pispalan kirkosta? Suuri osa vieraista tulee myös kaukaa ja autolla, joten parkkitilaa tarvitsisi olla jonkin verran sopivassa läheisyydessä.

Kirkolla on omiakin parkkipaikkoja muutama, ja tien toisella puolen ei-kenenkään omistamia hiukan lisää. Ei niitä kuitenkaan hirveästi ole, eikä taida olla oikein millään kirkolla. Kaikki ovat kuitenkin ilmaisia.

Pispalan kirkko on yksi luotaantyöntävimmistä rakennuksista Tampereella, pahoittelen. Itse en edes paikallisena tajunnut sen olevan edes kirkko. Betonimöhkäle.

Aleksanterin kirkkoa vastapäätä on Metso ja sen parkkipaikat sekä lähikadut. Toisella puolen kirkkoa on koulu (Aleksanterinko?), josta varmaan löytyy myös muutamia. Maksullisia kaikki?

Muita kirkkoja joita olemme miettineet ovat Aleksanterin kirkko, Messukylän uusi ja vanha kirkko,

Keskustorin Vanha kirkko: Kaikki keskustan parkkialueet (Keskustori ja sen pohjoisosan alla Frenckelin parkki) ovat vieressä, mutta maksullisia.

Finlaysonin kirkon vieressä ainoat kunnon paikat ovat Plevnan p-talossa.

Link to comment
Share on other sites

meidät vihittiin aitolahden vanhassa kirkossa. tärkeitä kriteerejä oli, että kirkko on tarpeeksi pieni (niin että 150 vierasta täyttävät sen) ja että se on rauhallisella paikalla. teiskon kirkko oli ensisijainen haave, mutta klo15 vihkiminen kuulosti hiukan liian myöhäiseltä. (aamupäivällä kirkko varattu hautajaisille). mutta siis myös aitolahden vanha kirkko on tosi ihana ja kaunis:)

Link to comment
Share on other sites

jos parkkipaikkoja kaipaa niin kalevan kirkon ympäristöstä niitä löytyy. Tosin kirkon ulkomuoto ei kaikkia miellytä, mutta mää ainakin tykkään siitä kirkosta. se on iso, avara, valoisa ja moderni, mutta samalla kirkkomainen.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest finn_lily

Minkähänlainen varaustilanne kirkkoihin Tampereella on ns. sesongin ulkopuolella, esim. talvella tai keväällä? Kesälauantait menevät kuin kuumille kiville, mutta kuinka nopealla aikataululla kirkkovihkimisen saisi talvisaikaan? Toivottavasti joku osaa auttaa!

Link to comment
Share on other sites

Moi finn_lily!

Itse soittelin maanantaina ja tiedustelin kirkkojen tilannetta omana hääpäivänämme 2.9.2006 ja hyvin näyttäisi olevan vielä tilaa ainakin meidän vaihtoehtoisissa kirkoissa, jotka suurin osa sijaitsevat keskustan läheisyydessä. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoina ovat Aleksanterin ja Finlaysonin kirkko. Vanhassa kirkossa oli kaikki iltapäivän ajat vielä vapaana, mutta syynä mahtaa olla keskustorilla olevat pirkan markkinat.

Link to comment
Share on other sites

Oletteko itse vaihtaneet kirkkoa tuon remontin takia vai antaneet asian olla häiritsemättä teitä? Toisaalta ajattelen, että eihän se remppa sinne sisälle näy, mutta silti vähän vaivaa että mitä pitäisi tehdä...

Meilla on tammikuussa 2007 haat Tuomiokirkossa. En kyllakaan ole viela varannut paivaa... ;) Mutta ma olen paattanyt, ettei mua haittaa remontti. Irkku-mieheni rakastui Simbergin taiteeseen nahtyaan kirkon ensimmaisen kerran ja se on mun kotikirkkoni. Vaikken erityisen uskonnollinen olekaan, niin vanhempani ovat Tuomiokirkko-seurakunnan aktiivi-jasenia ja olen tavallaan kasvanut kirkon piirissa, joten paikka on minulle silla tavalla laheinen (=en siis koe olevani myoskaan tekopyha... ;)) Paaoven tienoilta ovat telineet kaiketi jo tammikuussa poissa, sanoi mamma-kulta.

Link to comment
Share on other sites

Guest finn_lily
Itse soittelin maanantaina ja tiedustelin kirkkojen tilannetta omana hääpäivänämme 2.9.2006 ja hyvin näyttäisi olevan vielä tilaa ainakin meidän vaihtoehtoisissa kirkoissa

Kiitos tiedosta, tämä helpotti jo huomattavasti! :*

Link to comment
Share on other sites

Guest Kielo(Guest)

Olisiko kenelläkään kokemuksia Aleksanterinkirkon kappelista vihkipaikkana?

Tarkoitus on käydä paikkaan tutustumassa, mutta olisi kiva kuulla  :D jos jollain olisi itse tapahtumasta kerrottavaa?

Vieraileva Kielo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...