Nuppis

Tampereen kirkot - kokemuksia

150 viestiä aiheessa

Messukylässä saa heittää riisiä, muttei terälehtiä tai muuta "roskaa"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia Aleksanterista? Kuinka pienellä vierasmäärällä olette pitäneet häitä siellä? Onko liian tyhjän tuntuinen alle sadalla hengellä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kaipaan myös kokemuksia [highlight]Aleksanterin kirkosta[/highlight]. Meille tulee pienet häät ja olemme varanneet ko. kirkon. Siellä on varmaan aika mahtipontiset urut häämusiikkia ajatellen? En ole käynyt siellä vielä itse ollenkaan.

Vaikka kirkko onkin valtava ja käytävä ilmeisesti kamalan pitkä ( kuinka pitkä se oikein onkaan, kuvissa näyttää kilometrin mittaiselta ??? ) niin viimeistään seurakunnan täti sai minut vakuuttuneeksi, että voi suuressakin kirkossa mennä naimisiin pienellä porukalla, koska vihkiminen on aina hääparille ja vieraille suuri juhla eikä sillä ole väliä onko siellä 2 vai 200 vierasta.  :) Eli siellä mennään, näytti sitten miten naurettavalta tahansa!!  :-X

Sitten vielä kysyisin, miten tamperelaiset kanttorit ovat suhtautuneet, jos haluaa häämarssiksi jotain erikoisempaa eikä niitä ainaisia häämarsseja...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni oli heti Messukän vanhakirkko itsestään selvyys.. Pelottavan vanha, nariseva ja "elävä" lattia (hankaloittaneeko altarille kävelyä? :unsure: ), mutta kuitenkin niin intiimi ja kaunis paikka!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tampereen kirkoista:

*Aleksanterin Kirkko on tällä hetkellä remontissa,mutta toimii vain viikonloppuisin.Kirkko on vähän kolko,jos vieraita on vähän,koska sinne mahtuisi niin paljon vieraita.Kaiku on kova,jos on vähän vieraita.Urut ovat massiiviset,mutta kuulostavat hienoilta soitettuina.

*Aitolahden Uusi Kirkko on kaunis,josta näkee hienosti ympäröivään luontoon.Siellä on ainakin hyvät tilat,koska tila on uusi.Kiva kirkko,tietenkin vähän uudenlainen.Ei tavallista alttaritaulua,vaan lasinen taideteos.Kirkkoon mahtuu hienosti isompikin porukka.

*Aitolahden Vanha Kirkko on kesällä todella suosittu vihkikirkko.Siellä saattaa olla hieman viileää myös kesällä,koska se on vanha puukirkko.Todella kaunis ja ihmisiä mahtuu sinne yli 200 henkeä.Pieniin häihin se on hyvä,mutta ehkä liian iso.Urut soivat kauniisti kirkossa.Kaunis piha ympärillä.

*Viinikan Kirkko on iso ja vaikuttava kirkko,joka on korkea.Alttari on ehkä hieman ahdas,mutta todella kaunis kirkko vihkipaikkana.Keskellä omakotitaloja,joten siinä ei ole mitään puistoa lähellä.

*Vanha Kirkko Keskustorilla on sopivan kokoinen vihkikirkoksi.Kauniit urut ja sinne mahtuu yli 300 ihmistä parhaimmillaan.Sivuovesta pääsee hienosti puistoon ja pääovelta portaita pitkin Keskustorin mukulakiville.

*Tuomiokirkko on itsessään jo kaunis taideteos.Siellä tilaa pitää isompiakin häitä,koska tilaa on peräti 2000 hengelle.Urkujakin on kahdet kappaleet.Alttari on kaunis ja iso.Lasiteokset ikkunoissa on kauniit.Todella suosittu kirkko vihkipaikkana.Kannattaa harkita,jos haluaa kirkon,jonka ympärillä on kaunis puisto ja joka tykkää kirkosta,joka tarjoaa paljon.Remontti on juuri valmistunut!

*Messukylän Vanha Kirkon lattian alla on hauta-paikkoja,joten puulattia kätkee sisäänsä monen ihmisen kohtalon.Vanha kivikirkko luo hienot puitteet vihkimiselle ja ympärillä on hieman puistoa.Kirkossa voi olla kylmä,koska siellä ei ole lämmitystä.Se ei ole avoinna lainkaan talvella.

Tässä oli hieman tietoa kirkoista.Saa kysellä lisääkin kirkosta,koska olen käynyt niissä kaikissa.Jos haluat jostain muustakin kirkosta siis tietoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole koskaan käynyt Messukylän vanhassa kirkossa ja haluaisin tietää löytyykö tästä kirkosta vessoja? Onnistuuko vihkiminen ja samassa tilaisuudessa lapsen kastaminen hyvin tässä kirkossa? Onko kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

APUA. Finlaysonin kirkosta.

Siis eikö siellä ole minkäänlaista sakastia tms.? Miten olette hoitaneet kirkosta poistumisen, siis mihin hääpari menee piiloon siksi aikaa kunnes vieraat ovat päässet ulos? Ja missä morsian odottaa vihkimisen alkamista, täytyykö mun seistä marraskuussa siinä ulkona rappusilla? Mitään eteistähän tuolla ei ole. Eih, nyt iski aivan naurettava paniikki.

Finlaysonin kirkkohan on ilmeisesti Tampereen suosituin vihkikirkko, joku varmaan osaa vastata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
linkki Finskuun, tuolta sivulta löydät oikeasta reunasta kirkon aukioloajat ja myös lankapuhelinnumeron kirkkoon. Yritä tavoitella vahtimestaria aukioloajan puitteissa, hän osaa kertoa miten vihkimisessä heillä toimitaan. En löytänyt tähän hätään tietoa, ketkä siellä vaksina ovat. Siellä oikeassa reunassa on myös panoraamalinkki, josta näet kirkon sisäkuvaa. Katsoin sitä, mutta kuva tuli jostain syystä kyljellään, enkä jaksanut alkaa kääntämään. Hyvältä se kirkko vaakatasossakin näytti :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ps. jokaisessa kirkossa on omat niksinsä, miten toimitaan. Joissakin on morsiushuone. Joissakin mennään sakastiin odottamaan vihkimisen alkua ja kierretään sitten ulkokautta pääovelle. Joissakin loikataan ulos mennessä urkuparven portaikkoon jemmaan, että kirkkovieraat voivat mennä vihkimisen jälkeen pois salista ja sitten tullaan portaikosta pois ja mennään saamaan riisit tai saippuakuplat niskaan. Joissakin kirkoissa morsiuspari menee suoraan ulos ja kiertää toisen eteisen tai sakastin kautta takaisin kirkkoon sisään ja suorittaa sitten uuden ulos kävelyn. Vaksit osaavat tosiaan kertoa, miten Finskussa tuo juttu tehdään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katsoin tuon Finskun linkistä löytyvän remonttivideon. Siinä kiinteistöpäällikkö Pekka Niemi sanoo, että kirkon viereen tehdyn lisärakennuksen avulla saadaan vessat ja morsiushuone käyttöön. Eli ne sitten siellä jossain ovat, koska remonttihan on tehty valmiiksi jo parisen vuotta sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Jeps, kaikki nuo jutut, videon ja panoraamat olen itsekin tsekannut seurakuntien sivuilta mutta asia ei ihan sillä auennut, siksi kyselin täällä onko hiljattain vihittyjä.

Mutta eipä varmaan auta kuin mennä paikan päälle ihmettelemään, harmi kun ei näin ennen kesää ole päivittäin auki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin Teiskon kirkossa mukana vihkimisessä kaason ominaisuudessa. Kirkko on vaalea ja valoisa sisältä ja siellä on upeat kruunut katossa. Kirkko ja hautausmaa ovat järven rannalla. Lisäksi siellä oli (en tiedä vaikka olisi useampiakin suntioita) tosi hauska ja räväkkä nainen suntiona, joka laukaisi meidän kaikkien jännityksen sakaristossa jutuillaan. Olen ollut joskus nuorempana morsiusneitona eräälle sukulaiselleni ja tiedän, että kaikkien kirkkojen suntiot ei ole mukavia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mahtuuko Teiskon kirkkoon 170-180 vierasta? Ja onko se kivikirkko vai puinen?

Onko pappi sieltä, jos sinne varaa vihkimisen, vai pitääkö se olla joku oman seurakunnan pappi? Entä kanttori?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jee. Finlaysonin kirkko tuli varattua toissapäivänä! :) Häitä juhlitaan 27.10.2012. Jatkot Pispalan Haulitehtaalla :) Tarkoitus oli jo vuonna 2008 samaisissa paikoissa vihkiytyä ja juhlia, mutta tuli mutkia matkaan ja tiet erkani sulhon kanssa. Mutta nyt uudella yrittämällä (samaisen sulhasen kanssa) ja tuntuu kyllä paljo paremmalta ku ekalla yrittämällä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mahtuuko Teiskon kirkkoon 170-180 vierasta? Ja onko se kivikirkko vai puinen?

Onko pappi sieltä, jos sinne varaa vihkimisen, vai pitääkö se olla joku oman seurakunnan pappi? Entä kanttori?

Teiskon kirkko on puinen ja punainen ja vanha. Kaunis. Sellainen ristikirkko, jossa on upea akustiikka.

Sinne mahtuu monta sataa ihmistä, kun siellä on sellaset sivuparvet.

Papin voi varata sieltä, samoin kanttorin, mutta saahan ne varata jostain muualtakin, vaikka omasta seurakunnastaan.

Se kirkko on hienolla paikalla järven rannalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kaivattaisiin kokemuksia Messukylän vanhasta kirkosta! Kuinka pian pitää alkaa varailemaan että saa sen itselleen kesäksi 2013? Kuinka monta vierasta paikalle mahtuu? Olisin enemmän kuin iloinen kuulemaan kirkoissa vihityistä pareista, miten meni juhla, oliko kylmä yms. :)

Edit. vierasmäärään löytyikin vastaus keskustelusta ... huolimaton, minäkö :blush:

Muokattu: , käyttäjä: Casa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun käsittääkseni kirkon pystyy varaamaan aikaisintaan vuotta ennen hääpäivää..

Meille tulee Messukylän uusi kirkko! Tosi kaunis ja viehättävä :)

Parkkipaikka mahdollisuudet merkitsi aika paljon valinnassa, siksi keskustan kirkot jäivät unholaan lähes heti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihittiin Teiskon kirkossa kesäkuussa 2011 ja kirkko on upea! Ulkoa se näyttää hiukan ladolta ( :girl_haha:), mutta sisältä ja ympäristöstään kirkko on niin mieletön, ettei tuo haitannut lainkaan. Kuten täällä on sanottukin kirkko on vaalea sisustukseltaan ja mielestäni oikein juhlava, mutta silti idyllinen. Hautausmaa kirkon ympärillä on todella ihana... Ennen häitä kierreltiin siellä vain katselemassa. Meillä oli pappi omasta seurakunnasta ja kanttori Teiskosta. Kanttorin kanssa puhuin kerran puhelimessa ja asia oli sillä selvä ja homma hoitui hienosti kirkossa.

Suosittelen kyllä tuota kirkkoa kaikille, se on mieletön. Meillä häitä juhlittiin 50 kilometrin päässä enkä ole kuullut kenenkään valittaneen pitkästä välimatkasta. Suosittelen siis rohkeasti valitsemaan Teiskon kirkon, vaikka se hiukan syrjemmässä onkin. Jos kauan aikaa sitten vihkimiset on aloitettu vasta kello 15, mutta meillä oli päivän ensimmäinen aika klo 13.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi apua. Meillä on kirkko dilemma. Kävimme toissa päivänä katsomassa Messukylän vanhaa kirkkoa ja rakastuin täysin. Tottakai historiafriikin pitää tästä vihille Tampereen vanhimmassa kirkossa  :grin:

 

Mutta.

 

Mies taas haluaa ehdottomasti Tuomiokirkon, koska on ihastunut sen jylhyyteen ja näyttävyyteen. Ja noh... miellyttäähän se Tuomiokirkko kyllä minuakin   :unsure:

 

Joten. Kumman kirkon tässä ottaisi. Tuomiokirkko on hyvällä sijainnilla muuten hääpäivämme kannalta. Plus olisihan se hienoa kävellä pitkää käytävää oikein ajan kanssa  :ph34r:  :grin:

 

Mutta Messukylän vanha kirkko on niin kaunis ja intiimi ja tunnelmallinen ja vain niin ihana.  :give_heart:

 

Apua ja ehdotuksia ja erityisesti kokemuksia molemmista kirkoista kaivattaisiin! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

aitolahdenvanhakirkko-kirkkosali1.jpg

 

 

Aitolahden vanha kirkko, rakennettu 1928

 

 

teiskonkirkko-kirkkosali2.jpg

 

 

Teiskon kirkko, rakennettu 1788

 

 

vanha_kirkko3.jpg

 

 

Keskustorin laidassa oleva Vanha kirkko, rakennettu 1824.

 

Kirkkojen sisäkuvia löytyy täältä lisää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heipsan!

Meille on nyt varattu Messukylän vanha kirkko kesälle 2016. :girl_in_love:

 

Mitä sielä saa heittää? Ilmeisesti riisiä ei saa muuta kun kivimuurin toisella puolella, mutta entäpäs ohraa? Merisuolaa? Sokeria?

 

Tietääkö joku?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hoi. Mekin varattiin elokuulle 2016 Messukylän vanha kirkko  :girl_in_love: Ymmärrykseni mukaan oikein mitään ei saa heittää missään Tampereen kirkoissa ainakaan ihan portaiden lähistöllä. Asia kannattanee varmistaa kirkon vahtimestarilta.

 

Mites Morsu2016 olet ajatellut kenkäpolitiikan tuolla kirkossa? Olin kaavaillut itselleni hääkengiksi vanhoja piikkikorkkareitani, mutta nuo kirkon lankut hieman hirvittää. Ei olisi kiva vetästä korkoa heti rakoon tai pahimmassa tapauksessa nyrjäyttää nilkkaansa  :ph34r:

 

Ja toisaalta taas lättäpohjaiset kengät tuntuvat kauhean tylsältä vaihtoehdolta. 

 

Lisää kokemuksia kaivattaisiin myös Messukylän vanhasta kirkosta. Kaikki hyvät ja huonot mietteet tänne vaan  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hoi. Mekin varattiin elokuulle 2016 Messukylän vanha kirkko  :girl_in_love: Ymmärrykseni mukaan oikein mitään ei saa heittää missään Tampereen kirkoissa ainakaan ihan portaiden lähistöllä. Asia kannattanee varmistaa kirkon vahtimestarilta.

 

Mites Morsu2016 olet ajatellut kenkäpolitiikan tuolla kirkossa? Olin kaavaillut itselleni hääkengiksi vanhoja piikkikorkkareitani, mutta nuo kirkon lankut hieman hirvittää. Ei olisi kiva vetästä korkoa heti rakoon tai pahimmassa tapauksessa nyrjäyttää nilkkaansa  :ph34r:

 

Ja toisaalta taas lättäpohjaiset kengät tuntuvat kauhean tylsältä vaihtoehdolta. 

 

Lisää kokemuksia kaivattaisiin myös Messukylän vanhasta kirkosta. Kaikki hyvät ja huonot mietteet tänne vaan  :grin:

Jukka Lepikonmäki on siellä suntiona ja osaa parhaiten kertoa, saako jotain heittää. Lattiat ovat hurjat, joten piikkikorkoja kyllä kannattaa välttää; samoin sormuksen pudottamista...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

Hoi. Mekin varattiin elokuulle 2016 Messukylän vanha kirkko  :girl_in_love: Ymmärrykseni mukaan oikein mitään ei saa heittää missään Tampereen kirkoissa ainakaan ihan portaiden lähistöllä. Asia kannattanee varmistaa kirkon vahtimestarilta.

 

Mites Morsu2016 olet ajatellut kenkäpolitiikan tuolla kirkossa? Olin kaavaillut itselleni hääkengiksi vanhoja piikkikorkkareitani, mutta nuo kirkon lankut hieman hirvittää. Ei olisi kiva vetästä korkoa heti rakoon tai pahimmassa tapauksessa nyrjäyttää nilkkaansa  :ph34r:

 

Ja toisaalta taas lättäpohjaiset kengät tuntuvat kauhean tylsältä vaihtoehdolta. 

 

Lisää kokemuksia kaivattaisiin myös Messukylän vanhasta kirkosta. Kaikki hyvät ja huonot mietteet tänne vaan  :grin:

Jukka Lepikonmäki on siellä suntiona ja osaa parhaiten kertoa, saako jotain heittää. Lattiat ovat hurjat, joten piikkikorkoja kyllä kannattaa välttää; samoin sormuksen pudottamista...

 

 

Tuo sormus juttu on muuten hyvä pointti. Sulhaspoika saakin kantaa sormukset hyvin tiiviissä rasiassa...

 

Osaatko muuten sanoa Pertti, että miten tuolla Messukylän vanhassa kirkossa olisi hyvä hoitaa saapuminen ja poistuminen? Siis niin, että sulhanen odottaa jo alttarilla ja morsian saapuu paikalle saattajan kanssa? Ilmeisesti järkevintä on ootella autossa viime tinkaan ja sitten hipsiä ovelle? Ja poistuttaessa sulhasen kanssa kävelleen etuoville ja kierretään kirkko, kun vieraat ohjataan sivuovesta pois?

 

Onko muilla hyviä vinkkejä siihen, miten Messukylän vanhassa kirkossa kanttaisi hoitaa nuo saapumiset ja poistumiset? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Netistä löytyy jokaiselle kirkolle seurakuntien sivuilta oma vahtimestari tai suntio. Ne on niitten paikkojen erityisosaajia, jotka kertovat kyseisestä kiinteistöstä ja siellä toimimisesta kaiken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään