ilmoitus kanttorille marsseista!


Guest sailuska

Recommended Posts

Guest sailuska

moi!

Koska olette ilmoittaneet kanttorille mitkä häämarssit teille tulee?

soititteko erikseen vai riittikö että papille kertoi?

meillä on neljä päivää ennen H-hetkeä vihkiharjoitus/papin jutustelu joten onko silloin "liian myöhäistä" ilmoittaa

anteeksi tyhmäkysymys! tahtoo vain tietää miten te olette toimineet?

sailuska ;)

Link to comment
Share on other sites

Jos on kyseessä harvinaisemmat häämarssit, kannattaa varmaan ilmoittaa niistä kanttorille hyvissä ajoin etukäteen. Itse meilasin kanttorille varmaan jo 4 kuukautta ennen häitä (meille tuli harvinainen marssi toiseksi marssiksi; kanttorin yhteystiedot löytyivät seurakunnan kotisivuilta) ja kysyin onnistuuko marssiemme soittaminen vihkikirkkomme uruilla. Eli myöskin uruissa on eroja ja kaikki marssit eivät varmaankaan sovi kaikille uruille. Kyllä varmaan kannattaa siis ottaa suoraan kanttoriin yhteyttä etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Guest siruveera

Minä soitin kanttorille pari kuukautta ennen ja tiedustelin, onnistuuko toivomiemme kappaleiden soittaminen. Kannattaa kysyä hyvissä ajoin, että ehtii valita toisen sopivan marssin, jos ykköstoive ei jostain syystä onnistu.

Link to comment
Share on other sites

Kysyimme kanttorilta marsseista pari kuukautta ennen häitä. Marko kanttori muistaakseni jossain sanoi, että kanttorilla on  täysin vapaat kädet vihkimisen musiikin suhteen, eli kanttorilla on oikeus myös kieltäytyä soittamasta jotain.

Ja joskushan voi käydä myös niin, että kanttori onkin kesätyöntekijä, eikä osaakan kaikkia marsseja, eli siksi on hyvä olla kanttoriin yhteydessä hyvissä ajoin.

Link to comment
Share on other sites

Ollaanko me ainuita, jotka eivät ole olleet missään keskusteluyhteydessä kanttoriin?? Me sovittiin kaikki papin kanssa, ja pappi välittää tarvittavat tiedot kanttorille. Meillä siis myös päätöksen musiikkikappaleen soveltuvuudesta teki pappi, eikä kanttori. Meillä ei kyllä mitään erikoisia valintoja ollutkaan, mutta kuitenkin :)

Link to comment
Share on other sites

Fuksipoika soitti kanttorille noin kuukautta ennen h-hetkeä ja kysyi saammeko haluamamme marssit. Samalla hän sai ehdotuksia virreksi, mutta emme pitäneet kyseisistä vaihtoehdoista, vaan valitsimme virren lasten virsikirjasta. Kanttorille sekin sopi ja hän säesti sen. Itse toki huolehdimme siitä, että vierailla oli sanat.

Meillä tosin tilanne oli se, että pappi oli seurakunnan ulkopuolelta. Hän kyllä lupasi ottaa kanttoriin puolestamme yhteyttä, jos niin haluamme. Hoidimme kuitenkin asian itse.

Link to comment
Share on other sites

Noin puolitoista kuukautta aikaisemmin soitin minä, hyvä näin koska meidän kanttori ei osanut toista marssia eikä välisoitto kappaletta, joten sain samantien nuotit hänelle ja hän sai aikaa treenata, ja näin molemmat kappaleet soivat upeasti hääpäivänä.

Link to comment
Share on other sites

Ei olla mekään vielä ilmoitettu marsseista kanttorille! Meillä on tapaaminen papin kans neljä päivää ennen häitä ja pappi sanoi että voi itse soittaa kanttorin sinne paikalle jos haluaa keskustella hänen kanssaan. Ajattelin soittaa tai meilata sitten  kun ollaan päätös tehty! Vaikeaa! :D

Link to comment
Share on other sites

Otin yhteyttä kanttoriin reilut pari kuukautta ennen häitä. Silloin selvisi, ettei kanttori soita haluamaamme loppumusiikkia (ei kuulunut hänen ohjelmistoonsa). Saimme hommattua itse toisen kanttorin, joka soittaa haluamamme kappaleen. Seurakunnan kanttori saa siis vapaatunnin ja maksamme toiselle kanttorille erikseen työstä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ms.Manta

heh he hee. Soittelin eilen kirkkoherranvirastoon. Siellä ei ollut vielä tietoakaan syyskuun alun kanttoreista, kun ei pappien toimitusvuorojakaan kuulema vielä tiedetty (meillä on vihkipappi kuiten jo tiedossa).

Siispä, pyysi soittelemaan uudelleen elokuun alussa... Saadaan siis jahkata häämarssien kanssa vielä oikein kunnolla, vaikka eiköhän ne ala olla jo sovittu  ;).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Meillä on kohtuullisen tunnetut marssit, mutta toisen virren paikalla ystäväni laulaa, joten yritin soittaa kanttorille, mutta kirkkoherranvirastossa sanottiin että päättävät vasta samalla viikolla että kuka se on joka viikonloppuna soittaa... :o Kun yritin selittää ettei se oikeen riitä, niin pyysi soittamaan uudestaan elokuun puolivälissä, eli pari-kolme viikkoa ennen vihkimistä. ::) Joten vaikka yritin yhteyttä ottaa, niin ei annettu  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostanpa tätä ketjua muistutukseksi. Tuossa juuri kanttori-sulhoni sai papilta tekstiviestin, että lauantain häissä ovat sitten häämarsseina tämä ja tämä. Toinen oli "niitä tavallisia", mutta toinen ei, oli itse asiassa sellainen, että ei kuulu sulhon ohjelmistoon, on kyllä harjoittelun alla myöhemmin olevia häitä varten. Mutta sulho epäili kyllä, kerkiääkö sitä saamaan esityskuntoon jo lauantaiksi, kun aikaa on enää pari päivää.

Saattoipa olla, että kyseessä on vähemmän valveutunut naikkareista tuiki tietämätön hääpari, mutta kertaukseksi: näin ei siis saa missään nimessä toimia (hyi hyi)  >:( (eikä saisi pappikaan hyväksyä, vaan pitäisi hänen sanoa hääparille, että soittavat kanttorille ja kysyvät, sopivatko nämä).

Eli pistetääs kertauksen vuoksi rautalangasta väännetyt ja tämän ketjun viesteistäkin kootut ohjeet siitä, miten kanttorin ja kirkkomusiikin suhteen toimitaan (allekirjoittanut puhuu nyt 10 vuoden kesäkanttorikokemuksella + tulevana kanttorin rouvana):

:-X AINA on fiksuinta ja varminta olla suoraan yhteydessä kanttoriin ja mielellään hyvissä ajoin. Jos haluaa häämarsseiksi Prinsessa Ruususen, Mendelssohnin tai Kuulan, 1-2 viikkoa ennen on ihan riittävän ajoissa, ja jos oikein laiskottaa, niin papin kauttakin nämä voi ilmoittaa.

:-X Koska varsinkin kesällä kohdalle saattaa osua allekirjoittaneen kaltainen amatöörikanttori tai kanttoriopiskelija, suosittelisin, että kaikkien muiden kuin edellä mainittujen kolmen häämarssin kohdalla on syytä olla yhteydessä kanttoriin viim. useampaa viikkoa aikaisemmin. Muutenkin kanttorien ohjelmistoissa on eroja, joten jos ottaa ajoissa yhteyttä, on todennäköisempää, että toiveet voidaan toteuttaa.

:-X Kanttorilla on AINA viimeinen sana kaiken kirkossa olevan musiikin suhteen. Vaikka pappi siis näyttäisi vihreää valoa, asia on varma vasta, kun siitä on sovittu kanttorin kanssa. Kanttorin asiantuntemusta kannattaa hyödyttää eli myös kuunnella hänen vinkkejään!

:-X Musiikkiesityksistäkin kannattaa tiedottaa kanttorille, vaikka hänen säestystään ei tarvittaisikaan. Sujuvammin menee toimitus, kun kaikki asianosaiset tietävät, missä mennään. Jos kanttorin halutaan säestävän, siitä pitää tietenkin etukäteen sopia - tämän voi tietysti antaa esittäjien tehtäväksi. Esittäjä(t) tuo kanttorille tarvittavat nuotit siinä sävellajissa, jossa haluaa kappaleen esittää.

Näillä pelisäännöillä vältetään ainakin sellaiset pettymykset, jotka johtuvat puutteellisesta tai liian myöhään tulevasta informaatiosta. Tsemppiä häämusiikin valintoihin itse kullekin  8-)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kanttori pitää kunnon loman (6 viikkoa tms.) kesällä, joten saamme häneen yhteyden vasta kaksi viikkoa ennen vihkimistä. Olen valinnut varasuunnitelman toisen harvinaisemman marssin varalle, jos kanttori ei Händeliä osaa soittaa. Jos olisin ollut fiksu, olisin soittanut kanttorille ennen hänen lomaansa, mutta vähän myöhäistä nyt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...