Kaasot ja bestmanit siviilivihkimisessä?


Nandu

Recommended Posts

Meilläkin oli bm ja kaksi kaasoa. Bm säilytti sormusta kunnes silloinen sulho pujotti sen mun sormeen ja toinen kaasoista piteli morsiuskimppua vihkimisen aikana. Vihkiminen oli juhlapaikalla, mutta voihan noin maistraatissakin tehdä. Enemmän kai ne kaasot ja bestmanit on näkyvässä roolissa sitten hääjuhlassa, näin ainakin meillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Musta tää kysymys on hiukan outo. Eihän vihkimisen uskonnottomuus siitä yhtään vähemmän juhlallista tai merkittävää.

Meille ei todennäköisesti tule kaasoja eikä bestmaneja, muttei se vihkimisen siviiliydestä johdu.

EDIT: Pakko muokata, ettei tule muualla kirjoitettua ristiriitaisuuksia: Mä saan sittenkin kaason! En kehdannut pyytää parhaalta ystävältäni tätä palvelusta hänen elämäntilanteensa takia, mutta hän itse ilmaisi kaasoiluhalunsa.  :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

meillä oli kaksi bestmania ja yksi kaasolainen. Kaaso otti mun kimpun sormustamisen ajaksi, ja alotti vihkitilaisuuden marssimalla ensimmäisenä sisään. Bestmanista toinen vaan seisoi, toinen antoi sormukset sormustus hetkellä.  :-X Meidät vihittiin juhlapaikalla, että musta se kuului vähän niin kuin asiaan.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä kaaso ja bestman toimitti todistajan roolia, meistä oli vaan ihanaa että tulivat mukaan! Lisäksi oli meidän pieni kukkaistyttömme, sekä omat vanhempani. Tulivat Ruotsista ja halusivat välttämättä nähdä varsinaisen vihkimisen.

Ei se mikään koruton tilaisuus ollut, meillä ainakin oli kynttilöitä palamassa ja mielestäni tilanne oli ihana! Sulhanenkin oli siinä tirauttanut kyyneleen, pari...  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä vähän samaan tyyliin kuin Estherillä, eli käymme maistraatissa vihillä ja mukaan tulevat todistajiksi kaaso ja bestman.

Toisaalta houkuttaisi hankkia todistajat maistraatin henkilökunnasta ja käydä vihillä vain kahdestaan, jonka jälkeen avioitumista voisi juhlia kahdestaan.  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meillä kans yks molempia! Bestmanin rooli tulee olemaan pienempi kuin kaason, mutta molemmat silti tärkeitä. Lisäks meille tulee erillinen "seremonia mestari" helpottamaan kaason ja bestmanin hommia itse juhlan aikana. Vaikka olemmekin nimenneet kaason ja bestmanin niin muutkin kaverit ja lähisukulaiset ovat lupautuneet auttelemaan järjestelyissä niin kiitettävästi, että enpä tiedä paljonko tässä itse enää saa tehdä... ;D :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
Guest flower07

Meille ei tule kaasoa tai bestmania, mutta siviilivihkimisellä ei ole tähän vaikutusta. Kaasoa ja bestmania ei siis varmaan tulisi, vaikka kirkossa naimisiin menisimme. Toki siviilivihkimisessä he voivat olla yhtä lailla mukana. (ja oma kokemukseni on, että jos siviilivihkimistä seuraa hääjuhla, järjestämistä on vähintään yhtä paljon kuin kirkkohäissä, ainakin jos vihkiminen on juhlapaikalla...)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule virallisesti kaasoa ja bestmania, siis en ole esim kysynyt että tuutko kaasoksi. Mutta parhaalle ystävälleni ilmoitin että naimisiin en halua ilman että hän on sitä todistamassa ja varmistassa etten saa mitään käsittämätöntä viime hetken paniikkikohtausta. Toiseksi todistajaksi tulee yksi mieheni parhaimmista ystävistä, joka sattuu olemaan mun kaveri jo 17 vuoden takaa. Ja jos olisi kirkkohäät, nämä kaksi ihmistä olisivat ne jotka siellä alttarin vierellä seisoisivat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest LilithDark

Hohhoijaa. Ihan kuin siviilivihkiminen olisi muka joka tavalla kirkkohäitä vähäarvoisempi. Onko hääpukua? Onko kukkia? Onko kaasoa? Ei se kirkko tai pappi tee naimisiinmenosta yhtään sen tärkeämpää tai juhlavampaa.

Ja kyllä, mulla on kaksi kaasoa   :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...