Jump to content
Naimisiin.info

Miten tulette "sisään" siviilivihkimises


Guest Linn

Recommended Posts

Meilläkin on siviilivihkiminen julhapaikalla erillisessä tilassa, jonne vieraat ohjataan odottamaan.

Tarkoitus on, että joku (saa nähdä kuka ::)) soittaa pianolla (tai ehkä viululla) häämarssin (perinteisesti isä saattaa mut jne.). Vihkimiseen tulee kaavan lisäksi puhe, joka meidän täytyy itse toimittaa vihkijälle, mutta onneksi täältä on löytynyt hyviä pohjia. Näin saadaan seremonia vähän juhlavammaksi. Näin varmaan tuntuu itsestäkin enemmän siltä, että todella meitä nyt vihitään  :-X

Kaavaan päätteeksi me sitten poistutaan marssin tahdissa. Ensin pohdimme sädetikkuja ja ruusun lehtien heittelyä yms. Mutta pääsyimme siihen, että on tyylikkäämpää jättää ne pois (ja myös paloturvallista ;D, sisällä kun ollaan). Me siirrymme suoraan juhlatilan ovelle, johon vieraan tulevat onnittelemaan, saavan maljat ja siirtyvät suoraan pöytiin. Sitten kun kaikki on onnitelleet, nostetaan maljat.

Tää tuntui musta siksi hyvältä, että vihkimisseremonia selvästi loppuu näin eikä kenenkään tarvitse kertoa, että "sitten seuraavaksi voitais heitellä ruusun terälehtiä, kun hääpari poistuu..." Riippuu tietysti myös tilasta. Me pystytään pujahtamaan heti toiseen tilaan ja pois "näkyviltä". Ja vieraat saavat ihan rauhassa purkautua (ahtaasta) vihkimistilasta, eivätkä vaan seuraa meitä.

Mulla on sama ongelma, ettei ole oikein kokemuksia siviilivihkimisistä, joten hyvät ideat olis tarpeen...

Meillä on kanssa siviilivihkiminen juhlapaikalla ja lähinnä tuo loppuminen askarruttaa. Pajupuun idea oli hyvä, eipä ole tullut omaan mieleen! Että ensin onniteltaisiin ja kaikki saisivat maljan ja sitten vasta onnittelumaljat. Me kun ajateltiin, että vihkimisen jälkeen jäätäisiin siihen vihkimistilaan ja nostettaisiin onnittelumaljat siinä :) Meille tulisi siis kyllä sisääntulomusiikki, mutta ei postumismusiikkia. Tai poistumismusiikin tilalla olisi jotain musiikkia, joka voisi soida samalla kun onnittelumaljoja jaetaan. Mietittävää riittää, mutta onneksi on vielä aikaa! :)

Sisääntulomusiikkina on varmaan Melartinin tai Kuulan Juhlamarssi, perinteiset mutta hyvät, sitä karmaisevaa tyy-ty-ty-dyy-renkutusta en halua! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me halutaan just se karmaiseva tyy-ty-dy-dy-dyy... :girl_haha:

Se tulee levyltä, ja ollaan ajateltu jotain viulu+kitaraversiota tms. Sitten pitäisi vielä keksiä poistumismusiikki, joka saisi olla kohtalaisen reipasta eikä enää niin virallisen juhlavaa.

Me jaetaan pitkä juhlatila kahteen osaan, niin että takaosassa on vihkiminen ja myöhemmin siellä voi tanssia. Ideana olis, että vieraat siirtyy suoraan sinne seisomaan, kun tulevat paikalle. Sitten kun vieraat on paikoillaan, sulhanen, vihkijä, kaaso ja bestman voisi kävellä vihkimispaikalle odottamaan. Sitten musiikki alkaa, ja minä kävelen isäni saattelemana "alttaria" kohti.

Poistumisessa meillä on vähän sama ajatus kuin edellisilläkin: hääpari kävelee ensin poistumismusiikin saattelemana kahden tilan "rajalle" (siihen tulee sellainen portintapainen, kapeahko kulkuväylä). Sitten jäädään seisoskelemaan ja odottamaan, että vieraat siirtyy vihkimispaikalta ruokailupuolelle, onnittelee ohikulkiessaan ja saa sen jälkeen alkumaljat. Kun kaikki on ehtineet onnitella, lausutaan tervetulosanat ja nostetaan malja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mutta mitäs sitten tehdään, kun vihkiminen ei ookaan juhlapaikalla? Me on ajateltu vihkiytyä kahdestaan maistraatissa ja siirtyä sitten juhlapaikalle. Pitäiskö siinä vaiheessa vetää joku kunnon sisääntulo? Mietin myös, voisiko juhlatilaisuuteen jättää esimerkiksi sormuksen annon, että sielläkin ois jotain "virallista"...

Link to comment
Share on other sites

Me tehdään just niin, että mennään maistraatissa naimisiin, ja juhlapaikalla on onnittelut, joiden jälkeen vieraat menee paikoilleen ja me viimeisinä. Sitten nostetaan maljat.

Link to comment
Share on other sites

Ihan ajatelin ovesta astella sisään maistraatin virastorakennukseen. Sillain suht simppeliä. Ukkokulta ehkä pitelee ovea auki ja astelee perästä. Vieraat (4 kpl) ehkä menee kaksi minuuttia ennen meitä seisomaan todistajiksi. Virastosta äkkiä pihalle koko konkkaronkka ja kohti kauniimpia maisemia kahvittelemaan ja skumpattelemaan.

Link to comment
Share on other sites

Eli tämäkin on taas aivan turha ressi. Kiitos Justiina77, kun selvensit asiasta mutkat suoriksi ;) Ovesta sisään ja vihkimisen jälkeen saamaisesta ovesta ulos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä on vielä vähän kiven alla tuo sisääntulo. Meillä on vihkiminen juhlapaikalla, ja sään salliessa ulkona. Kysymyksiä herättää se, että vihkiminen tapahtuu sellasella pienellä nurmikentällä, eikä siinä oo oikeen mitään mistä vois astua sisään tilanteeseen. En oikein osaa nyt muotoilla tätä, mutta siis aukeaa tilaa vaikka kuinka, ei oo mitään portaita talosta tai muuta sellasta. No mutta, kattellaan, on tässä vielä reilut kolme kuukautta aikaa miettiä käytännön toteutusta.

Muutoin mennään isän kanssa "alttarille", ja mies tulee puoliväliin vastaan. Alunperin piti kävellä yhessä miehen kanssa alusta asti, mutta kun tää asia tuli puheeksi, niin isä sanoi että hän mielellään luovuttaisi minut tulevalle miehelleni. :girl_sigh: eihän siitä sitten enää voi kieltäytyä..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...