Espoo


Jenetska

Recommended Posts

Espoon käräjäoikeudesta voi saada myös vihkijän, kaikki tuomarit ja myös notaarit voivat vihkiä. (Tästä oli tietoa aikaisemmin tässä ketjussa.) Tänä vuonna käräjäoikeuden henkilökunta on vihkinyt sekä käräjäoikeudessa että muualla, virka-aikana ja sen ulkopuolella (mm. Helsingissä viikonloppuna). Eli kannattaa sieltäkin tiedustella!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olisiko kenelläkään jakaa kuvia espoon maistraatista, sisältä ja ulkoa. Sitten vielä tietoja kaipailisin. Pystyykö siellä helposti toteuttamaan, tai miten yleensä pystyy toteuttamaan tuollaisessa missä pitää ilmoittautua, sen että morsianta ei näe sulhanen eikä juuri kukaan muukaan ennen vihkimistä/morsiamen sisään saapumista?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Sain tänään varattua meille vihkijän Espoon maistraatista lokakuulle! Vihkijä (Heidi Rantatulkkila) tulee siis juhlapaikalle vihkimään meidät. Ja puhelimessa hän vaikutti aivan ihanalta ihmiseltä, joka varmasti panostaa tähän vihkimiseen enemmän kuin sen kolmen minuutin pakollisen kaavan verran. Hän haluaa tavata meidät syksyllä, jolloin käydään toiveemme läpi. Erinomaista palvelua!

Ajateltiin ensin, että mennään maistraatissa naimisiin, mutta tämä on kyllä huomattavasti parempi vaihtoehto. Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vihkijän tapaaminen ensi maanantaina, vihkijä on Tanja Tams Espoon maistraatista. Ollaan oltu sähköpostitse yhteydessä ja tosi kivalta on vaikuttanut. Hän sanoi, että yhteisessä tapaamisessa voidaan sopia vihkiminen sellaiseksi, kuin me haluamme :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Nyt on juhlat juhlittu, ja vihkijänä toimi siis Heidi Rantatulkkila.

Tapasimme hänet muutama viikko ennen häitä, ja keskusteltiin seremoniasta. Hän sanoi, että hänellä on jotain yleisiä tekstejä, mitä vihkimisessä voi lukea pakollisen kaavan lisäksi. Hän kuitenkin suosittelee lämpimästi, että morsiuspari toimittaa hänelle tekstin luettavaksi; näin saa omannäköisen vihkimisen.

Kirjoitimme loppujen lopuksi itse Heidille tekstin. Hän sitten ihanasti muokkasi sitä, teki siitä hänelle sopivan, ja kauniimman kuuloisen. Seremonia oli hieno, ja olimme hyvin tyytyväisiä Heidin työhön.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me varasimme ajan maistraattiin ja sitten ihmeteltiin.

Esteidentutkintapyyntölapussa luki, että se tulee palauttaa esteidentutkijalle. Eli... Meili maistraattiin ja vastaus tuli pian: "pyynnön avioliiton esteiden tutkinnasta voi alkuperäisenä ja allekirjoitettuna lähettää Espoon maistraattiin, PL 49, 02101 Espoo.

Lomakkeessa pitää omien allekirjoitusten lisäksi olla kahden todistajan allekirjoitukset kun lomake lähetetään postissa."

Missään välissä ei kyselty tuleeko meiltä todistajat paikan päälle vai ei. No, oli ne tulossa ja jos ei olis tullut, niin olisin ilmoittanut sen heille.

Paikanpäälle löysimme 5 min ennen vihkiaikaa (Maistraatilla on oma parkkialue siellä jossain Etolan parkin vieressä. -Selvis pois lähdettäessä).

Nykyiset ja tulevat nimet paperiin, todistajien nimmarit perään. Meiltä kysysttiin tuleeko molemmille sormukset, johon oli helppo kuitata "ei ku vaan mulle".

Sitten mentiin vihkitilaan, joka oli moderni siisti ja hieman juhlava. Tuoleja oli noin parille kymmenelle ja seisomaan olis mahtunut ainakin toinen mokoma.

Kuvata sai vihkijän takaakin (vihkijän kehotuksesta ;) ).

Meillä ei toiveita ollut, joten peruskaavalla mentiin. Aluksi kerrottiin että naimisiin mennään, jotta perustetaan perhe ja pidetään yhteiskunnan normeja pystyssä ja tehdään lapsia. - pikkusen ahdisti moiset puheet.

Mut nopeasti juttu eteni ja sain sormukseni. Siten onniteltiin ja lähdettiin lentokentälle.

No, aulassa sai juoda skumppaa ja kaverini sitä oli mukaan ottanut, joten kertsi mukeista hörpättiin mukilliset :gpari:

Jep, vihkiminen kesti sen 3 min ja huoneessa oltiin 5 min. Oli meille varattu ainakin 10 ellei peräti 15 min.

Yksi pari oli paikalla ennen meitä, mutta hepä olivat meidän jälkeen vihittävä pari. Muita emme sitten nähneetkään.

111111 olisi paikalla voinut olla enemmänkin ryysistä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

^ Siinä vihkikaavassa ei puhuta mitään lapsista tai oletuksesta niiden hankkimisesta. En ymmärrä, miksi niin moni ymmärtää sen kaavan niin, kun mun mielestä se on ihan selkeää, ettei "perhe" tarkoita yhtä kuin "pariskunta, joilla on lapsia", vaan perhe voi olla kaksikin ihmistä.

Link to comment
Share on other sites

Me kävimme myös Tapiolan maistraatissa vihkimisen suorittamassa, ja ihan mukavaa oli. En muista kyllä yhtään mitään siitä, mitä se henkikirjoittaja puhui, koska jännitti niin saamaristi, ja mieheni puristi kättäni niin että sattui :girl_sigh: Mutta ihan kivalta, rauhalliselta sedältä se vaikutti. Kyllä sinne melko paljon olisi vieraita mahtunut mielestäni.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...