Helsinki


Jeann

Recommended Posts

Meidät vihittiin alle viikko sitten. Piti alkaa kello kaksi, mutta alkoi lähempänä puoli kolmea. Paikan päällä piti olla mukana henkilöllisyystodistus, esteettömyystodistus. Täytettiin lomake, jossa kysyttiin onko sormuksia ja minkälaiset sukunimet meille tulee. Seremonia kesti alle kaksi minuuttia. Pikkuveljeni mukaan ensimmäinen kerta kun ei ehtinyt kyllästymään häissä.

Asia josta en pitänyt, oli sen henkikirjoittajan puhe. Hän puhui siitä, kuinka avioliiton tehtävänä on tuottaa yhteiskunnalle lapsia. Itse olen työn puolesta seurannut paljon potilaita, jotka yrittävät saada lapsia keinolla millä hyvänsä - kaikilla se nyt vaan ei onnistu vaikka kuinka haluaisi ja yhteiskunnan jatkumisen kannalta se olisi kuinka tärkeää.

Jatkoimme pienellä porukalla juhlaa bulevardilaisessa kahvilassa, sitten otimme kuvia meistä ruskaisessa Eiran rannassa, söimme intialaista ruokaa ja joimme kuohuviiniä. Kukaan ei ollut stressaantunut, ja rahaa koko häihin kului alle 500euroa, jos ei oteta sormuksia mukaan lukuun.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^ Tarkoitatko pätkää, jossa vihkijä lukee, että avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen? Se on laissa kirjattu siihen viralliseen kaavaan, eli on pakkokin lukea kaikissa vihkimisissä.

Ja kohdasta on tälläkin palstalla keskusteltu muistaakseni joskus ennen ja ainakin osa on sitä mieltä, että sillä tarkoitetaan ainoastaan sitä, että avioliittoon vihityt ovat nyt se perhe, lainkin silmissä. Ei sillä sen suuremmin ole tarkoitus painostaa lapsenhankintaan.

Teidän vihkipäivänne kuulosti muuten mukavalta!

Link to comment
Share on other sites

^ Mä en itse ymmärrä, miten niin monet tulkitsevat tuon lauseen noin. Minulle itselleni on ihan selvää, että siinä puhutaan kahden ihmisen perheestä, jossa molemmilla on turvallista olla. Varmaan liittyy tosiaan siihen, miten kukakin perhe-sanan mieltää.

Link to comment
Share on other sites

^ Näin asian itsekin käsitän. Mielestäni myös kaavan loppuosa, se mikä tulee varsinaisten kysymysten jälkeen, viittaa siihen että aviopuolisot kahdestaan muodostavat perheen: "Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossa toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi."

Itse taas pidän tosi paljon tuosta siviilivihkimisen kaavasta, se vastaa omia ajatuksiani avioliitosta ja tulevaisuudestamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tällä asialla on hieman kiire (huomenna vihkiminen :)), joten vastatkaa ihmeessä, jos tiedätte! Eli minkälaiset pysäköintimahdollisuudet Helsingin maistraatin ympäristössä? Onko Hietalahden tori pysäköintikäytössä arkisin? Onko siellä tyypillisesti vapaita paikkoja klo 13-14 aikoihin päivällä? Tai onko ihan lähimaastossa jotain maksullista pysäköintihallia tms.? En haluaisi näillä keleillä parkkeerata kadun varteen, kun ei ole takeita, lähteekö se siitä enää pois ollenkaan...

Muokattu: , käyttäjä: Hiilinorsu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä oli viikko sitten vihkiminen Helsingin maistraatissa. 

 

Aika varattiin netistä joskus tammi-helmikuussa, ja vaikka ihan viimeistä iltapäiväaikaa ei saatukaan, perjantai-iltapäivälle kuitenkin. 

 

Vihkijänä toimi Toni Ruotsalainen, nuori kaveri, joka oli selkeästi käynyt jonkun "näin puhut henkevästi ja herkästi"-kurssin :P Sen verran runolliset äänenpainot oli kyseisellä herralla, että morsian ja kaaso meinasivat molemmat tukehtua nauruun vihkikaavan alussa.

 

Muuten koko vihkiminen sujui tosi miellyttävästi, paitsi vihkimisen jälkeen. Henkikirjoittaja karkasi heti kun sai oman osuutensa hoidettua (oli varmaan kiire viikonlopunviettoon) emmekä ehtineet saada häntä yhteenkään valokuvaan emmekä kirjoittamaan nimeään hääalbumiimme. Oli huoneessa siis noin 30 sekuntia vihkitodistuksen antamisen jälkeen.

 

Pyysimme sitten toimiston tätiä ottamaan meistä ryhmäkuvan, jotta saisimme koko seurueemme kuvaan. Ei kuulemma pystynyt millään. Siitäkin jäi vähän paha maku suuhun, koska nyt ei ole hääseurueesta yhtäkään kunnon ryhmäkuvaa, enkä ymmärrä miksei se nainen voinut vaan napsaista yhtä kuvaa. Ei olisi suurinpiirtein tarvinnut edes tuolistaan nousta. Ja siis virastossa ei näkynyt silloin yhtäkään toista asiakasta, eli ruuhkastakaan ei ollut kyse.

 

Kaiken kaikkiaan ihana seremonia, jossa tärkein, eli avioliittoon vihkiminen järjestyi ilman mitään korulauseita ja imelyyksiä. Eli juuri niinkuin halusimmekin.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Me saimme heinäkuulle (lauantai) Helsingin maistraatista vihkijän. Käräjäoikeudesta on useampi kaverini saanut vihkijän helpommin kuin maistraatista, mutta meillä meni juuri toisin. Kannattaa soittaa käräjäoikeuteen ja/tai mailata maistraattiin.

Muokattu: , käyttäjä: Aure
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Meidät rekkasi männä perjantaina myöskin tuo Ruotsalaisen Toni. Puhui kyllä nätisti mutta niin hiljaa että siitä pöydän toiselta puolelta oli vaikea kuulla, mitä jamppa haastelee. Eritotenkaan, tietenkään, huoneen reunalla istuneet/seisoneet ystävät eivät kuulleet sitten yhtään mitään.

Joten jos Tonin tiedätte teidät vihkivän, kannattaa pyytää joko nostamaan volyymia ja/tai pyytää mahdolliset vieraat lähemmäs. Ja juu, Tontsalla oli hoppu vihkimisen jälkeen poistua ja ei myöskään ollut paikalla sovittuna kellonaikana joskin 10 minuutin kuluessa kyllä saapui jotta päästiin vihkiminen suorittamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Olisi kyllä kiva kuulla lisää kokemuksia liittyen Helsingin käräjäoikeuteen vihkimispaikkana =) Onko täällä ketään, ketä voisi siitä jotain kertoa?

 

Muakin kiinnostaisi tietää yksityiskohdista lisää! Milloin saa alkaa varata aikaa, minkälainen turvatarkastus, ilmoittaudutaanko johonkin samassa jonossa rikollisten kanssa, paljonko porukkaa vihkihuoneeseen mahtuu, pystyykö tilaisuudessa soittamaan musiikkia?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...