Siviilivihkiminen juhlapaikalla


Dinah

Recommended Posts

Meidän on tarkoitus pitää häät mökillämme Vihdissä ensi vuoden syyskuussa, ja hankkia sinne siviilivihkijä. Olen laittanut jo alustavia kyseyitä maistraatteihin ja käräjäoikeuksiin mahdollisista vihkijöistä, vaikka sitten tulisikin vaan vastaukseksi että ota myöhemmin yhteyttä uudestaan..:)

Vähän ollaan jo vihkimistä suunniteltu, kieltä (mies ei puhu suomea..vielä;)), musiikkia jne.

Vihkiminen tapahtunee ulkona (ellei sada kaatamalla) ja koska vihkikaava on jokatapauksessa lyhyt, niin hyvin kaikki jaksaa sen ajan seistä, mitä nyt tottakai vanhuksille ja äideille pienten lasten kanssa voidaan varata tuolit.

Ihanaa kyllä suunnitella näitä häitä, oon ihan tohinoissani, vaikka vielä vuosi odotettavaa. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Onko jollain ollut pianisti tms. ulkona soittamassa? Meillä häät elokuun lopulla ja siviilivihkiminen juhlan aluksi (sään salliessa) ulkona. Olemme ajatelleet kysellä vihkimisen ajaksi pianistia tms soittamaan musiikkia, sillä vihkiminen ilman minkäänlaista musisointia tuntuisi vähän tönköltä. Tarvitseeko soittaja minkälaisen alustan peliensä alle?

Muokattu: , käyttäjä: Ambrosine
Link to comment
Share on other sites

Akustista pianoa en usko että saatte ulos. Sähköpianon ehkä, tosin siihenkin täytyy vetää sähköt jostain. Huilu, viulu tms. on huomattavasti helpompi ulkovihkimisessä. Soittimien kanssa täytyy vain aina muistaa se säävaraus, ulkona soitto ei onnistu pienelläkään sateella.

Mitä muuten tulee tuohon aiemmin keskusteltuun lämpötilaan, niin hiljattain soitetun lokakuisen ulkovihkimisen jälkeen voisin todeta että vaikka sää olisi miten kaunis ja aurinkoinen, soittajan sormet ovat kohmeessa alle 10 asteessa ja soitin menee epävireeseen jo lyhyenkin vihkimisen aikana. Vaskipuhaltimet taitavat olla asia erikseen, soittavathan ne Turussa aina joulurauhan julistuksen. Jousisoittajana totesin kuitenkin että me asetamme tästä lähtien myös lämpötilarajan ulkovihkimisille ihan jo parhaan mahdollisen kuunteluelämyksenkin kannalta. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Monet maistraatit näyttää ottavan varuksia vastaan vain noin puoli vuotta aiemmin. Miten olette toimineet muiden varattavien asioiden kanssa? Kun esim. juhlapaikka ja bändi pitäisi varata kuitenkin aika paljon aikaisemmin. Oletteko vain varanneet muut asiat ja sitten toivoneet, että saatte vihkijän varattua sille päivälle?

Link to comment
Share on other sites

^ Me emme tyytyneet tuohon, vaan etsimme toisen vihkijän ja saimme asian kuntoon jo vuotta ennen hääpäivää. :girl_haha:

Jos siis asutte vähänkään sellaisessa paikassa, jossa voisitte kysyä myös lähiseudun maistraattien tai käräjäoikeuksien kantoja tähän asiaan, niin kannattaisi se tehdä.

Jos emme olisi saaneet vihkijää varmistettua, olisimme silti tehneet muut suunnitelmat valmiiksi ja kaikki varaukset hyvissä ajoin ja varmaankin sitten pakon edestä käyneet aiemmin viikolla maistraatissa, jos mikään muu ei olisi auttanut.

Ainakaan pääkaupunkiseudulla ei useimpia varauksia voi yksinkertaisesti jättää myöhäiseen tai muuten saa ns. tyytyä sekundaan ja tähän me emme ainakaan olleet valmiita.

Link to comment
Share on other sites

^Toi ois just täydellistä, että tietäis vuotta ennen. Sait varmaan soitelle hieman, että löysit vihkijän... Todellakaan ei haluttais tyytyä sekundaan ja siksi ärsyttääkin, että vihkijän varaaminen on tehty niin vaikeaksi! Meidän häät järjestetään Tampereen läheisyydessä ja käsittääkseni Tampereen maistraatista ei saa vihkijää paikanpäälle ja se ainoa tuomari, joka vihkii viikonloppuisin on jäämässä eläkkeelle.... :girl_impossible: Häät siis kesällä 2011.

Lähinnä olin ajatellut Hyvinkään maistraattia kun ne käy vihkimässä Tampereella asti. Ja ne ei tosiaan ota varauksia kuin puolta vuotta ennen. Pitää varmaan vaan sitten soittaa sinne heti sinä ekana aamuna kun ne rupeaa ottaan varauksia vastaan ja varata kaikki muu vuotta ennen.

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa joukkoon "ärsyyntyneet morsiot" Tämä siviilivihkimisten varaus herättää varmasti kaikissa siviilivihkimisen valitsevissa eriasteisia raivon tunteita.

Toisaalta lohdutuksen sanana se, että mitä olen täältä muiden kokemuksia lukenut, niin aika hyvin on loppujen lopuksi saatu vihkijä paikalle. Varsinkin jos voitte hieman joustaa vihkímisajasta. Siis klo 15 voi olla hankala saada, mutta vihkijä on usein töissä koko päivän ja tekee useamman vihkimisen eli ennen kolmea ja kolmen jälkeen on myös hyvää aikaa.

Lisäksi on ihan realistista toivoa, että sen eläkkeelle jäävän tilalle valitaan esim. joku nuoremman koulukunnan tuomari, joka ottaa myös vihkimiset toimitettavakseen.

Meidänkin vihkijä löytyi itse asiassa lopulta yhdellä soitalla, vaikka oli varautunut vaikka mihin.

Kyllä mä siis aika varmasti uskaltaisin teinä edetä suunnitelmissanne ja luottaa siihen, että tämä vihkijä asia ratkeaa.

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin varattu juhlapaikka kesällä (vuosi ennen häitä) ja vihkijä saatiin varmistettua muistaakseni joulukuussa, parin kuukauden maistraatti&käräjäoikeus-soittelurumban jälkeen. Hermohan siinä toki meinasi mennä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, vihkiminen ja häät onnistuivat täydellisesti :)

Link to comment
Share on other sites

Mekin mietittiin tätä vaihtoehtoa, mutta lopulta päätettiin suosiolla vähentää omaa stressiämme. Käymme siis perjantaina maistraatissa virka-aikana hoitamassa itse vihkimisen ja lauantaina sitten vaan juhlitaan ystävien (ja ydinperheen) kanssa avioitumista ilman itse vihkiseremoniaa. Maistraattiin pyydetään mukaan perhe ja kaasot+bestman, tulkoon heistä sitten kuka haluaa, jos haluaa :)

Link to comment
Share on other sites

Minäkään en halunnut luottaa siihen, että vihkijä saadaan juhlapaikalle varattua myöhemminkin, vaan varattiin sitten vihkijä kokonaan toiselta paikkakunnalta (morsion kotipaikkakunnalta :)) ja heti alkoi homma pelittämään! Tampereella maistraatin väki oli nihkeänoloista ja taas käräjäoikeuden tuomari vaikutti äärimmäisen mukavalta. Tuohon käräjäoikeuden tuomariin olisimmekin päätyneet jos olisimme Tampereella viettäneet häitämme.

Kuitenkin juhlapaikat, bändit, ym. ym. on varattava ajoissa ja olisi tuntunut kurjalta odotella vihkijän varmistumista ensi kevääseen saakka. Kotipaikkakuntani maistraatista saatiin vihkijän kanssa sovittua vihkimisajankohta jo vuotta aiemmin! Ollaan kyllä tyytyväisiä :girl_blum:

Meillä olisi kanssa siis vihkiminen ehkä ulkosalla juhlapaikalla (maistraatissa naimisiinmeno tuntui "kolkolta" eikä sinne kaikki läheiset mahtuisivatkaan!) joten kyselisin, miten täällä olette ajatelleet koristella pihaa tms? Tuleeko teille mitään pöytää tms vihkipaikalle? Ajateltiin vanhemmalle väelle kyllä järjestää muutamia istumapaikkoja, vaikkei toimitus niin kauaa itsessään kestäkään.

Ja vieläkin tuo musisointi tuottaa päänvaivaa. Viulisteja olemme jo kyselleet alustavasti mutta vaikuttavat aika hintavilta. Kuitenkin meille on tulossa iltamenoihin myös bändi.. Ulkovihkimisen sijaan vaihtoehtona meillä on juhlatilan isoin ruokasali, jossa vihkimisen voisi järjestää, mutta olisiko se vähän hölmöä siellä ruokapöytien keskellä? Päänvaivaa tuntuu riittävän sitä enemmän mitä enemmän asioita pyörittelee päänsä sisällä :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin varattu juhlapaikka kesällä (vuosi ennen häitä) ja vihkijä saatiin varmistettua muistaakseni joulukuussa, parin kuukauden maistraatti&käräjäoikeus-soittelurumban jälkeen. Hermohan siinä toki meinasi mennä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, vihkiminen ja häät onnistuivat täydellisesti :)

Juurikin tämän soittelurumban haluaisin välttää. Ärsyttää jo ajatuskin soittelusta ja anelusta, että tulkaa nyt pliis meidät vihkiin... Mutta kuitenkin haluaisin vihkimisen juhlapaikalle ja maistraattivihkiminen on sitten se viimmeinen vaihtoehto, vaikka se olis tietty helpompi järkätä.

Kai sitä pitää vaan järkätä muut asiat kuntoon ja murehtia vihkijää sitten myöhemmin.

Link to comment
Share on other sites

^ Paitsi että se ei kyllä mennyt ihan noin. Ei tarvinnut anella, sillä sieltä otti sitten tuomari yhteyttä, että tulen teidät vihkimään. Ongelma oli lähinnä se, että tämä virka-ajan ulkopuolella tapahtuva siviilivihkiminen on vielä sen verran marginaalista, että mitään vakiintuneita käytäntöjä asian suhteen ei ole. Helsingin käräjäoikeuden kanssa sitten homma lähti aika sujuvasti menemään, kun sinne annoin yhteystiedot ja vihkiaikatoiveen, minkä jälkeen he laittoivat kyselyjä tuomarille. Loppujen lopuksi homma meni melko kivuttomasti, vaikka aluksi se vähän tökkikin.

Mutta sen vaan sanon, että meidän vihkitilaisuus oli niiiin kertakaikkisen ainutlaatuinen ja ikimuistoinen, että lämpimästi suosittelen vihkijän pyytämistä paikan päälle. Saatiin ihan omannäköisemme seremonia :-X

Link to comment
Share on other sites

Ei ole mikään ihme, jos tämän foorumin jälkeen oliskin vähän negatiivinen kuva vihkijän varaamisesta. Kyllä ihmisillä on sen verran ongelmia ollut. Toisaalta on niitä vihkijöitä myös onnistuttu saamaan paikalle. :girl_wink: Kuten siis jo aiemmin yritin sanoa, ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään vaan olla positiivinen.

Kyllä meilläkin ehdottomasti kannata saada vihkijä paikan päälle. Seremonia oli todella kaunis ja oli ihanaa, kun kaikki rakkaat saivat olla paikalla todistamassa. Oli siis stressin, tuskailun ja rahanmenon arvoista.

Link to comment
Share on other sites

Hei osaisiko kukaan neuvoa, keneen minun pitää ottaa käräjäoikeudessa yhteyttä? Lähetin kolmisen viikkoa sitten sähköpostia siihen yleiseen osoitteeseen, mutta mitään ei ole kuulunut... Ymmärrän kyllä, että vastaus kestää, mutta aloin nyt miettiä, että olisiko minun pitänyt lähettää viesti johonkin spesifimpään osoitteeseen. Mun kone on niin hidas, että en jaksa selailla kaikkia viestiketjuja läpi vastauksen toivossa ;)

Link to comment
Share on other sites

^Mä ainakin soitin käräjäoikeuteen. En luottaisi tuollaisiin yleisiin sähköpostikaavakkeisiin. Tämä siis Helsingissä. Tuosta sun viestistä ei käynnyt ilmi miltä paikkakunnalta olet.

Eli soitin käräjäoikeuden vaihteeseen (numero löytyy netistä) ja pyysin ohjaaman puhelun vihkimisiä hoitavalle osastolle. Sieltä vastasi sihteeri, jolle esitin asiani ja joka laittoi antamieni tietojen pohjalta kyselyn vihkmisiä hoitaville tuomareille.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä tulee olemaan siviilivihkiminen juhlapaikalla. Ongelmia tuottaa nyt tekniset järjestelyt. Eli miten te olette järjestäneet onnittelut?

Vihkiminen tapahtuu sisällä ja vieraat istuvat / seisovat omilla paikoillaan. Eli samoilla paikoilla kun sitten myöhemmin syövät. Jotenkin tuntuisi hullulta että vihkitoimituksen jälkeen kaikki tulevat meitä onnittelemaan ja palaavat sitten omalle paikalleen takaisin. Vierasmäärä on suhteellisen suuri, ja kuvittelen tilaanteen aiheuttavan aikamoista trafiikkia.

Vai pitäisikö meidän siirtyä "tahtomisten" jälkeen vaikka pihalle ja tulla sieltä sitten uudestaan sisälle? Vähän jenkkityylistä kylläkin...

Olisiko kellään hyviä ideoita?

Link to comment
Share on other sites

Täytyy nyt kertoa positiivinen kokemus vihkijän varaamisesta juhlapaikalle, ettei kuulu aina pelkästään niitä negatiivisia. Soitin käräjäoikeuden vaihteeseen, esitin asiani ja minut ohjattiin oikealle osastolle. Parin päivän kuluttua sihteeriltä tuli meilillä tieto, kuka tuomareista voi vihkiä ja tuomarin yhteystiedot. Häihin on melkein 10kk eikä mitään ongelmaa. Maistraatista sen sijaan sanoivat, että soita uudelleen sitten kesällä (jotain 2 kk ennen hääpäivää).

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee olemaan siviilivihkiminen juhlapaikalla. Ongelmia tuottaa nyt tekniset järjestelyt. Eli miten te olette järjestäneet onnittelut?

Vihkiminen tapahtuu sisällä ja vieraat istuvat / seisovat omilla paikoillaan. Eli samoilla paikoilla kun sitten myöhemmin syövät. Jotenkin tuntuisi hullulta että vihkitoimituksen jälkeen kaikki tulevat meitä onnittelemaan ja palaavat sitten omalle paikalleen takaisin. Vierasmäärä on suhteellisen suuri, ja kuvittelen tilaanteen aiheuttavan aikamoista trafiikkia.

Vai pitäisikö meidän siirtyä "tahtomisten" jälkeen vaikka pihalle ja tulla sieltä sitten uudestaan sisälle? Vähän jenkkityylistä kylläkin...

Olisiko kellään hyviä ideoita?

--> Meillä samankaltainen tilanne. Meidät vihitään juhlapaikalla (ravintola) ja vielä mietinnässä se, istuvatko vieraat pöydissä, vai seisovatko pöytien ympärillä vihkimisen ajan. Ajattelin, että vihkimisen jälkeen jäämme ns.paikoillemme ja sitten vieraat tulevat pyötäkunta kerrallaan (noin 8-10hlö/pöytä) onnittelemaan ja siirtyvät sitten ulos onnittelumaljojen kanssa (toivottavasti sää sallii..) ja me tulemme ulos jossa nostetaan maljat.

Toisena vaihtoehtona on (jos on oikeasti hyvä ja lämmin sää), että vihkimisen jälkeen me mennään suoraan ulos, jossa onnittelujono ja maljat.

Sekin pohdittavana, miten sisääntulo vihkimiseen tehdään kun mitään käytävää tms isompaa sisääntulopaikkaa ei ole. Eli astunko vain ovesta sisään ja kävelen pienen matkan vihkijän eteen vai miten.. ja yksin vai sulhon kanssa.. :)

Link to comment
Share on other sites

Mekin saatiin Helsingin käräjäoikeudesta tuomari varattua. Sanoivat siis viime vuoden puolella että soittakaa ensi vuonna. Soitin heti vuodenvaihteen jälkeen ja viikko meni kun sain tiedon vihkijästä. Kaikki siis hyvin, kutsut huomenna postiin. :girl_dance: Vihkimisen kulkua pitää kyllä vielä pohtia, kun mekin ollaan ravintolassa enkä enää oikein muista minkä kokoinen tila oli. Itse en haluaisi että vieraat menevät pöytien luokse häröilemään ennen vihkimistä saati että käyvät istumaan.

Link to comment
Share on other sites

Se olisikin näppärää että vihkiminen tapahtuisi ulkona, ja kaikki sitten onnittelujen jälkeen siirtyisivät sisälle. Tämä vaan ei meillä ole mahdollista, enkä tiedä uskaltaisinko luottaa siihen että on kaunis ilma.

Tuikkuliini: Todennäköisesti vaikka vieraaat olisivat jo omilla paikoillaan, he nousevat ylös kun vihkiminen alkaa. Tai kun musiikki alkaa (olettaen että sellaista on). Vaikka tilanne olisi kuinka rento ja intiimi taitaa olla meidän selkärankaan koodattu että ylös täytyy nousta :girl_haha:

Mitä jos laittaisitte taustalle musiikin soimaan, tulette sitten kaksin tai yksin. Jonkun sellaisen joka tekee vieraille jännityksen tunnetta ja odotusta. Sitten kävelet(te) vihkijän luokse ja annatte musiikin tulla loppuun asti. Ei haittaa vaikka kävelymatka on lyhyt, kun tavallaan musiikki pitkittää sitä tulemista.

Olipas hankalasti selitetty :wacko:

Link to comment
Share on other sites

^^

juu musiikkia tulee kyllä sisääntulon yhteydessä. vaikka musiikin aikana ei ehdi kauaa kävelemään se jatkuu minuutin-kaks kun ollaan paikoillamme.

ehkä vieraat vois istua pöydissään ja nousta sieltä ylös vaikka sillon kun tullaan musiikin kera ja sitte istahtaa vihkimisen ajaks paikoillensa. (vaikka pöydät on pyöreät ja osa vieraista siksi selkä meihin päin -ehkä ne sen verran tuolejaan kääntää että näkee :)

on tässä vielä aikaa pähkäillä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täältä päin tuulee huonoja uutisia..... <_<

Olin sanonut siipalle viime tammikuussa, että soittais sinne maistraattiin, mut se ei soittanut. Laitoin sinne sähköpostia, mut siihen ei vastattu. Nyt sitten tänään soitin sinne, ja ne sano, että: " Voi kuule, olisit soittanut aikasemmin, kun nuo vihkipäivät on vain 7. ja 14. päivä". Soita Rauman maistraattiin, ja jos ei sieltäkään löydy, niin soita takas tänne niin katotaan lähtiskö joku henkikirjoittaja vapaapäivänään teitä vihkimään..

Ei siinä mitään, aika luottavaisen oloisesti lupailivat, että osaavat sanoa maaliskuussa, kun tiedetään lomat. Mutta mitäs tällainen vapaapäivänään vihkiminen sitten kustantaa? Mä sanoin jo heti alussa siipalle, että mä en missään maistraattivirastossa mene naimisiin, kun hän päättää yhtäkkiä erota kirkosta. Ja mun mielestä siitä koko vihkimisestä menee ihan hohto, jos eka maistraatissa ja sitten paikanpäällä vielä pappi.. Annoin siipalle kaks vaihtoehtoa :grin: ; a) Hän järjestää meille sinne vihkijän, b ) Hän menee sivustolle www.liitykirkkoon.fi , niin siskon mies voi vihkiä meijät paikanpäällä.

Muokattu: , käyttäjä: Sesilia88
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...