Pro-seremonioiden palvelut


Guest inkku74

Recommended Posts

Guest Delirium

Nerdinna, tosi harmi. mutta tuo on kyllä totta, että molemmat on varmasti liikaa. Tehkää ihan silleen kun teistä parhaalle tuntuu. Toi Hyvinkään palvelualttius kyllä ansaitseekin kiitokset ja kannustukset.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Noniin, Nerdinna, juteltiin tänään Annelin kanssa tuosta tilanteesta. Hänen mielestään niin voi aivan hienosti tehdä, ja niin itseasiassa jotkut tekevätkin.   :D Pitää vaan vihkijän ja puhujan sopia sitten koreografian kulku kunnolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä oli eilen tapaaminen puhujan kanssa, joka tulee vetämään meidän seremonian ja en voi muuta sanoa kuin, että mukava rupattelutuokio oli. Nyt odotellaan puhetta, jonka puhuja lähettää meille etukäteen nähtäväksi. Jännä nähdä, että mitä puhuja saa irti muutaman tunnin tapaamisesta. Tosin minulle jäi oikein kiva kuva. Uskon, että saadaan todella kiva ja meidän näköinen seremonia. Olen todella tyytyväinen, että päädyimme tähän Pro-seremonioihin oikean vihkimisen sijaan :).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lupasin kertoa kokemuksistani Pro-Seremonioista häiden jälkeen ja en voi muuta sanoa kuin oli aivan mahtava puhe ja seremonia :D. Ihan meidän näköinen, sellainen rento ja mukava. Voin lämpimästi suositella muillekin. Pro-Seremonioiden kautta saimme todella ihanan hääseremonian, oli paljon kivempi kuin maistraatin oikea vihkiminen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on kokemusta nimiäisten järjestämisestä, joissa oli puhuja Pro-Seremonioilta.

Asutaan Joensuussa ja puhuja oli täältä päin, Ari Sulopuisto.

Alkukeskustelut meni hyvin ja puhe vaikutti paperilla hyvältä, mutta itse tilaisuus meni kyllä puhujan osalta penkinalle. Onneksi vieraat ei kaikkia mokia huomannut, mitkä minua ainakin häiritsi.

Ensinnäkin puhe ei ollut se mikä se oli paperilla ja puhuja kangerteli ja joutui välillä lukemaan suoraan paperista, kun huomasi itsekin ettei puhe muuten suju. Lisäksi hän piti kättä taskussa ja KILISTELI AVAIMIA!!

Olisin toivonut, että puhujalla olisi ollut homma hanskassa ja hän  olisi ollut perillä siitä mitä milloinkin tapahtuu, koska itse luonnollisestikin jännitin tilannetta. Mutta ei.. Alkumusiikki jäi soittamatta, kummin puhe oli jäädä välistä ja loppumusiikkikin meinasi unohtua. Tuntuu, että puhuja jännitti jopa enemmän kuin minä ja mieheni. Puhuja oli tälläisessa tilanteessa tosin ensimmäistä kertaa, mutta kyllä olisi toivonut, että olisi edes jonkinlaisen "puheenpito-kurssin" käynyt. Ei ole reilua, että me jouduttiin koekaniineiksi.

Todistukset oli kyllä tosi hienot ja muilta osin Pro-Seremonioiden työhön olemme tyytyväisiä, mutta valitettavasti tuo tärkein osio meni metsään..

Häät olisi ensi syksynä tulossa, mutta taidetaan puhujapalvelu jättää väliin...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest ulkosuomalainen

Meillä häät oli kaksikieliset ja häätodistuksen allekirjoittaminen osa seremoniaa. Puhuja/vihkijä oli maistraatista ja luki meidän kirjoittaman puheen ihan hyvin, lisäksi ystäväni lausuivat runon. Tilasimme pro-seremoniasta häätodistukset (+kannet) suomeksi ja englanniksi ja saimme tosi asiallista ja asiantuntevaa palvelua. Todistus on kaunis ja toimi samalla myos vieraskirjana.

Link to comment
Share on other sites

Guest Delirium

Kesähäät-06, todella ikävää, ja todella ihmeellistäkin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun mun korviin tulee tällaista palautetta meistä puhujista, eli teillä kävi tosi huono tuuri. Palautetta vaan menemään toimistoon päin. Ei tosiaankaan ole tarkoitus, että puhujaa jännittää, vaan päinvastoin- hän on siellä se, joka luo rauhallisuutta ja tavallaan pitää kokonaisuutta hanskassa ammattitaidollaan ihan muutenkin.

Harmittaa teidän puolesta, mutta valitettavasti tällaista voi joskus sattua. Pro Seremonioissa vaan kyllä tosiaan aikalailla ensimmäinen kerta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Meillä ei ole lupaa vihkiä virallisesti - vielä. Valitettavaa, ja siihen menee vielä jonkin aikaa, ennen kuin laki muuttuu meille myönteiseksi.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että tiedätkö tekeekö Pro-Seremoniat/Vapaa-ajattelijat/Humanistiliitto mitään tämän asian edistämiseksi? Onko (lähi)tulevaisuudessa odotettavissa, että myös uskonnottomat järjestöt saavat vihkimisoikeuden?

Link to comment
Share on other sites

Hestia, en ihan täsmälleen osaa sanoa, missä vaiheessa ollaan menossa, mutta asian eteen todellakin tehdään työtä ja ihan lupaavalta näyttää. Muutokset vaan tuppaavat olemaan niin tuskaisen hitaita.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me-78, tietysti kannattaa olla ajoissa liikkeellä, esim ensi vuoden huhti/toukokuussa ei ole ollenkaan paha. Muuten ei ole mitään väliä, olitte miten ajoissa vaan, mutta periaatteessa ihan kamalan aikaseen (sanoisin ehkä yli kolme kuukautta tai noin) ei voida vielä luvata ketään tiettyä puhujaa. Voidaan luvata, että hankimme puhujan tuolle päivälle. Sitten kun itse kunkin kalenterit alkavat omien varsinaisten töiden ja muiden osalta selvitä, niin voidaan lyödä lukkoon jonkun puhujan kanssa tietty keikka. Eli käytännössä siinä kesäkuussa varmaan jo saa sovittua, kuka lähtee keikan tekemään.

Eioota ollaan annettu ehkä yhden kerran, mutta kun meille puhujille on tosiaan keikkaluontoista tämä homma, niin siitä lähdetään, että kenelle sopisi omien aikataulujen puitteissa. Tinkoissa tilanteissa tietysti koetetaan niitä omia menoja sumplia mahdollisimman

tehokkaasti asiakkaan hyväksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Deliriumilta kysyisin: Olemme ajatelleet, että vaihtaisimme sormukset vasta hääjuhlassa. Näin saisimme tilaisuuteen lisää juhlavuutta ja "oikean vihkimisen" tunnelmaa. Onko olemassa jokin "tapa" miten tämä tapahtuu, jos puhuja on pro seremonioilta? Itse olen niin herkkä ihminen etten liikutuksessa pysty mitään sormusvaloja vannomaan.

Link to comment
Share on other sites

Heissan  :D

Sormusten vaihdon voi tehdä joko niin, että pari vastaa pelkät tahdot, tai sitten vaihtoehtoisesti lukevat toisilleen valat. Meillä on olemassa muutama perussetti tähän "lupaatko rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä"- kohtaan, ja sitäkin tietysti puhuja ain muokkaa henkilökohtaisemmaksi, ja parin toiveiden mukaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Moi Delirium!

Meidät vihitään kesäkuussa maistraatissa. Sormus pujotetaan sormeeni jo silloin, emmekä muutenkaan halua juhlapaikalla mitään vihkimiseen rinnastettavissa olevaa seremoniaa (olemme molemmat sen verran ujoja, että emme halua olla ”keskipisteenä” yhtään enempää kuin on pakko). Puheen pitäjää ja ns. seremoniamestaria sen sijaan kaipaisimme. Eli kysymys kuuluukin toimivatko Pro-seremonioiden työntekijät vain juhlapuheen pitäjinä vai voivatko hoitaa juontajan tms. tehtäviä?

Tampereen seudulla asustellaan ja häitä olisi tarkoitus viettää noin 60 km:n päässä Tampereelta…

Link to comment
Share on other sites

Pelagia, jos vaikka laitat mulle sun puhelinnumeroa privalla, tai muuten kertoisit hieman lisää toiveista, niin varmasti voitaisiin löytää joku ratkaisu. Puhujan rooli voidaan muokata sellaiseksi kuin haluatte. Tuossakin mainitsitte juhlapuheen, eli pitäisi vaan sumplia, mikä olisi sitten puheen sisältö.

Puhuja toimii muutenkin vähän seremoniamestarin tavoin, mutta ihan sananmukainen varsinainen juontaminen ei kyllä ole meidän heiniämme.

Kaikesta voidaan sopia, ja tosiaan pitäisi varmaan kuulostella teidän toiveitanne vielä hieman paremmin, niin voin antaa viisaampia vastauksia.

60km Tampereelta kuulostaa siltä, että onnistuu oikein hyvin, kalenterin mukaan joltakulta meistä Tampereen päässä toimivilta.

Mikäli juhlapaikalle laitetaan pystyyn seremonia, siinä ei tarvitse olla valoja, ei sormusten vaihtoa eikä mitään pakollista kuviota. Eli mielestäni toki puheen voi pitää vaikka ihan niin, että jopa istuisitte itse pöydässä, tai vastaavaa.

Tapana on ollut rakentaa puhe hääparin persoonan ja historian, ajatusten, arvojen ja toiveiden ympärille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Deli, osaatko antaa jotakin osviittaa epätoivoiselle morsmaikulle tuosta teidän mahdollisesta oikeudesta vihkimiseen.

Eli toiveissa on alkusyksy 08, mikä on tämän hetkinen tilanne, olisivatko isot pyörät siihen mennessä jo pyörähtäneet vai näyttääkö huonolta ?

Jos ei muu auta niin sitten kipaistaan aamulla maistraattiin ;D Olemme kuitenkin vakuuttuneita että juhlapuhujan ja seremonian järjestäjän haluamme teiltä  :-X

Ja lisää kertomuksia tänne, luulisi niitä nyt enemmänkin löytyvän !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Delirium

Tämä ketju löytyikin stickynä  :D Hienoa!

Miu, itseasiassa aika huonolta näyttää, pyörät eivät juuri nyt tunnu liikkuvan minnekään päin. Näin siitä huolimatta, että eräässä tilaisuudessa otin asian itse esille Tarja Halosen kanssa  :) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Hei! Ruusuhovista en osaakaan sanoa sen tarkemmin, mutta meillä on puhujia suht laajasti ympäri Suomea ja otamme renkaat alle usein satojenkin kilsojen päähän. Silloin asiakas maksaa bensat ja matkustamisesta mun mielestä edelleen juokseen puhujalle muutaman euron palkka/tunti siihen päälle, et matkustaminen on työaikaa.

Ruusuhovissa on ollu siviilihäitä ja puitteethan ovat mahtavat. Henkilökunta osannee avustaa ja teidän tarpeittenne ja mieltymystenne mukaan valitaan sieltä sopiva soppi seremonialle!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hei kaikille...

eri vaihtoehdot on mietinnässä, mutta tietääkö kukaan/onko kokemusta saako pro-seremonioilta puhujapalvelua myös englanniksi? eli löytyykö heiltä (pk-seudulla) joku joka puhuu englantia "tankeroa" sujuvammin, ja jolle ei nousisi tuskanhiki päälle pelkästä ajatuksesta?

sulho ja puolet vieraista kun on englantia äidinkielenään puhuvia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...