Mitkä maistraatit vihkivät hääjuhlapaikalla?


Koivuhiiri

Recommended Posts

  • Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nyt onkin alustavasti vihkiaika varattu - ihan mieletöntä :girl_haha:

Vaihteesta sanottiin ensin, että eivät ota vielä varauksia ensi kesälle, koska lomat ei ole vielä päätetty, mutta kerroin, että tiedän heidän varaneen jo päiviä.

Vaihteeseen vastannut tyttö kävi kuitenkin kyselemässä tarkemmin ja puhelimeen palattuaan ottikin varauksen vastaan, koska samalle päivälle oli jo merkitty toinen varaus :girl_smile:

Nyt siis odotellaan henkikirjoittajan yhteydenottoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Hienoa, että on ajankohtaista tietoa vihkijöistä!

Mutta, mutta. Onko kenelläkään aavistustakaan, saako pappi suorittaa siviilivihkimistä, vai onkohan niitten aina pakko tehdä se jumalanpalveluskaavana?

Kysyin pappituttavaltani ja hän oli sitä mieltä että pappi vihkii aina kirkollisesti.

"Naimisiin menoon liittyy paljn byrokratiaa, koska se on oikeudellinen toimenpide.

Papeilla on oikeus vihkiä kirkollisesti, ja joillakin toisilla viranomaisilla on oikeus vihkiä siviilivihkimys."

Tälläisiä tuli sieltä...

Link to comment
Share on other sites

Jeah, näinhän se todellakin taitaa mennä. No, hätä ei ollut suuri, kunhan vain mietin. ;)

Tehokkaana sain vihkijän sovittua Espoon maistraatista tänään ohimennen. (Nyt on sitten suurimmat hommat tehtynä, enää pitää miettiä plaseeraus, mutta se näyttääkin vaikeimmalta...) Kiitos sille, joka oli aiemmin laittanut Esbo magistratin nron viestiketjuun!!

Muokattu: , käyttäjä: Eva
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Siis onpa kyllä aika huonoa palvelua ihmiset saaneet maistraatista. Itsekin mietin Oulun seutuville maistraatin vihkijää, mutta mietin että jos tuo pro-seremoniat tulee käytännössä halvemmaksi (matkakulut tais kuulua ainaki tuon hinnaston mukaan siihen 200e)..niin pitäsköhän sittekin ottaa tollanen..jos ne vaan toimii alueella. Olis nimettäin ainaki sellanen vihkijä, jota kiinnsotais tulla paikan päälle..ja ehkä ois helpompi suunnitella, ettei se oo vaan sormusten vaihto ja veke =D Hmm..

Ite en ainakaan "kestä" epävarmuutta, eli haluaisin mieluusti sen vihkijän juhlapaikalle ja tietää heti, että pääseekö eikä vaikkapa 5kkn päästä varmistus. Se on 5kk lisää stressiä. Ja kun haluaisin nimenomaan juhlapaikalle, ei tarttis vieraiden ajaa ees taas.

Onko sitten maistraatin puolelta ollu Oulussa onnistuneita vihkimisiä? Siis juhlapaikalla ja nimenomaan arkiaikojen ulkopuolella (viikonloppuna illalla)?

Link to comment
Share on other sites

Onko sitten maistraatin puolelta ollu Oulussa onnistuneita vihkimisiä? Siis juhlapaikalla ja nimenomaan arkiaikojen ulkopuolella (viikonloppuna illalla)?

Oletko tiedustellut vihkijää Oulun käräjäoikeudesta? Tampereella ainakin sai käräjäoikeuden tuomarin juhlapaikalle lauantaina, ja varaaminenkin onnistui jo vuotta etukäteen - minkä lisäksi seremonia oli todellakin muuta kuin vain "sormusten vaihto ja veke" :)

--> Muoks: ja käräoikeuden tuomareilla siis on se ihan oikea oikeus vihkiä avioliittoon (toisin kuin Pro-Seremonioiden puhujilla)

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

En ole vielä soitellut, laitoin suoraan mailia, mutta pitänee huomenna soitella vielä läpi. Tuntuu vaan jo nyt siltä, ettei ne kuitenkaan halua :girl_smile:

Jos ei saada käräjiltä tai maistraatista, kumpaanki laitoin siis jo etukäteistiedustelua, niin sit mennään jommassa kummassa arkipäivänä ja keksitään juhlapaikalle jotain. Käräjän vihkipaikka ois minusta nätimpi ku maistraatin, mut pitää katsoa.

Netistä pystyi muuten jiollekkin alueille suoraan varaamaan (vissiinki, ainakin sähköinen varausjärjestelmä oli) aikoja viikonlopuille..ainakin Kuopio oli joukossa mukana. Ja oisko ollut tuo Hyvinkäänkin..maistraatin sivuilta löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...