Jump to content
Naimisiin.info

Mitkä maistraatit vihkivät hääjuhlapaikalla?


Koivuhiiri

Recommended Posts

Ajattelin aloittaa tästä aiheesta ihan uuden ketjun, jotta kaikki siviilivihittävät voisivat tarkistaa tilanteen samasta paikasta. (Jos siis tähän tulee vastauksia. ;) )

Toivoisin teidän siviilivihittyjen tai vielä häitä suunnittelevien vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mistä maistraateista saa vihkijän hääpaikalle? Lähtevätkö vihkimään myös viikonloppuna? Entä miten kauas suostuvat matkustamaan (jos satutte tietämään)?

Tiettävästihän ainakin Hyvinkään maistraatista suostuvat vihkimään muuallakin kuin Hyvinkäällä. Tietääkö kukaan, kuinka kauaksi ne kiltit hyvinkääläiset vihkijät :) suostuvat matkustamaan? Ei varmaan kuitenkaan Etelä-Suomen ulkopuolelle...

Aion lisäillä tähän omia selvityksiäni, kunhan vain saan soitettua pariin maistraattiin...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vastaanpa tässä itse itselleni, kun äsken soittelin kolmeen maistraattiin. Tosin nämä ovat lähinnä tietoa siitä, mitkä maistraatit eivät vihi viikonloppuna.  ;D  :(

Kokkolan maistraatti

Alue: Halsua, Himanka, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kälviä, Lestijärvi, Lohtaja, Perho, Toholampi, Ullava, Veteli

- Periaatteessa voivat vihkiä viikonloppuisinkin, käytännössä lienee hankalaa järjestää. Kahdesta henkikirjoittajasta toinen pystyy sopimaan viikonloput korkeintaan kolme viikkoa aiemmin. Kovin isoja häitähän ei tuolla varoitusajalla järjestetä... Toinen taas mieluummin vihkisi perjantaina, vaikka vähän virka-ajan jälkeenkin, mutta lauantai saattaa jossain tapauksessa sopia. Vasta keväällä pystyvät lupaamaan ensi kesän vihkiaikoja.

- Tulevat viikonloppuna juhlapaikalle koko virka-alueellaan, jos siis ylipäänsä viikonloppu sopii. Virka-aikana lupailivat ainakin lähialueella vihkiä juhlapaikalla. (Kysyin tietystä yksittäisestä juhlapaikasta.)

- Maistraatin vihkihuoneeseen mahtuu hääparin lisäksi n. 12-15 vierasta.

Tampereen maistraatti

Alue: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmalahti, Kuru, Kylmäkoski, Lempäälä, Luopioinen, Längelmäki, Mouhijärvi, Mänttä, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sahalahti, Tampere, Toijala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Viiala, Viljakkala, Vilppula, Virrat, Ylöjärvi

- Vihkivät vain virka-aikana tasatunnein klo: 9.00 eteenpäin.

- Viikolla saattavat suostua lähtemään juhlapaikalle, riippuen vähän paikan sijainnista.

- Maistraatin tiloihin mahtuu n. 10 vierasta.

Lappeenrannan maistraatti Imatran toimipiste

Alue:Imatra, Joutseno, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Saari, Savitaipale, Suomenniemi, Taipalsaari, Uukuniemi, Ylämaa

- Eivät tavallisesti vihi ainakaan Imatralla viikonloppuisin. (En älynnyt kysyä Lappeenrannan osalta, kun olin Imatran seutua ajatellut...)

- Vihkivät virka-aikana klo: 9-16, maistraatin tiloihin mahtuu n. parikymmentä vierasta.

Noin yleisesti ottaen vain tuo ensimmäinen (Kokkolan) viranomainen tajusi, että siviilivihittäväkin voisi tahtoa pitää isot juhlat... Viimeinen, karjalaisvirkailija kuvitteli ilmeisesti, että menisimme kuitenkin kirkossa naimisiin, kunnes ilmoitin, ettemme kyllä kuulu kirkkoon.  ::) Eivät siis taida maistraateissa vielä oikein tajuta, että siviilivihkimisen ottavat muutkin kuin juhlimista välttelevät. No, tämän piti olla asiallinen neuvontaketju, taidan aloittaa hääpäiväkirjan maristakseni tästä aiheesta...  ;D

Lisäilen vielä tietoja, sitä mukaa kun niitä kertyy, toivottavasti joku muukin voisi kertoa maistraattien käytännöistä täällä. Ja saa niitä marinoitakin laittaa...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Meidän häihimme Helsinkiin tuli vihkijäksi Hyvinkäältä Pentti Ristikartano. Kuulemma joustavat hyvin päivien ja kellonaikojen suhteen (joku pari oli vihitty klo 23 jälkeen illalla). Mutta toimivat Etelä-Suomessa (Pentti itse asuu Lohjalla päin).

Muokkasin hääpuheen saamieni mallien pohjalta ja lisäsin pari runoa. Tuli hyvä ja Pentti muokkasi sitä vähän omaan suuhunsa sopivaksi. Hän on erittäin hyvä puhuja ja hauska tyyppi. Sisko oli luullut aluksi häävieraaksi ja heittänyt huulta hänen kanssaan. Oli sitten vähän hämmentynyt, kun Pentti oli käynyt laittamassa 'vihkikaavun' päälle. 4-vuotiaan poikani mielestä minä olin prinsessa ja ennen hääpuheen alkua kuulin, kun hän kysyi äidiltäni, onko tuo mies kuningas (tarkoittaen Penttiä hienossa kaavussaan).  :D

Vihkiminen oli kaikkien mielestä upea kokemus. Suosittelen maistraatissa käynnin sijaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli myös Hyvinkäältä Päivi Siekkinen. Juhlamme olivat Helsingissä lauantaina, eli ainakin pääkaupunkiseudulle Hyvinkäältä tulevat. Maksoimme toki matkakulut, mutta muita kuluja ei tullut. Tiedän, että Helsingin, Espoon ja Vantaan maistraatit eivät tee vihkimisiä viikonloppuisin tai ylipäänsä missään muualla kuin maistraatin tiloissa.

Varasimme vihkijän tämän vuoden alkupuolella ja jo silloin oli pientä ruuhkaa ja kuulemma useita varauksiakin, myös meidän hääpäivällemme eli 3.8.. Tähän mennessä kuulemma ovat pystyneet kaikki halukkaat vihkimään, mutta luin juuri jostain lehdestä, että joku ko. maistraatin virkailija totesi, että ensi vuonna kaikkia vihkimisiä he eivät enää valitettavasti pysty suorittamaan työvoimapulan takia - ei ainakaan suosituimpana aikana eli kesällä...

Hyvinkään maistraatin kotisivut:  http://www.hyvinkaanmaistraatti.fi/vihkiminen.htm

Link to comment
Share on other sites

Kakka sanon mina >:( .

Mailasin tanaan Hyvinkaan maistraattiin ja sain vastauksen, jonka jo melkein aravasinkin.

Olemme liian kaukana heille. He sanoivat etta, mielummin vihkivat nelja paria lahella kun yhden kaukana. Hyvinhan sen mina ymmarran, arsyttaa vaan kun nama muut maistraatit eivat ole seuranneet esimerkkia >:(. Luusisi tallaisienkin instituutioiden tarvitsevan uusitumista valilla. Niin kuin jollain palstoilla on aikasemmin puhuttu , etta jos haluaa siviilivihkimisen ei se valttamatta tarkoita sita, etta haluaisi pienet vaatimattomat haat maistraatissa. voi vatun vattu. :-/.

Tarvitsee vain yrittaa muita paikkoja.

Link to comment
Share on other sites

Myoskin Tampereen maistraatin Toijalan palveluyksikko sanoi ei pyyntooni siviilivihkimisesta. :( :'( >:(

Meilla alkaa kohta vaihtoehdot kaymaan hieman vahiin...mitas sitten tehdaan.

Tietaako kukaan mukavia henkikirjoittajia tai suostuvaisia karajaoikeuksia...?

Epatoivoinen Chick

Link to comment
Share on other sites

Nokian toimipisteesta sanottin myos ei. :(

Mutta kuulin yhdelta henkikirjoittajalta, etta tana viikonloppuna on maistraattien kehittamispaivat ja tama mies lupasi tuoda viikonloppuvihkimisen esille. Ehka viela koitan kepilla jaata ja kysyn mita siella paatettiin ja jos tama kyseinen mies millaan lahtisi meita vihkimaan.

Link to comment
Share on other sites

Sähköpostikyselyni Hyvinkään maistraattiin tuotti yllättävän tuloksen: he eivät enää aio vihkiä oman alueensa ulkopuolella. Tämä oli muotoiltu "ehkä" -muotoon, joten toiveikkaana ajattelin vielä lokakuussa kysellä kuitenkin...

Alkavat muutoin vaihtoehdot käydä vähiin, Lahden maistraatista ei vihkijää juhlapaikalle saa. Käräjäoikeus on seuraava ja viimeinen toivo, muuten mennään perjantaina maistraattiin.

Link to comment
Share on other sites

Sähköpostikyselyni Hyvinkään maistraattiin tuotti yllättävän tuloksen: he eivät enää aio vihkiä oman alueensa ulkopuolella. Tämä oli muotoiltu "ehkä" -muotoon, joten toiveikkaana ajattelin vielä lokakuussa kysellä kuitenkin...

Alkavat muutoin vaihtoehdot käydä vähiin, Lahden maistraatista ei vihkijää juhlapaikalle saa. Käräjäoikeus on seuraava ja viimeinen toivo, muuten mennään perjantaina maistraattiin.

Voi rähmä!   :o

Onko tämä sitten sitä palvelujen kehittämistä  >:(

Juuri kun aloin vähitellen lämpenemään ajatukselle vähän juhlavammasta vihkimisestä.   :'(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Voi rahmän rähmä! Mikä on se "oma alue"? Ei kai pelkkä Hyvinkää?!?  :-/ Mikä vattu siinä on, kun pakolla yritetään passittaa väkeä kirkkoon? Kun ei se maistraattiin menokaan innosta, ainakaan täällä Espoossa, kun on muutenkin niin nuiva asenne...  :P

Hyvinkään maistraatin toimialue on Hyvinkään lisäksi Kerava, Järvenpää, Nurmijärvi ja Tuusula. Olen samaa ihmetellyt, mikä ihme siinä on, ettei voi juhlavaa siviilivihkimistä saada niin millään ilveellä. Tampereenkin maistraatista tuli vähän sellainen olo, että vihkiviät armollisesti omissa tiloissaan virka-aikana tasatunnein, kun kerran eivät voi kieltäytyäkään.  ;D Olisipa tässä maassa joku uskonnoton "virallinen vihkipalvelu" tms.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Toistan tässäkin yhteydessä vielä sen useammassa hääoppaassakin mainittavan vinkin:

Pienten paikkakuntien käräjäoikeuksista lähdetään yleensä suosiollisemmin vihkimään virka-ajan ja -paikan ulkopuolelle kuin kaupunkien maistraateista ja käräjäoikeuksista!

-- juhlapaikalla siviilivihitty Bunnie

Link to comment
Share on other sites

Heps!

Tulipa tuossa mieleen, että vihkimisen saa toimittaa myös käräjäoikeuden tuomari tai laamanni. Täytynee soitella KVL:n alueen käräjäoikeuteen ja kysellä sieltä, jos löytyy halukasta ihmistä vihkimään meidät.

Laittakaahan viestiä, ne jotka on vihkinyt joku muu kuin maistraatin henkikirjoittaja. Miten olette tälläisen ihmisen löytäneet?

Link to comment
Share on other sites

Päivitin tuonne ketjun alkupäähän Kokkolan maistraatin tietoja. Eivät siis suostuneet vielä lupaamaan vihkimistä ensi kesän lauantaille, mutta eivät suoralta kädeltä kieltäytyneetkään. Täytyy soitella taas keväällä.  

Tähän ketjuun voisi tosiaan kirjoitella tietoja myös käräjäoikeuksien vihkimisinnokkuudesta (tai varmaan -innottomuudesta ::)). Yritin lisätä käräjäoikeudetkin otsikkoon, mutta sana ei mahtunut. Tietoa siitä, miten käräjäoikeudesta saa vihkijän kaipailisin siis minä myös.  ;) Itse olen soittanut yhteen käräjäoikeuteen, jonka tiedot ovat tuossa alla.

Kokkolan käräjäoikeus

Puhuin päivystäneen tuomarin kanssa. Hän ei suostu vihkimään lauantaisin, eikä muista kenenkään muunkaan vihkineen muuta kuin virka-aikana. Muilta tuomareilta voi kyllä kysellä vielä erikseen joskus keväämmällä, mutta ei nyt kauhean lupaavalta vaikuttanut. Eivät myöskään vihi muualla kuin käräjäoikeuden tiloissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Käsittääkseni ainakin Porin maistraatista on mahdollista saada vihkiminen virka-ajan ulkopuolella juhlapaikalla. Tai ainakin oli vielä viime kesänä, kun yhden tuttavan häissä olin (käsittääkseni vihkijä oli maistraatista eikä käräjäoikeudesta, mutta en ole aivan varma :-/). En sitten tiedä, miten innokkaita ovat lähtemään virka-alueensa ulkopuolelle, mutta luulisin virka-alueella ainakin tuon vihkimisen virka-ajan ulkopuolella onnistuvan :).

Tässä vähän yhteystietoja:

henkikirjoittaja Marja-Liisa Kauppila 02 622 7340

henkikirjoittaja Pentti Rosenqvist 02 622 7346

henkikirjoittaja Antti Kilkku 02 6227 361

Maistraatin virka-alue: Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kiikoinen, Kokemäki, Kullaa, Köyliö, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Noormarkku, Pomarkku, Pori, Punkalaidun, Siikainen, Suodenniemi, Säkylä, Ulvila, Vammala, Vampula, Äetsä

Link to comment
Share on other sites

Meidän vihkijämme (jossain päin Länsi-Suomen lääniä ;)) tulee vihkimään juhlapaikalle, mutta vain virka-aikana. Tämä ei ole kylläkään kiinni halusta, vaan siitä, että heillä ei ole kuin 2 henkikirjoittajaa. Ja kun menemme naimisiin joulun alla, niin jos esim. meidän vihkijämme sairastuisi, niin sitten ei olisi back-upia. Siksi vain arkipäivä/virka-aika onnistuu...:)

Link to comment
Share on other sites

Iloisia uutisia: Hyvinkään maistraatissa on edelleen loistava palvelu! Me saamme vihkijän juhlapaikalle. Hän tarjoutui tulemaan, vaikkei ole edes päivystysvuorossa. Varsinaisella päivystäjällä oli kalenteri hyvin täynnä, joten saimme siis "varanaisen". Jeejee!  ;D

-hyvin-hyvin-iloiset-jepa-ja-sen-sulho

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Laitoinpa sitten postia Kouvolan maistraattiin. Vastaus oli tylysti ei vihi virka-ajan ulkopuolella. *sadattelua*  >:(

Juu, he eivät vihi virka-ajan ulkopuolella, mutta lähtevät kyllä muualle vihkimään. Meille lupautuivat tulemaan n. 50 kilometrin päähän Jaalaan.

Link to comment
Share on other sites

Osaako kukaan kertoa millaiset tilat Helsigin maistraatissa on vihkimistä ajatellen? Onko joku erityinen huone vai kolkko toimistotila? Entä millaista palvelua sieltä mahtaa saada...?

Link to comment
Share on other sites

[glb]Turun maistraatti[/glb] vihkii vain omissa tiloissaan ja virka-aikana. Ajan voi varata numerosta (02)5110111. Vihkimiset suoritetaan 9-15.30.

Voi harmi...

Nyt täytyy vielä odotella, mitä se Vakka-Suomen maistraatti vastaa... Pidetään peukkuja xyxthumbs.gif

Link to comment
Share on other sites

"Siviilivihkimiset suoritetaan pääosin virka-aikana ja täällä oikeustalolla. Satunnaisesti vihkimisiä voidaan suorittaa myös muualla, mutta kovinkaan helppoa sellaisen järjestäminen ei ole, koska tuomarit joutuvat tällöin hoitamaan toimituksen vapaa-ajallaan."

Tällaisen sähköpostivastauksen sain joko Turun tai Vakka-Suomen käräoikeudelta (en tiedä kummalta, kun oli vaan lähettäjän nimi, eikä muita tietoja..)

[glb]Toivoa on siis vielä![/glb]

Link to comment
Share on other sites

Osaako kukaan kertoa millaiset tilat Helsigin maistraatissa on vihkimistä ajatellen? Onko joku erityinen huone vai kolkko toimistotila? Entä millaista palvelua sieltä mahtaa saada...?

Olen ollut kaksi kertaa todistajana ystävilleni. Vihkimiseen käytetty huone on mielestäni sisustukseltaan ihan siisti ja suht viehättävä noin väreiltään. Ennen vihkimistä hääpari seurueineen saa joksikin aikaa käyttöönsä nojatuolein & pöydin varustetun huoneen (myös ihan viehättävä), jossa voi vähän rauhoittua ja jonne voi rauhassa jättää takit yms. Ettei tarvitse siinä käytävällä odotella, jos vaikka sattuu toinen pari olemaan vihittävänä. Näitä huoneita on mielestäni kaksi.

Palvelusta en osaa sanoa, mutta valitettavasti molemmat nämä parit ovat jo eronneet  :-/ (vihkimiset v.98 ja 99). Tämä tuskin kuitenkaan on maistraatin syytä...

Link to comment
Share on other sites

no niin...  >:(

Sekä Kouvolan maistraatti että käräjäoikeus vihkivät vain virka-aikana ja omissa tiloissaan joten ei auta muuta kuin varata vihkiminen edelliselle perjantaille ennen varsinaista hääpäivää. Sapettaa mutta minkäs teet. Tuntuu vaan typerältä pynttäytyä kahtena päivänä peräkkäin ja juuri kun perjantaina pitäisi tehdä hirveä määrä ruokia jne jne  >:(

Link to comment
Share on other sites

Kun tämä siviilivihkiminen juhlapaikalla ja virka-ajan ulkopuolella on nykyään tuskastuttavan vaikeaa, sain tässä kuulla eräältä tuomarilta lohduttavia uutisia tulevien vuosien siviilivihittäville.

On kuulemma kaavailtu uutta pykälää johonkin, jonka mukaan maistraateilla tulisi olla virka-ajan ulkopuolella päivystävä vihkijä. Tämän tarkoituksena on taata se, että kaikilla olisi mahdollisuus tulla vihityksi valitsemassaan paikassa ja myös virka-ajan ulkopuolella. Tämä tuomari sanoi, että hyvällä tuurilla esitys menisi läpi jo syksyllä.

Valitettavasti tämä ei nyt meitä tämän kesän vihittäviä auta, mutta ainakin ollaan menossa parempaan suuntaan. Toivottavasti tämä kaikki on helpompaa jo kesän 2004 pareille!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...