jotain pientä lisää siviilivihkimiseen


Nukka

Recommended Posts

Minä pidän todella paljon tuosta Kahlil Gibranin tekstistä, mutta koska itse olen lukenut sen veljeni siviilivihkimisessä muutama vuosi takaperin, olisi hassua ottaa se. Pitää vielä etsiskellä, sillä itsekin haluaisin JOTAIN pientä lisää vihkimiseen. Tai no todennäköisesti saadaan yksi musiikkiesitys, mutta sen lisäksi vielä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Täällähän on paljon tietoa just niihin asioihin mitä olen mietiskellytkin.

Meillä vihkiminen tulee olemaan lähimmän kaupungin maistraatin vihkihuoneessa, jonne kutsutaan bestmanin ja kaason lisäksi omat vanhempamme. Tarkoituksena olisi, jos vihkimisen toimittava henkilö suostuu lisätä omaa pikkulisää kaavaan kuten musiikki, kun tulemme odotustilasta ja pieni runo, jonka lukee kaaso vihkimisen jälkeen.

Varaamme ravintolasta pöydän vihkimisen jälkeen. Kuohuvat juodaan siellä.

Varsinainen hääjuhla ja siunaaminen avioliittoon on parin kuukauden päästä siitä eli 25.7. mieheni kotipaikkakunnalla.

Näitä pitää nyt siis ajatuksella lukea ja hahmotella oma juttu. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 9 months later...

Hei!

Ilmeisesti ainakin Hyvinkään maistraatilla on erilaisia valmiita ehdotuksia siitä, mitä tekstejä vihkijä voisi lukea. Onko kenelläkään näitä tallella? Olisi suuri apu, jos tekstejä voisi joko laittaa tänne, tai sitten privana minulle, jos ei halua laittaa niitä julkiseen jakeluun. Työkaverillani oli nämä, mutta ne hävisivät sähköpostiosoitteen vaihtumisen myötä... :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Voi miten ihania tekstejä, piti oikein tallentaa jotta saa inspiraatiota niistä ensi kevään siviilivihkimiseemme! Vihkiminen tapahtuu juhlakartanon pihalla sään salliessa, ja haluaisimme kuitenkin kaunista puhetta. Jos suinkin vihkijälle sopii, haluaisimme vannoa itse kirjoittamamme valat vihkimisen yhteydessä. En tajua kyllä itsekään, miksi haluan jo tässä vaiheessa pilata meikkini vollottamalla!! :-X:girl_sigh::girl_hide:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Mun ihana ystävä kirjoitti notaarille vihkipuheen meitä varten. Ja se puhe on ihana! Tippa tuli linssiin kun luin sen. Keräilin sopivia tekstinpätkiä verkosta ensin ja lähetin sit tälle ystävälle, joka kokosi ja viilasi niistä sopivan yhdistelmän ja pisti vielä vähän omiaankin.

Lisäksi mun kummitäti lupasi katsoa kokoelmistansa jonkin kivan runon luettavaksi seremoniassa. Kaasolta ajattelin kysäistä, josko lukisi sen sitten h-hetkellä. Siitä runosta en vielä yhtään tiedä, että mitä sieltä tulee. Kohta varmasti se nähdään!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ihanaa, että tänne on laitettu näinkin yksityiskohtaista tietoa vihkimisen etenemisestä ja erilaisista vaihtoehdoista sen toteutukseen :) Kiitos!!

Me menemme naimisiin elokuussa 2012 ja tarkoituksemme oli toteuttaa vihkiminen meren rannalla juhlapaikan edustalla. Tämä tietty jos sää sallii ;) Jos sataa kuin aisaa niin vihkiminen on tehtävä juhlapaikan tiloissa.

Olemme ensimmäiset suvussamme, jotka sanovat 'tahdon' siviilisti ja uskon osan sukulaisista suhtautuvan ajatukseen hieman nuivasti...tai ainakin epäillen. Onkin ollut ihana huomata tältä palstalta, että ei siviilivihkimisen tarvitse olla tylsä, epäromanttinen ja lyhyt - vaan päinvastoin!! :)

Sainkin täältä jo hurjasti inspiraatiota vihkikaavaan ja itse vihkimiseen, mutta haluaisinkin kysyä, että kuinka olette toteuttaneet 'pois marssin' ja kaikki krumeluurit sen jälkeen?

Eli jos meillä vieraat asettuu jotenkin kahdeksi joukkioksi vihkipöydän vasemmalla ja oikealla puolelle, voimme kävellä vieraiden välistä pois samalla kun he puhaltelevat kuplia ja heittävät riisiä. Mutta mitä sitten? Onko ideoita mitä tämän jälkeen tapahtuu?

Meillä ei tule hääautoa, koska rannalta on matkaa juhlapaikkaan 20 metriä. Joten emme voi 'kadota' minnekään mieheni kanssa. Toisaalta olisi kiva varastaa yhteinen hetki meille (n.10-15min)..mutta minne oikeen pujahdamme? Ehkä juhlapaikkaan sisälle hetkeksi rauhoittumaan ja sitten kun tulemme ulos, voisimme kilistää lasit ja hoitaa onnittelut, jonka jälkeen vieraatkin voisivat käydä sisään...

Toinen vaihtoehto olisi vain jäädä suoraan ulos onniteltaviksi ja kuunnella aplodit ja koittaa henkisesti rauhoittua xD Sen jälkeen olisi luontevaa antaa valokuvaajan ottaa muutama ryhmäkuva ja sitten vain siirtyä kartanoon juhlimaan...

En osaa millään päättää kuinka asian hoitaisi. Vinkit olisivat kullan arvoisia!!! :)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä, mikä teillä toimii, mutta voin kertoa, miten me tullaan itse toimimaan. Vihkiminen on tosiaan myös samassa tilassa (alunperin mietittiin, että josko ulkona, mutta kaupunkialueella taustahälyä on todennäköisesti rauhallisellakin pihalla liikaa, että ihmiset kuulisivat, mitä vihkimisessä sanotaan) kuin itse juhlakin.

Meillä on kaksi versiota, hyvän sään ja huonon sään versio. :) Lisäksi on yksi hylätty versio.

Hyvän sään versiossa käännymme saatuamme vihkitodistuksen, ja marssimme ulos, johon hääväki meitä seuraa, ja otamme siellä vastaan onnittelut ja maljannostot.

Huonomman sään versiossa käännymme saatuamme vihkitodistuksen, astelemme muutaman askelen sopivaan kohtaan huonetta, ja otamme tässä vastaan onnittelut + kuohuviinikilistelyt.

Hylätyssä versiossa olimme aikeissa astella vihkimisestä takahuoneeseen, puhallella vähän, ja tulla piakkoin onniteltavaksi sieltä. Tämä kuitenkin tuntui jotenkin lopulta rasittavalta ajatukselta, siinä kuitenkaan pysty keskittymään relaamiseen, vaan syöksyisi saman tien ulos sieltä. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Kertokeepa, että saako maistraatissa juoda omia juomia, sen jälkeen kun on naimisiin menty? Muistelen kuulleeni kaverilta, että heille oltiin nihkeitä siitä että vetivät kuoharia. Onko tässä jotain eroa paikkojen välillä? Nojoo, olis pitäny kysyä sieltä suoraan, mutta enhän tajunnu sillo. Pitääpä laittaa sinne kyssäriä kuitenki

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Onkohan tämä oikea ketju..?

Mutta tässä vihkiseremoniamme sisältöä:

Tulomusiikkina Hans Zimmerin Chevaliers de Sangreal, jota musiikkimies häivytti saapuessamme vihkijän eteen.

Kävelimme juhlapaikan päärakennuksen molemmilta puolin talon takana vihkikatoksella järven rannassa istuvien ihmisten luokse. Kun saavutimme toisemme, otimme toisiamme kädestä kiinni ja kävelimme käsi kädessä yhdessä loppumatkan. Kun astuimme portaat ylös sisälle vihkikatokseen, herkistyin valtavasti nähdessäni rakkaiden ihmisten kasvot, etenkin oma äitini itki myös jo siinä vaiheessa. Olimme "piilotelleet" päärakennuksen nurkkahuoneessa vihkiseremonian tulomusiikin kajahtamiseen asti, joten ihmiset näkivät meidät vasta tässä vaiheessa. Paitsi kaaso ja miehen tytär, jotka olivat mukana, kun kävimme vihkimisen läpi vihkijän kanssa puoli tuntia ennen H-hetkeä. EDIT4. Siis kaasohan näki mut aamusta asti, oltiin yhdessä kampaajalla ja puki minut, mutta anyway.

Seremonia oli todella kaunis. Vieraskirjaan on kirjoitettu, että ensimmäinen kerta, kun itkin häissä liikutuksesta/vuodatimme onnenkyyneleitä kanssanne/valat ja puheet hienoja ym.. Mutta homma eteni näin:

Aluksi notaari toivotti kaikki tervetulleiksi ja kaaso lausui Anna-Mari Kaskisen Minä sinua rakastan-runon.

Sitten vihkijä luki hänelle mailaamani tekstin rakkaudesta ja rakastamisesta. Muokkasin sen täällä foorumilla julkaistuista teksteistä ja sulho/ei kun mies tykkäsi, joten lähetin sen. Jos jotakuta kiinnostaa, niin postaan sen tänne.

Seuraavaksi tuli virallinen kaava julistamiseen asti. Vuorossa olivat vihkivalamme. Suosittelen lämpimästi! En olisi ikinä uskonut kuinka kauniisti mieheni oli kirjoittanut minusta. Herkistyin jo oman valani lausumisen aikana, ääni meinasi loppua viimeisen lauseen kohdalla mutta mieheni vala minulle sai parkumaan. Kuulemma oikeastaan kaikilla murtuivat padot valojemme aikana.

Sitten oli sormusten vaihdon vuoro. Miehen tytär antoi sormukset. En meinannut saada pujotettua sormusta miehelleni mutta tämä vain kevensi tunnelmaa.

Lopussa oli virallista kaavaa, "olette keskenänne yhdenvertaiset.." ja "voitte suudella toisianne" Pussattiin oikein kunnolla, mies oli "pihdannut" multa pari päivää sanoen, että "ei ennen vihkimistä pussata".

Meidän suudelmastamme aloitti laulamaan palkkaamamme sisarusduo. Oli todella kaunista! Aivan upea esitys.

Lopuksi kaaso ohjeisti ihmiset katoksen ulkopuolelle nurmikolle ja hän miehen tyttären kanssa jakoi korista kaikille kauraa. Sitä sitten saimme onnentoivotusten saattelemana niskaamme oikein kunnolla astellessamme sisarusduon esittämän Walking in the air-kappaleen tahdissa katoksesta ja kävelimme päärakennuksen aulaan ottamaan vieraat vastaan.

Onneksi ilmat suosivat, niin saimme vihkimisen ulkona, kuten haaveilimme. Kuulin joiltakin vierailta, että joutsenpariskunta oli tullut uiskentelemaan vihkiseremonian loppupuolella aivan siihen katoksen viereen. Siinä oli järvi vieressä. Aika lupaava enne, jos sellaisiin uskoisi! Voi, kun olisin itsekin nähnyt joutsenet. Mutta kaiken kaikkiaan todella onnistunut, aivan ihana vihkiminen.

EDIT10. Pidettiin muuten toisiamme käsistä kiinni koko vihkimisen ajan! Annoin kukkapuskan kaasolle.

Muokattu: , käyttäjä: miinin
Link to comment
Share on other sites

Heips, tässä se vihkijän häissämme lukema teksti. Sori, että on mustattuna, en saanut normaaliksi.

Miinin ja Ukkokulta, te olette päättäneet rakastaa toisianne. Se on paljon enemmän kuin se, että te rakastatte toisianne. Rakkaus on ihana tunne, se kantaa koko elämää. Tunteet kuitenkin ovat ailahtelevaisia. Se, että te tahdotte solmia avioliiton, osoittaa, että tuntemanne rakkauden lisäksi te myös tahdotte yrittää rakastaa silloinkin, kun se on vaikeaa. Ihmiselämässä tulee vastaan vaikeuksia mutta niinä hetkinä teillä on tukena toisenne. Joskus toinen rakastaa vähemmän, joskus toinen. Avioliitto on turvananne silloin.

Rakkaus, kunnioitus ja ystävyys kantavat teitä yhteisen elämänne päivinä. Vaikka joku näistä kolmesta voi vähentyä, pyrkikää pitämään niiden yhteispaino samana. Rakastamalla ja kunnioittamalla toisianne sekä olemalla ystäviä keskenänne, te solmitte tiukimman liiton, jonka voi solmia.

Rakkaus ei kuitenkaan ole kerralla valmis. Sitä on hoidettava, se tarvitsee aikaa ja työtä kasvaakseen. Muistakaa siis ruokkia rakkautta. Pienillä sanoilla, asioilla, teoilla. Tähän tarvitaan mielikuvitusta, virikkeitä mutta ennen kaikkea tahtoa.

Muistakaa myös rakastaa ja kunnioittaa itseänne, sillä itsenne te tuotte suhteeseenne. Te olette yksi ja te olette kaksi. Yhdessä te voitte kohdata elämän, kumpikin omana itsenänne. Te voitte kasvaa ja muuttua, katsoa eri suuntiin, nähdä eri asioita – mutta jos te haluatte rakastaa toisianne, kunnioittaa toisianne ja olla ystäviä keskenänne, teillä on yhteinen tie elämässä.

Sydämessänne te tiedätte jo olevanne pari. Tänä päivänä te haluatte vahvistaa suhteenne avioliitoksi.

Sitten tuli virallista kaavaa:

Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin.

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiitti Roslin!

Hyvä, jos tekstistä on jollekulle hyötyä - meille se sopi loistavasti, olemme toistemme parhaita ystäviä. Oli muutenkin pakko päästä purkautumaan vihkimisestä, se oli niin ihana ja onnistunut. Harmittavan usein tulee edelleen vastaan ajattelutapa, jonka mukaan vihkimismuodon uskonnollisuus (kirkko vai siviili) määrittää automaattisesti sen miten koruton tai panostettu seremonia on. Sehän riippuu vihkiparin mieltymyksistä.

Link to comment
Share on other sites

Harmittavan usein tulee edelleen vastaan ajattelutapa, jonka mukaan vihkimismuodon uskonnollisuus (kirkko vai siviili) määrittää automaattisesti sen miten koruton tai panostettu seremonia on. Sehän riippuu vihkiparin mieltymyksistä.

Niinpa! Toki asialla on myos jotain tekemista vihkija kanssa, mutta yleensa heilla ei kai ole mitaan ongelmaa jos vihkimiseen liittyy enemman ohjelmaa kuin pakollinen. Sinansa siviilivihkiminen on mielestani potentiaalisesti paljon persoonallisempi kuin kirkollinen, koska voi ihan itse paattaa musiikit yms :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä mentiin muuten kaavan mukaan, mutta pikkuveljeni (joka oli myös bestman) luki toimituksen alussa runon: sinun ei tarvitse sanoa, kuinka suuresti minua rakastat.... jne.

Meinasi isosiskolla tulla itku, veikka esiintymiskammoisena oli tuota harjoitellut kovasti ja jännitti aika tavalla, mutta luki sen kun tiesi sen olevan mulle tärkeä. Muutenkin toimitus oli aivan mahtava, tosi rento ja maanläheinen, vaikka minä niitä marsseja ja riisisateita toivon edelleen.... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Meillä on myös tulossa pientä lisää vihkikaavaan ja käsittääkseni Hyvinkään maistraatissa ollaan yhteistyökykyisiä tämän asian suhteen. Enemmän päänvaivaa aiheuttaa virallisen kaavan osuus ""Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi..." Meidän perhe on jo tässä, me ja yksi sulkainen öttiäinen, ja se perhe on perustettu jo siinä vaiheessa kun muutettiin saman katon alle, näin me sen koemme. Tuolla viitataan mielestäni lasten saamiseen mikä ei tule olemaan meidän tulevaisuutta. Suostuvatko vihkijät jättämään tuon kohdan pois virallisesta osuudesta tai muuttamaan sitä jollain lailla? Onko jollain kokemusta? Koitin etsiä täältä vastausta mutta en löytänyt.

En ollut itse edes ajatellut koko asiaa, mutta kun isäni ja äitipuoleni menivät naimisiin niin molempien iät alkoi jo numerolla 5, niin äitipuoli huokaisi toimituksen jälkeen että hyvä että tajusivat tuon perheen perustamis-kohdan jättää pois, kolme isoa tytärtä oli kuitenkin todistamassa toimitusta eikä tarkoitus tehdä enää mitään mega-iltatähteä. :grin: Mutta emmehän me tämän ikäisinä VOI vielä tietää mitä tulee tapahtumaan...not.

edit kirjootusvirheet

Muokattu: , käyttäjä: p1qmyy
Link to comment
Share on other sites

^Käsittääkseni tuolla kohdalla ei viitata lapsiin, sillä eikö siinä lopussa sanota, että olette nyt perhe tjsp? :) Kyllähän perheeksi lasketaan myös lapsettomat parit.

Olisi kyllä aika outoa ja vähän loukkaavaakin, jos tuossa kaavassa korostettaisiin lasten hankkimista, kun niin moni ei halua tai voi saada lapsia tai on hankkinut lapset jo ennen avioitumista.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...