Touko

Jyväskylä

69 viestiä aiheessa

Soitin toukokuussa Jyväskylän maistraattiin ja kysyin juhlapaikalle vihkijää lauantaina marraskuussa -07. Ottivat yhteystiedot ja lupasivat palata asiaan.

Soittivat takaisin samana päivänä ja kertoivat, että Saarijärven maistraatista tulee vihkijä, hinta se jo tutuksi käynyt 200e + matkakulut. Joten oli uskomattoman helppoa ja ystävällistä palvelua! Saamme kuulema hoitaa kaikki asioimiset Jkl maistraatin kanssa, aikataulun sopimiset yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa kaipailtaisiin Jyväskylästä Keuruulle siviilivihkijää ensivuoden elokuulle :P Pistin jo tässä vaiheessa kyselyä että onnistuisiko. Toivotaan parasta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänää varattiin aika Jyväskylän maistraattiin  ;D Häihin on kyllä aikaa, mutta tulipahan tuokin asia hoidettua. 18.7.08 maisraatti ja seuraavana päivänä avilotiilon siunaaminen ja juhlistaminen vieraiden kanssa  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä harkinnassa, että pyydetäänkö maistraatista vihkijää juhlapaikalle.. Se on niin kallista! <jotenkin tuntuu tyhmältä maksaa yli 200 euroa siitä, että tulevat 2,5 minuutiksi paikalle. Mutta toki siinä on muutakin työtä. Nyt harkitaan, että menemme perjantaina maistraatissa naimisiin ja pyydämme tuttavapapin siunaamaan juhlaan liiton, mutta olisihan se tunnelman kannalta paras, jos vihkiminenkin tapahtuisi paikan päällä. Missä vaiheessa kannattaa varata, vuoden kuluttua häät ja tosiaan lauantaipäivänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siinä se tärkein...

Osaako kukaan suositella ketään vai soitanko vain ja kyselen sieltä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa kyselisin minä. Kävin siellä noin kk sitten ihan paikan päällä ja ne sanoivat, etteivät anna vihkiaikoja kun vasta tammikuusta alkaen (siis ensivuoden siviilivihkimisiä koskien). Meillä ois tarkoitus saada setä/täti paikan päälle :)

Myös Jkl:n käräjäoikeudesta sain saman vastauksen. Tammikuuta odotellessa siis...  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnistuiko vihkijän saaminen paikan päälle? Mekin oltais haluttu mutta soittaessani ekaa kertaa oli vastaanotto suunnilleen "Ei me sellasta tehdä!! Täällä voi vihkiä mut ei noi vihkijät mihinkään lähde." Pienen keskustelun jälkeen selvisi, että on joku vihkijä joka saattaisi lähteäkin mutta tosiaan vasta tammikuussa voi kysellä. Tammikuussa soitin uudelleen ja vastaus oli, että vihkijä joka on lähtenyt juhlapaikalle vihkimään ei ole enää ensi kesänä töissä täällä. Ja muita ei kuulemma kiinnosta. Kahden soittokerran (puhuin yhteensä 4 henkilön kanssa) jälkeen kävin vielä henkilökohtaisesti maistraatissa mutta eipä sieltä löytynyt vihkijää... <_<

No lopputulos on joka tapauksessa se, että ei saatu vihkijää hääpaikalle ja jäi tosi paha mieli maistraatin "palvelusta".

Nyt oon tosin harkinnut uutta käyntiä, koska lehdessä oli tieto, että vihkimisoikeus tulee useammalle maistraatin virkailijalle kuin kenellä se nyt on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No huh huh!! Lukekaapas tämän päivän Keskisuomalaisen takasivulta artikkeli heidän palveluistaan. Siellä sanotaan, että useita kymmeniä vihkimisiä tehdään vuodessa juhlapaikalla ja kokoajan määrä kasvaa! Joko joku ei oo tiennyt mistä puhuu (sulle), tai sitten toi artikkeli on täyttä kusetusta..?

Muoks: Vai onko käräjäoikeus eri asia kuin maistraatti?? Siis tässä siviilivihkimis-casessa?

Muokattu: , käyttäjä: Amalie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa/kokemusta, paljonko Jyväskylän uuden maistraatin vihkihuoneeseen mahtuu vieraita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mikä on uus vihkihuone? Onko miastraatti nyt jossain uusissa tiloissa?

Ne väliaikaiset huoneet mitkä vihkimiselle on MUN kokemuksen mukaan viimetteeks olleet käytössä (toukokuussa ja kesäkuun lopussa) niin vieraita olis mahtunut sellaset ehkä kymmenen mut ei paljoa enempää. Tuoleja oli muistaakseni neljä.

Mutta tosiaan ne oli kai vain väliaikaisia tiloja. En tiedä sit onko nyt upouusi ja isompi tila käytössä.

Muokattu: , käyttäjä: Naz-akkeli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkemmin en itse asiasta tiedä, mutta lenkillä käydessäni huomasin maistraatin muuttaneen

yliopistonkadulle. Hienon näköiset tilat ainakin pikaisella silmäyksellä kadulta katsottuna.:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maistraatti on muuttanut Yliopistonkadulle ja uudet tilat on vanhoihin verrattuna mun mielestä paljon juhlavammat. Vihkihuoneeseen mahtuu ehkä ihan maksimissaan joku 20 henkeä mutta istumapaikkoja ei ole monellekaan. Kannattaa käydä maistraatissa pyörähtämässä, ne esittelee ihan mielellään ne tilat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Hyvin varmasti mahtuu perheenjäsenet puolisoineen vihkimiseen. On tosiaan ihanan juhlavan näköinen maistraatti nyt ainakin ulkopuolelta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuoreita kokemuksia kaipaisin. Miten muilta on onnistunut vihkijän saaminen itse juhlapaikalle? Entäs vielä sunnuntaipäivänä...? :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma kokemukseni on vuoden 2008 elokuulta. Emme saaneet vihkijää juhlapaikalle vaikka kysyimme ensimmäisen kerran melkein vuotta aiemmin. Riippuu lomista jne. ja kai sitten lopullisen päätöksen voi tehdä se vihkijä, että haluaako lähteä vaiko ei. Haluamamme päivä oli perjantai 8.8.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vihkimenen maistraatissa heinäkuussa.

Varattiin jo vuotta aikasemmin ja sillon saatiin ihan vapaasti päättää klo. aika, kun ei ollut koko päivälle muita aikoja vielä varattuna. Tosin meillä on päivänä perjantai, että vaikuttanee asiaan.

Lisäksi ilmoittivat, että paikalle mahtuu ihan maksimissaan 30 hlöä.

kysyin sitten heiltä myös että millanen uusi tila on jne. ja vastaus kuuluu näin:

Meillä on maistraatin yhteydessä on erillinen vihkitila, johon kuuluu varsinainen vihkihuone, odotustila,

morsiammen huone, kaksi WC:tä sekä pieni keittiö, josta löytyy muutamia shamppanjalaseja. Vaatteita pystyy siis hyvin vaihtamaan esim. morsiammen huoneessa. Vihkitilassa on vihkipöytä kynttilöineen ja sormuslautasineen. Tilassa on myös matto vihkipöydän edessä. Lisäksi tilassa on muutamia koristekukka-asetelmia. Omia koristeita voi tietenkin tuoda mukaan. Tilaan kannattaa käydä tutustumassa etukäteen, jolloin näkee, millainen huoneen sisustus on, ja mitä sinne kannattaa itse tuoda. Omat koristeet pitää tietenkin vihkimisen jälkeen poistaa ja mahdolliset jäljet siivota ennen seuraavaa vihkimistä. Riisiä ei kuitenkaan sisätiloissa saa heittää. Normaalisti varaamme paria kohden puolen tunnin aikoja (ainakin virka-aikana), mutta varatessa kannattaa pyytää pidempää aikaa, jos haluaa vaihtaa vaatteita ja koristella vihkitilaa ennen tilaisuutta. Mikäli myös muuta ohjelmaa on tavallista vihkimistä enemmän, kannattaa varata pidempi aika.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varaamassa juhannusviikolle vihkimistä maistaattiin. Vielä oli hyvin aikoja jäljellä sille viikolle. :)

Missä tuo tarkalleen sijaitsee yliopistonkadulla? Oisko kellään kuvaa laittaa sieltä vihkitilasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mä voin laittaa sitten 5.6. jälkeen. Maistraatti sijaitsee melkein lyseota vastapäätä aavistuksen ylempänä vaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maistraatin vihkitila on yksinkertainen, varmasti jonkun mielestä tyylikäs ja toisen mielestä karu :) Mutta parilla kukkakimpulla saa varmasti kivannäköisen, jos sillä on väliä. Ihmisiä sinne suositellaan max. 20 mutta ehkä tuo 30 mahtuu jos oikein tiivistää (istumaan ei mahdu edes se 20). Esittelevät paikkaa oikein mielellään, kävin siellä toissapäivänä ja tänään uudestaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, eihän se niin juhlava paikka varmasti ole kun kirkko. Eikä tarvii ollakkaan :) Me ei sitten vielä varattukkaan aikaa :D Katotaan mitä tässä loppukesä tuo tullessaan kun on tuo pikkukakkonenkin tulossa parin kuukauden päästä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kävin tänään tutustumassa Jyväskylän maistraattiin ja tykkäsin kovasti! Itse rakennus on vanha ja jykevä, jotenkin arvokkaan ja vakuuttavan näköinen. Maistraatin sisätilat puolestaan ovat uudehkot ja remontoidut. Vihkihuone on mielestäni oikein kaunis - minun (ja mieheni) makuun sopivan yksinkertainen & tyylikäs. Muistaakseni sisustus on pääasiassa musta-valkoinen (eli ei mikään prinsessaunelma, jos joku sellaista kaipailee). Tyyli on ehdottomasti tätä vuosituhatta, eli paikka ei onneksi ole mikään viime vuosikymmenten huonekalujen hautausmaa.

Vihkihuoneen lähellä on morsiamen huone (mahdollisuus peilailla/vaihtaa vaatteita), wc:t ja pieni keittiötila, josta löytyy kuulemma kippistelyynkin kelpaavat lasit. Tuoleja oli tänään melko vähän esillä vihkihuoneessa, mutta ehkä niitä kannetaan tilaan lisää sitten jos joku haluaa/tarvitsee enemmän istumatilaa?

Kaiken kaikkiaan olin hyvin iloisesti yllättynyt! Me saamme noissa tiloissa varmasti juuri itsemme näköisen tilaisuuden järjestettyä. Kaikki oli siistiä ja tyylikästä, kaukana kaikesta nuhruisesta/arkisesta/tylsästä. Ja tapaamani työntekijä oli myös todella mukava ja palvelualtis. Sain jo tutustumiskäynnillä laatupalvelua, joten uskon henkilökunnan osaavan omalta osaltaan luoda vihkipäivään juhlatunnelmaa liukuhihnahomman sijaan.

Tässä vielä muutama huomio:

- omat tekstit ja musiikit kannattaa toimittaa maistraattiin hyvissä ajoin (ei vasta vihkipäivänä).

- henkilökunta ottaa kuulemma miellelään valokuvia toimituksen aikana, mikäli ei ole kuvaajaa omasta takaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Jyväskylän maistraatista vihkijä juhlapaikalla virka-ajan ulkopuolella. Voin kyllä suositella! Varaus onnistui ongelmitta ja vihkijä oli todella hyvä. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Gish: Kuinka paljon aikaisemmin saitte varattua vihkiajan itsellenne? Olitvatko häänne nyt kesällä sesonkiaikaan vai? Haluaisitko kertoa tuon vihkijän nimen, niin voisi toivoa häntä. Onkohan kyseessä tämä saarijärveläinen mies vai joku muu? Kauhea litanja kysymyksiä. (:

Minä laittelin justiinsa äsken sähköpostia Jyväskylän maistraattiin ja kyselin vihkimahdollisuuksia kesälle 2010 (tarkka päiväkin kyllä tosiaan jo on). Toivottavasti vastailevat ja kohtelu olisi suopeaa, vaikka näin aikaisin olen liikenteessä. :S Meillä häät on Jyväskylästä n. 65km päässä, saa tosiaan nähdä tärppääkö ollenkaan. Laitoin kyllä kokeeksi mailia myös Lahden maistraattiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Tajunnanvirta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tajunnanvirta: Sain vastauksen nopeasti, heti seuraavana päivänä. Palvelu on tuon yhden mailin perusteella nyt ollut ihan hyvää, neutraalia. Muistuteltiin, että tiesinhän pyytämäni palvelun maksavan ja kertoivat, että heillä on vain yksi henkikirjoittaja, joka vihkii virka-ajan ulkopuolella. Sain tämän henkilön sähköpostiosoitteen, ajattelin tänään näpytellä hänelle viestiä. Voin sitten taas raportoida, että millaista palvelua häneltä saa. (:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään