Tampere


Muksi

Recommended Posts

Me saatiin vihkijä \o/

Tästä ketjusta viisastuneena olin heinäkuun ensimmäisellä viikolla yhteydessä Tampereen käräjäoikeuteen ja siellä näitä vihkimisiä hoitavaan henkilöön. Suurin osa vihkijöistä on lomalla heinäkuun (niin kuin muukin Suomi), joten hän lupasi kysellä asiaa. Sovimme että hän viestittää ennen omaa kesälomaansa, onko tärpännyt. Perjantaina oli tullut sähköpostia (varmaan vartti ennen kuin hän jäi lomalle), että vihkijä on löytynyt ja olkaamme yhteydessä häneen. Ihanaa!!!

Häihin on enää pari kuukautta, joten kylläpä helpotti. Nyt on vihkijä, paikka, pitopalvelu ja puvut. Kutsut kun saa postiin, niin sittenhän on oikeasti kaikki tarpeellinen hallinnassa, loppu on hienosäätöä. Ihanaa :-X

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Minäkin näkisin mielelläni kuvia Tampereen maistraatin vihkitilasta, ja samaten haluaisin tietää, jos joku osaisi kertoa voiko siellä soittaa musiikkia joko joillain laitteilla (cd:ltä tai läppäriltä) tai onko siellä jopa piano? Ihan kuin jostain olisin lukenut että tilassa on piano, mutta en nyt enää löydä tietoa mistään...

Link to comment
Share on other sites

Siellä ei ainakaan ollut mitään cd-soitinta, sanoivat niin meille kun käytiin esteettömyystodistusta hakemassa. Olis pitänyt viedä mukanaan jos haluaa soittaa musiikkia. Siks me hylättiin koko musiikki, kun ei jaksa mitään omaa soitinta raahata mukana. Jäi muutenkin vähän huono maku koko paikasta. Ehdotettiin, että vihkijä olisi lukenut yhden runon, mutta sanoivat vaan, että mieluummin jos voisi joku vieras lukea, he eivät mielellään lue. Ei olis mun mielestä ollut suuri vaiva. :girl_mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kuinka paljon aikaisemmin pitäisi ottaa yhteyttä käräoikeuden vihkijään, mikäli hänet haluaa juhlapaikalle vihkimään? Me olemme menossa naimisiin heinäkuussa 2012 ja haluamme varmistua, että saamme siviilivihkijän paikanpäälle!

Samaa mietin minä. :) Meillä häät elokuussa -12.

Meillä on myös häät elokuun puolessa välissä. Olen ottanut yhteyttä sekä maistraattiin että käräjäoikeuteen, ja molemmista on tullut vastausta että ota yhteyttä uudestaan 3-5kk päästä. Ymmärrän kyllä, eihän hekään tiedä kesälomista sen aikaisempaa kuin muutkaan :girl_smile: Olisi vain ihana varmistaa vihkijän tuleminen paikanpäälle jo nyt! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Me kysyttiin vihkijää muistaakseni loka-marraskuussa.. Kyselin ensin maistraatista ja neuvoivat kyselemään käräjäoikeudesta, josta sitten saatiin käräjänotaari vihkijäksi. Tapasimme hänet tammikuussa ja kyllä olemme huojentuneita! Nuori, mukava ja joustava (siilitukkainen) nainen! Saattaa mummot olla ihmeissään, mutta me kyllä odotamme innolla :) meillä siis vihkiminen juhlapaikalla.

Muokattu: , käyttäjä: lauwra
Link to comment
Share on other sites

Tietääkö joku Tampereen tämän hetkisestä tilanteesta tarkemmin (onko tässä viime vuosien aikana muuttunut), esim:

Millainen tila on?

Mikä käytäntö kuohuviinien kilistelyiden kanssa?

Varasin syksyllä 2011 puhelimitse vihkimisen kesäkuulle -12. Esteidentutkinnan hoidamme postitse, joten silloinkaan emme käy itse paikan päällä katsomassa tilaa tai jututtamassa ketään.

Vähän mietin, että pitäisikö lähempänä kevättä soitella ja varmistaa varaus vai luottaako vain siihen, että kyllä se siellä on, kun kerran varattu on.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tampereen maistraatti on tätä nykyä Sisä-Suomen maistraatti, Tampereen yksikkö.

Vihkitilassa ei saa juoda eikä syödä mitään, joten ne asiat on hoidettava maistraatin ulkopuolella. Käytäntö johtunee ihan siitä, että harva haluaa tulla vihittäväksi tilaan, jossa on kaiken maailman roskaa ja lätäkköä edellisten jäljiltä. Vihkitila on mielestäni ihan mukava ja siisti, joskaan ei kovin tunnelmallinen.

Yksi kaverini on saanut varattua maistraatista vihkijän lauantaille (virka-ajan ja paikan ulkopuolelle), ja tämä vihkijä oli sanonut vihkivänsä muutenkin virka-ajan ulkopuolella. Puhe ja runot yms. onnistuu kyllä. Kannattaa kysyä siis sieltäkin, oli vasta aloittanut siellä joku aika sitten.

Pakko ymmärtää niitäkin, jotka näitä vihkimisiä toimittavat. Haluavat kai hekin viettää jonkun kesälauantain ilman ventovieraiden ihmisen häissä juoksemista...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Judith, häät oli siis parisen viikkoa sitten ja kyselimme noin 2-3kk (miksen muista tarkalleen??) aikaisemmin notaaria. Meidät vihki käräjänotaari Silja Leino ja olimme todella tyytyväisiä! Teimme vihkikaavasta meille sopivan pienillä lisäyksillä, jotka hän luki mielellään. Siro, nuori, siilitukkainen ja hieman ärrävikainen nainen vihki meidät avioliittoon eikä tätä mummotkaan ihmetelleet :)

En tiedä osaavatko käräjäoikeudestakaan sanoa kuin vasta keväällä kun ovat lomat saaneet suunniteltua... voihan sitä kysyä!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest Aleksandra

Löytyykö tuoreita kokemuksia Tampereen maistraatista? Tapasitteko vihkijää etukäteen ja miten saitte yhteyden häneen? Toimistontäti, jonka kanssa puhelimessa puhuin vaikutti todella tympeältä :(

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihki juhlapaikalla Tampereen kärjäoikeiden tuomari Heidi. Hän oli alkutapaamisessa (2 viikkoa ennen vihkimistä) hieman vastahakoinen tekemään vihkikaavaan mitään lisäyksiä. Hän suostui kuitenkin sanomaan tavallisen vihkikaavan lisäksi lyhyet alku- ja loppusanat emmekä muuta toivoneetkaan. Virallista toimitusta "pehmensi" mielestämme tarpeeksi kaason lausuma runo.

Itse toimitus oli kuitenkin pettymys. Tuomari takelteli joka toisessa sanassa (myös molempien nimissä) ja luki sekä lisäykset että virallisen osuuden lähes yhteen pötköön monotonisesti, täysin ilmeettömänä ja liian hiljaisella äänellä. Hänelle oli tarjottu ennen toimituksen alkua mikkiä, jotta ääni kuuluisi paremmin, mutta hän kieltäytyi mikistä sanoen, että hänellä on niin selkeä ääni ettei mikkiä tarvitse. Virallisuuden ja tietynlaisen ilmeettömyyden ymmärrän kyllä, mutta odotin tuomarilta selkeämpää ulosantia. Tuntui, ettei hän ollut lukenut tekstiä keraakaan etukäteen läpi. Lisäksi tuomari alkoi räplätä kännykkäänsä heti poistumismusiikin alettua, kun olimme vieraiden kanssa lähdössä vihkipaikalta.

Vieraat kiittelivät kaunista vihkimusiikkia, runoa ja ympäristöä, mutta päivittelivät vihkijää. Sekä meille että vieraille jäi kuva, ettei tuomaria kaheasti kiinnostanut olla paikalla vaan hänen tavoitteensa oli mahdollisimman nopeasti päästä pois. Suosittelen muita hääpaikalle siviilivihkijää haluavien miettimään, kannattaako tällaisesta palvelusta maksaa 200€. Samalla rahalla saa paikalle esim. Pro-Seremonian juhlapuhujan.

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihki Tampereen käräjäoikeudesta notaari Elina Ikonen. Hääpäivä oli maaliskuussa ja muistaakseni joulukuussa sai käräjäoikeuteen laittaa sähköpostia. Sitten pidettiin peukut pystyssä, että jollekkin päivä sopisi ja ilmoitus tuli minusta ihan viikon sisään.

Vihkijä oli tosi mukava nuori nainen. Ensi tapaamisessa sovittiin miten vihkitilaisuus menee ja mitä me aiottiin sanoa. Pyysin häneltä pientä johdantoa virallisen tekstin alkuun ja hän lupasi keksiä jotain.... mikä jäi kyllä jännittämään. Tilaisuudessa puhui todella kauniisti ja lämpimästi ja oli juuri sitä mitä oltiin toivottu. Luimme myös toisillemme vihkivalat. Tämä ei ymmärtääkseni maistraatissa onnistu, joten notaari kannatti. Käräjäoikeudestakin sain hyvää palvelua, joten kyllä minusta kannattaa ottaa vaihtoehdoksi myös vihkiminen häissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Me ollaan menossa naimisiin Tampereen maistraatissa kesäkuussa. Käydään tämän viikon torstaina siellä täyttämässä esteiden tutkintapyyntö ja ainakin varmistetaan että saadaanko todistajat maistraatin puolesta (mahdollisesti kysellään myös lisätietoja itse vihkimistilanteeseen liittyen..)

 

täältä löytyy pari kuvaa vihkitilasta (en ainakaan huomannut että niitä olisi tässä ketjussa aiemmin ollut)

http://www.maistraatti.fi/Documents/Vihkiminen/vihkitila_tampere.pdf

 

Lisäys: Käytiin joo siellä maistraatissa, mut 40 minuutin jonottamisen jälkeen tultiin siihen lopputulokseen et hoidetaankin se esteiden tutkintapyyntö netissä ja puolisko sit soittaa varmistaakseen et saadaanko ne todistajat.. ku oli siinä vappuaattona vielä kiire muuallekin.

(lisäsin tähän samaan viestiin ku ei ollut tullut vielä muita viestejä)

Muokattu: , käyttäjä: Willow Ptarmigan
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Meille sanottiin Tampereen maistaatista, että ei onnistu nuo lisäykset peruskaavaan, kun kyseltiin puhelimitse asiasta viime keväänä. Siis sellainen kyllä käy että joku mukana oleva todistaja/sukulainen lausuu vaikka runon tms., mutta että vihkijä ei osallistu mihinkään ylimääräiseen. En tiedä olisiko tilanne sitten muuttunut jos olisimme vängänneet enemmän, mutta meille tällä asialla ei loppujen lopuksi niin suurta merkitystä ollut, ja mentiinkin sitten ihan lyhyellä kaavalla.

 

Sinänsä kyllä hieman yllätyin, kun olin saanut sen käsityksen että nuo pienet lisäykset ovat nykyään aika yleisiä siviilivihkimisissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Onko kellään tuoreita kokemuksia Tampereen maistraatista ja siellä virka-aikaan suoritettavasta vihkimisestä? Ovatko edelleen haluttomia tekemään mitään lisäyksiä vihkikaavaan? Olemme menossa tänä vuonna naimisiin maistraatissa. Mitään juhlaa emme järjestä, kumpikaan ei sellaista halua. Tämän vuoksi haluaisin joitakin lisäyksiä tuohon peruskaavaan tehdä, jotta tilaisuus olisi aavistuksen juhlavampi ja kauniimpi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...