Muksi

Tampere

148 viestiä aiheessa

Minkälainen tila Tampereen maistraatissa on vihkimistä varten? Onko ihan joku toimistotyyppinen huone vai mitä? Ja entä mahtuuko samaan tilaan paljonkin ihmisiä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kaikki neuvot tervetuleita! ongelmana siis se mistä saada vihkijä juhlapaikalle 30.12.06 lauantaina,  tampereen maistraatissa ilmoittivat meillekkin etteivät suorita vihkimisiä lauantaisin ( todella harvoja poikkeuksia lukuunottamatta )  :-[

kaikenlisäksi sanoivat maistraatista etteivät muutenkaan uskaltaisi luvata aikaa vielä vaan lähempänä ajankohtaa,  ( aikaa itse tapahtumaan noin 3 kk. ) itse emme kuitenkaan uskalla jättää päätöstä joulukuulle vaan kyllä se on pakko olla tiedossa ennen kutsujen postiin lähtemistä.

. Käräjäoikeuteen ei toistaiseksi olla päästy puhelimella läpi, täytynee jatkaa yrittämistä vielä ensi viikolla. Elikkä kaikki joilla on ajan tasalla olevaa tietoa niin kirjoitelkaahan vinkkejä ja kertokaa mistä teidän vihkijä paikalle tulee. Ihan nimet ovat myös tervetulleita vaikka yv, kaikki neuvot otetaan kiitoksella vastaan!!

Mikäli vihkijää ei kuitenkaan paikalle saada mennään me sitten maistraatissa virka-aikana naimisiin ja vietetään vaan sitten hääjuhlaa erikseen. En haluaisi heittää toivoa kuitenkaan vielä siitä, että voisimme sanoa toisillemme tahdon ihan koko juhlaväen läsnäollessa  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Murmukka78:  :o No jopas myrkyn lykkäsi! Miten voi käytäntö vaihdella samassa talossa noin paljon (vrt. Tinkerbellin viesti) Ilmoita ihmeessä mitä sait vastaukseksi käräjäoikeudesta!

Käräjäoikeudella ei taida mitään vihkitilaa olla, joten jos jossain neutraalissa tilassa haluaa itsensä vihkiyttää tässä kaupungissa, niin se maistraatti taitaa olla ainoa vaihtoehto (jos juhlapaikkoja ei lasketa). Vai mahtaako jollain viisaalla olla tähän jonkinlainen ajatus?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varasin tuossa pari viikkoa sitten meille vihkijän lauantaille 3.3. käräjäoikeudesta. Ja homma meni todella kivuttomasti: muutaman minuutin jonottamisen jälkeen pääsin vaihteeseen, joka asiani esitettyäni ohjasin minut suoraan erään vihkimisiä suorittavan tuomarin puheille. Hän sitten hetken asiaa mietittyään (vihkiminen tapahtuu hänen hiihtolomaviikollaan, ja hän mietti mitä perhe sanoo, jos hän lupautuu meidät vihkimään kesken lomaansa...) lupasi tulla meidät vihkimään ja kysymättä antoi tarkat ohjeet siitä, miten asiassa edetään tästä eteenpäin.

Suosittelen siis lämpimästi, että koitat vain soittaa tuonne käräjäoikeuteen. Sinnikkäästi vain kun jaksat hengata linjoilla, niin kyllä ne sieltä joskus vastaa...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä juuri soitin käräjäoikeuteen ja homma hoitui myös varsin yksinkertaisesti ja nopeasti yhdellä soitolla, saatiin oikealle päivälle tuomari vihkimään meidät. Palvelu oli varsin ystävällistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suurkiitokset kaikille vastanneille  :-X

Soitto käräjäoikeuteen, nyt kun läpi pääsi pelasti päivän  :)Sieltä tuomari tulee meidätkin vihkimään, ja näinollen säästymme siltä maistraattikeikalta.  Hyvä näin.

Tässä ehti vain jo panikoida asian suhteen, kun maistraatin palvelu virka-ajan ulkopuolella osoittautui olemattomaksi. Nyt uskaltaa sitten kutsutkin tilata, kun tietää että vieraat kutsutaan vihkimiseen ja hääjuhlaan, eikä pelkästään hääjuhlaan  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:-? :-[ :'(

Mä en käsitä tätä hommaa nyt ollenkaan. Mä soitin käräjäoikeuteen, ja sieltä kerrottiin, että kääntykää vain suoraan maistraatin puoleen!! Vaihde väitti kivenkovaan, että vihkijät tulisivat muka maisraatin buukkajan kautta, vaikka ovatkin käräjäoikeudesta??? Palveluinto loisti poissaolollaan!   :o :-?

Soitin sitten maistraattiin, josta ei uskallettu luvata vihkijää kuin ehkä noin paria kuukautta ennen vihkipäivää. Sitten tuli mainospuhe perjantai-iltapäivän vihkiajoista, kuinka ne kannattaa varata ajoissa...  :'( Kun sitten kerroin tuolle maistraatin tyypille, mitä käräjäoikeudessa sanottiin, niin sieltä tuli vain tokaisu, että "se voi olla, ettei käräjäoikeudessa ole tällä hetkellä yhtään vihkijää, joita kiinnostaa tehdä näitä viikonloppukeikkoja". H****tin hienoa. Jäädäänkö tässä nyt ilman vihkijää?

:'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muoks äskeiseen viestiini (jota varten unohdin kirjautua):

Soitin uudestaan käräjäoikeuteen, ja tällä kertaa vaihteessa oli joku mukavampi tyyppi, joka antoi suoran numeron vihkimisiä tekevälle tuomarille (ei ollut nyt paikalla). Sain jopa hänen sihteerinsä nimen, jota voin tavoitella kanssa!

Eli kyllä se tästä. Toivottavasti saan miehen kiinni, ja asian sovittua!

MUOKS: Meillä on vihkijä, jee!!  :-X Todella lupsakan kuuloinen tuomari, joka haluaa tehdä treffit  meidän kanssa vielä ennen vihkimistä niin saa pidettyä henkilökohtaisen puheen!!! Elikkä pahimmat pelkoni kääntyivät suureksi iloksi! *huojennus*

:-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teillä kissendaali taitaa olla sama käräjäoikeuden tuomari vihkijänä kuin meilläkin.  ;)  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eiköhän se ole se sama ystävällinen herra meillä kaikilla, ymmärsin että siellä on vain yksi vihkimisiä suorittava tuomari. Joten taidamme kuitenkin olla kaikki hyvissä käsissä  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sellaisen kuvan minäkin puhelimessa sain, että vihkimisiä suorittaa käräjäoikeudella vain yksi tuomari.  :)

Mutta on kyllä mukava miettiä ja suunnitella tulevia juhlia, koska vihkijä tuntui niin kovin ystävälliseltä ja rennolta.  :) Eipähän tarvi pelätä, että sieltä tulis joku elämäänsä kyllästynyt virastotäti paikalle ja pilaisi oman juhlamielen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä luultavasti samainen herra vihki minut ja mieheni ja me oltiin kyllä ihan hirmu tyytyväisiä. Ihana tyyppi ja ihana puhe! Juuri niin kuin toivottiinkin. Ei kirpassut yhtään maksaa sitä pariasataa, kun saatiin niin hyvää palvelua.

;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea MangoMango!

Tekikö hän teille oman puheen? Entä oliko teillä vihkimisessä muita oheisjuttuja? Unohdin  ::) sitten tällaista pikku yksityiskohtaa kysyä puhelimessa, me kun kuitenkin haluttais mukaan runoa tai jotain muuta sälää sen erittäin lyhyen kaavan lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vihkijä teki oman puheen ja sen lisäksi luki paljon kivoja kirjallisuuslainauksia ja näitten avulla kertoi ensin sitoutumisesta yleensä ja sitten tahtomisten jälkeen antoi ohjeita tulevaan. Väleihin oli sitten ujutettu se lakiosa.

Meillä oli yksi meidän toivoma runo ihan vihkimisen lopussa, muuten annoimme hänelle vapaat kädet. Voit varmasti vaikka mailata hänelle omia toivejuttujasi!

Vihkiminen kesti noin vartin, joten ei se ollut yhtään kirkkovihkimistä lyhyempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla, että puhe on ollut mukava ja että omia toiveita myös kuunnellaan. Eli nyt vain sitten miettimään, mitä siihen haluamme :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Kertoisitteko ystävällisesti, että ketkä kaikki saavat lain mukaan suorittaa vihkimisen??? Maistraatin henkikirjoittajat ja käräjäoikeuden tuomari... Ketkä muut, Suomen lain mukaan siis??

- Koetan siis epätoivoisesti miettiä, että löytyisikö tuttava / sukulais / kaveripiiristä ketään soveltuvaa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Maistraatin henkikirjoittaja, käräjäoikeuden tuomari ja laamanni.

Itse ketjun aiheeseen: meidät vihittiin viikko sitten Treen maistraatissa, vihkijänä toimi henkikirjoittaja Sakari Tuominen. Erittäin mukava ja asiallinen herrasmies kaikin puolin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostelempa tätä ihan siltä varalta, että jollain olisi tuoreita kokemuksia kerrottavanaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:-X kaipaisin myöskin kokemuksia kyseisestä paikasta.. pitäis karata sinne  :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Treen käräjäoikeudesta Jouko Strander, joka ystävällisesti tuli lauantaina juhlapaikallemme. Puhe oli ihana ja henkilökohtainen, ja puheen lisäksi meillä oli siskoni runoesitys. Tosi onnistunut, lämminhenkinen seremonia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ho hoi  :D  Onkohan tullut uusia kävijöitä??? päivät vähenee... :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko kokemuksia vihkimisestä Tampereen maistraatissa? Miten aikaisin varasitte vihkimisajan? Kuinka kysyttyjä perjantai-iltapäivät ovat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tuossa joku kk sitten tiedusteltiin näistä varauksista, ja sähköpostilla vastattiin että puolta vuotta aikaisemmin voi varata. Onko jollekin muulle annettu muuta tietoa? Meillä siis kyseessä ihan maistraatin tiloissa tapahtuva arkipäivän vihkiminen.

Ja meille sanottiin myös, että pe iltapäivät ovat ne kaikista suosituimmat ajat. Ihan ymmärrettävää sinänsä. Ainakin joku aika sitten täällä oli vielä se käytäntö, että vihkimiset tapahtuvat vain tasatunnein, näin jokaiselle parille on varmasti riittävästi aikaa. Jos tähän on tullut muutoksia niin kertokaahan toki!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyselin alkuvuodesta sähköpostitse, milloin voi varata ajan ensi helmikuuksi. Vastauksessa kerrottiin ajanvarausten vuodelle 2008 olevan mahdollisia vasta elo-syyskuussa - hieman epämääräistä siis... Pitää heti elokuun alussa soittaa maistraattiin ja kysyä tarkempia päivämääriä.

Jotenkin tämä puolen vuoden käytäntö vain kiristää hermoja, koska kaikki muu on kuitenkin varattava jo paljon aikaisemmin. Jos emme saa haluamallemme perjantai-iltapäivälle vihkimisaikaa maistraattiin, on ilmeisesti yritettävä saada käräjäoikeudesta vihkijä juhlapaikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin vähän pettynyt vihkimiseemme Tampereen maistraatissa. Olin varta vasten etukäteen pyytänyt, että vihkijä pelkän vihkikaavan lukemisen lisäksi puhuisi meille lyhyesti jotain "omin sanoin" - tai vaikka lukisi jonkin tekstin, jos omat puhelahjat eivät riittäisi. No, lopputuloksena oli, että vihkijä papatti ensin apaattisella äänellä vihkikaavan sisällön "omin sanoin" ja sen jälkeen luki virallisen version paperista... Hmm, en ajatellut ihan tätä! No, nyt sitten varmasti tiedämme, että "avioliiton tarkoitus on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi..."  ;)

Todellinen pettymys oli kuitenkin se, että meitä ei vihitty koko nimillämme. Siis vihkijä ei tahdotko-kysymyksiä esittäessään sanonut kuin ensimmäisen etunimen+sukunimen, vaikka meillä molemmilla on myös toiset ja kolmannet nimet. Olin todella hämmästynyt tästä ja jotenkin vähän lapsellisenkin pettynyt. Asia tuntui ikävältä senkin takia, että suku-etunimi -kaimoja meillä on paljon, mutta ketään toisia ei löydy, joilla olisi kokonaan samat nimet kuin meillä. Olisi ollut kiva tulla vihityksi ihan sillä omalla kokonaisella ja ainutlaatuisella nimellään! Vihkitodistuksessakaan meillä ei lue kuin etu- ja sukunimet.

Ehkä lapsellista purnata tällaisesta, mutta jostain syystä pahoitin mieleni.

Jos siis nimiasia on jollekin muullekin tärkeä,  niin kannattaa ehdottomasti asiasta vihjaista vihkijälle etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään