Pakanahäät


Nini

Recommended Posts

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
Olen täysin samaa mieltä kaahon kanssa.. Itse kyllä kuulun siihen luikuri-joukkoon, etten usko, mutta kuulun kirkkoon. Syitä siihen minulla ei ole muita kuin että lapseni saavat samat mahdollisuudet, kuin itse sain. Lapsena on rankkaa erottua joukosta..

Ööö, mä en ole koskaan kuulunut kirkkoon, mutta en nyt tiedä mistä mahdollisuuksista olen jäänyt paitsi tai miten olen erottunut joukosta? Jos lapsena tai nuorena oli rankkaa, niin ainakaan se ei johtunut tästä kirkkoon kuulumattomuudesta.

Ei mulla nyt muuta. Ihmeellisiä kuvitelmia ihmisillä kyllä välillä on... :girl_sigh:

Veit jalat suustani, Sahrami.... Hitsi mitä me ollaan missattu? :blink::grin: *reps*

(muoks: tää oli kyllä vähän OT, nyt kun luin ton ketjun ensimmäisen viestin ;) joten kommentoitakoon tässä nyt vielä etten ole todistanut pakanallisia menoja häissä ainakaan so far)

No jaa, ettehän te voi tietää kun ette ole kokenut, mutta itse pidän monista "kristillisistä menoista", kuten ripille pääsy... Tosin en pidä niitä kristillisinä vaan suomalaisina. Pidän suomalaisista perinteistä, mutta en pidä niissä mitään uskonnollista latausta. Luokitelkaa minut mihin loukkoon haluatte, mutta minun mielestäni ihminen on keksinyt jumalat alun alkujaan selittämään asioita, mitä ei ole voitu selittää.. Itse luokittelisin itseni agnostikoksi, joka rakastaa suomalaisia perinteistä, mutta ihan sama :girl_wink:

No kyllähän se lapsi voi sinne rippikouluun mennä sitten jos itsestä siltä tuntuu, siellä voi sitten myös ottaa kasteen ja sitä myötä liittyä kirkkoon, jos se omalta asialta tuntuu. Mulle annettiin tämä mahdollisuus, mutta pohdittuani näitä uskonasioita itsekseni, tulin siihen tulokseen, ettei maksa vaivaa, en halua olla osa moista instituutiota. Rippikoulu on nimenomaan kristillinen juttu, eihän se ole edes perinteenä kovin vanha. Jos siellä kuitenkin ulkoa opetellaan uskontunnustukset ja isä meidän -rukoukset, niin mitä muuta se voi olla, kuin uskonnollinen, kristillinen juttu.

Aina voi oppia uutta :D Mä luulin, että on nuorten rippikoulu vanhempikin systeemi... nää ajatukset lähinnä seitsemästä veljeksestä (1870) & kun olen kuullut, että oli tosi kova paikka jos kinkereistä ei päässyt läpi..

Link to comment
Share on other sites

Rippikoulu on osa evankelis-luterilaisen kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Virallisena tunnustuksellisena tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Onko joku vielä sitä mieltä, ettei rippikoulu ole kristillinen juttu? :girl_impossible: . Okei, on se melko vanha perinne, muttei toki nykymuotoisena ;). Yhä enemmän ihmettelen, että ihmiset, jotka eivät usko tippaakaan, tuon käyvät :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Onko joku vielä sitä mieltä, ettei rippikoulu ole kristillinen juttu? :girl_impossible: . Okei, on se melko vanha perinne, muttei toki nykymuotoisena ;). Yhä enemmän ihmettelen, että ihmiset, jotka eivät usko tippaakaan, tuon käyvät :girl_sigh:

Totta turiset! Mulla niin sieppaa ihmiset, jotka ei tajua, että elämää ja juhlia on myös kristillisestä perinteestä poiketen. Että naimisiin voi mennä ja lapsia tehdä taysin samalla ihmisarvolla kuin nekin, jotka kirkonpalveluita käyttävät.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tää menee ihan ihan tosi OT mutta kun tuosta keskustelusta tuli tää nyt mieleen.

Oon nimittäin Tosi onnellinen, että jostani syystä nykyään on muotia kristillisessä kasteessa, että pappi sanoo "te vanhemmat olette antaneet tälle lapselle nimen Esko Sikuriina". Välissä on pitkästi seremoniallista tekstiä ja sitten sanotaan "minä kastan sinut-- " ja niin edespäin. Ennen se tuntui menevän aina niin että "Minä kastan sinut **Esko Sikuriina** *hehkuti* *ooh*" ja senpä vuoksi kaikki kukkahattutädit ihmettelevät miten lapsella edes voi olla nimi, kun ei ole kastettu.

Tuntuu että ainoastaan vanhoillislestadiolaiset pitää enää nykyään kastetta seurakunnan jäseneksi ottamisena. Ja joo, ei tietenkään ole täysin totta, mutta kun kaikki muut mun tuntemat ihmiset kuin ne lestadiolaiset on sitten tapauskovaisia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...