Kumpi päivämäärä teillä sormukseen?


Nöpö

Recommended Posts

Minut ja mieheni vihittiin maistraatissa 6.6.  :D ja seuraavana päivänä oli avioliittoon siunaus kunnon hääjuhlalla pukuineen kaikkineen. Sain vihkisormuksenkin sormeeni vasta silloin. Päätin kuitenkin ottaa sormuksen kaiverrukseen virallisen vihkimispäivämme 6.6., ja aiomme tulevina vuosina juhlia hääpäiväämme kyseisenä päivänä. Miten teillä muilla, kumpi päivä on teidän sormuksissanne?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
Meillä taas päinvastoin, eli sormuksessa avioliiton siunauksen päivä, koska sormuksen sormeenikin sain vasta silloin. Ja tulevaisuudessa juhlitaan juuri tätä samaista siunauspäivää hääpäivänä - tai miksei sitten vaikka molempia! Olispahan yhtä juhlaa ainakin  ;D

Meillä ei ole edes mitään kaiverruksia (tai siis on, mutta vanhoja kun on perintösormukset), mutta kumpaakin päivää juhlitaan. Yleensä meitä muistetaan siinä avioliiton siunauspäivän aikoihin, useimmat ihmiset kun eivät edes tiedä vihkipäiväämme ;)

Link to comment
Share on other sites

Pienen harkinnan jälkeen meille tuli vihkipäivämäärä sormukseen. Ensin harkittiin, että kaiverrutetaan molemmat päivämäärät... vaan kun sulholla kaiverrus tuli lisänä kihlasormuseen niin siinä olisi ollut sitten kolme päivämäärää. Ja sulhon tuntien se ei raukka olisi muistnut mitä mikäkin päivämäärä tarkoittaa ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jos me emme olisi saaneet vihkijää meille juhlapaikalle vihkimään la 4.9, vaan olisimme joutuneet menemään maistraatissa 3.9 virallisesti naimisiin,  olisin halunnut sormuksiin kumminkin sen 4 päivän, koska se on se hääpäivä minkä me olemme aikoja sitten jo sopineet, en osaisi ajatella sitä enää toisena päivänä..ja Juhliminen läheisten kanssa on kumminkin lauantaina.. Mutta tämä siis jos... en sitten tiedä jos emme olisi saaneet vihkijää paikan pääälle, että mites sitten.. luulen että samalla tavalla  :-X

-N-

Link to comment
Share on other sites

Meillekin tulee se juhlapäivä eikä se maistraattipäivä, kun se on se hääpäivä jonka päätimme ja halusimme. Maistraattia minä pidän vain virantoimituksena, enkä niinkään vihkimisenä, vaikka se sellainen onkin. Juhlat ystävien ja perheiden kanssa on kuitenkin se tapa jolla häitämme haluamme juhlistaa, ja itse myös sen päivän hääpäivänä muistaa.

Link to comment
Share on other sites

Juhlapäivä on kaiverrettuna.

Yritämme saada vihkijän paikan päälle, joten silloinhan pvm olisi ihan "oikein". Mikäli emme saa vihkijää paikan päälle, käymme edellisellä viikolla maistraatissa. Juhlapäivämme on silti jokatapauksessa sormuksissamme (miehelle tulee myös vihkisormus).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille ei tule mitään päivämäärää... Meille tulee teksti joka alkaa minun sormuksesta ja päättyy isännän sormukseen.

Ollaan aina vitsailtu sille, että kihloissa on "parasta ennen" -päiväys ja vihkisormuksissa "viimeinen käyttöpäivä".  ;D  Meillä siis omalaatuinen huumorintaju, joten ei saa loukkaantua...  8)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Virallinen vihkimispäivä eli maistraattipäivä on ainakin minulle se ainoa oikea päivä vihkisormukseen laitettavaksi. Sehän tulee olemaan vihkimispäivämme kaikissa virallisissa papereissakin.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meille tuli  maistraattipäivä sormuksiin. Siunaus tapahtui kyllä heti seuraavana päivänä ja useimmat vieraista ei kirkkoon tullessa tienneet, että kyseessä on vain siunaus, vaikka kutsuissa luki "tervetuloa avioliittomme siunaustilaisuuteen...". Siunauspvm oli sama minuutilleen kuin minun vanhempien vihkimispvm 34 vuotta sitte, ja tästä syystä harkittiin sen päivän kaivertamista.

Onneksi päädyimme maistraattipäivään 18.6.04. Olemme virallisesti tavanneet aikanaan 18.4. vaikka seurustelun aloitus on tapantunut "virallisesti" 24.4. Näin saatiin tämä luku 18 yhdistetyksi koko tarinaamme. Ja maistraattitilaisuus oli niin liikuttava ja omalla tapaa erittäin mieleenpainuva tilaisuus, että ehdottomasti se on se meidän päivä. Vaikka se onkin lyhyt tilaisuus, se oli kuitenkin se virallinen avioitumispäivä :-X

Link to comment
Share on other sites

Guest Blueberry

Tästä ei tarvinnut edes pahemmin keskustella murun kanssa. Sormuksiin kaiverrettiin oikea vihkipäivä. Juhlat ovat sitten erikseen muutaman päivän päästä, mutta jatkossa juhlitaan oikeana vihkipäivänä. Meillä ei kyllä ole edes siunausta, joten sekin selittänee asiaa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...