Jump to content
Naimisiin.info

mitä maistraatissa tapahtuu?


huldra

Recommended Posts

Ei olisi kiva haahuilla hölmönä ympäriinsä vihkipäivänään.

Kertokaa siis kaikki.

Paikalle saapuminen

Henkilöllisyyden todistaminen

Vihkikaava (suomi+ruotsi)

Sormukset

Suuteleminen

Äiti mahdollisesti lukee runon. Missä vaiheessa se sopii?

Paikkana on Espoon maistraatti, ja meitä on tulossa paikalle 14 (me, vanhemmat, sisarukset). Onko se aivan liikaa?

Link to comment
Share on other sites

Oma kokemukseni Espoon maistraatista:

- Paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä vihkiminen alkaa kellonlyömällä ja sitä ennen pitää täyttää nimi-paperi ja maistraatti tarkistaa henkilöllisyydet. Ilmoittaudutte tiskillä, jonka jälkeen teidät ohjataan lukitun oven läpi toimistohuonekäytävään, jossa on naulakot ja pieni odotustila.

- Maistraatin virkailija tuo teille täytettäväksi paperin, jossa kysytään molempien sukunimeä vihkimisen jälkeen. Se pitää allekirjoittaa, ja sen allekirjoittavat samalla myös kaksi todistajaa. Henkilöllisyydet pyydetään todistamaan (passi, ajokortti tmv.)

- Teidät kutsutaan vihkihuoneeseen, ja maistraatin vihkijä ei lue mitään muuta kuin virallisen kaavan (ainakaan meillä eivät suostuneet löpisemään mitään ylimääräistä). Vihkiaikaa on varattu n. 20 min, joten omaa ohjelmaa voi järjestää. Jos äitisi lukee runon, voisi se ehkä sopia ennen varsinaista vihkimistä...

- Ennen vihkimisen alkua vihkijä kysyy teiltä vaihdatteko sormuksia. Antamanne tiedon mukaan hän sitten pyytää laittamaan sormukset.

- Suutelemaan ei taida kehoittaa, mutta eiköhän tuo ihan luonnostaan aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen tule.

- Espoon maistraatin vihkitila on tavallisen toimistohuoneen kokoinen, eli ei suuri. 14 henkilöä varmasti mahtuu seisomaan, mutta ei väljää ole. Huoneessa on yksi sohva.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei myöskään kyselty papereita tai muitakaan henkilöllisyystodisteita  ::)  

Menimme naimisiin täyställingeissä Kuopion maistraatissa, jossa vihkitilana todella pieni huone. Mukana olivat molempien vanhemmat ja minun kummit. Meidät ohjattiin heti vihkimishuoneeseen, eli ei odoteltu missään. Henkikirjoittaja saapui paikalle, kysyi sormukset ja runot. Meillä ei ollut itsellämme ohjelmaa maistraattiin (äiti oli valmistanut runon, mutta lausuikin sen vasta juhlissa) ja vihkijä lausui meille maistraatin puolesta sievän runon. Sitten taisi olla perinteinen "avioliiton tarkoitus.." vai miten se menee, jonka jälkeen kysyttiin tahtomiset. Sittenpä se oli siinä. Pussattiin vielä, johon kyllä saatiin kehotus vihkijältä  ;D

Kaiken kaikkiaan olisiko mennyt n. 3 minuuttia koko hommaan! Mutta ihanaakin ihanammat ja herkät muistot jäi niistä minuuteista (vaikka aluksi luulin että koko toimitus on kovin kylmä ja kankee)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...