jotuna

Vihkiminen eri päivänä, kuinka aloititte juhlat?

46 viestiä aiheessa

Eli kun käydään perjantaina maistraatissa ja lauantaina sitten iltapäivällä vasta aletaan juhlimaan, niin nyt pähkäilen tässä että mitenkäs ne juhlat aloittaisi. Juhlimme ulkona. Että sieltäkö sitä vaan saunan takaa saapastellaan vieraiden eteen juhlatamineissa että "terve, terve"?  8-) Miten muut on tehneet tai aikoneet tehdä? Meillä ei ole oikein niitä puheen pitäjiäkään jonoksi asti, mutta jonku kai siinä on jotain sanottava. Ois jotenkin helpompaa kun ois saanu vihkijän vihkipaikalle, niin homma ois alkanu selkeästi siitä sitten. On tää kans.   :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No, meillä oli pienimuotoiset juhlat ravintolassa ja me oltiin jo siellä paikalla, kun vieraat saapuivat. Meitä käytiin onnittelemassa ja tervehtimässä ja sitten juotiin maljat.

Kavereille järkätyissä kemuissa taas saavuimme paikalle häämarssin saattelemina.

Jos asiaa oikein ajattelee, niin kyllähän kirrkovihkimisen jälkeenkin hääpari usein vain "ilmaantuu" juhlapaikalle, yleensä viimeisenä ja sitten onnittelumaljat sun muut kuviot pyörähtävät käyntiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä oli myös vihkiminen edellisenä päivänä.Lauantaina kun oli bileet niin tehtiin siten että tultiin paikalle hyvissä ajoin ennen vieraita,käytiin puistossa vieressä ottamassa hääkuvat ja tultiin sitten pasteeraamaan juhlasaliin kun vieraita alkoi saapua.Ja juotiin maljoja tulijoitten kanssa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Lauantaina kun oli bileet niin tehtiin siten että tultiin paikalle hyvissä ajoin ennen vieraita,käytiin puistossa vieressä ottamassa hääkuvat ja tultiin sitten pasteeraamaan juhlasaliin kun vieraita alkoi saapua.Ja juotiin maljoja tulijoitten kanssa

Meillä on häät vielä edessäpäin, mutta näin olisi tarkoitus toimia, eli tervehtiä vieraita sitä mukaa kun he paikalle saapuvat - näin vältetään myös "onnittelujono", josta en erityisemmin välitä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäväni häissä asia oli mielestäni loistavasti järjestetty: häät alkoivat sillä että kaasot ja bestmanit kutsuivat ihmiset istumaan ja sitten katsottiin vihkimisseremonia videolta (tai siis tykillä valkokankaalle). Sen jälkeen kaikki kerääntyivät kujaksi pihalle ja morsiuspari saapui hääautolla paikalle. Vieraat heittelivät riisiä saapuvan hääparin päälle.  :) Morsiuspari ja vanhemmat jäivät hääpaikan rappusille ja vieraat kulkivat onnittelujonosta sisälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme pihalla vastaanottamassa vieraita sitä mukaan, kun ihmisiä saapui. Ilma oli kiva, joten vieraat jäivät pihalle, jonne tarjoilijat toivat alkumaljat. Äitini piti puheen, jota seurasi maljan nosto ja vasta tämän jälkeen siirryimme sisätiloihin. Toimi meillä oikein hyvin ja oli sopivan epämuodollista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpa aihetta.

Meillä kanssa tarkoitus käydä maistraatissa perjantaina ja juhlitaan vasta lauantaina.

Lähinnä mietityttää se, että jos vieraat tulee pikkuhiljaa paikalle, niin seisoskellaanko sitä pihalla odottelemassa koko se aika ja mitäs ekana tulleet tekee sen ajan? Tarkoitus olisi sään salliessa kilistellä maljat kuitenkin ulkona ekana ja vasta sitten siirtyä sisälle syömään jne. Tuntuis sitten toisaalta hassulta piilotella jossain takahuoneessa odottelemassa että ainakin suurin osa porukasta on saapunut  ::)

Eli lisää kokemuksia ja ajatuksia aiheesta, kiitos...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä samanlainen tilanne, mut aiotaan pitää juhlan alussa pieni "seremonia" johon on kaveri lupautunut "papiksi", eli löpisemään jotain (se on vielä auki täysin). Vaikka onkin siviilisysteemit edellisenä päivänä, niin halutaan kuitenki vähän semmoista "perinteikästä" meininkiä, mut kuitenkin jotain uutta ja erilaista. Ja tietenkään sulho ei näe mua "hääpäivänä" ennenkuin vasta juhlassa!!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään maistraatissa perjantaina ja juhlat juhlitaan lauantaina.

Tuo vihkimisvideon näyttäminen vieraille oli hyvä idea! Otamme kenties idean käyttöömme. Ajattelimme myös pitää jonkinlaisen symbolisen valojen vaihdon myös lauantain juhlassa. Maistraatissa vihkiminen on niin virallinen että olisi kiva pitää myös koskettavampi rituaali   :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vihkiminen myös perjantaina ja hääjuhlaa vietetään lauantaina mökillä (saaressa). Viimeiseen asti koitan välttää kaikkia ohjelmanumeroita, puheita ja muita muodollisuuksia, jotka minusta ovat hyvin kiusallisia, ja porukka aina vaivaantunutta. Suurin osa vieraista saapuu paikalle samalla veneellä samaan aikaan ja me olemme jo viettäneet saaressa ainakin edellisen yön. Vieraat otetan vastaan pihalla/kuistilla katoksen alla, juodaan ne melkeinpakolliset onnittelumaljat, jonka jälkeen porukka pääsee tutustumaan alueeseen ja seuraavan yönsä nukkumapaikkaan. Loppu onkin sitten sopiva sekoitus hääjuhlaa ja mökkiviikonloppua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on vihkiminen perjantaina ja juhla lauantaina. Olemme ratkaisseet asian niin, että meille tule Pro-Seremoniat palvelusta juhlapuhuja,joka pitää sellaisen seremonian siinä alussa. Kun tuntuisi jotenkin vaan hölmöltä ilmaantua jostakin vieraiden eteen, "että moi, eilen tosiaan vihkastiin"..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään naimisiin virallisesti tammikuussa (maistraatti) ja juhlimme hääjuhlaa sitten ystävien ja sukulaisten kanssa kesäkuussa :-* Ja ajattelimme, että tilaamme paikalle pro-seremoniamestarin pitämään puheen, jonka yhteydessä on sormusten "vaihto"

Että tyylinsä kullakin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menemme naimisiin keskiviikkona ja samana päivänä tarjoamme miehen vanhemmille ja sisaruksille illallisen. Varsinaiset hääbileet ovat sitten lauantaina kotonamme ystäville...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ilmeisesti vihkiminen pe ja juhlat la. Mä mietin enempi näitä käytännön juttuja. Milloin valokuvaus? Pitääkö käydä kampaajalla molempina päivinä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kun on tuota aikaa tässä vihkimisen jälkeen (lähes 1.5 vuotta), niin ehtii hyvin mietiskelemään että miten asian toteuttaisi. Hiljaa hyvä tulee.  ;D ;) Eli Hollanissa on maistraatissa jo käyty, juhlat 2008 Suomessa.

Joo, joku jo tuossa aiemmin mainitsi, että heille on tulossa juhlan alkuun seremonia. Sitä olemme itsekin ajatelleet, sillä sillon vasta pujotetaan ne sormuksetkin ja otan mieheni sukunimen, joten pitää siinä jotain "virallista" osuutta ensin olla. Sillä saa porukan hyvin kasaan ja siitä se tunnelma sitten alkaa kohoamaan..toivottavasti.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mahdollisesti myös vihkiminen pe ja juhlat la. Ollaan ajateltu pitää juhlan alussa joku pieni seremonia, jossa kaveri puhuisi ja kertoisi jotain esim. meidän matkastamme tähän päivään.

Minua mietityttää nyt eniten se maistraatti käynti. Mitä te teette sen jälkeen? Menette puolison/ perheen/ ystävien kanssa kotiin/ syömään ravintolaan/ mitä?

Tuo kysymys heräsi, kun valmistuin koulusta viime keväänä ja uudestaan jouluna. Tuolloin vanhemmat ja puoliso tulivat katsomaan valmistumisjuhlan ja lähtivät sitten omaan kotiinsa/ takasin töihin. Juhlat vietettiin sitä seuraavana viikonloppuna. Oli aika orpo ja epäjuhlallinen olo kun menin yksin kotiin ja aloin tiskaamaan  ;)

[edit]Niin ja kun haluan laittaa hääpuvun päälleni ja kampaukset sun muut jo maistraattiin. Jos menette jonnekin maistraatin jälkeen, vaihdatteko vaatteet? Kuinka tuo päivä ylipäätään etenee?[/edit]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
[edit]Niin ja kun haluan laittaa hääpuvun päälleni ja kampaukset sun muut jo maistraattiin. Jos menette jonnekin maistraatin jälkeen, vaihdatteko vaatteet? Kuinka tuo päivä ylipäätään etenee?[/edit]

Tätä minäkin pohdin. Laitan maistraattiin meikin ja kampauksen ja hääpuvun päälle myös. Maistraattiin tulevat vain mun ja miehen vanhemmat, mutta jossain vaiheessahan se muukin suku pitäisi kestitä. Päädyin tilaamaan potrettikuvauksen heti maistraatin jälkeen, joten nyt tässä pohdin, että pitäisikö sukulaiset kutsua kakkukahville samana iltana (pe) ja pitää kavereille bileet lauantaina vai toisin päin? Olisihan se kiva kerrankin juhlia laitettuna oikein pidemmän kaavan mukaan, joten siinä mielessä kaveribileet olisi hyvä pitää jo perjantai-iltana, mutta sitten toisaalta: jaksaako sitä enää sukulaisia, jos on edellisen päivän juhlinut hillittömästi aamuun asti..?  :P

Olen pulassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on tavallaan kahdet eri juhlat:

pe on kuvaus, vihkiminen ja lähiperheen kanssa mennään ravintolaan syömään (yht n 25 hlö:ä). Laitan sillon hääpuvun ja laitatutan sitten myös meikin ja tukan..Osa tulee sinne maistraattiin valmiiks ja siitä sitten loppastaan ravintolaan loput vastaanottamaan.

Vuokrattiin semmonen isohko mökki sulhon kanssa, jonne mennään hääyön viettoon ja sitten lauantaina pidetään siellä rennot grillijuhlat kavereille. Ajateltiin olla ottamassa vieraita vastaan sillon lauantaina ikään kuin "isäntäparina"  8-)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli maistraatin ja hääjuhlan välissä neljä kuukautta ja viikko: vihkiminen oli marraskuussa, juhlat viime lauantaina eli maaliskuussa. Vihkimiseen kutsuimme vain muutama ihmistä. Maistraatissa pukeuduimme mustiin pellavapukuihin ja maihareihin, ja tilaisuuden jälkeen menimme vieraidemme kanssa kotiimme istumaan iltaa. Tarjoilimme viiniä, juustoja, salaattia, patonkia ja sellaista pientä.

Hääjuhla oli sitten suurempi juhla, jonne oli kutsuttu lähimmät ystävät ja sukulaiset. Juhlassa minulla oli päälläni kunnon morsiusmekko vannehameineen, ja miehenikin oli laittautunut vähän enemmän. Aloitimme juhlan niin, että avustajamme ottivat vieraat vastaan juhlapaikalla ja me odotimme sillä aikaa henkilökunnan pukuhuoneessa. Kun kaikki vieraat olivat saapuneet paikalle, toinen bestman piti pienen tervetuliaispuheen ja juonsi meidät sisään. Kävelimme rauhallisesti käsi kädessä vieraiden eteen Star Warsin Imperial Marchin tahdissa. Seisoimme hetken vieraiden edessä, sitten vieraat muodostivat onnittelujonon. Kun he olivat onnitelleet meitä, heille tarjottiin häämalja. Kun kaikki vieraat olivat onnitelleet meitä ja saaneet maljan käteensä, kaaso kehotti vieraita kohottamaan maljan hääparille. Tämän jälkeen toinen bestman ilmoitti, että seuraavana ohjelmassa on ruokailu, mutta sitä ennen on varattu hieman aikaa vapaalle seurustelulle, ja me kävimme tervehtimässä vieraita jokaisessa pöydässä tänä aikana. Mielestämme tämä järjestely toimi oikein hyvin!

Kertomukset molemmista tilaisuuksistamme löytyvät täältä, jos joku haluaa lukea. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

vihkiminen on perjantaina maistraatissa ja lauantaina hääjuhla,ajattelinpa että vieraita on vastaanottamas vanhemmat ja myö sulhon kans talsitaan sisään musiikin tahtiin suoraan alttarin eteen missä tapahtuu siunaaminen ja sen jälkeen onnittelut.... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menemme maistraatissa ensin naimisiin luultavimmin mahdollisimman koruttomasti. Ehkä toteutan pitkäaikaisen haaveeni olla paljainjaloin niittykukkaseppele päässäni...  :P Päivää ei ole vielä sovittu koska.

Varsinaiset Isot Bileet on myöhemmin ja ystäväni tulee silloin meille puhenaiseksi ja näin liittomme sinetöidään ystävien ja suvun juhliessa kanssamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloitamme juhlan omalla vihkiseremonialla, jossa ei ole siis ulkopuolista puhujaa. Suoritamme siis seremonian kahdestaan miehen kanssa.

Lainaan tässä omaa tekstipätkääni toisaalta:

Makuja on tässäkin suhteessa erilaisia ja luontevuutta on ehkä hankala löytää, koska tilanne on kaikille niin uusi. Minusta tuntuisi hassulta, että seremoniamestari ottaisi ns. vihkijän paikan seremoniassa, koska hän ei sinänsä liity vihkimiseen mitenkään.

Sormukset taas tuntuvat ehdottoman tärkeältä osalta seremoniaa, sillä niihin kaiverretaan nimenomaan tämä juhlapäivä eikä virallista vihkipäivää.

Saimme kuitenkin mielessämme kaavailtua jo kohtuullisen sopivan seremonian. Hyvin yksinkertainen sekin on, sillä sormusvalat ym. puheenvuorot tuntuvat nimenomaan teatterilta, koska sellaiset eivät persoonamme istu millään tavoin.

Saimme kuitenkin istutettua seremoniaan:

-sisäänmarssin (musiikki on vielä hukassa)

-pelkistetyt puheenvuorot minun ja miehen välillä

-vihkitodistusten allekirjoitukset

-sormukset

-suudelma

-aplodit

Pois-marssia ei tosiaan ole, koska juhlat jatkuvat samassa tilassa, niin tuntuisi naurettavalta marssia pois ihan vain marssimisen vuoksi.

Aplodien jälkeen seremoniamestari ohjeistaa, että vieraat voivat tulla onnittelemaan ja sen jälkeen he saavat maljat. Kun kaikki ovat onnitelleet, kohotetaan malja ja bileet voivat alkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä asia on mietityttänyt mua tosi paljon... Meillä on niin supersekavasti, että käymme maistraatissa edellisenä päivänä (ihan normivaatteissa, ajateltiin mennä grillille sen jälkeen ;D), ja hääjuhlapäivänä on avioliiton siunaus paikassa, johon mahtuvat vain perheet.

Eli perheet + isovanhemmat ovat siunaustilaisuudessa, ja sitten on se juhla isommalle porukalle. Tämä juhlaan saapuminen on siis ongelmakohta. Näin siksi, että

a) jos kaikki vieraat eivät ole ajoissa (minähän en siis aio missään ovella odotella seisoskelemassa hääpäivänäni)

B) osa vieraista yöpyy juhlapaikassa --> tulevat siis paikalle etuajassa laukkuineen

Tällä hetkellä vaikuttais mun mielestä järkevimmälle, että me sulhon kanssa saavumme paikalle esim. 15min "alkamisajan" jälkeen. Vartissa kaikki ehtii varmaan saapua paikalle, etsiä oman pöytänsä, viedä mahdollisen lahjan lahjapöytään jne. Sitten me saavutaan tyylikkäästi paikalle (jollain kuraisella maasturilla) kaikkien hurratessa. :D Marssitaan tyylikkäästi ovelle (tai eteiseen), jossa juodaan maljat ja tervehditään sisään valuvat vieraat.

Eihän tämä olekaan mikään ongelma, kun alkaa tälleen kirjoittaen asiaa purkamaan, jee! :) *kopsin tän vielä päikkyyni, niin huomaavat kaasotki, jos ne edes sitä lukee...*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään