Kuuluuko suudelma siviilivihkimiseen?


Guest NamNam

Recommended Posts

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...

Mennään vihittäväksi ens perjantaina (jos tää viis päivää jatkunut mahatauti vaan loppuu siihen mennessä, p***ele!) ja olin sen henkikirjoittajan kanssa maililla yhteydessä. Mahtoi sillä olla hauskaa kun kirjoitin mailiin, että vielä yks tärkeä kysymys: saahan tilaisuudessa suudella luvan kanssa? Ja lupasi että kyllä saa.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 weeks later...
Guest Vieras_Karoliina_*

Minulle tuli suuteleminen täytenä yllätyksenä vihkimisessä. Olin lukenut kaavan läpi ennen vihkimistä, ja koska meillä vihkiminen oli ilman mitään palavereita, sormuksia tai omia todistajia, niin ajattelin että vihkijä vain menee läpi tuon kaavan ja se on siinä.

Sitten kun meidät julistettiin aviopuolisoiksi, sanoi vihkijä sitten jotain "nyt voitte suudella toisianne". Mies oli heti asialla, minä hämmennyin jotenkin totaalisesti ja suikkasin sellaisen kireän pikkupusun miehen huulille äkkiä (pituuseroa meillä yli 25 senttiä, joten näytti varmaan tosi hyvältä... oikein näykkijäkilpikonnalta, huoh).

Tämä siis Helsingin käräjäoikeudessa. Ihan hauska tilaisuus, tuosta pususta mies on kiusannut minua monta kertaa vihkimisen jälkeen. Mieluummin ehkä olisin kuitenkin ollut ilman tuota suutelukehotetta, ja pussannut omassa rauhassa sitten heti tilaisuuden jälkeen, julkinen pussailu ei käskystä oikein luonnistu. Mutta turhapa tuota on jälkikäteen vatvoa, ja pussata ehtii vielä koko loppuelämän.

Link to comment
Share on other sites

Me ei aiota vaihtaa maistraatissa sormuksia,kun seuraavana päivänä on siunaaminen kirkossa...näinköhän "antaavat meille luvan" imutella? ;DJa onko kellään tietoo,sanooko pappi siunaamisessa siitä pusuttelusta mitää? ???

Tää on nyt tosi vanhaan viestiin kommentti, mutta vastoin yleisiä luuloja, kirkollisen vihkimisen kaavassa ei ole mitään "saatte suudella morsianta"-kohtaa :girl_blum:;).

itse olen sijoittanut suudelman vihkimiseen sormusten vaihdon jälkeen, jotenkin se tuntuu kaikkein luontevimmalta itselle siinä kohdassa. Tietenkin niitä pusuja voi sitten vaihtaa vaikka lopuksikin ja maljojen noston yhteydessäkin todennäköisesti vielä :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...