U-K

Meriteema (yhdistetty)

141 viestiä aiheessa

Meriaiheeseen liittyen, TV 1:llä näkyvässä Strömsössä (jakso 06.11.2005) tehtiin tosi kauniit hääkarkki-pöytäkoristeet kaisloista. Kaksi kaislaa sidottiin yhteen, siihen päälle kiedottiin sellaisesta niinen (?) tapaisesta linnunpesä ja tuohon "pesään" sitten voi laittaa häänamun. Strömssössä ne teki marsipaanista pienet linnunmunat, mutta vastaavia on ihan valmiinakin irtokarkkikaupoissa. Todella kaunis eikä varmastikaan vaikea tehdä!  :-X

Kuvia löydätte Strömsän sivuilta http://matochfritid.yle.fi/stromso.php .Etsikää 6.11..05 esitetty jakso ja "sininen kattaus" (eli blåt dukning). Ja ohjeet (ruotsiksi) löytää, kun skrollaa tuota 6.11. jakson sivua alas ja valitsee näkyviin tulevasta listasta "Blått - bröllopsgodis".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
loistavia ideoita!!johan lähti mielikuvituslaukkaa...mut mites ne meritähdet helsingissä,mistä löytyy??

Ainakin sooni (sooni.fi) helsingissä myy somisteiksi simpukoita ja meritähtiä ja kaikkea. Soitin sinne ja sanoivat että yksityisille asiakkaille suostuvat myymään jos käy liikkeessä (vellamonkatu 30) ja maksaa käteiselllä. Myyntierät oli ihan kohtuullisia.. Meritähtiä oli pussissa kait joku kuusi kappaletta. Hintaa en nyt muista. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on meriteema! Ihanaa tietää, että monella muullakin on.

Ajattelin laittaa meidänkin ideoita tänne - jos vaikka joku saa napattua niistä itselleen jotain...

- Meille tulee laituri rakennettuna ruoka-/kahvipöydän päälle. Siihen muutama myrskylyhty... Laiturin ja pöydän väliin tulee sinistä ja vihreää tylliä. Tyllin päälle kiviä ja simpukoita...

 --> Laituriin tulee kiinni vene (rakennettu vene hyllyköstä ja korkeat jalat). Veneestä tarjoillaan kalaruuat.

- Juhlapaikan seinille tulee kalanverkkoja, köysiä, lepuuttajia ja kukituksena on osmankäämiä ja kaisloja. Hääparin taakse (siis meidän) tulee airoja ja kumivene. Hääparin pöytä on rakennettu veneen kokasta.

- Oluet ja siiderit tulee kumiveneeseen jäiden sekaan josta ne tarjoillaan. Booli on suihkulähteessä (varattu Primulan pitopalvelulta.)

- Kutsu kortteihin tulee merikarttaa ja vain teksti kutsu kanteen. Sisällä on sinisellä kirjoitettu meidän litania...

- Pöytiin tulee Paksua köyttä solmuineen, simpukoita ja kiviä. Mahdollisesti muutamiin pöytiin myrskylyhty.

--> Sininen kulkee päävärinä ja Meri teemana...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Petronella: teillä on tosiaan vimpan päälle merellinen tunnelma, kuulostaa hienolta. Lainaan ehkä tuota kumiveneideaa ja jatkan sitä sen verran, että me voitais laittaa se veteen kellumaan ja köysillä kiinni rantalaituriin. Tai hmmm... jos saunova hääväki kurkottelee laiturin nokasta juomaa yöllä, niin voi olla, ettei se pääty hyvin. Pitää vielä jalostaa ehkä vähän  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En lukenut kaikkia vastauksia, joten en tiedä onko tätä tullut. Mutta eräissä meriteemahäissä oli tarjottu vieraille hääkarkkipussukat, jossa oli ollut kaksi simpukan muotoista suklaata. Suklaiden välissä oli mariannerae-karkki, joka toimi siis vähän niinkuin helmenä:) Booli vuorostaan oli ollut luonnollisestikin sinisen väristä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin on boolin tarkoitus olla sinistä.  :)

Hääkarkki "rasiana" on 15 kananmunankennosta otettu väli"tappi" joka maalataan merimerkin väreihin. Karkki on vielä hieman hakusessa...  ::)

kesamorsian07: Kiitos! Meren ranta pitäjässä kun tanssitaan - pitää meren näkyä  ;D

--> Tuo voi kyllä yömyöhällä olla hieman riska peli tuo laiturissa oleva kumivene, mutta päivällä toimii varmasti!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös se merikartta kutsuissa on loistava idea. Joku oli täällä käyttänyt ideaa niin, että STD-kortissa oli merikartta kihlautumispaikasta, kutsussa paikan merikartta (tai siis paikka merikartalla) ja kiitoskortissa sitten häämatkakohde. Se oli musta tosi kaunista ja olisin mielelläni kopioinut, jos meillä ei olis ollu kutsut jo tosi viimesen päälle suunniteltu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kutsut on nyt painettavana. Tehtiin niin että etukansi on sininen, keskellä valkoinen neliönmuotoinen alue jossa sitten piirroskuva kahdesta purjeveneestä. Alareunassa sitten tietty nimet +pvm.

Kun kortin avaa niin aukeaa merikortti. Skannasin omastamme just sen alueen miltä löytyy vihkikirkko+juhlapaikka. Vihkikirkon merkkasin nätillä ristillä (Wordin clipartista) ja juhlapaikan semmoisella shampanjapullo+lasit ikonilla. Tää on siis koko keskiaukeama. Sitten sinne tulee valkoinen välilehti jossa itse kutsu alkaen "Tervetuloa juhlistamaan yhteisen elinikäisen purjehduksemme alkua. Vihkiminen silloinjasilloin jne."...

Ihan omin käsin tehty, not bad imho. Nyt tarttis vaan pirusti ideoita aiheeseen liittyvään sisustamiseen. Simpukoita sain tarjoustalosta tuubikaupalla ja tuikkuja varten tuttavalapsperheestä sai käytettyjä pilttipurkkeja...jotain kynttilöitä yms. oon ostanut mut aika paljon auki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Robin Hoodissa kun kävin eilen niin siellä niillä oli myynissä tuollaisia geelikynttilöitä jossa oli simpukoita ja majakoita ja mitä kaikkia ihanuuksia,kannattaa käydä sieltä metsästämässä meriaiheisia juttuja :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiven muotoisia kynttilöitä on ainakin Tampereen City Sokoksessa. Sellaisia harmaita isoja ja pienempiä. Ei ehkä ole kyllä halvimmasta päästä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Espoon Tapiolan Stockmanilla on myöskin niitä kiven näköisiä kynttilöitä..

Hinnasta en tiedä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa, mistä voisi saada verkon näköistä kangasta, josta voisi tehdä hääkarkkipussukat? Aito verkko kun on liian isoreikäistä ja tylli tms taas liian pientä, jotta sitä voisi verkoksi kuvitella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin tänne ny rustailen :)

Miehen kanssa tuossa tänään juteltiin teemoista ym väreistä..

ja meillä on häissä vähän ns. meri/vesiteema..

ja teemaväreinä on valkoinen, sininen ja punaista mutta vain mm. sydänten muodossa..

hieno nyt jo kattella teidän laittamia meriteemoja :) noista saa kyllä hienoja ideoita :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään hyviä ideoita meri-aiheisista kylteistä, joita laitettaisiin viitoittamaan tietä hääpaikalle?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin mietittiin tänään teemoja ja päädyttiin meriteemaan, jossa paljon mukana sinistä väriä. On tullut ihan sikana kaikkia hyviä ideoita.

Tohon kylttikysymykseen^ ni vois laittaa sellasia isoja simpukan muotosia kylttejä ja simpukan alle joku nuoli näyttämään suuntaa.

Ihania kuvia täällä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muuten, onkohan se ihan tyhmän näköstä että kartano koristellaan tyyliin meriteema? Onko kuvia tällaisestä toteutuksesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vähän kartonamaiseen paikkaan häät ja ollaan suunniteltu meriteemaa. Ajateltiin olla värien kanssa vähän varovaisia, keskitytään enemmin koristeisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä oli meriteema ja viittoina ovaalin muotoinen pahvi jossa oli valkoinen pelastusrengas sinisillä raidoilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään