Tuoksukynttilät - häiritseekö?


Guest Hilleri25

Recommended Posts

Esim. minä ja isäni saamme rajun allergisen reaktion jo kaupan kynttiläosastoa ohittaessa, joten kannattaa todella ensin ottaa selvää onko vieraiden joukossa hajusteallergikkoja.

Olen myös joutunut lähtemään juhlista kesken pois tyoksukynttilöiden takia.

Kaunis ajatus, mutta allergisille potentiaalinen painajainen :(.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minäkin saan tuoksukynttilöistä huonon olon ja päänsäryn. Siksi en omiin häihini halua edes ajatella tuoksukynttilöitä. Varsinkin, kun omatkin perheenjäsenet kärsii migreenistä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mulla ei ole edes kovin paha astma, ja saan silti hengitysvaikeuksia tuoksukynttilöistä. Niiden tuoksu mielestäni voimistuu, kun kynttilää poltetaan. Monet muutkin kuin allergiset ja astmaatikot saa oireita tuoksukyntiilöistä, esim. migreeni potilaat. Eli itse en kyllä ikinä laittaisi tuoksukynttilöitä häihin. Koskaan ei voi kai varmasti tietää, onko vieraiden joukossa joku niille herkistynyt.

Jos haluat, että vieraat viihtyvät häissäsi, ota huomioon myös tällaiset asiat. Eikö tuoksuttomista kynttilöistä löydy sopivaa vaihtoehtoa?

Link to comment
Share on other sites

Kerran olen käynyt semmosilla PartyLite-kekkereillä ja viimeiseksi jää. Siis en tiedä onko mulla joku supernenä, mut siis sehän on monen päivän migreeni. Onneksi lähipiirissä kukaan ei enää käytä kyseisiä kynttilöitä, sillä niissä votiiveissakin on tosi kenkkuja tuoksuja migreenin kannalta. Joten en kyllä minäkään suosittele laisinkaan. Se allergia, astma tai migreeni kun voi lävähtää kaikilla vähän eri jutuista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pakko minunkin vastata, että tuoksukynttilät häiritsevät. Sekä syömistä, että elämää muutenkin.

Päänsäryn saan myös miedoista tuoksukynttilöistä herkästi. Juhlissa on joka tapauksessa noita päänsäryn lähteitä (hajuvedet, partavedet) paljon, joten edes ne tuoksukynttilät kannattaisi jättää pois.

Mitään allergiaa minulla ei ole todettu ja astmakin on ollut oireeton ja lääkkeetön liki 15 vuotta, mutta tietyt tuoksut aiheuttavat kamalan olon.

Link to comment
Share on other sites

Eikö ainakin Havin värilliset tuikut ole myös tuoksuttomia, tosin värit on hyvin rajalliset eli punaista ja vihreää (joulun vieläpä...).

Täällä sama, että mitään allergiaa ei ole, mutta jo pelkkä hajustekynttilöiden ohitse kulkeminen kaupassa aiheuttaa pahoinvointia ja päänsärkyä.

Glögin tuoksuinen ei, eli ehkä silläkin on tekemistä asian kanssa. Jos jonkin tuoksun mieltää epämiellyttäväksi on oireetkin sen mukaiset.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
Guest M<3M 2007

jep, taidan minäkin suosiolla jättää tuoksukynttilät unholaan  :'(. Onko kellään kokemuksia juhlista jossa on ollut tuoksukynttilöitä (että miten tuoksu tulee esille verrattuna kotioloihin). vielä haaveilee..

Link to comment
Share on other sites

Mä olin vähän aikaa sitten häissä missä

kynttilät oli varmaan ostettu periaatteella

"kunhan on oikean väriset"

No ne sitten tietysti oli tuoksukynttilöitä(laventeli)

ja vaikka mä polttelen usein vanilija kynttilöitä kotona,

sain silti noista laventeli kynttilöistä päänsäryn puolessa tunnissa.

Varmaan riippuu tosi paljon

ihmisten herkkyydestä ja tuoksun voimakkuudesta.

Kuitenkin suosittelisin kaikkia jättämään tuoksut pois kynttilöistä.

Link to comment
Share on other sites

Munkin mielestä tuoksukynttiläsomisteista kannattaa pidättäytyä varsinkin, jos joku vieraista on astmaatikko. Monet tuoksukynttilät ovat niin voimakkaita, että myös henkilöt, joilla ei astmaa ole voivat reagoida ja saada esim. juuri päänsäryn.  Mutta onneksi on olemassa värillisiä kynttilöitä, jotka eivät tuoksu.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Pakko minunkin vastata, että tuoksuvat kynttilät eivät ole kovin hyvä vaihtoehto häihin, varsinkin jos niitä on paljon. jos on kuitenkin jo jonnin verran niitä ostanut ja alkaa epäilyttään, kannattaa laittaa niitä hyvin ilmastoituihin tiloihin sekä paljon tuoksuttomia ympärille. Tuoksuton kynttilä häivyttää tuoksua.

Värillisiä TUOKSUTTOMIA tuikkuja löytyy kuitenkin PartyLitelta. www.partylite.fi, sieltä löytyy jonnin verran infoa, ja saapi yhteyden konsulttiin. Ja jos emännöi esittelyn, senkin voi pyytää tuoksuttomana. Harmi ettei tässä ketjussa eräs sitä tiennyt, ja on laitannut boikottiin koko PartyLiten sen vuoksi, että on osallistunut esittelyyn, jossa on käytetty tuoksullisia kynttilöitä. Se on ihan emännän ja konsultin välisestä sopimuksesta kiinni.

PartyLiten tuikkivat (tuikut) ovat parafiinia, paloaika n. 5 tuntia/kynttilä, myydään 12 kpl paketissa, hinta 9,20 €. Väreinä tuoksuttomissa ovat valkoinen, karpalonpunainen ja koboltinsininen.  

Link to comment
Share on other sites

Hihkaisempa tänne väliin että jos tuoksukynttilöitä on IHAN PAKKOPAKKO saada häihinsä, niin kynttilä, joka tuoksuu jo kaupassa, on kyllä niin voimakas että silmät vuotaa vettä. (Nimimerkki: pari PartyLiten lahjaksi saatua kaapin perällä... ::)) Eli tuoksukynttilöitä valittaessa ottakaa ihmeessä kynttilä joka ei tuoksahda juuri lainkaan itsessään, siitä saa suht miedon ja kivan tuoksun aikaiseksi poltettaessa.

Link to comment
Share on other sites

Mä pidän tuoksukynttilöistä ja ostinkin niitä ison kasan viimeksi Ikealla käydessäni. Mutta jo kotimatkalla tajusin että ei niitä ainakaan häissä voi polttaa. Tiedän jo ensikättelyssä monta jotka eivät astu sisätiloihin ollenkaan jos siellä on voimakkaita tuoksuja. Onpahan talven pimeisiin iltoihin tuoksuvaa piristystä kotosalla :)

Link to comment
Share on other sites

Jos tuoksukynttilät haisevat ostettaessa jo voimakkaalta (esim. osa PartyLiteistä) niin ne kannattaa ottaa pois paketista ja heittää vaikka parvekkeelle muutamiksi tunneiksi. Suurin osa hajusta lähtee siinä, mutta poltettaessa tuoksuvat edelleen.

Paketit kun on suunniteltu niin, että pitävät hyvin tuoksua ja tuoksut ovat alunperin tehty voimakkaiksi, etteivät ne pitkienkään säilytysaikojen aikana laimene liikaa.

Häissä joissa kynttilöitä on paljon ei kannata missään tapauksessa kaikkia kynttilöitä laittaa tuoksullisina, koska silloin niiden yhteishaju on yllättävän voimakas. Tämä silti vaikka paikalle ei ole tulossa ketään, joka jostain syystä saa normaalisti oireita voimakkaammista tuoksuista.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En lukenut koko ketjua ja aloittajakin lienee jo häänsä juhlinut. Mutta siis, kyllä todellakin häiritsevät. Kaikenlaiset voimakkaat tuoksut saavat pään särkemään tai vähintäänkin olon huonoksi.

Taannoin eräs aromaterapeutti mainitsi minulle, että tuoksukynttilöissä hajuaineet ovat yleensä teollisia ja siten aiheuttavat hyvin monelle ihmiselle oireita.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...