Jump to content
Naimisiin.info

Pöytäliinat


06-07-29

Recommended Posts

ajateltiin ostaa myös ikean lakanat ja käytiinkiin launtaina ikeassa kattomassa niitä.

Me ei sit ostettu niitä vielä, ku ei tiedetty mitä kokoa oikeestaan tarvitaan. Kertokaa mulle te, arvoisat naikkarit. Riittääkö se halvin lakana peittämään kokopöydän, niin että vielä reunat jää roikkumaan pöydästä jonkin verran?

Pöydän koot ovat:

85x200

80x120  luultavasti nää tulee olee eniten käytetyt pöydät

80x135

70x110

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mulla odottaa vielä pari viikkoa tuolla kassissa viitisetoista Bomull-lakanaa, uskon toimivan tositilanteessa oikein hyvin! Ainakin omalle keittiön pöydälle väsätyssä "koekattauksessa" oli tosi nätti :-X

Niin, ja Pipalle: Se tavallinen lakanan kokohan siis taitaa olla about 150cmX250cm, jos en ihan väärin muista. Mä isken ne meille 100cmX200cm kokoisiin pöytiin ja mun mielestä jää roikkumaan ihan riittävästi. Eipähän ainakaan kukaan sotkeudu liian pitkiin pöytäliinan "laahuksiin"  ;D!!

Link to comment
Share on other sites

Onko kukaan valkaissut näitä BOMULL-lakanoita? Niissähän on kloorivalkaisu kielletty, mutta mitenhän mahtaisi käyttäytyä, jos koittaisi valkaista? Vantaan Ikeasta olivat viime viikolla nämä lakanat kokonaan loppu, mutta myyjä sanoi, hiukan epävarmasti tosin, että kai muutaman viikon sisään olisi tulossa.

Link to comment
Share on other sites

Heipä hei. Meilläkin mietitään ikean lakanoita pöytäliinoiksi..

Mutta tuosta värjäyksestä kyselisin. Tänään citymarketissa katselin niitä värijuttuja, mutta yksi maksoi noin 8e ja siitä ei selvinnyt kuinka paljoon pyykkimäärään se väriaine riittäis...??

Värjätessäni tummanruskeaksi (Dylon pesukoneväri Dark browm) pystyi yhteen koneelliseen laittamaan vain 4 lakanaa. Isommalla määrällä jäi laikukkaaksi. Tämän opin kantapään kautta. Sitten tartti noita laikullisia värjäillä uudestaan pienemmissä erissä.. Ei kauheen kätevää eikä ainakaan säästänyt rahaa  :-/ Mut mokaamalla oppii parhaiten ja osaa välttää samat ongelmat jatkossa.

Elikäs, ei kannata ahnehtia liian montaa lakanaa kerralla koneeseen!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Anttilassa on aina pari kertaa vuodessa hyvä tarjous. Saa vahvoja lakanoita halvalla. Värejäkin on reilusti.

Me ostettiin 28 kpl valkoisia lakanoita (tulevat halvemmaksi kuin pitopalvelun pöytäliinat) ja laitetaan vielä kaitaliinatkin päälle. Ompelen lakanoiden reunat sisäänpäin taittaen, koska se on ainoa ero lakanan ja pöytäliinan välillä :). Vaikka tuota nippua ei myisi edes eteenpäin, niin säästää pari euroa per liina.

Meillä on häät tammikuussa ja jos jotakuta kiinnostaa tuo pöytäliinaläjä, niin saa privailla :). Luovun niistä kyllä edullisesti (ostin ne tuosta Anttilan alesta), mutta voin ne toki pitää itsekin - ei lakanoita koskaan ole liikaa ;).

Link to comment
Share on other sites

Ei Anttilankaan pakettitarjouslakanat tule kovin kalliiksi. Ja ovat todella paksua kangasta. Itse kokeilin Ikean lakanoita liikkeessä ja ne tuntui kovin ohuilta. Me ostettiin sitten 28kpl lakanoita Anttilasta :).

Säästetään 3e/liina, kun ei vuokrata pöytäliinoja ja osan voi jättää noista käyttöön ja osan voi myydä eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Värjäsin viikko sitten 4 lakanaa tummanruskeiksi Nitor-tekstiilivärillä. Kolme lakanaa oli valkoisia ja yksi oranssi, koska neljättä valkoista ei enää ollut. Laitoin 2 pakettia väriä ja 2 pakettia tekstiilivärisuolaa, kaikki 4 lakanaa kerralla koneeseen, värjäys 40 asteessa.

Vähintään ton verran piti olla väriä, yhdellä paketilla väriä ja suolaa ois tullu epätasainen ja hailakka värjäys (niin oletan :)). Nytkin jäi hieman laikkuja ja "värjäysviivoja", mutta mielestäni ei näytä pahalta. Kun lakana on iso, laikut näkyy selvemmin mutta kaitaliinakoiksi leikeltyäni värieroja ei paljoakaan huomaa. Oranssista lakanasta tuli melkeinpä parempi, enemmän suklaanruskea kuin valkoisesta.

Meillä juhlapaikassa paljon kynttilöitä ja hämärä valaistus, jolloin värieroja ei varmasti kukaan huomaa.

Mietin nyt, lähtisköhän noi värjäysviivat pois jos pesisin lakanat ja haalistuuko väri? Ei periaatteessa pitäisi mutta silti vähän mietityttää...

Link to comment
Share on other sites

Hei millainen se kertakäyttöliina on livenä? Onko se ihan hyvännäköinen pöydällä ja mitä jos siihen kaatuu jotain nestettä meneekö se heti pilalle vai kestääkö se jonkin verran kastumistakin? Onko niitä olemassa eri värisiä vai pelkästään valkoisia? Mitä mieltä olette yleensäkin kertakäyttöliinoista häissä, onko ne "halvan" oloiset vai ihan kangasliinoihin verrattavissa? Itselläni on sellainen mielikuva, että rullasta vedetään jotain "piirustuspaperia" pöydälle  :D hah toivottavasti tämä ei pidä paikkaansa... :o

Meillä on töissä ollut noita rullassa myytäviä kertakäyttöliinoja. Mun mielestä ne on ihan hyvännäköisiä, eivät näytä piirustuspaperilta ;). Värejä on useita, löytyy niin kuviollista kuin yksiväristäkin, myöskin leveyksiä on useampaa (eli normipöytäliinan levyisiä, kaitaliinan levyistä, pyöreään pöytään sopivaa, neliön mallista yms) ja usein on saatavilla vielä samaa sarjaa olevia servettejä. Kestävät jonkun verran vettä (toki riippuu laadusta) ja useimmat kestävät vielä pyyhkimisenkin.

Meille tulee omiin häihin tälläiset liinat, kunhan vaan osataan päättää väri ja mahdollinen kuvio. Tarkoitus olisi mennä tukkuun katselemaan vaihtoehtoja, kun ei oikein netissä katsomalla selkene millaisia ovat luonnossa (väri & materiaali). Meillä pitopalvelu hommaisi liinat, jollei meillä olisi tukkukorttia käytössä. Uskoisin, että muutkin pitopalvelut ostavat asiakkaalle tukusta tämän haluamat liinat. Tukkuunhan voi aina mennä katsomaan tavaroita, vaikka ei tukkukorttia olisikaan :).

Pitopalvelu sanoi, että he käyttävät vallan tarjoilupöydissä noita kertakäyttöliinoja, niin ei haittaa vaikka liinalle tippuisi kastiketta tms ruokaa, sen voi pyyhkiä eikä jää jälkeä ja samalta liinalta voi tarjoilla kakutkin. Kangasliinalle kastikkeen putoaminen jättäisi ruman jäljen ja liina olisi vaihdettava tai tarjoiltava kakut likaiselta liinalta.

Netissä mm. Dunin kotisivuilla (englanninkielisillä) on heidän kuvastonsa netissä selattava ja saa sen tallennettuakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

eli, miten viette pöytäliinat (oli ne sitten lakanoita niinku mulla tai ihan oikeita pöytäliinoja) juhlapaikalle? kun siis ensin silität ne kotona, niin miten ne saa siististi ja suorana juhlapaikalle. mulla ei meinaan ole aikaa siellä juhlapaikalla niitä enää alkaa silitteleen... :P eli hyviä vinkkejä niitten kuljetukseen! :)

Link to comment
Share on other sites

Pöytäliinat voi myös rullata jonkin hylsyn ympärille, joten ei tule taittoja.

Voi myös kokeilla, että paikan päällä pöytiin laittaessä "sumuttaa" liinat vedellä, joten ne kuivuessaan siliää siihen pöydälle. Itselläni toimi hyvin verhojen laitossa ja joskus olen moisen hätäavun saanut myös pöytäliinojenkin kanssa, kun ei ole kerinnyt silittämään. Laiska emäntä... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Morsiammen kanssa ajateltiin, että ostetaan Eurokankaan mylläyslaatikoista lakanakangasta(siis niistä, joissa voi ostaa kilohinnalla kangasta) ja värjätään se dylonilla mustaksi. Tarkoituksena olisi siis tehdä piiiitkiä mustia kaitaliinoja. Tuleekohan kalliimmaksi vain halvemmaksi (siis jos ostaisi valmiita lakanoita ja värjäisi ne?).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Värjäsin juuri kolme Bomull-lakanaa Nitorin yleisvärillä.

Laitoin kaksi pakettia väriä noihin laksuihin ja ainakin näin märkänä väri näyttää tosi hehkuvalta. :grin: Halusin siis mahdollisimman tummat fuksiat.

Katsotaan huomenna miltä näyttää kuivana, yhdessä näkyi nyt jo jotain läiskiä. Mutta kaitaliinoiksi meinaan ne leikata ja ommella, joten ei haittaa.

Pipana: Luulisin, että ne pysyy ihan tarpeeksi hyvin paikoillaan. Aion ommella kunnon päärmeet reunoihin, jos se antaisi enemmän ryhtiä kankaalle. Meillä tulee liinan päälle Galej-kuppeja tasaisin välimatkoin. Niiden avulla varmaan pysyy paremmin.

Pistän lisää infoa, kun liinat on valmiit. Eli varmaan kesällä. :blink: Nää mun projektit tuppaa vähän venymään.... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ikea lakanat ei sitten oo valkoisia...

Meikäläinen ostaa kangaskaupasta valkoista lakanakangasta. Soitin vaan yhteen paikkaan ja maksaa 2,90 euroa metri, mutta tulee silti halvemmaks kuin maksaa pöytäliinoista 5 euroa "pesumaksua" kappaleelta. Ja lakanakangasta saa varmaan jostain halpiskangaskaupasta halvemmallakin

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä ostin tänään Kodin ykkösen tarjouksesta vihreet lakanat pöytäliinoiksi. Oli 5e/kpl ja sain just sen väriset kun halusin :) Myyn ne varmaan eteenpäin elokuun häiden jälkeen.

Mä ajattelin tuon silittämisen kanssa tehdä juuri noin kuin tuolla aiemmin mainittiin. Eli silitän kotona ja käärin vanhoihin kangasrulliin. Tuo sumutus oli uusi kikka ja täytyy varmaan testata sitäkin sit juhlapaikalla.

Link to comment
Share on other sites

Me päädyttiin nyt sit pitkien pähkäilyjen jälkeen ruskeisiin lakanoihin pöytäliinoiksi. Meillä on sen lisäksi väreinä vaaleanvihreä ja vaaleanpunainen. Pieni pelko on siitä, että pöydät tulee näyttämään kuitenkin liian synkältä, mut toivotaan ettei niin käy.. :)

Olisko kellään kokemusta tai mielipidettä, et sopiiko ruskea pöytäliinoiksi? Meillä tulee kuitenkin aika paljon vaaleanpunaisia ja -vihreitä koristeita/kynttilöitä pöydille.. Apua! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...