06-07-29

Pöytäliinat

161 viestiä aiheessa

Me löydettiin Hulluilta päiviltä Dunin dunicel-rullapöytäliinaa aika hyvään hintaan. Se on paksua kuitukangasta, ja tuntuu käteen todella miellyttävältä. Sitä on monen väristä, mutta me haluttiin ihan puhtaan valkoiset liinat. Laskeskelin, että pöytäliinojen vuokraaminen olisi ollut noin kaksi kertaa kallimpaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Millaiset pöytäliinat olette laittaneet morsiusparin pöytään & buffapöytään?

Haluaisin niihin sellaiset "aaltoilevat reunat, mutta en tiedä, mistä kankaasta ja miten sellaiset saa. Osaisiko joku auttaa? Ja laittaa vaikka kuvia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse haaveilen ruskeista pöytäliinoista ja niihin päälle viininpunaisista kaitaliinoista. Onko hölmö ajatus?

Ja suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, etten ole mistään löytänyt valmiina ruskeita pöytäliinoja kohtuuhintaan (Lue: parilla eurolla)

Itse en osaa saatika sitten uskalla kokeilla itse pöytäliinojen värjäämistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletko Lumenvalkea selvittänyt Viron kangaskauppojen hintoja? Haaveilen itsekin ei-valkoisista pöytäliinoista, ja sain vinkkiä, että Virossa kankaat ovat paljon halvempia kuin Suomessa. Jos hakisi kankaan sieltä ja hurauttaisi kaverin ompelukoneella reunat siisteiksi.

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa, ovatko hinnat siellä kuinka paljon halvempia kuin täällä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täältähän löytyi hyviä vinkkejä. Onko kenelläkään tietoa vieläkö noita halpoja lakanoita löytyy ikeasta. Ikeaa kun ei ihan kotinurkilta löydy niin ei viitsisi mennä tekemään vain heräteostoksia sinne. Meille sopisi hyvin vaikka hieman läpikuultavatkin lakanat pöytäliinoiksi. Juhlatilassa on vaaleat pöydät ja myös meille tulee kaitaliinat.

Alustavasti olemme sopineet juhlapalvelun kanssa, että käyttäisimme heidän pöytäliinojaan, mutta nuo Ikean lakanat tulisivat huomattavasti halvemmiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä pöytäliinojen/lakanoiden pitää olla suht paksuja kun pöydät vähän huonossa kunnossa. En taida uskaltaa mitään halpista ostaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, itse olen ajatellut ruskeita pöytälinoja (lakananoista tms., mahd.kultaisella kaitaliinalla, yleisesti väreinä ruskea, tumma ja vaalea oranssi ja kulta) olisiko kellään ruskeita pöytäliinoja kattauksessa käyttäneillä laittaa kuvaa nähtäväksi, hieman saisi osviittaa? Kun sen verran on vielä häihin aikaa ettei vielä tule ostettua ko. varusteita, mutta suunnittelu kovassa käynnissä..

Muokattu: , käyttäjä: elina#

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos joku harkitsee pöytäliinojen tai kaitaliinojen ostamista Tallinnasta, niin tästä linkistä löytyy mukavasti kangaskauppoja: http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/liikkeella/ostokset/kangas_ja_lanka

Kävin itse tuolla Foorumi Keskuksen Kangas ja Nööp -kaupassa, mutta se oli melko pieni, ja hinnatkin aika korkeita. Sen jälkeen kiertelin Pärnu mnt:llä sijaitsevia kauppoja, Saana oli ehkä enemmän vaateompeluun tarkoitettu, mutta Abakhan Fabrics -kaupassa oli todella iso valikoima kaikenlaisia kankaita. Sieltä löysin itselleni kaitaliinakankaat. Hinnat olivat n. 5-8 e/metri, toki oli kalliimpiakin joukossa.

Jäin kaipailemaan semmoista superhalpaa pöytäliinanompelukangasta, semmoista ei oikein ollut. Ikean lakanoilla mennään siis varmaan meilläkin, jos ei jostain löydy halpoja vuokraliinoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei auttakkee! Mie oon ettiny netistä viininpunaisia pitkiä pöytäliinoja, kertakäyttöliinoja tai lakanoita mahdollisimman halvalla mutta en löydä siis pöytäliinoja viininpunaisena ollenkaan! Onko teillä antaa mulle vinkkejä??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vuokraliinojen hinnaksi tulee 6€/kpl. Kovin tuntuu hinnat vaihtelevan kun haitari on ollut 6-14€ välillä. Että kannattaa kysellä useammastakin paikasta.

Itse päädyin vuokraliinoihin pelkästään helpottaakseni omaa oloani, ei tarvi silittää ja pyykätä, kun sitä pyykkiä lapsiperheissä on jo riittävästi. Vaikka kyllä tuo hinnan puolittaminen hyvältä kuulostaisi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä osa pöytäliinoista tulee valkoisesta pellavakankaasta, jota löytyi anopin kätköistä joku 25m!!  :girl_in_love:

Mutta tämä ei kuitenkaan riitä kaikkiin pöytiin, eli mietintä nyt siitä, ostammeko lisää vastaavaa kangasta josta ompelemme liinat, vai vuokraammeko pitopalvelun kautta loput tarvittavat... 7e/kpl.. Kangasta kun voi löytää 3e/m, niin ei loppupeleissä taida tulla edullisemmaksi kuin vuokraus.. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi valkoiset vuokrapöytäliinat eivät voi olla vain valkoisia, vaan kaikissa on joku kohokuvio?

Mietin nyt ostanko lakanoita liinoiksi, mutta joutuisin ompelemaan lakanoita yhteen (yhdestä kohdasta per pöytä, pöytiä vain kaksi), enkä tiedä onko se kauhean kivan näköistä, kun menee vekki keskellä pöytäliinaa... : \ Mitä mieltä?

Lisäksi ahdistaa, kun lakanat ovat 100% puuvillaa, ja aiemmat kokemukset puuvillan silityksestä ei oo kauheen hyvät. En vaan saa niitä silitettyä ilman että venyvät jostain kohtaa enemmän kuin toisesta. Kosteana on kokeiltu silittää, sumutettaessa venyvät luonnollisesti niistä kohdista enemmän, joissa enemmän vettä=katastrofi. Vinkkejä niiden silitykseen??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä pöytäliinoina tulee toimimaan Ikean valkoiset lakanat. Vinkkinä, että ainakin vielä viime viikon lauantaina Vantaan Ikeassa oli valkoiset Knappa-lakanat tarjouksessa 1,99e/kpl (80-90cm leveisiin sänkyihin tarkoitettu). Sieltä bongattiin ja halvaksi tuli!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka laadukkaat nuo Knoppa-lakanat ovat? Näkyykö niistä siis läpi esim. jos pöytä on epämääräisen värinen/läikikäs?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No ei niiden kohdalla omasta mielestäni voi kummoisesta laadusta puhua. Ei niistä kuitenkaan mitenkään älyttömästi läpi näy, korkeintaan vähäsen kuultaa. Riippuu tietty paljon läiskien intensiteetistä. Esim. itse kun olen testaillut, niin kelta-oranssin maton raidat näkyy, mutta kuluneen ja tahraisen puuviilupöydän kuviot ei. Meillä tuo läpikuultavuus ei kuitenkaan tule olemaan mikään ongelma, sopii ihan hyvin semmoseen vähän rustiikkiseen fiilikseen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin tulee Knoppa-lakanat pöytäliinoiksi, mutta niiden päälle haluaisin kovasti pitsiliinat. Onko kenelläkään kokemuksia Ikean Gulldis tai Alvine Spets -verhokankaiden toimivuudesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

haluaisin nyt mielipiteen siihen tarviiko pöytäliinojen aina olla valkoiset? Meillä häitten teema väreinä liila ja hopee. Ajattelin, jos pöytäliinä olisi liila ja päällä olisi hopeakaiataliina. olisiko tuo ihan hölmö yhdistelmä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielipiteen saat - kuulostaa kivalta! Sopisi oikein hyvin.

Meillä oli nämä Knoppa-lakanat myös ja olivat meille oikein hyvä valinta. Kaitaliinan kanssa toimi hyvin, eikä ollut minusta liian läpikuultava.

 

Ps. varautukaa olemaan kavereita kenen tahansa kanssa, jolla on mankeli :D oli aika silittäminen näissä, varsinkin kun ostin suurimman osan täältä kerran käytettynä...

Muokattu: , käyttäjä: Carnation_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hannaa^^ kivalta kuulostaa tuo väri-yhdistelmä! Itsellä vähän riskinä että kohta ei ole väriä lainkaan, valkoiset servetit, valkoinen pöytäliina jonka päälle haaveilen pitsi-kaitaliinasta. Lasiastiat kynttilöille ja ehkä sinkkisangot kukille. Mutta kukat vois olla oranssit :)

 

Knoppa-lakanat meinasin ostaa myös, tosin se läpikuultavuus vähän mietityttää, mutta ehkä kukaan ei kiinnitä siihen huomiota :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan, ei todellakaan pidä olla valkoiset pöytäliinat!

Ne vaan sopii kaiken kanssa ja moneen tilanteeseen ja helppo "pohja", siksi varmastikin monen esim ravintolan jne. valinta.

Ja kiitos knoppaa kommentoineille! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tein eilen kotona ns koekattauksen kun on tehny jo pidempään sitä kokeilla ja nyt perjantaina sain aikaseks lähteä ikeaan kattelemaan mitä löytyy. Vaalean ruskea hyvin lähellä pellavaa oleva pöytäliina olis tosi kivan näköinen ja maksaa 4e metri (150 leveä) ja sopii meidän maalaisromanttiseen teemaan, mutta kun vertaa tohon 1,5 euron knoppalakanaan (johon laittais tota ruskeeta 1/4 alkuperäsestä leveydestä kaitaliinaksi) niin maksaa huomattavasti enemmän. Tarvittava määrä on noin 25 metriä, ruskeella kankaalla tulee maksamaan 100e ja knoppa-lakanalla ja kaitaliinalla 50 euroa. Prosentuaalisesti iso ero, mutta tavallaan se  on vaan "50e". Katotaan.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin eilen pöytäliinoiksi ikeasta punaiset dvala-lakanat ja kaitaliinojen virkaa toimittamaan pitkät ja aaltoilevat krabb-peilit. Vielä kun niistä sai -20% ikea familykortilla niin olivat kyllä aika edulliset! Juhlapaikalta otettuna olisi pelkät valkoiset liinat maksaneet 110e mutta nyt maksoin 15 liinasta ja 10 peilistä yhteensä 115e. Jos en saa myytyä häiden jälkeen, on niille käyttöä kyllä kotonakin.

En halunnut valkoisia liinoja, enkä varsinkaan ikean knoppaa, vaikka se olisi paljon edullisempi. Knoppa on pari kolme ekaa käyttökertaa ihan hyvä, ei siitä häiritsevästi läpi näy. Mutta on aika haastava silitettävä ja nyppyyntyy herkästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin tänään katsomassa Ikean Knoppa-lakanoiden laadun. Aivan kammottavan ohuita ovat, kun käden laittoi alle niin sekin kuulsi selvästi läpi. Juhlapaikallamme on kyllä vaaleat pöydät, mutta... Olin suunnitellut hankkivani ne, mutta uusiksi menevät suunnitelmat..  :girl_mad: En kyllä huomannut napata yhtä lakanaa matkaan, koska olisi voinut vielä kotioloissa ja silitettynä tsekata, olisiko ollut edelleenkin yhtä hirvitys.  :girl_sad:

 

Jos jollakin on laittaa kuvaa kattauksesta Knoppa-lakanat pöytäliinoina, olisin kiitollinen sellaisesta..  :tender:

Muokattu: , käyttäjä: Azure

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan kokeillu värjätä noita knoppa-lakanoita? Miten onnistuu? Violettien pöytäliinojen/lakanoitten metsästys tuntuu mahdottomalta tai sitten hinta pomppaa pilviin. ajattelin, joskos ostais noita lakanoita ja sitten värjäis ne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan kokeillu värjätä noita knoppa-lakanoita? Miten onnistuu? Violettien pöytäliinojen/lakanoitten metsästys tuntuu mahdottomalta tai sitten hinta pomppaa pilviin. ajattelin, joskos ostais noita lakanoita ja sitten värjäis ne.

 

Jossain tuli vastaan, että joku oli värjännyt harmaaksi ja muistaakseni oli ollut hieman hankalaa saada tasaista värjystulosta. Ommellangathan ei sitten värjäydy, mutta mielestäni vain kiva yksityiskohta.. :) 

 

Kävin tänään ostamassa yhden Knopan kokeeksi ja testailin meidän valkoiselle pöydälle. Ajavat kyllä asiansa pöytäliinoina, Ikeassa näytillä ollut kappale oli jo niin kärsinyt, että siksi tuomitsin knopat tuolla aiemmin kelvottomiksi. Läpinäkyvyysongelma ei haittaa, jos pöydän pinta on vaalea/valkoinen. Yksi huoli vähemmän!  :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään