Monnax

Teemana syksy

148 viestiä aiheessa

Meillä häät syyskuussa 2011 (luultavasti alkupuolella tai keskivaiheilla syyskuuta) ja mietin vieläkö siihen aikaan saisi auringonkukkia koristeeksi? Ja mikähän on pihlajanmarjojen tilanne tuohon aikaan? En itse yhtään muista milloin auringonkukat ovat olleet parhaimmillaan :) Kanervia, krysanteemeja saa varmasti ainakin hyvin tuolloin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin häitämme juhlitaan syys/lokakuussa 2011! :-X

Syksyn värimaailma on niin kaunis ja monipuolinen! Haaveilen teemaksi erisävyisiä punaisia, yhdistettynä ruskeaan, beigeen/shampanjaan ja tietenkin valkoiseen.

Syksyllä ei tarvitse miesten hikoilla (ainakaan kuumuudesta) ja itse saan hyvillä mielin pukea jonkun kauniin neuleen morsiuspuvun kanssa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kans tulossa syyshäät, kylläkin vasta 2012. Itse vihkiminen tapahtuu Etiopiassa, sulhasen kotimaassa. Järjestetään kuitenkin kotosuomessa tilaisuus minun suvulle ja ystäville. Sulhasen niskoille jää siis Etiopiassa tapahtuvan vihkimisen ym. suunnittelu, sillä minä en niiden käytännöistä tiedä mitään. :D Tosin mun on vaikea vaan antaa sen tehdä asioita omalla tahdilla ja tyylillä ku asiat ei tapahdu yhtä nopeasti kuin mulla :D Tarkoitus on siis järkätä yllärihäät: kutsua sulhasen perhe ja ystävät juhlapaikalle heidän tietämättä mitä tapahtuu. En nimittäin halua, että sulhasen äiti rupeaa stressaan häistä. Enkä myöskään halua että koko manner kutsutaan häihin, siellä kun 600 vieraan häät on pienet.. Mulla hieman eri käsitys. Onneksi sulhanen samaa mieltä että ei tosiaan isoja häitä :D

Ihana lukea muiden ideoita niin itselläkin selkenee hieman suunnitelmat. Ideoita kun on niin miljoona ja vaikea niistä valita. Oon aina rakastanu syksyä värien ja pimeyden vuoksi. Eli meillä koristeeksi tulee syksyn värejä: lehtiä ym. luonnonmateriaalia (ei kuitenkaan liikaa) ja PALJON PALJON kynttilöitä. Pitänee lähteä Ikean reissulle, sieltä tuntuu löytyvän kippoja ja kuppeja tuikuille. Lukisin lisää muiden ideoita.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kaipaisin paljon vinkkejä syyshäiden korsiteluun!

Haluaisin käyttää mahdollisimman paljon luonnonn materiaaleja ja koristelu kukat kasvatamme itse.

Väreinä: punainen,oranssin eri sävyt, ruskea ja beige.

Nyt siis ideoita mitä kukkia kannattaisi kasvattaa jotka siis kukkivat alku syksystä

(häät 1.9)

Muita ideoita koristeluun, huomioiden siis luonnon materiaalien hyödyntämisen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kukkien kasvattamiseen ei oma kärsivällisyyteni riittäisi, vaikka alan ammattilaisia olenkin...nostan siis hattua :girl_wink:

Kukkakaupoista ja puutarhamyymälöistä löytyy tuohon aikaan paljon krysanteemia joka on edullinen. Yksivuotisen kehäkukan kukinta-aika on myös loppukesällä. Perenna joka kukkii loppusyksyllä ja jota myös saa leikkona kukkakaupasta, on kultapiisku. Monivuotinen siperianunikko kukkii myös loppukesästä, samoin moni liljalaji. Perennojen osalta ongelma on, etteivät ne välttämättä kuki kovi runsaasti ensimmäisenä kesänä istutuksen jälkeen. Sinuna hyödyntäisin siis yksivuotisia ja ottaisin lisäksi leikkokrysanteemia, pihlajan oksia ja miksei esim. koivua tai haapaakin jos ruskaa jo on. Ja kävyistä saa vaikka mitä!

Kuvia en viitsi tähän liittää kun tästä ketjusta löydät todella kattavasti ja monen tyylistä :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ah, täältä löytyy niin paljon hyviä vinkkejä ja etenkin ihania inspiraatiokuvia! :wub: Meillä on tulossa häät vasta ensi vuonna, mutta tällaisena haaveilijana olen tietysti kovin hyvissä ajoin liikenteessä. Ja toisaalta hyvä on ollakin, sillä kohta tulevat syystuotteet sisustus- ja askartelukauppoihin, joten saan hamstrattua niitä sieltä alennuksesta, kun syksy vaihtuu talveksi. Sitten meiltä löytyy kaikkea tarvittavaa ensi lokakuussa 2013, kun häiden ajankohta vihdoin koittaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullapa ois tänne pikkuinen vinkki ja ehkä osittain tuonne askartelun puolellekkin menee. :)

Tein viime syksynä muuten vain ikkunalaudalle lyhtyjä pilttipurkeista jota oli kertynyt. Siis pesin ne ja irrotin etiketit ja sitten maalasin vähän "hutiloiden" ulkopuolelta sinisellä maalilla. Näihin sitten tuikku palamaan ja valo väreilee mukavasti niistä kohdista, joissa maalia on niukemmin. Ajattelin tehdä itse samaisia lyhtyjä oranssilla maalilla syyshäihimme. :)

Toivotaan että joku ymmärsi selityksestä jotain. :tender:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu olen kanssa lukenut tuosta, mutta minulla on kotonakin näitä ja ihan olen niitä poltellut monia pitkiä iltoja. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljonhan niitä käytetään. Mä oon tulipalojhysteerikko niin en uskaltais ihan varmuuden vuoksi missään polttaa. :D

Jos kuivatan tänä syksynä lehtiä niin onko ne voimissaan vielä vuoden päästä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen PartyLiten kynttilöitä. Palavat kauniisti, ja kauankin, jso sellaiset valitsee. Tosin hiukan arvokkaammat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voih, meidän syksyteema kärsii hieman hääpaikan puitteista... Varattiin ihana, vanha ja arvokas hirsirakennus, jossa kynttilöiden yms. polttaminen on kielletty paloturvallisuuden takia. Olin ajatellut, että koristeena olisi tuikkuja ja myrskylyhtyjä värikkäiden lehtien lisäksi. Nyt täytyy sitten ruveta katselemaan led-kynttilöitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No meillä on sulhasen kotona jatkot minne ajattelin kynttilöitä eri syksyn väreissä pistää.. Mutta kun vieraissa on pieniä villejä poikia joita varmasti ne kynttilät kiinnostaa, ovat kovia puhaltelemaan kynttilöitä sammuksiin, niin että pitäsköhän miettii uusiks.. Ei viitti kenenkään lapsia ruveta omissa häissään opettamaan :girl_sad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä helppo ohje syksyisten häiden pöytäkoristeiksi. Joten ei muuta, kun pihamaata putsaamaan ja keräämään kauniita vaahteranlehtiä.

syysruusut.jpgsyysruusut2.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei te kaikki jotka olette käyttäneet syyshäissä pihlajanmarjoja ja vaahteranlehtiä niin kuinka ajoissa olette vashteranlehdet keränneet jotta värit säilyy? Häitä edeltävänä iltana vai jo aiemmin? Mietin että kauan lehdissä säilyy kaunis väri? Ja nuo pihlajamarjat, meillä lokakuussa häät ja marjat eivät välttämättä ole enää punaisimmillaan silloin niin onko kokemusta pihlajanmarjojen pakastamisesta? Säilyykö väri pakkasessa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä keräilin meidän viime syksyn häihin lehtiä jo kaksi viikkoa aikaisemmin ja värit säilyivät huoneen lämmössäkin hyvin. Pihlajan marjoja voi kuulemma laittaa pakkaseen ja värit säilyvät. Marjoista voi tosin tulla kuivahtaneen näköisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Upeita Idoita täällä :give_rose:  Luonnonläheisyys on meidänkin juttu. Sammaleet, kävyt, linnut, koivut, vilja jne

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaako kukaan vastata, kuinka kauan lehti säilyy kuivahtamatta murenevaksi korpuksi? Meillä häät lokakuun alussa ja olisi kiva käyttää koristelussa oikeita vaahteranlehtiä, mutta mitäs jos ruska onkin parhaimmillaan jo kuukautta ennen. Tai onko jollakin antaa jotain vinkkiä, jolla ne saisi säilymään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihania ideoita! Syksyhäät meilläkin tulossa ja jotain pientä somistusta laitetaan vaikka muuten aika pelkistetystä tyylistä tykätäänkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

@Nanshe lokakuun ekaviikko etelä-pohjanmaalla.  Kiitos vinkeistä ja kuvista!

Lämminjuoma ei tullutkaan itelle mieleen.. vai voiko jo lokakuussa tarjoilla lämmintä juomaa ja mitä se vois olla. Google käyntiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään