Teemana syksy


Monnax

Recommended Posts

Ihania syksyn värejä on juuri nyt esillä, vaikka ovatkin jo hiukan ruskettuneet liikaa. No niitä samoja olisi tarkoitus hyödyntää ensi syksynä kun menemme naimisiin kultani kanssa. En kuitenkaan ole juurikaan löytänyt häälehtiä joissa syysteemaa olisi esitelty, kun niissä tuppaa olemaan ikuinen kesä tai talviturkikset.

Onko kellään teistä arvon morsiot ja sulhot vinkkejä tai omia kokemuksia? Olemme toki jo paljon keksineetkin, mutta ihan vertailun vuoksi, kuinka syyshäät sujuivat/suunnitellaan?

Toivon ainakin hiukkasen kuivempaa syksyä kuin tämänvuotinen. Lätäkköteemasta on hankala tehdä romanttista, ainakaan ensisilmäyksellä. (onhan niitä ihania kumppareita!)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kynttilöiksi suosittelisin tuikkujen ohella pöytäkynttilöitä esim lasimaljoissa. Pöytäkynttilöitä saa vaikka minkä värisinä, palavat kauan ja siististi eivätkä kaadu helposti. Alustaksikin riittää hätätilassa vaikka paperilautanen. Esim Tummanpunainen kynttilä punaisella Marimekon unikkolautasella ei ole ollenkaan hullumpi, lautaselle lisäksi vaikka pieni kuusenoksa liimapistoolilla kiinnitettynä. Kerätkää syysäihin ajoissa heinät, ruskaoksat (esim marja-aroniassa on upea oranssi väri) tai vaahteranlehdet, kuivattakaa pimeässä jottei värit häviä ja suihkuttakaa maalikaupasta saatavalla mattalakalla (spraypullo). Lakka antaa himmeän kiillon ja korostaa väriä. Pajusta voi askarrella kaikkea ihanaa kransseista köynnöksiin. Paju tietysti on korjattava keväällä ennen lehtien puhkeamista. Yks kiva ideaon myös laaka malja jossa on hienoa hiekkaa, seassa vaikka vähän kultakimallusta askartelukaupasta, sekaan vain yksiväriset valkoiset kynttilät.. Niin, ja kanervat ovat syksyllä halpoja, niistä saa tehtyä kivoja köynnöksiä kun sitoo pikkunippuja vaikka just niihin pajunvarsiin tai esim villiviiniin.

Link to comment
Share on other sites

Minä ihastuin hirveesti, kun näin että jossain oli laitettu auringonkukkia ja pihlajanoksia maljakkoon! Näytti todella kauniilta! Tosin auringonkukkia ei tietenkään enää syksyllä saa ja pihlajanoksatkaan ei taida joka vuosi olla niin kauniita...  :-/

Mutta ideana kuitenkin oli yksinkertainen ja kaunis!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Syysmorsian05

Itse suunnittelen syyshäitä ensi lokakuuksi. Ja tietyssä mielessä olen ehkä "onnekas", kun satun pitämään kaikista oikein perinteisesti syksyyn liittyvistä väreistä, kuten nyt punaisesta, oranssista ja ruskeasta. Pääsen siis esim. koristeluissa hyödyntämään luontoa, puun lehtiä jne., ja tämä on vieläpä mieleistä minulle  :D Esimerkiksi olen kaupoissa huoomannut, että tänä syksynä on ollut paljon todella kauniin sävyisiä ruskeitakin tuikkukippoja jne. Kun viereen laittaa toisen samanlaisen syvän punaisena niin ai että kun sopivat hyvin yhteen. Siis minun mielestä  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee syyshäät, ja meillä kyllä käytetään just noita pihlajanmarjoja ja vaahteranlehtiä oikein olan takaa! ;D Sitten pitkille valkoisille pöydille laitetaan maljakkoja, joissa varpuja, pihlajanmarja oksia ja lehtiä. Pöydille keskelle laitetaan "kujaksi" menemään pieniä männynkäpyjä. Jos juhlapaikalla on ikkunalaudat, niille sammalta ja käpyjä + tuikkuja. Lisäksi juhlapaikalle valkoisia kruunukynttilöitä.

Koristelu tulee halvaksi, kaikki voi tehdä itse. Kruunukynttilät maksavat tosi vähän, ja kynttilöiden jalat saa lainattua varmasti jostakin. Ajattelin ensi syksynä kuivattaa sammaleet valmiiksi, ja viedä varastoon odottamaan.

Link to comment
Share on other sites

Ai niin...

Ja ajattelin tehdä "lehtikransseja". Ne olen järkeillyt tekeväni näin: Hieman kuivahtaneita vaahteranlehtiä pujotetaan aivan tuiki tavalliseen ompelunlankaan, ja kun siinä niitä alkaa olemaan tarpeeksi, sidon langanpäät yhteen. Lehdet ovat niin isoja, että pitävät langan/koko systeemin kuosissaan, ja siitä tulee pyöreän muotoinen. Kun jättää riittävän pitkät langat, on seppele helppo solmia johonkin roikkumaan, tai kiinnittää esim. seinään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Meille on tulossa syyshäät, enkä missään nimessä halua sinne luonnonkoristeista muuta kuin kukkia, nekin kukkakaupasta. Pidän punaisesta ja olen ihan punainen ihminen, ja rakastan värejä, mutta tässä kohdalla vaan tuli jostain syystä stoppi. Haluan että häissäni on valkoista, vähän vihreää ja punaista tai oranssia ihan vain hitusen. Pitää olla selkeää ja juhlavaa, minusta valkoinen tekee juhlan.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Minä olen kyllä henkeen ja vereen pihlaja-ihminen. Teemavärit muotoutuvat juuri pihlajan perusteella, eli voimakas tummanoranssi ja hiukan tummanvihreää kaveriksi. Ja kermanvalkoista tietenkin.

Pihlajan lehdet kuulemma käpristyvät aika nopeasti. En sitten tiedä auttaako se paljon puhuttu hiuskiinne asiaa...? Pihlajan oksia ei kuulemma noin vaan saa keräillä, vaikka marjoja saakin. Onko ideoita, mikä vihreä (saa olla ruskan värittämäkin) rehu olisi hyvä pihlajanmarjojen kanssa, jos niitä vaikka ripottelisi pöydän halki meneväksi ketjuksi? Muratista olen kuullut, mutta se on sitten taas yksi menoerä lisää...

Entä jos pihlajanmarjoista ja lehdistä tekisi pienenpieniä (n. 10 cm) kimppuja joihinkin pieniin astioihin? Ideoita astioiksi?

Nuo kävytkin kuulosti hyvältä. Ja omenoistakin puhuttiin jossain...

Lisäksi pöytään tulee pihlajanmarjan väriset lautasliinat, hääkarkit valmiiksi jokaiselle ja ohjelma+menu, jonka askartelen itse. Kynttilät ovat joko valkoisia kruununkynttilöitä tai sitten tummanoransseja. Toisaalta tuikutkin olisi kivoja jos olisi sopivia lyhtyjä niille...  :D

Sekoan pian näistä valloittavista ideoista  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ihana idea tuo Fall in Love.

Meilläkin siis syyshäät. Väriteemana ruska ja koristelussa tulee olemaan paljon vaahteranlehtiä (tämä morsian on rakastanut kyseisiä puita pienestä pitäen) ja paljon paljon tuikkuja.

Kaason kanssa nyt selvitys käynnissä, että mitähän kukkasia voisi seuraksi ottaa. Mutta eiköhän sekin tässä selviä.

Lisää tänne ihania kuvia! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...