Guest Susie

Talvihäiden teema

211 viestiä aiheessa

Minulla on selvä mielikuva hääpäivästä: ulkona pimeää, kirpeän kylmä ilma, isoja ulkotulia, ja sisällä lämmin tunnelma ja kynttilöitä. Ihanaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuikkuja ja lyhtyjä ulos, havukoristeita, seppeleitä, eikä mitään pastellivärejä! Tai sitten joku eksoottinen Intia-teema, värikylläisyys sopii talveen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä väreinä häissä puhdas valkoinen, räiskyvä pinkki ja hopea! Meille tulee sopivasti pinkkejä kynttilöitä pöytiin kaarevien lasilautasten päälle ja se kukka meenee niiden kynttilöiden välistä jotenkin... , ja lumihiutalepalloja ikkunoihin! Minulle tulee käsivarsikimppu, kävin tänään tilaamassa =), kielonlehti, jonka päälle yksi valkoinen kalla ja muutama hopea pitkähkö heinä... Toivoa saa ettei ne palellu! Haaveilin hetken sellaisesta karahkasta kädessä! Olisi tosi makkee! Turkista hääpukuun, turkista viittaan ja irtohihojen suuhun!

Hevosella ja reellä kirkosta juhlapaikalle. Siellä olisi jotain itsetehtyjä jäälaattoja, joissa jotain hääpariin liittyvää, en tiedä vielä mitä..mutta ne laatat ajateltiin tehdä jäädyttämällä vettä uunipellillä! En tiiä vaan et miten ne asettelis sinne paikkaan...lisäksi piharoihuja!

Tuo tähtisädetikku....kiitos ideasta. Alankin tässä pähkäileen miten sen järjestää..kun hääparihan yleensä poistuu ensimmäisenä kirkosta....nii jos hääpari meniskin johki oottaan, et vieraat on menny pihalle ja niille annetaan tähtisädetikut ja sit kaikki sytyttää ne ja hääpari tulee kirkosta...jotenki näi??!!! Ja sit hevonen ja reki oottaa siin kirkon ulko-oven eesä ja .....jne. WautsiWau.. =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

meillä on joulunalushäät ensi joulukuussa, ja teemaa ei vielä ole, eikä virallisesti muutenkaan mitään tuon sulhon kanssa sovittu tai muuta... muuta siis kuin että PUNAISTA. ja kynttilöitä. Jollakin tavalla. Ollaan molemmat oltu aika vähän häissä vieraina, joten ollaan vähän hoo-moilasia, siksi olen äärimmäisen iloinen tämän ketjun löytymisestä :)

Jätkänkynttilät pihalla - se oli pikaisen lukemisen tulos, eipä ollut tullut mieleen, että pihaakin voi koristella........ *silly me* joten kiitän myös sen ääneen lausumisesta!

t. Saga

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän helmikuisten häiden värit ovat tumma turkoosi ja valkoinen. Tumma turkoosi lähti ajatuksesta saada erikoinen mutta talvisen oloinen hääpuku, valkoinen jotenkin vain tuli pariksi, luonnollisesti.  ::)  Teemana meillä on ehkä hieman tylsät lumihiutaleet, mutta niistä saa kehiteltyä vaikka mitä, ihan morsiuskimppuun asti. Koristeina meillä siis lumihiutaleet, sekä kuusen havut. Kynttilöitä tulee niin paljon kuin vaan uskaltaa polttaa, takkatuli on. Ulos paljon ulkotulia, ja tunnelma on taattu. Meidät vihitään juuri alkuiltapäivästä, joten juuri juhlapaikalle siirryttäessä on se ihana hämyinen hetki, jolloin myös hääkuva on tarkoitus ottaa.... :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoitanpa " ulos" mitä olemme suunnitelleet koristuksiksi talvihäihin jos joku saisi näistä ideoista apua.

Ulos tulee kuja roihuista juhlapaikalle vievälle tielle, juhlapaikan pihassa on jäälyhtyjä (osa värjätty punajuuren etikkaliemelle punaiseksi). Portailla havuja, samoin kaiteissa, kaksi jalallista korkeaa roihua. Ovessa havusydän.

Sisällä pöydillä "kaitaliinat" noin 20cm pituiset. (kaitaliinat teemavärin mukaan). Kaitaliinojen päällä havuja, tekolunta ja joka pöydässä kaksi lasituikkua. Havujen joukkoon työnnetään hääpäivän aamuna kukkia, samoja kukkia (paperista) on paperinarusta tehdyissä lautasliinarenkaissa ja morsiuskimpussa.

Salia kiertää valkoiseksi maalatut puut joissa joulukuusen valoja. (Lainattiin tutuilta joulukuusen jalat, että saadaan puut pystyyn.)Hääpöydän takana "metsä" ja puissa on pieniä kukkia. Puiden joukossa roikkuu iso sydän (rautalankakranssi) joka on päällystetty höyhenillä, harsolla, nauhoilla ja kukilla. Hääpöytää kiertää havukranssi johon kiinnitetty kukkia, pöydällä kävyn suomuista tehtyjä "ruusunterälehtiä" ja tekolunta, kaksi kynttilänjalkaa joissa vihreät murattimansetit ja taas kukkia ja lasimalja hääkimpulle.

Orkesterilavan reunalla lasimaljoja jotka on täytetty teemavärin mukaisella silkkipaperilla (samaa väriä kuin kaitaliinat pöydissä) ja havuilla. Tekolunta sprayattu havuihin. Pitopöydässä tuikkuja ja havuja joiden lomassa kukkia, pari korkeampaa maljakko joissa valkoiseksi maalattuja risuja (vrt. puut) ja kukkia.

Boolimaljalla oma pöytä jossa boolimalja, havuja, punaisia lasisydämiä, tekolunta ja geelikynttilöitä valkoisissa lasimaljoissa. Hääkakkun tarjoiluvaunu koristellaan taas kerran havuilla ja kukilla.

Eli tässä nämä. Luulen, että tässä on riittävästi koristeita ja havuja tarvitaan varmaan peräkärrykaupalla. Lisäksi olen hankkinut muovisia vihreitä "kukanlehtiä" joilla havukransseja voidaan koristaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen tuleva talvimorsian ja olen pienessä päässäni suunnitellut jotain simppeliä koristelua.

Väreinä ehkäpä hopea ja valkoinen, hämärä valaistus, paljon kynttilöitä ja ulos jäälyhtyjä...

wck5652.jpg

glassbubbles-display1-lg.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä helmikuun lopun (tai maaliskuun alun  ::), päivää ei oo vielä päätetty) häihin tulee teemaksi lähestyvä kevät. Eli valkoisia tulppaaneja, rairuohoa lasimaljoihin, kynttilöitä, valkoista ja vaaleaa vihreää kattaukseen, vaatetukseen ja tarjottaviin, jne. Jos on hyvä tuuri, niin paistaa aurinkokin! Joku jippo vielä puuttuu, joka korostaisi sitä kevätteemaa. Pääsiäistä ei kuitenkaan olis tarkoitus teemaan ympätä, vaikka rairuoho vähän sinne päin viittaisikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tiedossa talvihäät... Ollaan ajateltu väreinä valkoista, vaaleansinistä ja hopeaa. Jotenkin nuo värit tuovat talven, lumen ja jään mieleen. Koristeluissa aiotaan käyttää paljon kynttilöitä ja havujakin jonkun verran. Esim. pöytiin ollaan ajateltu sellaisia pyöreitä maljoja, joihin tulee sisälle merisuolaa (=kuin jäähilettä) ja sitten kynttilä siihen. Ja havuistahan on helppo tehdä vaikka mitä. Niin... ja nuo täällä mainitut lumihiutaleetkin on osa teemaa...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varsinaistaa teemaa en ole ajatellut, mutta meillä tulee näkymään PUNAINEN aika vahvasti eripuolilla (joulunalushäihin sopiikin mainiosti ;D). Morsiamen puku, kimppu, asusteet, koristelut, kynttilät, suklaasydämet?, hääkakku? mihin nyt keksitään liittää. Hopea on toinen väri, joka saattaa niin ikään näkyä vahvemmin. Kynttilät on sitten toinen "teema", niitä tulee PALJON. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulossa espanjalaiset häät: iloista menininkiä,

punaista väriä, flamencoa ja tietysti tapaksia ja Torres

viiniä. Toiveena olisi myös sangria mutta pitääpi keskustella pitopalvelun kanssa onnistuuko  ::)

Ensi kesänä loma suuntautuu espanjaan joten

yritämme etsiä häihin teemaan sopivia somisteita.

Ensi talvena nähdään miten espanja ja suomalainen

talvi kohtaavat  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa, talvihäät meilläkin ja teemana ainakin osittain on lumihiutaleet... Väreinä sininen, hopea ja valkoinen... Paljon kynttilöitä tulee ja joku tossa ketjun alkupäässä kertoi siitä sädetikkukujasta, niin sen minäkin haluan... Olen miettinyt pääni puhki, että mitä muuta voisi heittää kun riisiä... Saippuakuplat ja ruusun terälehdet ei minun talvihäihin istu... Hyvästä ideasta siis kiitos... Muuten aio suosia simppeliä koristelua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä talvihäiden väreinä valkoinen, hopea ja sininen ripauksella kultaa. Kimallusta saa olla.

Teemoina tähdet, lumi ja jää. Paljon kynttilöitä koristeiksi ja ulos jäälyhtyjä ja jätkänkynttilöitä. Ja niitä sädetikkuja  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee käpyjä (kauniita pyöreitä männynkäpyjä) ja kultaa ja kermanvalkoista. Alkaen ilmeisesti kutsuista (en tosin tiedä miten ton kävyn kutsuihin laittais... ;D), ja hääpaikan koristeluun... Onkohan mitään hienoa ideaa miten sais käpyjä morsiuskimppuun...? ;D Se taitaa muussa tapauksessa olla teemasta ulkona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laa, kyllähän niitä käpyjä saa morsiuskimppuunkin... Ainakin minusta kuulosti tosi hauskalta idealta. Käpyjä, kun on eri kokojakin, ettei sen tartte olla mikään MEGA käpy, vaan jotain pieniä suloisia... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin mä ajattelin sellaisia pieniä sieviä pyöreitä ihania männynkäpyjä. Mä olen tällä hetkellä melkein rakastuneempi mun käpyideaan kuin sulhaseen... ;D Pöytiin tulee keskelle silleen pituussuunnassa sellaista kultanauhaa ja käpyjä ja ihan keskelle pöytää lasimalja mihin kelluvia kynttilöitä (toivottavasti löytöisin kultaisina) ja paikkakortit tulee käpyihin kiinni (kävyn "väliin" ikäänkuin)... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tästä ei oikein erota, mutta lumihiutale se siinä koristeena on ;)

snowflake-g.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Snowflake2.JPGSnowflake1.JPG

Tällaisiahan voisi käyttää esim. kampauksessa, kukka-asetelmissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään