Jump to content
Naimisiin.info

Talvihäiden teema


Guest Susie

Recommended Posts

Meilläkin on tulossa talvihäät (joulukuussa 2006) ja koristelussa koitetaan välttää kaikkea jouluista. Väreiksi on valittu sulkaan ruskea ja valkoinen, ja koristeiksi on suunniteltu paljon kynttilöitä ulos ja sisälle, sekä kirkkaita valosarjoja juhlatilaa valaisemaan (kynttilät ja valosarjat on tietty jouluisia, mutta käyvät toki koristeiksi muulloinkin kuin vain jouluna). Tavoitteena olisi saada aikaiseksi tunnelmallinen ja juhlava, mutta kuitenkin kotoisa juhla. Voisi ehkä sanoa että juhlan teemana on valo pimeän vuoden ajan keskellä.

Joten ei siis kaikki talvimorsiot koristele sinisellä, hopealla, tähdillä ja lumihiutaleilla :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille on tulossa talvihäät myöskin, jos nyt marraskuuta voi jo talveksi sanoa. Väreinä mitä ilmeisimmin kulta, violetti (tummahko, ei mikään ihkudaa-liila) ja siinä ohella valkoinen. Minkäänlaisia tähtiä, havuja, tai lumihiutaleita ei meille tule, kuten ei myöskään jouluisia juttuja.

Mä haluaisin paljon paljon kynttilöitä, haaveena on myös katossa oleva "tähtitaivas". Jos jotenkin pystyisi kattoon kiinnittämään verkkoa ja siihen jouluvaloja... saisi niin tunnelmallisen taivaan aikaiseksi. Haluaisin myös aloittaa juhlat sen verran myöhään, että kynttilät loisivat tunnelmaa alusta alkaen.

Link to comment
Share on other sites

Kiva kun muillakin on muitakin värejä... en siis millään tavalla tarkoittanut, että siniset, tähdet ja lumihiutaleet olisivat huonommat värit ja teemat, yllätyin vaan siitä miten yleiset...

Mustakin tähtitaivas kuulostaa aika ihanalta... itseasiassa se sai meidät päätymään tulevaan juhlapaikkaamme :) Siellä on nimittäin valmiina katossa tähtitaivas, toisin sanoen pienenpieniä valoja, jotka vaihtavat paikkaa, eli tuikkivat ;) ihastuin niihin heti ja siihen paikkaan ollaan häät sitten järjestämässä...

Varmasti jollain tavalla onnistuu tähtitaivas myös tehdä, joku harsokangas kattoon ja sinne päälle valosarjat, niin ainakin mun mielessä näyttäis toai kivalta... onnea sen suunnitteluun!

Link to comment
Share on other sites

Tuosta tähtitaivaasta vielä sen verran, että näin viime talvena eräissä juhlissa kattoon kiinnitetyn valoverkon. Siis se on sellanen jouluvalosarja, joka on valmiiksi verkko. Olipas huono selitys :) No, jokatapausessa sitten kun talvi lähestyy ja jouluvalot palaavat kauppojen hyllyille, kannattaa metsästää sellasta "valoverkkoa". Itse aion myöskin hommata sellainen kirkkaan värisenä ja jotenkin kiinnittää sen kattoon juhlapaikalla. Oli meinaan aikas mageen näkönen siellä katossa killuessaan ;) Toivottavasti vaan löydän sellaisen kun viime talvenakin näin. Siinä nimittäin oli valkoiset johdot, kun taas yleensähän jouluvaloissa on vihreät johdot. Noi valkoiset hävisi hyvin vaaleaan kattoon, mutta vihreät vois pistää aika ikävästi silmään.

Link to comment
Share on other sites

Guest crystal wedding

Meillä kanssa suunnitteilla talvihäät, näillä näkymin häitä juhlittaisiin 2007 helmikuussa. Päivää ei ole vielä päätetty. Varsinaista teemaa ei vielä ole, mutta väreistä aiomme käyttää puhtaan valkoista, hopeaa ja aivan vaalean punaista (melkein valkoista), ja koristeissa esim. peiliä, kristallia...Ja tietysti paljon kynttilöitä! sekä ulkona että sisällä..niinkuin nimi kertoo niin "kristalli häät" on suunnitelmissa...  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minusta koristellut tulitikkurasiat, joissa on tulitikkuja hääkarkkien sijaan, ovat oiva idea ja vieraat saavat niistä hauskan (sekä käyttökelpoisen) muiston. Lapsille voisi vaikka tehdä samanlaiset koristellut rasiat, mutta laittaa niiden sisälle karkin? Kannattaa muuten käyttää hääkarkkeina päällystettyjä karkkeja jos niiden rasioina käyttää tulitikkurasioita, joissa on ollut tulitikkuja.

Ja vielä siitä valoverkosta, että silloin kun näin sellaisen, se oli kiinnitetty tanssilattian päälle kattoon keskelle eikä peittänyt läheskään koko kattoa, mutta näytti mielestäni silti hyvältä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest WishfulThinking
Nostan aiheen...

Olin hieman yllättynyt talvihäiden teeman (sininen, hopea tms.) suosiosta!!! Johtuu ehkä mun yleisistä värimieltymyksistä, mutta mulla ei kertaakaan käynyt mielessä mikään noihin väreihin viittavaa!  :) mun talvihäihin (uusivuosi 2006) on sen sijaan näin ajatusten tasolla tällä hetkellä tulossa ennemminkin maanläheisiä värejä, (ruskea, beige, tai sitten vihreän joku murrettu sävy ja luonnonvalkoinen) mitä mieltä muut talvimorsiamet olette?

Mä olen samalla linjalla värejen kanssa eli meidän talvihäihin (tammikuussa-08) on tulossa joko jotain lämpimän oranssia tai sitten tummanpunaista kullalla tai luonnonvalkoisella höystettynä. Mitään varsinaista tiettyä teemaa ei ole ainakaan vielä mielessä, mutta ainakin kynttilävalaistus on suunnitelmissa. Vihkiminen on vasta neljältä ja juhlimaan pääsemme vasta viiden jälkeen, jolloin on siihen aikaan vuodesta jo tunnelmallisen pimeää :) .

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät tulevana uutena vuotena ja väreinä on ainakin vanha roosa (puvun väri) ja valkoinen. Tai luonnon valkoinen kumpi nyt käy puvun värin kanssa (kangasta odottelen  ;D)

Tähtisädetikkuja riisin sijasta, paljon jäälyhtyja ja jätkän kynttilöitä ulos, kynttilöitä sisälle, kakku on suklaa kakku, valkosuklaamoussea ja valkosuklaarouhetta päälle (vähän lumisen näköinen) ja kakun koristeena on ehkä lumiukot. Kutsut on valkoiset, vähän vaaleanpunaista ja ehkä vähän lumihiutaleita. Hääkarkkeina jotain valkosuklaata tai valkosuklaa konvehdit. Siis aika tavalliset mutta talviset häät ;D

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin suositaan lämpimiä tulen sävyjä: punaista ja poltettua oranssia. Koristeina kynttilöitä em. väreissä, kiviä (kahlattiin juuri kaason kanssa rantavedestä ylös kaikki punasävyiset) ja kuivattua viljaa nippuina. Eli tavoitteena lämmin tunnelma kylmyyden keskellä. Lähtien kuumista alkumaljoista lumi-"iglussa".

Link to comment
Share on other sites

Aila Pakarisen ja Tuula Salakarin kirjoittamassa Juhlitaan taas-kirjassa (1998) oli mielestäni hyviä ideoita lumikuningatarhäitä ajatellen, mm. alkumaljana oli tarjottu kuuma ja kuohkeapintainen munatoti. Ja jälkkärinä kehrätyllä sokerilla koristeltu uunijäätelö.

Koristeista sen verran, että valkoista pitsiverhoa voi poimuttaa pöytiin ikään kuin lumikinokseksi.

Kannattaa lukea s.123; Lumikuningattaren valkoiset juhlat.

Link to comment
Share on other sites

Guest Heidi(Guest)

Hyviä ideoita teillä kaikilla, ja paljon niistä poimin itselleni talteen. Minua huolestuttaa eräs asia joten kommentoisitteko, kiitos. Meillä on häät nyt joulukuun 2 päivä ja aluksi ajattelin väreiksi tummanpunaista, valkoista ja kultaa vähän niinkuin joulun väreiksi. Mutta onko typerää luoda joulutunnelmaa noilla väreillä, kun parin viikon päästä häistä sitten kuitenkin juhlitaan oikeasti joulua?? En oikein osaa päättää että onko nuo värit hyvä vai huono juttu?? A-P-U-A

Link to comment
Share on other sites

Guest ****(Guest)

Meillä oli talvihäät, joulukuussa. Väreinä kulta, hopea ja valkoinen. 12 hengen pöydissä oli 2 lasimaljaa, joissa valkoisia ja kirkkaita koristekiviä, vedessä kellui miedosti tuoksuvia kullan, hopean ja valk.värisiä tuikkuja (tosin palaessaa saman värisiä...). Pöydän keskellä meni vihreä köynnös, nimikortit kullanvärisinä, jne. Juhlapaikan valoja sai himmennettyä ja ulkona paljon ulkotulia.

Kirkosta poistuimme sädetikkujen keskellä, oli todella kaunista!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä on jouluhäät. En halua juhlapaikalle muuta kuin oikean joulukuusen ja paljon kynttilöitä. Juhlapaikka on sellaisenaan kaunis, enkä halua sinne mitään ylimääräisiä koristuksia tai muuta. Joulu on niin rakas juhla, että sen merkit eli kuusi ja kynttiät saavat olla pääasiallinen tunnelman luoja.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät tammikuussa 07 ja täältä on saanut tosi hyviä ideoita..kiitos siitä:)

Ainakin tähtisädetikku-kuja olisi kirkosta poistuessa tulossa ja "hääkarkeiksi" tuikkuja sellofaaniin ja jotain hopeanauhaa.. siihen voisi liittää myös jonkin runosen..kuten karkeissa on. Väreinä taitavat olla ne aika tavalliset valkoinen, kirkas, hopea ja jotain kultaakin tulee. yksi mahtava idea oli jossain kuvassa: pöydälle esim joulukuusen valot tms.. ja päälle jokin läpikuultava valkoinen kangas.. ihanasti loistaa sieltä :)

alkumaljoiksi jotain lämmintä..ja hääkakuksi tulee suklaa-marenki kakku joka päältä näyttää ihan lumisilta vuorenhuipuilta :D

ei millään malttaisi odottaa.. ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on valittu juhlien väriksi ruskea ja luonnonvalkoinen. Tallilyhtyihin tulee kynttilöitä ja teen paperinarusta palloja koristeeksi sinne tänne. Pöydälle tulee lyhdyn lisäksi lasimalja joka on täytetty suklaapalloilla. Olen kuivattanut syyshortensioita ja teen niistä muutamia pieniä asetelmia lasimaljan ympärille. Että tällaista, miltäs kuulostaa?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ei oo Nanna83 sulla yhtään hassuja mietteitä! :-* Yhden kaverin häissä oli tuikkuja varattu lisäpussilliset jonnekin sivupöydälle, ja kaaso ja bestman sitten vaihtoivat niitä jossain välissä juhlien huiskeessa. Hyvin huomaamattomasti se meni, en muista että olisin edes pannut merkille, milloin niitä kynttilöitä vaihdettiin. Toisissa häissä oli kynttiläkippojen viereen juhlapöytiin laitettu toiset tuikut. Vieraat sitten itse sytyttivät omaan pöytäänsä uuden kun entinen sammui. Tietysti ihan kaikki ei sitä huomanneet/hoksanneet, mutta suurin osa kuitenkin.  :)

Ite ajattelin antaa kaason ja bestmanin tehtäväksi huolehtia uusien sytyttämisestä.

Link to comment
Share on other sites

Miten olette ajatelleet tuon tuikku asian hoitaa, kun nehän palavat loppuun varmaankin 3-4 tunnissa. Kuka sitten sytyttelee uusia vai onko olemassa joitain pidempäänkin palavia. Pöytäkynttilät tietysti palaa pidempään, mutta ovat ehkä liian isoja ruokapöytään?

*Kaikkea sitä ihminen miettiikin :P*

No näitähän tietty pitää miettiä...  ;)

Meille tulee pieniä pöytäkynttilöitä juuri sen takia, ettei kenenkään tarvitse murehtia moista. Onhan noita pöytäkynttilöitäkin paljon eri kokoisia, meille tulee melko pienet niin eivät ainakaan peitä näkyvyyttä tms.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...