Jump to content
Naimisiin.info

Palokuntalaishäät


prinsessa

Recommended Posts

Tuleva mieheni on palomies ja olemme ajatelleet häiden teeman liittyvän hänen ammattiinsa.

Teemaväri on punainen. yllätys yllätys. Hääautona paloauto.

Nyt kaipaisin vinkkejä juhlatilan koristeluun ja muita teemaan liittyviä ideoita häihin.

Tietääkö joku joitakin perinteitä, joita on ollut palomies häissä?

Link to comment
Share on other sites

Kotipaikkakunnalla yksissä häissä oli tehty pöytäkoristeet kypäristä niin että niitten ympärille oli solmittu kukkaseppeleet. Palomiehet pistivät pystyyn kunniakujan kirkon ulkopuolella :) oli pojilla kiire hypätä haalareihin kun ryntäsivät kirkosta ulos (haalarit oli aseteltu valmiiksi ennen sisälle menoa) ja itse kunniakuja muodostui palokirveistä - koko tapahtuma oli kaikille vieraille yllätys!

Itse juhlissa palomiehet, taas niissä haalareissaan, ryöstivät sulhasen takaisin ja morsiamen tehtävänä oli hypätä narua palomiesvehkeet päällä (saappaat, haalarit, kypärät jne.) saadakseen miehensä takaisin, ja hyppynaruna toimi paloletku jota saivat pyörittää morsiusneidot... siitä riitti hauskaa koko porukalle.

Mutten tiiä onko nää kuinka perinteisiä juttuja...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ehkä voisitte käyttää jotain sinistä vilkkuvaloa ja "sireeniä" hääväen huomion saamiseksi esim. ohjelman alkaessa tai ruokailuun siirryttäessä.

Kirkosta astellessa voisi olla joku kuja liittyen palokuntahommiin liittyvään tarpeistoon. En kyllä yhtään keksi, mitä se sitten voisi olla.. Kirveitä?? :) Samoin sukkanauhaa etsittäessä hameen alta voisikin löytyä jotain palokuntaan liittyvää.

Jos teillä on jotain ryöstöä tulossa hääjuhlaan, voisivat ryöstäjät olla palomiehiä.

Hääauton takaikkunaan tekstiksi "Tulta päin!"

Tämmösiä tuli äkkiseltään mieleen. Yksi kaverini on myös vapaapalokuntalainen ja ollaan joskus leikkimielellä mietitty hänen häihinsä samantyyppisiä juttuja. Niitä odotellessa jaan siis ideamme sinulle  :D

Link to comment
Share on other sites

Booliastiaksihan voisi kayttaa vanhaa vesipummpu kanisteria. Jota taytyy pumpata ensin etta vesi (tai siis iloliemi tassa tapauksessa) alkaa tulemaan. Aivan huippu hieno ja olen nahnyt toimivan haissa loistavasti.

Lisaksi paloletkuista voi rakentaa kivasti "aidan" esim. tassilattian ymparille.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Palomies & Morsian

Tässä pari kuvaa inspiraatin lähteeksi:

6b8f_12.jpg.w300h225.jpg

weddingSm.jpg

Kannattaa katsoa ammattilaisten ilotulite-sivuja, joissa monesti on valinnan varaa myös "sisäilotulituksen" järjestämiseen. Tällaiset efektit ovat aika komeat häätanssin alkaessa tai hääparin saapuessa. Tai sitten illan hämärtyessä ihan yllätyksenä kun lempibiisi kajahtaa soimaan.

FireCrackerOPtf.jpg

Myös kutsujen tekemisessä/tilaamisessa voi käyttää luovuutta ihan rajattomasti. Kannattaa googletella "fireman" tai "fire" hakusanalla kuvia, joista voi ottaa vinkkiä. Kivoja liekkikuvia saattaa löytyä esim. tatuointi-sivuilta.

Jos SE OIKEA KAKUNKORISTE uupuu eikä halua tilata ebaysta (tms.), Merjan Marsipaanipuodin sivuilla on ihania yksilöllisiä koristeita ja ainakin sivujen mukaan hän tekee koristeet pariskunnan toiveiden pohjalta. Eli palomies koriste onnistuu mitä luultavammin ja samalla voi yhditää morsiamen työn/harrastuksen tms. koristeeseen. Kannattaa kurkata, ovat tosi mahtavia!

Vieraita ei varmaan kannata lähteä paloletkulla kastelemaan jos haluaa säilyttää sovun häiden ajan ja sen jälkeenkin :lol: mutta seremoniamestari tai bestman voi hämäykseksi syöksyä suihkuavan vesiletkun kanssa vieraiden näköpiiriin esim. kesken valokuvauksen ja joku avustajista onkin piilossa kääntämässä veden poikki ennen kuin se kastelee vieraat. (Toivottavasti ymmärsitte selitykseni, joka on hivenen sekava!)

Myös seuraavaa leikkiä voi käyttää ohjelmanumerona: Bestman tms. kantaa ensin täyden ämpärin vettä juhlatilan eteen ja kaataa sen tyhjään ämpäriin. Saman hän toistaa kaksi kertaa. Kolmannella kerralla bestman tulee paikalle samalla tavalla muka kantaen painavaa, täyttä ämpäriä ja heittääkin ämpärin sisällön (paperipäällisiä karkkeja) yleisön joukkoon. Aiheuttaa hämmästystä ja hilpeyttä sekä kuvauksellisia ilmeitä :P

Palomiesteemaa voi myös soveltaa sujuvasti juomatarjoilussa. Jos tarjotaan boolia, se voi olla maitotonkassa/kanisterissa, joka on puettu palomieheksi ja sepalusta raottamalla hanasta saa boolia.

emmisteve_7.jpg

Myös ensivasteisiin osallistuville palomiehille ja -naisille hauska vinkki on iso "ensivastepakkaus" (laukku, pieni kaappi tms.), jossa on tarjolla "piilopullo" ensiavuksi kovimpaan janoon

Toivottavasti joku sai jotakin ajatusta tästä, ideoin mielelläni lisää jos meni edes oikeaan suuntaan :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: Saimi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Olin jo unohtanut tän ketjun, pitääpä keksii jotain taas :lol:

Palokuntalaishäissä kävisi jonkinlaiseksi ohjelmanumeroksi myös valokuvaus. Yhteiskuvan lisäksi vieraat voisivat poseerata esim. vanhan paloauton hytissä tai edustalla eli jokaisesta jäisi persoonallinen muisto ja tuskinpa kukaan kehtaisi kuvauksesta kieltäytyäkään jos on toteutettu hieman erikoisemmin.

Sen lisäksi juhlaohjesääntöön, ohjelmalehtiseen tai juhlapaikalle opasteeseen voi kirjoittaa boolin tilalle "paloposti" ja ohjeistaa vieraita käymään palopostilla pitkin iltaa janonsa sammuttamassa. Selitänpäs sekavasti taas.... tajuskohan kukaan..

Jos hääpari pitää leikeistä tai haluaa ohjelmanumeroita juhlaansa, toimii vanha kunnon puuttuvat adjektiivit -tarina aina. Eli joku suunnittelee tarinan joka kertoo esim. urheasta palomiehestä ja tämän morsiamesta. Tarinan adjektiivit jätetään pois ja vieraat voivat kirjoittaa lappusille adjektiiveja, jotka nostetaan yksi kerrallaan kulhosta ja lisätään tarinaan.

Myös tulishow on näyttävä ainakin pimenevässä loppukesän illassa... Kannattaa googlettaa..

Tuikkuja koristeeksi haluaville idea: pöytiin voi sijoittaa kulhon jossa on varatuikkuja ja teksti, "palava rakkaus" .

Huumori-ihmiset voivat sijoittaa pöytiin myös sammutuspeitteet pakkauksissaan varustettuna tekstillä "palomies on palomies" tai "minkä palomies itselleen mahtaa" tms.

Jos kyseessä on toiminnalliset häät eivätkä siis kovin viralliset, voidaan ainakin kesähäissä pihaohjelmana toteuttaa leikkimieliset palomiesten olympialaiset eli esim. morsiamen ja sulhasen joukkueet (avustajat, perhe, polttariporukat tms?) kilpailevat keskenään muutamassa leikkimielisessä lajissa, jonka voi toteuttaa juhlavaatteissa (esim. tikanheitto tms.). Voittajajoukkue saa palkinnoksi esim. häviäjäjoukkueen tarjoilemat voitonmaljat tai kaikille vieraille jaetaan tässä vaiheessa kiitos/muistolahja häistä, jonka häviäjäjoukkue käy jakamassa voittajien skoolatessa.

Nää nyt oli vähän väkisin keksittyjä ja lonkalta heitettyjä, mutta jos nyt joku sai jotain irti niin hyvä niin. Itse rakastan kaikkia teemajuttuja joten niitä on kyllä mukavaa keksiä (joskin ajan kanssa, ettei tule tälaisia raakileita :grin:

)

Link to comment
Share on other sites

Me naureskeltiin juuri nuorten kesäleirillä, että jos häihin tuuppaisikin liitinviestiä ja muutamia muita 'lajeja' joita ollaan itse muksuna kisattu ja jotka suurin osa vieraistakin tietävät hyvinkin. Toisaalta se antaisi mahdollisuuden myös sukulaisille tutustua harrastukseemme paremmin.

Paloautoa emme paikalle saa, ellei puolustusvoimat lainaa omaa autoaan pihalle :)

Mutta koko juhla ei saa lipsua liikaa palokunnan puolelle, yli puolilla vieraista tulee olemaan palokunnan juhlapuku päällänsä, käytös palokunnasta (huoh.. :D ) sekä jos muutamia ohjelmanumeroita sieltä ottaisi.

Lisäksi yksi ihan hauska ajatus oli palomiehistä, jotka kaappaavat morsiammen. Toisaalta se on hyvinkin totta, koska pojat yrittävät minua yksi ja toinen päivä viedä mukanaan 'mieheltä piiloon'. Joten miksikäs ei antaisi niille vielä tilaisuuden harrastaa sitä touhuaan? Ja kun kaikilla on omat haalarit kuitenkin olemassa, niin eipä sekään tuota ongelmaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Tuliainen

Meillä oli hääautona vanha avo-paloauto ja kakunkoristeena Ebaysta tilattu palomieskoriste.

Hääkarkki oli tikkuaski, jossa oli liekkitarrat ja runo, kukkina oranssia kallaa, mulla oranssi huivi ja puvun helmassa liekit. Koristeluvärit sitten olikin oranssia ja poltettua oranssia. Isännällä oli liekkikalvosinnapit.

Aika niukalla materiaalilla mentiin, mutta eipä mitään röyhelötyyppejä ollakaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Moi..

Mä lähtisin liikkeelle vaik nyt hää autosta, vois olla vanha paloauto.

Kunniakuja letkuista, putken päistä.

Sulhasen asu vois olla palomiehen juhla-asu (vai mikä nyt oikeelta nimeltä onkaan)

Historiikki pumppuja..

Jos juhlapaikalla on tilaa niin sinne vaan kaikkee teemaan liittyvää :)

Isä kans alalla niin sieltä näitä ideoita:)

Hauskaa suunnittelua:D

Link to comment
Share on other sites

Teemaväriksi valkoinen ja ripaus kirkkaanpunaista.

Mielestäni paloautoja yms rekvisiittaa ei tarvii tuoda liikaa esille (ellette välttämättä halua). Jo pelkkä värimaailma viittaa ammattiinne, koska vieraat tietävät sen.

Joissain harkituissa jutuissa voisi toki käyttää paloautoa, esimerkiksi kutsuissa. Sama kuvio voisi toistua hääpaikalla jossain.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...