Boolipöntön koristelu


nallepuh78

Recommended Posts

Meille tulee boolipöntöiksi muoviset ns.mehu+juomavesi säilytyspöntöt.Eli päällä iso leveä korkki ja alhaalla hana.Pönttö on 16l.Nyt kaivattais ideoita että mitenkähän tuon pöntön koristelisi kun on noin pelkästään aika tökerön ja ruman näköinen??

Jos teillä olisi hyviä ideoita niin kiitän ja kumarran jo näin etukäteen...

Link to comment
Share on other sites

Guest 20072007

Täytyy nyt jatkaa juttua kun sain ne pöntöt päällystettyä... Eli kertakäyttö pöytäliinalla päällystin ne pöntöt, 2-puoleisella teipillä kiinnitys kylkiin ja pohjaan tavallisella teipillä. Suuaukon ympärille kiristin liinan lastunauhalla (käy tietysti muukin nauha) ja sidoin rusetilla.

Lisäksi tein vielä pöntölle "hatun" ettei kansi ja kahva jää näkyviin, mutta täyttäminen on kuitenkin vaivatonta. Hattuun tein pohjan n. 15cm leveästä kartonginpalasta, siitä tein ensin kartion ja pahvin päälle reilun kokoinen pala pöytäliinaa. Liinan kiinnitin taas lastunauhalla ja taakse rusetti. Reunat leikkasin pyöreäksi ja näin syntyi lierihattu!

Koristeeksi hattuun ajattelin vielä laittaa pihalta päivänkakkaran.  :)

Sellainen ja ainakin omalta perheeltäni olen saanut kehuja pöntöstä, saa nähdä ensi viikolla mitä häävieraat sanovat.

Link to comment
Share on other sites

Hieno idea!

Meillä on kanssa samaiset pöntöt tulossa booliastioiksi. Tosi hyvät siinäkin mielessä, että juoma pysyy puhtaana. Ostettiin pöntöt, joissa reilumpi aukko päällä, joten sinne voi laittaa aukosta mahtuvan isomman jääpalan raikastamaan boolia. Älkää muuten työntäkö pönttöön marjoja tms., niistä hana voi tukkeutua ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest 20072007

Pöntöt on nyt siis testattu ja toimiviksi testattu, myös päällystettyinä. Ainoa ikävä juttu oli se, että kun tuo hana ei ole ihan pitävä niin pöytäliinan reuna oli aika ikävän näköinen kun se kastui ja meillä kun oli värillistä boolia niin se näkyi tosi hyvin... Saa nähdä miten puhdistuu... Kannattaa siis miettiä jos sille keksisi jonkin hauskan telineen tms. ja alle vaikka lautasen mihin ne tipat sitten putoaa...

Muuten kyllä hyvä ja toimiva oli tuo pönttöratkaisu ja tuosta pöytäliinastakin näkyy sen verran läpi että oli helppo nähdä koska pitää alkaa täyttämään.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Onko kellään ideoita että miten olis helpoin tapa koristella sellainen valkomuovinen 20 litran hanallinen pönttö joka tulee toimimaan boolimaljana? Meidän häissä arviolta 100 henkeä juo ja kaikki varmaan aika runsaasti ( :P ) joten hommattiin nuo pöntöt kun sitten on helppo tehdä muutama 20 litran satsi kerralla, ei tartte jatkuvasti kenenkään juosta täyttämässä maljoja!

Mutta se pönttö on siis melko ruman näköinen sellaisenaan. Ideoita?

Link to comment
Share on other sites

Jostan täältä taisin lukea, että jonkun boolipönttö oli naamioitu "mieheksi" jonka haaroista sitten loroteltiin boolia. :lol: Pöntöllä oli siis takki/haalari tms. Jos joku tunnistaa omaksi ideakseen niin käsi ylös!

Vaatii tietty rentoa porukkaa ja etenkin rennon hääparin, joka haluaa tuollaisen koristuksen tehdä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonse (kirjautumatta)

Kiitti vinkeistä! Mä jo suunnittelinkin muutamia juttuja ja koristeita joita siihen vois liimailla. Meillä on hyvin pelkistetty teema, joten rusetit ja muratit ei oikein oo meidän juttu mutta niistä pääsi ajatus valloilleen ja luulempa että saan melko hienot pömpelit!

Link to comment
Share on other sites

Hmm, meillekin voisi tuollaiset pöntöt hankkia, eivät varmaan ole kalliit?!

Meillä talvihäät, teemaväreinä vaaleanpunainen, valkoinen, hopea ja koristeluissa mm. kristalleja, valosarjoja, lumihiutaleita yms. Pöntön voisi vaikka spreijata tekolumella ja kimalle spraylla ja kiinnittää siihen esim. lumihiutale paljetteja. Tai tehdä rautalangasta ja kristalleista sellaista "nauhaa", jota kietoo ympärille. Tai tai..ideoita on monia :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...