Jump to content
Naimisiin.info

Ikean tuikkukipot


Guest windygirl(Guest)

Recommended Posts

Minkälaisia kynttilöitä pystyy käyttämään noissa 1. sivun isommissa Galej-lyhdyissä (eka viesti)? Perinteisten tuikkujen lisäksi? Mietin tosiaan kans sitä kesken juhlan tuikkujen vaihtamista, no thanks... Alumiinikuppi ei sinänsä haittaa. Mietin paloturvallisuutta, ettei lyhty halkea kesken kaiken liian ison kynttilän vuoksi.

Entäs onko kukaan testannut Häät-lehdessä ollutta kankaankovetinta ja tehnyt kankaasta koristetta lyhdyn ympärille? Minusta ihan kaunis idea.

Link to comment
Share on other sites

Testasimpas eilen normaalia tuikkua tuohon pieneen niin että otin sen alumiinin pois.

Tuikku paloi siinä n. 7 tuntia :o kun alumiinissa palaa sen pari tuntia

Eli eipä tarvii olla ihan normi tuikkuakaan heti vaihtamassa

Mun täytyy testata toi huomenna.

Tossa on kyllä se huono puoli, että steariini sulaa kiinni kippoon ja kun se on palanut, ei uutta kynttilää voi laittaa. Eli sit ollaan pimeässä loppuilta, jee. No ei nyt pimeässä, mutta meillä juhlapaikka on hämyinen ja olisi kyllä kiva, jos kynttilät palais oikeesti loppuun asti.

Ja myöskin pelkään kipon poksahtavan halki kuumuudesta. Vaikka ei kotona testiolosuhteissa poksahtais niin se ei takaa sitä etteikö juhlissa osa hajoaisi.

Eli tässä sit pulma: polttaako alumiinin kanssa ja vaihtaa tuikut kesken vai ilman ja se on sit siinä ? Ehkä vois ensin polttaa alumiinin kanssa ja sit vaihtaa uudet ilman alumiinia eli ne palais yhteensä n. 2 + 7 = 9 tuntia, saattaa just olla tarpeeks pitkään, kun juhla alkaa meillä viideltä. Mua ei toi vaihtaminen haittaa, kaasot varmasti voi vaihtaa silleen pikkuhiljaa sillä aikaa kun ihmiset hakee kahveja. Näin se ainakin todennäkösesti menis.

Link to comment
Share on other sites

Onko kukaan kokeillut noihin GALEJ -kippoihin votiivikynttilöitä? Varmaankin pienempiin..?

Mulle on tulossa "testipakkaukset" molempia. Aion sitten testata votiiveilla, mut jos joku ils jo sen tehnyt? Olen siis hommannut Partyliten votiiveja, nehän palaa ainakin 8h (en nyt muista tarkemmin, paketissa ei lue paloaikaa) ja ajattelin, että jos ne sytyttelis sitten vasta joskus viiden-kuuden maissa. Olen siis ajatellut, että tuikut voisi palaa jo aikaisemmin, ja vaihdetaan ne sitten kun ovat palaneet loppuun. Votiivit sitten sytytettäis tosiaan vähän myöhemmin. Oltiin eilen häissä, joissa tuikut sytytettiin vasta illemmalla ja kyllä sekin oli ihan ok ratkaisu!

Link to comment
Share on other sites

Laura 77: En ole testannut votiiveja ko. kippoihin, mutta luulen toimivan, koska parafiinikynttilöillä on matalampi palolämpötila kun steariini eli ei tartte jännittää tuota poksahtamista. Olen testannut pieniin juomalaseihin ja niissä ainakin toimii! Meille tulee häihin kanssa votiivit, mutta kylläkin saman firman somisteissa. Muuteman kerran olen törmännyt siihen, että votiivi ei sula tasaisesti kuppiin. Siitä oppineena sulatin ne valmiiksi kuppeihin kotona (vei noin tunnin paloajasta), mutta ei tartte hermoilla häissä palaako nätisti. Votiivien paloaika on 7-11 tuntia eli meille ainakin riittää ;)

Link to comment
Share on other sites

Heips,

Mä ajattelin luottaa talvihäissäni lähes ainoastaan kynttilöihin somisteina ja tunnelman luojina eli niitä tarvitaan aika paljon. Ainakin 50 kynttilänjalkaa ja kynttilää, paloaika mielellään väh. 8h ettei tarvitse kesken kaiken vaihtaa. Ja mielellään edullisesti. Mitä suosittelisitte? Ikealla on näitä Galej-kuppeja ja sitten lämpökynttilöitä, joiden halkaisija on 6cm ja paloaika n. 10h. Millaisiahan nämä kynttilät ovat, pitääkö paloaika paikkansa ja mahtuvatko Galej-kuppeihin, joita myydään kolmen paketeissa eli niitä vähän isompia.

Entäs sitten häiden jälkeen, onko teillä kokemusta tai vinkkejä, mitä ihmettä teen 50:llä kynttiläkupilla? :D

Link to comment
Share on other sites

Entäs sitten häiden jälkeen, onko teillä kokemusta tai vinkkejä, mitä ihmettä teen 50:llä kynttiläkupilla? :D

Itse olen pohtinut tuota samaa asiaa kun oon harkinnut ostaa 30 kpl noita Galej-kuppeja. Tosin niitä tuntuu olevan yhdellä sun toisella morsiamella niin luulisi niitä olevan "vapailla" markkinoilla enemmänkin. Mielummin ostaisin joltain käytettyjä kuin ihan uusia.

Paitsi että niitähän onkin myynnissä vaikka kellä. Jospa onnisaisi niin ei uusia tarvitsisi lähteä hankkimaan. :D :D

Muokattu: , käyttäjä: Nuppulinna
Link to comment
Share on other sites

Meille tukee noin 20 koristeltua tuikkukippoa (olikohan se nyt se Galej nimeltään, kuitenkin se 4 kpl/0,95 E) ja ajattelin ratkaista sen jatkosäilytysongelman sillä, että vieraat saavat halutessaan ottaa niitä mukaansa. Tuikkukippoihin tulee kultaista koristekiveä, ja sidon siihen lähelle yläreunaa vielä läpikuultavaa kullan/kerman väristä nauhaa. Hintaahan yhdelle kipolle ei siis paljoa kerry, ja uskon että kun niistä kuitenkin tuli tosi nättejä niin voi olla että löytävät hyvin tiensä vieraiden koteihin.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös noita Galej, kippoja. Koristelen ne lumihiutale tarroilla ja pohjalle vaaleanpunaista koristehiekkaa ja sitten ihan normi valkoisia tuikkuja....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Osaisiko joku sanoa mikä noiden galej kippojen pohjan halkaisija on? Kun nettisisivuillakin on vain korkeus..

Mittanauhan kanssa halkaisijaa hetken testailtuani, Galej-lämpökynttiläkuppi (eli ne 4 kpl=0,95 e):

Ulkoa eli pohjasta mitattuna n. 5 cm

Sisämitta n. 4 cm

Osan sisällä on "pahvirinkula", se mahtuu mukavasti tuikkuun ja jää tilaa reunoille, kai sitä voi pitää jonkinlaisena tuikun mallina. Se taitaa olla halkaisijaltaan n. 3,7 cm.

Link to comment
Share on other sites

Tein vähän alustavia kokeiluja ja tässä kuva pienemmistä Galej-kipoista, joiden pohjalla on turkoosia koristehiekkaa ja kynttilänä Havin lyhtykynttilä.

galejlyhty.jpg

Link to comment
Share on other sites

^ noi on tosi nätit! Kiitos ideasta! saman vois toteuttaa ihan tavallisella hiekalla.. Jota vaan pitäis löytää jostain näin talviaikaan..

Ja kiitos Jenny-Marialle vastauksesta!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...