AutumnBride

Kertakäyttöastiat häissä

71 viestiä aiheessa

Olen yrittänyt pähkäillä häidemme astia ongelmaa... Hääjuhla pidetään ladossa, ja tanssit teltassa. Vieraita tulee max. 60 (lapsineen) ja haluaisin tilaisuudesta muutenkin rennon. Asumme pienellä paikkakunnalla, eikä lähellä ole pitopalvelua, josta ottaa ruoat. En tosin sitä haluaisikaan, koska ammattiylpeys vaatii tekemään kaiken itse! :grin:

Siis olenkin ajatellut, että olisikohan kauhean paha, jos lautaset, lasit ja aterimet olisivat kertakäyttöisiä..???

Esim marimekolla on aika kauniita ker.käyt.ast... Tilaisuudessa on kuitenkin paljon lapsia, eikä vanhempien tarvitsisi varoa, että astiat hajoavat. Ajattelin myös tiskausta... Menemme hääyöksi mökille, ja suunnittelimme jäävämme sinne muutamaksi yöksi. (häämatkamme.. :lol: ) En haluaisi jättää muille suurta tiskivuorta taakaksi, kun esim. mummoilla on jo kädet täynnä lapsilaumamme kanssa...

Onko kellään kokemusta kertakäyttö astioiden käytöstä häissä?? Onko kuitenkin liian halpaa...??? Ruoan tarjoiluastiat ovat kyllä lasiset, sekä kuoharilasit ovat ihan lasia. Millä ei myöskään ole lämmintä ruokaa, vain laaja salaatti/leikkele/kala pöytä.

Vai pitäisikö kuitenkin jostain esim. martoilta lainata lautaset ym...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaupoissa on mielestäni aivan ihania kertakäyttöastioita tarjolla! En laittaisi niitä "tavallisia valkoisia" lautasia, veitsiä tai haarukoita mutta esim. sellaista läpinäkyvää, vähän paksumpaa muovia olevia haarukoita/veitsiä, vaikka kuinka ihania lautasia ja laseja, puhumattakaan serveteistä! Katsoppa vinkkiä vaikka Dunin tuotteista http://www.duni.com/fi/Kotiisi/Tuotteet/Luettelot/luetteloon/ . Muistaakseni esim. aterimia löytyi sivulta 80 alkaen

muoks. ajatushärö

Muokattu: , käyttäjä: mehukannu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertakäyttöastioissa runsaasti valinnanvaraa nykyään.

Vantaan astiavuokraamolla valikoimissa myös vähän erikoisempia, tyylikkäämpiä kertakäyttöastioita ja lähettävät tarvittaessa myös muualle Suomeen.

Ota sinne yhteyttä www.vantaanastiavuokraamo.nettisivu.org

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan nyt tilanteessa, jossa joudutaan harkitsemaan pahvimukeja, vaikka niistä - kuten Phantogrator sanoi - "välittyisi köyhä tunnelma". Alkumaljana on glögi, mutta juhlapaikalla ole riittävästi juomalle sopivia laseja tai mukeja. Vaihtoehdot ovat tällä hetkellä kolmenlaiset:

1. Glögi juodaan kylmänä, ettei kellään pala sormet. Tällöin juoma voitaisiin nauttia tavallisista laseista. (Menee vähän glögin pointti...)

2. Ostetaan n. 70 kpl mukeja. Rahaa menisi 50-60 euroa, ja häiden jälkeen olisi iso ongelma mitä tehdä mukeille.

3. Ostetaan pahvimukit, säästetään rahaa, ja glögin juonti onnistuu. (Pahvimuki ei ole kauhea juhlallinen astia...)

Okei, pahvimukit on epäekologinen ja köyhän tuntuinen vaihtoehto. Eipä sillä, köyhiä opiskelijoitahan tässä ollaan, joten ei se nyt minua niin haittaa. Ikävämpää voisi olla jumissa 70 posliinimukin kanssa. Oisko ne pahvimukit nyt niin pahat, jos hankkisi ne jollain sievällä jouluisella kuosilla? :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan törmännyt missään kertakäyttöisiin konjakkilaseihin? Googlailemalla löysin yhdet tarkoitukseen sopivat, mutta siihen kauppaan pitäisi olla y-tunnus, että voisi tilata. Kertakäyttöistä snapsilasia mietin, mutta ei konjakki/brandy/kermalikööri ole oikeen semmosia kerralla snapsilasista huiviin -juomia. Pitää ehkä selailla ulkomaiden ihmeellistä nettikauppamaailmaa vielä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa kertikset vasta iltapalalle, ja lasit vaihdetaan "huomaamatta" muovilaseihin illan aikana ennen kuin keittiöväki lähtee että saadaan kaikki astiat illan aikana pestyä. Meille tulee teemaväreihin sopivat kertislautaset ja aterimet on kovamuoviset eivät siis perinteiset valkoiset rimpulat.

GingerKid: minä päätyisin pahvimukeihin, mutta panostaisin niihin hieman. Juuri niin kuin ajattelit, että jotain spessumpaa kuin ihan ne basic valkoiset. Niitähän on vaikka ja kuinka kaupat pullollaan. Tällä tavoin tunnelma olisi heti hieman juhlallisempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

GingerKid: onko teidän glögi alkoholiton? Alkoholillinen glögi hajottaa mukia tehokkaasti, ainakin, jos ensin kaataa sen alkoholin mukiin..

Mutta pahvimuki on musta ihan hyvä. Yksissä talvihäissä sitä muuten niin tarjoiltiin, vaikka muuten oli aika juhlava paikka yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän lasiongelmat ovat ratkenneet. Kahviavecit tarjoillaan kertakäyttöisistä, matalista viinilaseistä, glögeille saatiin Anttilan aleilta ihan oikeat lasit. (Oikeisiin laseihin päädyttiin juuri sen takia, etteivät pahviset olisi kestäneet pientä terästystä.) Kertislasit löytyi paikallisesta Minimani-halpahallista, oikeat löydettiin aiemmin syksystä Anttilan tyhjennysmyynnistä aivan mielettömän hyvään hintaan, reilut 70 lasia alle neljään kymppiin. Että ihan vinkvink, häiden jälkeen sitten saattaa tulla myyntiin 72 kappaletta korvallisia laseja.

lasi.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on illaksi tulossa kertakäyttö tuoppeja, mutta kuinkakohan paljon niitä tarvis olla? Riitäiskö 3kpl per vieras? Miten te muut ootte niiden määrän laskenut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

3 per vieras alkaa kuulostaa jo kohtuulliselta. Hävikkiä voi pienentää jos tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimensä tuoppiin. Joo, kuulostaa ehkä vähän törpöltä, mutta sillä saadan tosi hyvin estettyä se, että väki jättää mukinsa lähtiessään vessaan ja sen jälkeen ihmettelevät kymmenten mukien joukosta, että mikähän se oma olikaan, no haen uuden. (Pitää vaan muistaa sottaamaton tussi!) Mitä tuopeista juodaan? Boolia? Viiniä? Olutta/siideriä/lonkeroa ja kaataako kaikki ne varmasti tuoppiin vai menevätkö tölkkien/pullojen kanssa, vaikutta vähän laskelmiin myös. Toisaalta monet erilaiset juomavaihtoehdot voi aiheuttaa sen, että ihmiset ei halua juoda boolia/lonkeroa samasta lasista kun ovat juoneet jo olutta. Etenkin jos ei ole mitään mahdollisuutta vähän huuhtaista mukia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lonkerot ja siiderit on tölkeissä mutta tosiaan juoko ihmiset ne tölkeistä vai kaataako lasiin..hmm. Mutta joo kaljaa, boolia ja viiniä ainakin juodaan näistä. Eniten meille tulee kaljan juojia. Tuo tussi on hyvä idea, täytyy varata semmonen paikan päälle. :)

Mielelläni lisää kuulisin mielipiteitä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi muuten harkita, että boolille ottaa pienemmän mukin, joku 2-2,5dl mukeja niille, 4-5dl tuopit taas sitten oluelle ja siiderille. :D Voin olla omituinen, mutten tykkää juoda boolia tuopista, mieluummin haen useamman kerran. Tuopissa jos sitä paljon, niin lämpenee käsissä nopeasti ja booli on harvoin lämpimänä herkkua. Toisaalta taas semmoinen liru tuopin pohjalla on vähän tylsä. :D Olen myös huomannut sen, että jos boolia otetaan isoihin laseihin, niin sitä jää helposti tuoppien pohjalle ja unohtuu johonkin, eli menee tosi paljon hukkaan kun on ehtinyt lämmetä/väljähtyä eikä sitä haluta enää juoda. Mieluummin haetaan uusi tuopillinen raikasta boolia. Sitten tietysti boolikulhon rajallinen koko vaikuttaa siihen, että montako annosta siitä saa otettua (jos on siis isot tai pienet mukit käytössä). Kokonaismenekkiin ei siis välttämättä vaikuta, mutta siihen, kuinka moni ehtii saada edes sen ensimmäisen annoksen ennenkuin pitää taas tehdä uusi satsi. Itse ajattelen, että parempi, että kaikki saa ensin vähän ja sitten haetaan uusi kierros. Eikä niin, että pari ekaa tyhjentää koko kulhon ja sitten on pitkä jono odottamassa, että saa edes jotain. (Disclaimer: Kärjistystä :D)

Muokattu: , käyttäjä: Mänty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tulossa kertakäyttöastiat häihimme. Ja ihan kahvit ja kakutkin juodaan/syödään niistä,ainoastaan lusikat on näillä näkymin oikeat.

Mutta meillä onkin juhlista tulossa enemmän puutarhajuhlat kuin mitkään hienosteleva hääjuhla.

Jos tämä jotain vieraista häiritsee niin Se on sitten voi voi. Meillä on niin pienet keittiötilat ja vain yksi apulainen keittiössä ettei haluta sille yhtään enempää hommaa.

Niin ja vielä Se että meillä tarjotaan vain kakkukahvit ja illalla iltapalaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu tosiaan varmaan häiden luonteesta, onko kertakäyttöastiat sopivia. Jos on puutarhahäät, kuten jollain edellä, niin semmoisiin varmasti passelit. Itse halusin kyllä oikeat astiat ruokailun yhteyteen. Toisaalta "iltapalalle" varataan varmaan kuitenkin kertakäyttöastiat, koska siinä vaiheessa osa vieraista jo lähtenyt sekä henkilöt, jotka auttaa keittiössä ja jotka tuovat oikeat astiat mukanaan. Boolille ja juomille myös kertakäyttömukit. Tussi pitääkin hankkia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös iltapalalle ja bilevaiheen juomille ostettava kertikset, koska juhlapaikan keittiö alkaa tiskata astioita kakkukahvien jälkeen. Heitelkää tänne linkkejä, jos tiedätte hyviä siistejä kertiksiä, jotka sopivat hyvin viinille. Oluita ym. varten otetaan ihan perus muovituoppeja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aterimet tulevat olemaan kertikset, koska juhlapaikalta löytyy vain lautaset, kahvikupit ja lasit. Alunperin suunnittelin, että olisin koonnut sukulaisilta lainaan aterimia, mutta ois se ehkä vähän rumaa, jos olis montaa eri mallia aterimia. Vielä kun sattui silmään nettikaupassa hopeisen väriset kertikset, ni valinta oli sillä selvä. Iltajuomille tulee myös kertikset, koska meilläkin tiskaus aloitetaan kakun jälkeen. Dunilla on nättejä kertakäyttöviinilaseja, joissa on hopean värinen reunus yläosassa, mutta koska meille ei illaksi tule viiniä, vaan boolia, niin ihan normaalit kertismukit saavat kelvata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pienissä juhlissa tulee olemaan kertakäyttöastiat alusta loppuun asti. Juhlimme mökillä vailla juoksevaa vettä ja juomakelpoinen vesi esim pitää viedä mukana joten tiskaaminen ei houkuttele.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään